Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Здравейте момичета, и аз да се отчета в "Родени"  Hug

Макар всички да имаме от какво да се оплачем (колики, настинки, недостатъчно мляко...) много се радвам, че вече всички си гушкаме бебоците!! Peace Ние утре сме на консултация, да видим Борис колко е пораснал. По нашия кантар в къщи, горе долу сме наддали около 700-800 грама за 35 дни. Това не е много като гледам вашите мерки, но като се порових из нета, видях че е нормално да наддават средно около 150-170 грама на седмица. Ако е така, значи сме в норма, пък макар и на долната граница. Нека Фло каже дали е така! Изцяло на кърмене сме, не му давам вода или чай и имаме около 4-6 пълни памперси на ден, дори някой дни повече! Храним се на 2-2,5 часа. Много ми се иска да го кърмя още мнооого дълго време, защото с каката се провалих в това начинание.

Искам да ви попитам и още нещо: Имат ли бебенцата ви още жълтеница? Ние сме на 35 дни вече и още имаме? До кога е нормално и от кога да почна да се притеснявам?

# 451
 stone, аз сега се връщам от преглед, защото имаме симптоми почти като вашите. Разликата е че нослето ни е запушено, а когато има сополи те са жълтеникави без кръв както ти описваш. От 2 дни беба постоянно плаче, докато спи лицето и изразяваше страдание, а докато суче се мятка постоянно и кашля. #Crazy Започнах вчера да давам Sterimar  преди кърмене, за да се прочиства нослето, а днес ни изписаха и Осцилокоцинум, Калции, детски витамин С и ако кашлицата се задълбочи ще давам и сироп Stodal, но сиропа не ми се ще да го давам Rolling Eyes Също увеличиха и дозата на БиоГая - 2*5 капки.  В петък отново сме на преглед дано всичко е наред дотогава  Praynig

Надявам се, че съм ти помогнала, но всеки случай си е индивидуален, за това по-добре отидете с Калоян на преглед. Стискам палци всичко да е наред. Praynig

# 452
Здравейте и от нас Simple Smile

Аз успявам да попрочета постовете ви, но нямам време да пиша след това  Crazy
Ние бяхме на консултация в петък и за един месец сме пораснали с 1400 грама и 3 см. Сега вече сме 4500 г и 54 см - настигнахме първокласниците на Ади, Стоун и Тея на втория си месец  Mr. Green Heart Eyes
Искам да попитам мамите, които се пребориха със зачервените дупета - с какво мазахте? Ние сме се зачервили от известно време, а днес сме още по-зле  #Crazy Sick #Crazy Препоръчайте ми нещо ефикасно.

Благодаря предварително!   bouquet

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 15:12 от MammaMmia

# 453
krisi_b, благодаря ти много. Е Калоян поне не е неспокоен, но пък спи колкото до сега не е спал никога - по 16, 17 часа на денонощие откарва и не си изяжда всичкото мляко, което е доста странно за него. Ако не се пооправи до утре ще отида пак. Не че не ми е екстра да спи по много...Мен вече ми е неудобно да ходя в поликлиниката - всяка седмица все за нещо тичам да питам. Поне има сладкарница неделя до поликлиниката Simple Smile, та хапвам по парче торта след това. Ще стискам палци и на вас да се оправя бебчо, че то май болестите на детенце са по-неприятни за родителите, отколкото за детенцето.

# 454
хаиде запис и от мен ние днес ставаме на 2 месеца  baby_neutral Peace наи накрая в родени да се ззапишем връщам се да ви 4ета 4е съм изпуснала доста   bouquet

# 455
още една лоша мама
биричка-алкохохна ,кафе -кофеиново и следолед без да подбирам ,кока кола и газирано също но гледам да не прекалявам и не всеки ден.
и ние имаме запушено носле педиатърката ни каза че е нормално в това време,мога да капя солен разтвор, лайка също.Аз му впръсквам hypomer и капвам вит.С
за секса пробвахме вече,не беше страшно както очаквах.
Лохиите вече спряха
желтеница още имаме

# 456
Здравейте, да се разпиша че само ви чета по диагонал , пък време все не остава за писане.
Моя Ивко утре има месечинка- става на 2 месеца, много бързо ми мина времето с тези постоянни грижи , имам чувството че живота ми е само това- хранене и цедене през 3 4аса... то докато се обърна и те са минали и хайде пак същото.... Иначе и аз имам вашите проблеми - корички в нослето, неспокоен сън, бодърстване през деня, иска си внимание вече детенце. Почти нищо не мога да свърша, оставям го в шезлонга- мрънка..., в количката мрънка, в кошарата реве, иска на ръце да гледка прозорчето, лампичките, изучи целия апартамент-имам чувството че вече му е омръзнал Simple Smile)))
Обаче е много лаком- изяжда по 150 мл цедена кърма и иска още... #Crazy Всички ми казват че го прехранвам, но той си иска и плаче...гладен ли да го оставям? Има ли други мами които хранят с цедена кърма да споделят по колко изяждат бебчетата?
Секса е зле- имаме 3 опита неуспешни  Sad Боли ме, сухо ми е , все едно съм девствена... Пробвах с лубрикант , но съм купила на дурекс някакъв парлив- ужас ви казвазм , сега ще го сменяме Simple Smile
Кафе - безкоифеново, сладолед -без ограничения, бира -ограничавам се с една глътка, но пък прегрешавам с цигарите- паля по една в края на деня като приспа бебо за нощния сън. Иначе детенце от 2-3 дена почна да спи по 8 часа вечер, което много ме радва Simple Smile
Хайде похвалих се и се оплаках, оставям ви че един мощен рев ме зове Simple Smile)))

# 457
И аз сега му чистих носа на моя маймун.Изкарах едни жълтеникави цивки,но не мисля,че е хремав.Много реве днес,направо е кошмар-спи му се,а не може да заспи.Където и да го сложа реве,в мен му е топло и пак реве.Сега го оставих да си реве,и без това няма разлика,където и да е-реве.Страх му е да не му стане нещо от толкова рев,напъва се до синьо и нищо не го успокоява.Поне залъгалка да искаше.
А,сега заспа и се стряска от толкова рев TiredВие какво правите в такива ситуаций?Как ги успокоявате малчовците?

Секс,още не сме правили.На мен конеца още не ми е паднал ooooh!

Теди,моят живот е само висене по циците LaughingУж през 2,5 часа яде,ама то като яде по 30-40 мин и ей го на,1 час минал,после докато се уригне,да го поразнасям малко и пак стнало време за манджа.Все пак съм особенно доволна,че не се цедя.Това найстина е  ooooh!

Какъв ми е сладък такъв спящ,а до преди малко ми идеше да го хвърля някъде Laughing

Мама Миа-вземи някакво кремче на цинкова основа.Аз мажа с най-обикновен крем Здраве(синята кутийка),нямаме проблеми Peace

# 458
teddie007, аз го прехранвам май повече ама и той иска още. Давам 120мл. АМ и отделно го кърмя преди ядене. Не че имам много кърма ама от двете гърди все 30мл. изцоква. Да не кажа, че подозирам, че са и повече. Но откакто спрях да слушам хората около мен (по скоро откакто бабите ми се махнаха от главата) си му давам толкова много и вече значително е пораснал на височина и на килца. А за секса - същата история, както я описваш. Имах чуството, че ще трябва да ходя пак да ме шият след това. Ако намериш лек ми пиши - може и на лични. Ще съм ти благодарна.

# 459
Или аз съм най-желязната майка или моето бебе е най-кроткото,аз на ръце разнасям само след хранене докато се уригне и на другите не позволявам,най-много 2 мин таткото да я пофърка.Като плаче,а не е време за ядене-в коша за колата със залагалка,ако я плюе люшкам,компромис правя,ако много плаче да съм седнала и да ми е в ръцете.
Този следобет си поспахме и двете,дори успях преди тя да се събуди да си изчистя,откакто не и давам капки за колики не будува пове4е от 4-5 4аса Wink
Цеденето поне при мен е доста по-бързо от кърменето-за 3 мин 2-3 помпи,единствената неприятност е,че ако не подлагам чашка на другата гърда и става едно уливане.След 1 седмица правим 2 месеца,а кърмата вместо да намалява се увеличава,само 1 ден нямах много,но не спах през ноща,явно е важен съня,след следобедния сън пак бях улята... Shocked

# 460
Здравейте, момичета. Да споделя и аз за бодърстването нашия мъник, онзи ден за 12 часа е спал 1 и то в ръцете на мама. Днес от 9 часа сутринта до сега е спал 1 час.Не зная вече и аз от колките ли е, от какво? И така е всеки ден.Вчера бяхме на консултация и им споделих,но тук в испания всичко приемат за нормално.добре,то е нормално,просто дедето си будува,но тоооооолкова много часове без да спи,нормално е да се притеснявам.
За кафето- почти не пия,много рядко и то безкофеиново,нито бира,нито каквато и да е газирана напитка.Тук докторите не ми дават и прясно мляко да пия,но детенцето си има все така силно колики.интересното е , че тук не предписват нищо за тях.Взех от аптеката едни капки реутери, има ги в бг,но се казват биогайтс, или нещо подобно,но нямат никакъв ефект.Сега чакам да ми донеста от бг. саб и инфакол.Бихте ли ми споделили мнението си за тях и вярно ли е, че се запичат дечицата от тях. Ще ви бъда много благодарна  Hug

# 461
  • Stavanger, Norway
Към Флото или някой, който може да ми даде адекватен съвет!
Имам гнойна пъпчица на ареолата. Сложих йодасепт и предполагам ще се оправи за 1-2 дена, но не знам как да процедирам с кърменето  Thinking Ако изцеждам млякото става ли за консумация от малкия (заради йодасепта и вероятността да попадне някоя бактерия в млякото  #Cussing out). Моля за съвет, че не ми се прибягва до адаптирани млека, а ако давам само от едната гърда сигурно няма да му стига. Тази вечер рзмразявам за едното хранене кърма, но нямам други резерви. Мисля си за вариант да почиствам добре проблемната гърда преди цедене, но ме притеснява йодасепта).

# 462
За коликите- давахме Еспумизан,после известно време и Колиф,от днес сме на Инфакол..обаче май от нищо няма ефект.То не всеки ден детето има колики(поне така си мисля),но днес пак рева около час до почервеняване..нищо не помага..даже и чай Бебезан варя,ама докато не пръцне малчо хубаво и да се изака не се успокоява.

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 22:04 от megan4o

# 463
Да споделя за майките, които ги мъчи неспокойният сън на мъниците. Има едни капки - казват се "Дормикинтд" и са хомеопатични, могат да се пият и от кърмачета, аз днеска взех, препоръча ми ги една приятелка, така че впечатления още нямам от тях, но са именно за неспокоен сън при деца. Иначе пак хомеопатични давах "Ентерокинд", които са против колики и стомашни неразположения, въпреки че при нас няма такива проблеми, аз си му ги давам все още.
Не знам дали сте говорили и за пробиотиците, казаха, че осабено деца, които са родени секцио, първата годинка е хубаво да се дават, освен в "Био гайа" ( не знам така ли се пише правилно  newsm78 ) има и други такива на пазара, които са подходящи за кърмачета, а и са по-ефтини.
Лека вечер от мене и дано няма ревящи бебета  Hug !

# 464
Здравйте мами,да ви питам вие след 2-я прием на БЦЖ ваксината,която се прави на 1 мес.,дадохте ли панадол. Днес бяхме на консултация и сме пораснали доволно на кг и на ръст,сложиха ни и ваксината,но аз със целия си акъл тази вечер преди сън му дадох 2мл панадол профилактично,дано не съм сбъркала.Лекарката каза,че ако вдигне Т да му дам.А за пентаксин др. мес. иска преди ваксината да дам 2мл панадол.

Общи условия

Активация на акаунт