за детето от другата жена

• 38 138
  • 1 302
  •   1
Отговори
# 450
Аз мисля, че ако авторкта има още какво да добави или сподели - нека да даде желаната от нея насока на темата. Ако мисли че темата е изчерпана- знае какво да направи. Simple Smile

# 451
Ами по въпроса за детето преобладават 2 мнения-1.зарязване на съпруга, тоест за съпругата отпада проблема с детето,2.запазване на семейството при условие детето да не присъства в живота на бащата.Явно само по филмите съпругата е способна да прояви такова благородство, че дори да приема детето в дома си, за да се виждат с таткото там Laughing.Дори някой намекна и за бъдещи проблеми с наследства newsm78.
Финансовото положение на таткото в момента е много добро.

# 452
  • София
Пудинг,
Отдавна сме минали етапа  на "заразата, която той може да носи преди теб". Написах вече, от повече от 15 години сме заедно, покрай раждането на децата и болничен престой съм си правила изследвания за ХИВ, сифилис, май и за хламидия се прави при бременност. Така че, преди 15 години каквото е донесъл - донесъл! Каквото и да се появи оттук нататък, ще е подарък от кръшкане. Същото се отнася и до дете от любовница. Щом го има това дете, значи очевидно ще е подложил здравето ми на риск всичките пъти, когато ми е изневерявал. Все пак това дете не се е появило от нищото, а с активното участие на кръшкащия съпруг!

Ако в живота беше толкова често явление съпругата да приеме детето на любовницата с отворени обятия, то щеше да е ежедневие, нещо нормално, а не да се филмира! Ще ти се да го приеме, ама едва ли! Ще си късметлийка, ако жена му си замълчи и бездейства, защото една люта измамена съпруга може да е много страшна и много проблеми да ти поднесе!

# 453
  • Бургас
Тинтина, ти потвърждаваш моите размисли за това ЗАЩО една жена трябва да се опита да е максимално независима. Поне доходи свои да има.

(въпреки че ми е идвало да фърля 'сичко и да си остана у дома)

Не само да не кръшне мъжа й трябва да има свои доходи, или поне да знае как да си ги докара. Всякакви неща се случват в тоз живот, включително и с мъжете. Много е гадно изведнъж да останеш без мъж, никога да не си работила и да нямаш на кого да разчиташ.

# 454
Разбрах, че сте го минали, но в началото на всяка връзка има тази вероятност, за която ти говоря. Пък и любовницата му може да е проверена, нали? Както и да е ...
Остави!  Stop  Не ми се спори на тази тема (за заразите и гнусливостта) - не ми е интересно вече. Wink  Laughing
Винаги започва един безкраен спор за любовниците ... Ужас!  Tired

А в случая въпросът на темата беше друг ...  Whistling

# 455
  • София
Ти даваш ли си сметка какво рискуваш, ако прецениш детето ти да влезе в дома на съпругата?
Знам как е на теория, вече ти го написах.
Но на практика, аз много се съмнявам, че детето ще намери в дома на баща си онази добронамереност и любов, които биха го накарали да се чувства като у дома си.
Прости ми за откровения отговор.

# 456
  • София
Ама, то, няма какво да се спори! Конкретно за "преди", то беше тооооолкова отдавна, когато и информацията, и нагласите бяха различни от днешните. Преди двайсет и кусур години презервативите не бяха приемани за обичайна употреба, противозачатъчните също бяха под някакво було на срама,предпазването от бременност беше чрез прекъснат акт, а от момичетата се очакваше да се "пазят за брака".  Laughing

# 457
  • Варна
Елиема, каква реакция на съпругата би те удовлетворила, би те накарала да се чувстваш спокойна за детенцето?
Защото все си мисля, че постъпките на бащата трябва да са такива, че да защитят детето и неговите интереси, при всички случаи. И на двете му деца, разбира се. Защото съпругата му не е отговорна за твоето дете, а ти за нейното. Но той е баща и на двамата. Какви имоти, какви пет лева, какви тайни, какви водевили. Става дума за две деца. Утре ще тръгнат по улиците, ще ги напъплят доброжелателите.

# 458
Ти даваш ли си сметка какво рискуваш, ако прецениш детето ти да влезе в дома на съпругата?
Знам как е на теория, вече ти го написах.
Но на практика, аз много се съмнявам, че детето ще намери в дома на баща си онази добронамереност и любов, които биха го накарали да се чувства като у дома си.
Прости ми за откровения отговор.
Да, това е ясно.Не разбирам друго.Примерно съпругата реши да прости и все пак да не забранява на бащата да се вижда с детето.Как всъщност ще е спокойна, че освен с детето той не се вижда и с майка му?Защото е ясно, че вероятно на жена си ще се кълне, че вече не е с другата, а на практика я е така, я не.Та самата съпруга няма ли да е по-сигурна, не че някога може да е на 100% сигурна, ако се виждат в нейно присъствие?

# 459
Аз не мога да си представя, че на света съществува толкова тъпа жена, която 15 години да не се светне, че мъжът й си има любовница. Rolling Eyes Не може да не се е усетила Naughty. А авторката - вие двете виждали ли сте се изобщо някога, по някакъв повод? Или поне ти виждала ли си я?

# 460
От цялата история само едно не разбирам. Разбирам за всички мотиви и всички изказвания (не всички приемам, но разбирам гледната точка). Само не разбирам изказванията, които са с омраза към евентуалното детенце (от друга) на благоверния. Омразата конкретно към дететнцето и желанието то да бъде откъснато от баща си.  Rolling Eyes

Каквото и да ми се говори, това едва ли бих разбрала ...

# 461
  • София
Знаеш ли, как ще се развият вашите отношения е съвсем отделен въпрос.
Ако желаете да се виждате, съпругата му няма да го спре. Досега не се е случило, няма да се случи и за в бъдеще.
Въпросът е как да се установи статутът на детето по възможно най-благоприятния начин за него.
А за едно дете е най-важно да расте в семейна среда.
За мен идеалния вариант е посещения на бащата в твоя дом.
Отделно според мен, при финансова стабилност на бащата е редно да обсъдите възможността дъщеря ви да получи някаква форма на обезпеченост, при тези обстоятелства.
Остави съпругата, не се занимавай с нея, това са техни отношения и те ще преценят как да постъпят.
Според мен те няма да се разделят, при положение, че ти не желаеш да се обвързваш с него.
Но по мое мнение нито за нея, нито за твоето дете е здравословно да се събират на едно място.
Нито за едната от двете няма да е добре.

Как да ти обясня- това е нейният дом, на нейното семейство, тя е домакинята, тя е господарката на дома, тя е отгледала собствените си деца там и може би, някой ден, след време, тя, сама ще пожелае да покани дъщеря ти там, но това, според мен, трябва да оставиш тя да го реши.
И ако реши да го направи, тогава можеш да мислиш по този въпрос.

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 17:44 от Azzy

# 462
Елиема, каква реакция на съпругата би те удовлетворила, би те накарала да се чувстваш спокойна за детенцето?
Защото все си мисля, че постъпките на бащата трябва да са такива, че да защитят детето и неговите интереси, при всички случаи. И на двете му деца, разбира се. Защото съпругата му не е отговорна за твоето дете, а ти за нейното. Но той е баща и на двамата. Какви имоти, какви пет лева, какви тайни, какви водевили. Става дума за две деца. Утре ще тръгнат по улиците, ще ги напъплят доброжелателите.
Затруднявам се с отговора....Импулсивно щях да напиша, че май е най-добре да не разбира, за да не може евентуално да се погрижи да не се виждат с детето....Обаче, ако разбере и все пак не му постави подобни ултиматуми, той ще може и да излиза с детето, да я води тук-там, без да го е страх, че някой ще го види.
А за мен е най-добре тя да научи и да помогне да се сложи някакъв край...А хич не ми се иска да стигнем до скубане на коси Wink.Тоест, май не мога да ти отговоря.

# 463
  • София
Елементарно е, всеки си пази неговото! Омразата не е към детето като към такова. За нея то е олицетворение за изневяра, предателство, пренебрегване на собствените деца, кражба на време, труд, пари..., изобщо на всичко, което всяка жена смята, че се полага на нейното семесйтво. Грубо казано, вместо мъжът й да отдели време на децата, за да може жена му да си почине малко, той ходи да мърсува, а нея оставя с децата, техните проблеми и цяата къща. Или жената му се лишава от придобивки за себе си, спестява, мисли как да намали харчовете и да спести за нещо, а мъжът й харчи пари по любовницата за подаръци, хотели, кръчми и прочие. Така са нещата!

В тази ситуация с детето нещата са много по-различни от виждането на бащата с детето от предишния брак, като е ясно, че няма отношения с майката на това дете. Обаче за дете от любовницата е кофти. Ясно ще е като бял ден, че рискът бащата не само да се вижда с детето, но и да продължава да прави секс с любовницата си, е голям. Подозирам, че при такива случаи благородството на съпругата отива на заден план и е вероятно тя изобщо да забрани срещи с другото дете, дори да го постави като условие да не се развежда.

# 464
  • България
Прочетох всички страници на цялата история от начало до край.
Направих своите изводи за себе си-ще си опитам да получа отговор на някои въпроси.
Елиема-ти даваш ли си сметка че когато това дете поотрасне би се затворило в себе си,зареди това чи живее само с майка си-защото не съм никак убедена че биологичния му татко би направил подобна саможертва,равна най-малкото на несебеуважение,да се събере с теб.Прощавай за правия текст,в който ти го казвам-имам такива наблюдения,че няма такива балами...
Второ не смяташ ли че след време би те упрекнало за това че майка му преди време е имала неблагоразумието да не си стиска краката и дда вярва прекалено,в трудно реализируеми илюзии,че таткото ще зареже предишните си деца и ще съществува само момиченцето?
Трето мисля че в цялата история се крие материална облага или непрестанни претенции или недай боже изнудване за пари!чисто користни цели стоят зад всичко-това ми е заключението...

Общи условия

Активация на акаунт