Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 23 800
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • София
тея, благодаря за посрещането!

за софийската среща, няма ли да е студено навън? дали да не е на закрито някъде?

# 601
  Диването,забравих да ти честитя кърменето навън!
  Браво!  Hug Все така смело да продължаваш! Hug
  Какво ли не вече си позволяват хората да правят навън.Кърменето е най-последното нещо,от което трябва да се срамуваме!

# 602
  • Тук и сега
Ние вече няколко пъти съгрешихме с кекса без да съм отишла още на преглед. В четвъртък живот и здраве мисля това да направя. Но не беше много-много както трябва. Сухо ми е и отляво отвътре нещо ме дере все едно. Затова си трябва преглед. Купих си специално Глайдгелен и е по-добре определено с него. За предпазването - с презерватив засега. Приятно-неприятно - не ме интересува - 300 лв после на вятъра не ми се дават, а за трето дете засега не мисля. След няколко месеца мисля да си сложа спирала. Една позната ми говореше за някакви златни, платинени и т.н. че били добри.

Противозачатъчни докато кърмя няма да пия, а по натам не знам. С хормони не ми се ще да се тъпча, че няма оправия. На едно помагат - на друго вредят.

За срещата - ще е голяма еуфория с толкова колички. Дано не решат да ревят групово всички, че ще е ...

Връщам се да чета назад, че съм ви изпуснала доста.

# 603
Здравейте и от мен!

Този уикенд бебка беше супер спокойна и спинка много  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Днес обаче акото й миришеше на лошо, иначе изглеждаше нормално както друг път - сравнително редичко, едно такова оранжево, но миришеше на лошо. Някой има ли представа това на какво се дължи? Да не се е простудила вчера, че на няколко пъти беше доста студена, но на таткото все му е жега и си мисли, че и на останалите им е жега. Не може да се разберем за температурите значи  Crazy

П.С. - точно гледах прогнозата за времето - сряда го дават най-студено и с валежи, от четвъртък пак ще почнат да се дигат температурите.

# 604
Днес имаме имен ден HugПочерпете се за наше здраве Heart Eyes

# 605
  • гр.София
Здравейте майчета,
нас ни хвана летен вирус първо баткото , после таткото и накрая аз , направо щях да пукна ужас , толкова не съм повръщала никога , даже докъто бях бременна , нито веднъж не съм  Sick , малката се подриска много , вчера през 2 мин. добре поне , че не повръща , че не знам какво щях да правя , слагам я на гърда през 1 час , добре че си хапва , днес вече е по добре милото ми , пазете се много , че е много неприятно , нямаш сили за нищо  Crazy
Като изключим вируса сме добре , папкаме и спинкаме , вечер хапва в 20.00ч. и заспива ,буди се към 2-3ч. за папане и пак спинка до към 6-7ч. как издържате вие незнам , Маритке особенно ти като , ти чета постовете как издържаш мила .
Днес излизахме за 2ч. е супер време , живее се направо  Grinning
Ади честит имен ден да сте живи и здрави   bouquet  bouquet  bouquet

# 606
  • Тук и сега
Марита, вие изкарвате ли малкия навън? Може в количката да се поуспокоява детето и да поспива. Да не се превъзбужда от люшкане и носене на ръце. Аз да ти кажа докато бяхме на вилата - дойдоха баби и дядовци и всеки иска да я гушка малката. И после наистина няма спане. А те отидат и си легнат и къртат до сутринта а аз нося и успокоявам и ми виси по циците. Някакси много и идва информацията явно и прекратих това досаждане. На мен като ми досадят и им тегля по една а тя не може милата и търпи а после и двете се мъчим. Та, не знам де, само предполагам. А това дето викаш за непрестанното сукане - и ние имахме такъв период. И пак понякога си иска гърда през час. Но не иска да яде от нея а само да си я цока като биберона. И се нерви като пуска мляко и плюе, пъчи се. Пак лапа, пак плюе. Ей такива неволи. А залъгалка не ще диването. Ето вчера бях я тъкмо накърмила и тя се унесе на циците ми, но докато я преместя в креватчето се разбузи , а и се спи та знае ли се и си върти главата настрани да ми лапне цицата, за да се успокоява. Но пък вътре има още мляко и тя пуска и се нервира. Ама заспа де.

А вие яко ме издразнихте с това море значи. Аз дето най-много от всички давах зор да ходим септември сега размислих. Някакси ме беше шубе да не хване този летен морски вирус, че какво ще я правя после. Но свирено е вече - от днес мъжа ми е на работа и няма отпуска. А и малката заминава във вторник с наще, та ще ставам бавачка и на кучето.

# 607
Честит имен ден на всички именници    bouquet

Меганчо доколкото знам противозачатъчните са хормонални препарати и при кърмене не се препоръчват изобщо.

