Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
Селма, заповядай! Може би е това
  Стоунче!Да си жива и здрава!Точно това търсих! Благодаря!  love001

# 481
  • София
Здравейте, днес ходихме на консултация. Петър е вече 5 700 (+1 кг) и 62 см (+5). Направиха му хепатитната ваксина. Говорих с педиатърката да не поставяме синфлорикса заедно с пентаксима. Вместо това първият прием ще бъде на 7 месеца, следващият на 8 месеца и реимунизация година по-късно. Така хем се спестява един прием, хем няма да се натоварва бебето с две ваксини наведнъж.

# 482
Вместо това първият прием ще бъде на 7 месеца, следващият на 8 месеца и реимунизация година по-късно. Така хем се спестява един прием, хем няма да се натоварва бебето с две ваксини наведнъж.

МАй,и ние ще направим така.  Peace
  Макар че педиатърката съветва да сложим заедно и двете ваксини заради ходещия на ДГ батко.  Rolling Eyes

# 483

Тея, абе май дъжд го дават идната седмица  newsm78 План "Б" за мястото на срещата има ли?!

мдаааа, има вероятност да вали, а не съм мислила за план "Б", затова идеи приемам всякакви. Peace

# 484
Обаче следващите две петвалентни носели след себе си и висока Т, ще видим как ще е  newsm78 Дано мине леко  Praynig

Eeee недейте така  Sad
Тези ваксинки ни предстоят на 15,09, а на 18,09 съм планирала 9 дневно пътуване.
Постреснах се малко  Blush
Какво ще го правя бебо с температура на път  ooooh!

# 485
Ивон ми беше с Пентаксим и никога не е вдигала Т.Слагах Реванол на мястото на имунизацията,за да се разнесе по-бързо и това е било.И при 3-те приема не е имало проблем.

# 486
  Нашият батко само от третия прием на Пентаксим вдигна Т.  Peace

# 487
Запис и от нас!
Ние днес бяхме на консултация-почти сме качили заветния килограм-960 гр.,на ръст сме сръпнали 4 см. от раждането и сме 55 см.,иначе бузите ни растат  newsm44.Правиха ни и втората ваксина "Хепатит Б",какъв рев падна,не е истина,уплашихме гълъбите в цял Пловдив Crazy .След това се сърди по целия път да къщи,но като му дадох да суче-забрави всичко smile3521,сега спи,но скоро ще се буди-отново е време за ядене,а Влади не обича да закъснява за "масата" newsm62.За ваксината ни обясниха,че не би трябвало да вдига емпература,но да видим.
Хубав следобед от нас!

# 488
момичета,извинявайте,че не съм ви чела (само днес де),а направо нахълтвам с проблем и въпрос. понеже съм се понаплашила леко и викам чакай да ви питам и вас тука за акъл. майките,които познават философията на кърменето,фло и всички запознати с тзи процес моля да прочетат!имам проблем!

от два,три дена/нощи детето ми е много неспокойно.нощем реве и виждам как в очите му чак паника се чете.гърдите ми бяха меки,но имаха кърма.чудех с еи се маех какво му е (и още се чудя).значи сучеше много неспокойно,мъцаше,дъвчеше ми зърното,като дъвка,гнусеше се от него и какво ли не.абе пълна загуба на ритъм и режим,пълен хаос в кърменето,спането и всичко. цели нощи будувам и го нося,а то видимо иска да пие,аз давам той реве от кърмата.не е недостиг на кърма.установих го с АМ.не го иска и не го успокоява.
снощи забелязахме хлътналата му фонтанела,а същевременно с това аз се усетих да взема да се наливам с ненормално количество вода,за да ми напращят циците,че все меки,меки...ужас.започнах от снощи да пия много вода (не сокове.сокове пия доста,но явно не вАжат) и днес пия.нощес детето го кърмих,сутринта и цял ден пак.като се събудихме по обед забелязах,че фонтанелата е добре.днес дадох и чай в обилно количество,който той пи жадно.
и сега въпросът ми е именно възможно л ие аз да съм се обезводнила,а от там и млякото ми намаляло и згъстено,от което детето не е получавало достатъчно вода и се е обезводнило и то? забравих да допълня,че той не се поти много,много,а и тук климата е бая хладен (тия дни е по-топличко обаче,ама вкъщи не е.ние не излизаме навън),а като имаше проблеми и се гърчеше по нощите се потеше зверски.сменях дрехи. не съм изключила колик,но няма връзка с обезводняването,ако са колики,а съм сигурна,че тази хлътнала фонтанела и този рев и объркване на храненето му не е случайна! ще бъда благодарна на всякакви размисли,критики и съвети от вас!
проблема ми сега е не,че ми реве и не м идава да спи,не е и дори дали е гладен,а ме е страх д ане го разболея нещо!!!

# 489
Хайде и аз да се отчета след ДК.На 40 дни +1900 и +9см.
Педи ни накара да разредим кърменето че много наддава човечето.
Сложиха ни и ваксина(2 прием за ХепатитБ)но ни предупредиха че следващите ги няма.
Сега съм в чуденка как ще го залъгвам с вода това дете,като не я пие newsm78.
Връщам да ви чета докато има кой да го залъгва.

# 490
Хайде и аз да се отчета след ДК.На 40 дни +1900 и +9см.
Педи ни накара да разредим кърменето че много наддава човечето.
Rolling Eyes това чудо не бях го чувала  Shocked ако успееш, кажи ми как  Shocked

# 491
маритка незнам направо какво да кажа,чела съм че при обезводняване на бебето хлътва фонтанелата, но дали има нещо ощо с не достачния прием вода на майката незнам.на мен лично ми се пие страшно много вода като почна да го кърмя

# 492
  Maritke,аз знам,че и от много рев може да хлътне фонтанелата.
  Мисля,че си постъпила правилно,като си започнала да поемаш много течности (сокове,супички също вършат работа).Продължавай все така,и ако проблема се повтори,се консултирай с лекар.

# 493
Добро утро! Аз съм вече в голяма чуденка. Не мога да разбера какво го мъчи моя син. Не реве с часове, но пък с часове се гърчи и спи доста неспокойно. Постоянно се изпъва като струна и ръжи като мечка. Дори и като се изходи или се изпръцка упражнението продължава. Не мога да разбера това колики ли са или нещо друго. А понякога докат ояде надава такъв рев, пуска се, пак почва, притеснявам се вече това нормално ли е. Някоя друга мама има ли такъв проблем и какво означава това според нея?

а поти ли се? като реве панически ли гледа? щип ли те (стиска)? нещо подобно плюс описаното от теб прави и моя.даже ръмжи као мечка и докато яде,ама това е само между полунощ  и 4.00 ч сутринта.е така ни е режима:( незнам какво е.мислех,че е от обезводняването,ама не е.днес е пак така.

MammaMmia мий го всеки път.аз тка го оправям мойто дете.мажи,с какъвто и да е цинков крем.аз мажех с всякакви и никой не помагаше до преди да почна да мия.сега сигурно всеки ще помогн,защото миенето именно май върши основната работа,ама з аинфо,ако искаш все пак да кажа,че мажа с кико/чико.има парабени в него обаче.сега като го свърша ще продължа с друг и предполагам ще върши същата работа.

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 03:09 от Гаца Баца (марита)

# 494
А понякога докат ояде надава такъв рев, пуска се, пак почва, притеснявам се вече това нормално ли е. Някоя друга мама има ли такъв проблем и какво означава това според нея?

При нас означава две неща - дала съм от същата гърда както предния път (демек, тече нещо, но не толкова обилно колкото тя иска  Crazy) или е нагълтала прекалено много въздух и има нужда от оригване.

Общи условия

Активация на акаунт