Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 23 776
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Меганчо доколкото знам противозачатъчните са хормонални препарати и при кърмене не се препоръчват изобщо.
Тани,ние не се кърмим,защото нямам кърма и затова се замислям за противозачатъчни.

# 616
  • София по рождение
имам въпрос за витамин д...

Нашата педи все още не ми е казала да давам, а знам, че други започват от 20тия ден. На всичкото отгоре виждам, че има противоречиви мнения за този витамин, но не знам какви са притесненията относно него. Това, че е синтетичен ли? Или че има някакви съмнения за нещо?? Знаете ли нещо повече за това?

Не си единствената. И на нас не ни дават още витамин Д. Аз и не държа. Все пак педиатъра е за това, да следи как нараства главата и как се затваря  фонтанелата. Все пак бебето ти е лятно. При нужда само се изписва. Има време, няма да се оттървем от него, някъде от октомври. Дава се до годинката, споко.
Засега бебето си го получава от слънцето и от кърмата ти, а ако не го кърмиш от АМ.

Александровците имат имен ден днес и на 23 ноември, кой, когато реши празнува, макар да са различни празници.

# 617

Предложение за име на следващата тема:

Юлските юначета трупат килограмчета, а пък юлските мадами - най-големи сладурани

# 618
Тея много харесва заглавието Simple Smile  В тази връзка да се похваля че съм 60 кила вече , а влязох да раждам 81  Shocked Недоспиването и грижите си казват думата Simple Smile
За витамин Д да кажа че не давам! В листовката пише че има смъртни случаи -това като странична реакция.... Разбира се става дума за предозиране, аз реших че ще изчакам до октомври Simple Smile
Вашите мъници спят ли вечер?  Моя от една седмица спи по 9 часа- от 23:30 до 8:30 без да се буди.

# 619
Здравейте и от нас!

Ади,  Честит ви именник! Да ви е здрав и много да ви радва   bouquet!! Честито на всички, които днес празнуват !

Ние днес използвахме хубавото време и направихме дълго кафе с разходка в морската. Бебка беше много спокойна и спинкаше (на ръцете ми, но все пак  Heart Eyes). Не иска в количката и това е! През деня сънят и е единствено на ръце, а вечер си спи в кошарата- не разбирам защо  newsm78. Маритка, и ние в началото бяхме като вас- сън по цял ден и будуване през нощта. Но тя сама си промени режима- и при вас ще стане, може малко по-късно, но ще стане  Peace. Нервният ни период май попремина. Дали е съвпадение незнам, но откакто и давам Дормикинд спинка и през деня, макар и на ръце.
Нашата педиатърка нищо не е казала за вит.Д.

За късното захранване- племеницата ми отказваше всичко до 8-я месец- лъжички, биберони, чаши. Сестра ми едва тогава успя да я захрани- не мисля, че е проблем, просто не е била готова по-рано.

*Teyа*, много хубаво предложение   Flutter.

# 620
Искам да споделя нещо, моя съседка е с 7 месечно бебе и то не иска друго освен гърда. Не може да го захрани, не приема нито шише нито лъжичка. Така че е хубаво да даваме малко водичка с лъжичка на бебо, така и устичката се плакне. Ние имаме доста време до захранването, ама това си е сериозно бебчо да не иска друго освен цица, на 7, 8 месеца.
Мисля да поизлезем малко, ще я пооблека, важното е че не духа.

Pucisim, и аз забелязах същото.
В началото уж не искаше гърда и признаваше само шишето....
Сега, откакто се научи на гърда, друго не признава. От шишето реве, а на мен ми се иска да може да хапва и по двата начина.
Все ще се наложи някой път да го оставя на баща му и тогава.....?
Забелязах още нещо - когато аз му давам шише - отказва. Когато баща му му предлага от шише е по-благосклонен  newsm78
Селме, и мойто бебе се лигави много, рано е за зъби нали?

# 621
рано е данито! в 4 месец тръгват на някои деца и това май е много рано.може би по-рано не е възможно.а аз виждам някои от зъбите на Алессандо под кожата и все едно всеки момент ще пробият,но е много рано.

angelv
да и аз мисля,че каквото и да правя няма да му обърна режима,а когато той си го обърне ще бъде.
какво е това дормикинд? и от каква националност е,че гледам името м уе на два езика,та се зачудих:)

# 622
Ади, честит ти именник   bouquet . Да расте здрав и усмихнат.

И аз вече трупам стаж в кърменето навън. Леко се стеснявам все още, защото тук в Несебър сме като едно село - всички се познаваме.  Blush Но туристите размиват картината малко поне...