Да се похваля - след като най - после времето се разхлади Никола е едно от най-послушните бебенца. Спи в количката, а да онзи ден само рев, рев, рев вдигахме парка във въздуха, а днес е просто неописуем - кротичък, сладичък и ако не спи ме гледа, усмихва се и гука Simple Smile И ние вече можем да се похвалим със слюнка  Party Абе нищо човешко не ни е чуждо Simple Smile Как бързо растат тези бебенца, вече сме на два месеца  Heart Eyes

Да попитам някой има ли представа кога започват да се укрепят главичките малчовците  newsm78

# 608
Искам да споделя нещо, моя съседка е с 7 месечно бебе и то не иска друго освен гърда. Не може да го захрани, не приема нито шише нито лъжичка. Така че е хубаво да даваме малко водичка с лъжичка на бебо, така и устичката се плакне. Ние имаме доста време до захранването, ама това си е сериозно бебчо да не иска друго освен цица, на 7, 8 месеца.
Мисля да поизлезем малко, ще я пооблека, важното е че не духа.

# 609
ади,честит имен ден!! (кой е именник?)

desivalko_,ами....и аз се чудя.май с епонагодих просто:( дремя и го нося нощем,люлея го,кърмя го....е така.после поне спи добре и не ме тормози,та и аз дремвам до някое време.само го кърмя,ама той спи под мишницата ми и е лесно.дори понякога си спомням просто смътно,че съм го кърмила:)

мързелче,аз нямам проблем през деня:) нощно време м ие проблема.той спи цял ден.ние живеем сами принципно.сега бяха тука свекърите,та малко май поусложниха нещата,обаче сега като си отидоха ще видим.той си спи просто денем и нощем е активен.
това за цицата,дето я пуска нервно го прави и моя.аз четох,четох и стигам до извода,че причините може да са две.едната е това,което ти казваш,а другата е,че след като се е наял и поизпразнил иска още и то така със силна струя го иска,а тя пуска леко.по-скоро и аз накланям "везната" към първата причина-преял е,иска да цмуче като биба,но неиска мляко,въпреки,че то не пуска постоянно мляко и когато е такъв-суче нервно и ръмжи го прави когато пусне мляко,но в останалото време буквално я дъвче цицата,а не си смуче спокойно.ооффф....това пък накланя везните към втората причина. незнам вече.

Тани,аз мисля,че има противозачатъчни хапчета подходящи за кърмене.със сигурност ще кажа утре.тогава съм на прегледа!

# 610
Тани,аз мисля,че има противозачатъчни хапчета подходящи за кърмене.със сигурност ще кажа утре.тогава съм на прегледа!

Оооо не споря, сигурно има, но повечето са на хормонална основа и трябва да се внимава. Тези неща най-добре лекар да ги назначи Wink
Маритка и моят син понякога суче както ти описваш. Аз си мисля, че иска силна струйка детето и го мързи да дърпа много много, прехвърлям го на другата гърда и не ще да суче, давам залъгалка и млъква - явно иска само да си суче, а да не пуска мляко. Пробвай това, ако не си го пробвала

Да се отчета с мерки и теглилки - за два месеца Никола е качил около 1900 гр. след изписването и цели 9 см. - та в момента тежим 5600 гр. и 62 см. Дрешки за тримесечно бебе не купувам, вече минахме на дрешки за шестмесечно Simple Smile е малко са му големички, но пък предният размер ще го нося само две седмици и ще стане малък Wink

# 611
  • София по рождение
Искам да споделя нещо, моя съседка е с 7 месечно бебе и то не иска друго освен гърда. Не може да го захрани, не приема нито шише нито лъжичка. Така че е хубаво да даваме малко водичка с лъжичка на бебо, така и устичката се плакне. Ние имаме доста време до захранването, ама това си е сериозно бебчо да не иска друго освен цица, на 7, 8 месеца.
Мисля да поизлезем малко, ще я пооблека, важното е че не духа.

Ей това на истина си е вече проблем. Дано не стигнем дотам. Praynig
Като започнем скоро тези упражнения ще ви кажа как е.

Марита, и твоя Алессандро има имен ден!
Да са живи и здрави всички именници!

# 612
имам въпрос за витамин д...

Нашата педи все още не ми е казала да давам, а знам, че други започват от 20тия ден. На всичкото отгоре виждам, че има противоречиви мнения за този витамин, но не знам какви са притесненията относно него. Това, че е синтетичен ли? Или че има някакви съмнения за нещо?? Знаете ли нещо повече за това?

# 613
тани,неиска залъгалки мойто чаве засмено:) мноого рядко го излъгвам да посмуче и то за кратко ми минава номера:) пробвах май вече всичко.явно имаме криза на растежа и трябва да го преживеем.с тази настройка съм и с настройката,че съм си нощна смяна безнадеждно до второ "нареждане"  Crazy

хели,аз незнаех,че александровци имат имен ден Blush

nlight за витамин Д мненията са спорни,защото ако се пренатрупа (това става само със синтетичен) в организма ще доведе до по-бързо затваряне на фонтанелите и май следователно пречи на нарастването на мозъка.това се контролира лесно от лекар обаче.аз давам всеки ден по една капка (от олиовидния.демек по-силния.има и един друг,който е слаб  и се дават по 4 капки от него)

# 614
АКТУАЛНО! ЗА СРЕЩАТА!

Предлагам срещата да се премести в петък - 03,09 когато се очаква по-добро време!
Аз лично предпочитам навън най-вече заради бебоците, на въздух хем да спинкат повечко, пък ние да се наприказваме.

Ако някой все пак има добра хрумка на закрито, да каже.

bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт