за детето от другата жена

• 37 658
  • 1 302
  •   1
Отговори
# 1 170
Говоря за любовника на Елиема, а не за Деси. З

Виж сега, щом сее този "човек" семето си и създава поколение, след това, трябва да носи отговорност за него. Както е отговорен за едното си дете, така трябва да бъде и за другото, и.....ако ще още 10 направи, за всички деца трябва си поеме отговорността. Чудя ти се защо по дяволите го оспорваш.

В цялата случка / и в двата случая/ най-виновни са именно "мъжете", но те най-не го отнасят. Тъкмо напротив.

Не оспорвам нищо за децата, но никой не казва нищо за законното му дете. То също, като детето от любовницата му ще е ощетено и емоционално и материално, н анего кой ще му помогне?
Не ме разбирайте погрешно - мисля и за двете деца, като за жертви на едни много глупави възрастни хора.

Не, не си безинтересна, просто си интелигентна, макар казусът ти да е сходен. Или поне можеш и си си поела отговорността като всеки нормален човек, без да плюеш по жени, мъже и всякакви други, с които н еси н аедно мнение.
Законното дете, макар и в трудна възраст, е вече изградена личност, имало си е и има двама родители, които го обичат и не е ощетено в никаква насока.Дори и някога майка му и баща му да се разведат, говоря по принцип, този факт няма да се отрази на психиката му.Така че не се притеснявай толкова.

А ти откъде си сигурна, как ще се птрази на детето?! Да не си в неговата глава?!
Пример: Мой близък, изкарал казарма мъж. Майка му и баща му се развеждат, заради любовницата н абаща му/имай предвид дърти хора/- моят близък беше обезумял, никога н еъм го виждала такъв, а по принцип е много, много търпелив, толерантен и винаги весел, винаги всичко таящ в себе си!Така че не си мисли, че знаеш какво ще е на син аму н атвоя човек, само щото щял да бъде голям!

# 1 171
Между другото моето лично мнение е, че за всички е най-добре истината да излезее наявя.

1. За съпругата (ако действително още не знае), защото има право да не бъде лъгана и защото вечното отлагане само влошава нещата (влошава ги за всички).
2. За БНД-то, защото поне вече ще знае, че всичко се знае и няма да се страхува, че ще бъде разкрито.
3. За Ели - същото като при БНД, освен това ще знае, че детето й вече е на "открито".
4. За детенце на Ели - ще има баща си и за разходки, и за всичко без да се налага да се крият (ако той го желае, разбира се).
5. За детето от брака на БНД - защото се избягва риска да научи в един по-късен етап от живота си, когато може би шокът ще е по-голям, защото лъжите са лошо нещо и защото вероятно след първоначалния шок може и да приеме сестричката си като такава.
6. За всички - проблемът най-накрая ще бъде "решен" по някакъв начин!!!

Peace

П. С. Аз си мисля, че ако на този етап от живота ми (още съм доста млада), разбера, че родителите ми ще са с други хора, ще ми е гадно, но ще го приема. В крайна сметка това си е техният живот, а аз отдавна съм самостоятелна единица!  Peace
Е - ако имат детенце (примерно) - вярно е, че ще помисля за наследството си.  Mr. Green Embarassed  То ще намалее, но това наследство не е мое, не моя е заслугата за него и всяко дете на родителите ми има право на него!!! Така е справедливо според мен.  Peace

# 1 172

3. За Ели - същото като при БНД, освен това ще знае, че детето й вече е на "открито".
4. За детенце на Ели - ще има баща си и за разходки, и за всичко без да се налага да се крият (ако той го желае, разбира се).
6. За всички - проблемът най-накрая ще бъде "решен" по някакъв начин!!!

Peace

Стига де pudding, какво решение е това? за мен е решение на половина. Или всички ще заживеят като едно голямо щастливо семейство? Чии проблеми ще бъдат разрешени?
Нали се сещаш, че след откритото споделяне на истината, е много вероятно да последват ултиматуми от страна на съпругите?

Всъщност може би точно тогава Ели ще разбере Е ли този човек с нея или не е. Така, че от тази гледна точка, може би е добре жена му да научи и мекотелото най-накрая да избере с коя да изкара живота си.

# 1 173
Аз поне имам мозък!Ставаш жалка в опитите си да обиждаш.

# 1 174
Законното дете, макар и в трудна възраст, е вече изградена личност, имало си е и има двама родители, които го обичат и не е ощетено в никаква насока.Дори и някога майка му и баща му да се разведат, говоря по принцип, този факт няма да се отрази на психиката му.Така че не се притеснявай толкова.

Изобщо не е вярно. Много трудно можеш да обясниш на един пубертет, че баща му има друго дете и че се развежда с майка му. Може да се отрази пагубно на психиката му и да му остане дълбока рана за цял живот.

# 1 175
  • тук-там
Тази тема се превърна в "яко плюене".
Интересно, защо никой не плюе мен?
Безинтересна ли съм или страшна?

Направила си сама своя избор и си сложила чертата! Като знам с какво се справяш сама, мога само да те аплодирам! Много смелост и себеотрицание се иска!
А Емито и Десито седят и чакат някой да реши проблемите им -я мъжа, я съпругата -  капка гордост не им е останала, за себеуважение не говоря изобщо. Peace

# 1 176
Заради това слагам думата "решение" в кавички. Защото това не е точно решение, а по-скоро яснота. Последствията може да са трагични, може и да не са чак толкова - не знам, вие също не знаете, но поне ще стане ясно какво е. Така години наред има само мъчение какво ще бъде, когато нещата излязат наяве.

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 16:04 от pudding

# 1 177
Заради това слагам думата "решение" в кавички. Защото това не е решение, а по-скоро яснота. Последствията може да са трагични, може и да не са, но поне ще стане ясно какво е. Така години наред има само мъчение какво ще бъде, когато нещата излязат наяве.

Peace Допълних се в предния пост!

# 1 178
Защо си мислиш,че чакаме някой да ни реши проблемите?Хайде стига ни приписвахте каквото и да е.Ти мислиш ли,че аз имам проблем?

# 1 179
Да - точно така. Ще има яснота, която всички заслужават. Ако съпругата или сина им (на нея и мъжа й) разберат от друго място, мисля, че ще бъде много по-болезнено, скандално и трагично за всички тях.

# 1 180
Защо си мислиш,че чакаме някой да ни реши проблемите?Хайде стига ни приписвахте каквото и да е.Ти мислиш ли,че аз имам проблем?

О, Деси имаш! И ти пожелавам да успееш да го решиш. Този човек не ви заслужава, нито тебе, нито жена си, нея всъщност най-не я заслужава. 

# 1 181
Тази тема се превърна в "яко плюене".
Интересно, защо никой не плюе мен?
Безинтересна ли съм или страшна?

Направила си сама своя избор и си сложила чертата! Като знам с какво се справяш сама, мога само да те аплодирам! Много смелост и себеотрицание се иска!
А Емито и Десито седят и чакат някой да реши проблемите им -я мъжа, я съпругата -  капка гордост не им е останала, за себеуважение не говоря изобщо. Peace
Кой ми решава проблемите?Кой се грижи за детето ми?За останалото-не ме познаваш, нали?

# 1 182
Мисля си че и Деси и Елиема решавайки се да родят дете от женен мъж са имали не едно, а две наум, че ще са самотни майки. И следва да са били готови за всички последствия произтичащи от това.
Защо за тия неща не се мисли предварително, бе хора.. А сега задавате въпроси? Ще го приемат ли, няма ли да го приемат.
Би трябвало да ви е все едно дали ще ви приемат детето. Вие нали не сте го родили заради нея - законната му съпруга, ами заради вас самите?!

# 1 183
  • София
Има варианти всякакви. Въпросът е може ли да се направи някаква адекватна преценка на ситуацията, за да се мине по пътя на най-малкото съпротивление, така да се каже.
С най-малко поражения.
Разбира се, че в ситуацията има и други деца.
И понеже има деца, решение в стил "слон в стъкларски магазин" са много неуместни, според мен.

Един мой познат, в същата ситуация, обаче с тази разлика, че е доста заможен, когато се роди детето от дългогодишната му любовница, на нея и направи собствен бизнес, освен, че и осигури хубав семеен апатамент, а след раждането на детето сам информира двете си големи деца за детето и им представи и двамата - майката и детето.
И не се разведе.

# 1 184
Мимчи,разбира се,че съм била наясно.Мен не ме интересува дали жена му ще приеме детето ми,ако зависи даже не бих и дала да го вижда.В смисъл-то няма нищо общо с нея.Ако таткото поиска-не знам,тогава няма да има какво да направя.

Общи условия

Активация на акаунт