А за килограмите - имам да свалям още 2кг. Но такъв апетит ме гони, че не знам как ще ги сваля.

Мързел, относно тази болка в гърдата - защо не се свържеш с някой консултант в София? Сигурно ще могат да помогнат.

За захранването - аз съм за късното захранване. Дъщеря ми я захраних на 6 навършени месеца. Така избегнахме риска от обостряне на коликите с тези ранни сокчета и пюрета. Рефлексът за избутване на храната с език вече беше изчезнал и детето имаше интерес(макар и слаб) към храната. Дълго време беше с непоносимост към млечните храни. Ако бях избързала със захранването, можех доста да усложня положението. Кисело мляко, сирене, кашкавал детето опита след 1г4м. Тогава започнах и да й давам храна от Детска кухня. За мен е неприемливо, 10-месечно бебе да се храни с манджи от Детска кухня. До годинката кърмата/АМ е най-важното за растежа и развитието. Твърдата храна би трябвало да е само за запознаване с различни вкусове.
Сега бебето ще го захраня при проявен интерес към храната. Може да е и по-късно от 6-ия месец. А може пък да е по-рано. Педагогическото захранване ми е най-близко до схващанията. А и се доближава най-много до това, което са правили нашите прабаби с бебетата си. Нали сега постепенно преоткриваме техните методи като най-естествени...  Laughing

# 623
За зъбките никога не е рано. Бебето на моя приятелка се сдоби със зъбче на 3 месеца.
Има и случаи на родени бебета със зъбче.  Mr. Green

# 624
teddie007,брависсимо за килограмите!  Hug
Danito_d,за зъбите е рано (макар и да има озъбили се бебета на по 3 месеца).
Сега се развиват слюнчестите жлези.  Simple Smile

Ади,честит именник!Да прослави името си!  Wink Hug
pucisim,нормално е бебето да се захрани и по-късно ,след 8 месеца,например,ако на 6-7 още не е готово.
Аз съм за по-късното захранване.  Peace

*Teyа*,и аз предпочитам,срещата да е навън!Ще се опитам да дойда в петък,ако няма промяна. Simple Smile

# 625
Има и случаи на родени бебета със зъбче.  Mr. Green
  Чувала съм за това....Не знам,дали се имат предвид истински зъбки или нещо зъбкоподобно?  newsm78
  Моята Юлия се роди с "перличка" на долния си венец.

# 626
На мен лекарката ми каза за витамин Д да давам от есента ,защото сега имало достатъчно слънце и детето си го набавяло от него.С капките и слънцето сега щяла да се затвори много бързо фонтанелата,което не било хубаво newsm78

# 627
Теди007, АнгелВ - благодаря ви,  Hug

Данито и ние се слюнчим здраво Wink

Ехеее, Селме
, много ще се радвам да се видимй в петък (03,09)

За захранването - понякога се смущавам от всички тези схеми и постепенни опитвания на отделните храни и явно кърменето (като най-мързеливо) засега ми е по сърце Wink
 на нас ни се пада януари месец да навършим шест месеца. Освен готови пюрета, не виждам друго подходящо през зимния сезон освен ябълков сок.

# 628
Здравейте, момичета.. искам да ви питам за добър детски невролог в софия... тази докторка в токуда Христова била в отпуск до октомври, а другия който ми казаха - Литвиненко в този център детско здраве не преглежда по здравна каса..

# 629
Здравейте, момичета.. искам да ви питам за добър детски невролог в софия... тази докторка в токуда Христова била в отпуск до октомври, а другия който ми казаха - Литвиненко в този център детско здраве не преглежда по здравна каса..
     Натали....Може би имаш късмет,че Христова е в отпуска.  Rolling Eyes
     За Литвиненко съм чувала много добри неща.  thumbsup Наистина ли не преглежда по ЗК?

*Teyа* , и аз много ще се радвам!  Hug
За захранването.....Когато захраних Алекс на 7 месеца ,определено съжалявах,че приключихме с времената на изключителното кърмене.Този път,ако имам възможност,ще се опитам да захраня още по-късно.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт