Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Енна,за толкова малко бебе,знам само Стеримар и Вит.Ц.На нас много ни помагаше Клеева тинктура,но съм я слагала след 6 м.

margi_tr-тя брадичката си трепери физиологично,до към 3 м,но при нас има едни потрепвания и на ръчичките и заради кг-те основно ни го изписаха.

Масажче и ние започваме,макар че няма и месец.

По корем го оставям,дори спи така по-някога Peace

# 196
  • София
много интересно, писах, писах, пък ми няма поста ....  newsm78 сега дали ще се сетя какво исках да пиша .... ааа, да

ади, май наистина вие ще водите класацията с тез размери, да ти е жив и здрав алекс!

за брадичката, и аз четох, че треперенето било нормално и се дължало на неразвитата нервна система

за кърменето, докато бяхме бременни и вие говорехте, че ще кърмите навън, аз имах едно наум и не бях сигурна дали ще се осмеля; обаче! Тодор като се разплака първия път в градинката, няма да го държа гладен, я! е, да се изфукам, онзи ден в мола на ситняково си седнах на една пейка, извадих мощна цица и си нахраних бебето - нищо страшно, никой не ме освирка за непристойно поведение  Joy

за масажа и гимнастиката, и ние вече от една седмица правим всеки ден масаж и гимнастика, на мен педи ми даде една книжка - Дневникът на мама, разпространява се безплатно, та в тази книжка е описано какво трябва да се прави; отделно на погачата ми подариха активна гимнастика и вече го поставям всеки ден по 5 мин по корем да си вдига главата, днес даже успя да я вдигне на 90 градуса! фук фук

и да се похваля, след като в понеделник доки каза, че всичко с операцията е наред и даде зелена светлина за натоварване, вече втори ден правя пълноценни тренировки; жалко само, че грам не свалям килограми; в тази връзка, вие сваляте ли? аз в болницата свалих 9 кг и от тогава нц, ама грам не мърдам, сигурно ще да е от кърменето .... ха, дано, че не се понасям такава трътлеста ...

# 197
***Ади***, и при нас ги има тези потрепервания на ръчичките и затова останахме в болницата 5 дни. Пуснаха му изследвания и се оказа, че е от недостиг на вит. Б6, който му го слагаха на инжекции заедно с калций. Сега много рядко го прави, докато преди при всяко стряскане, продължаваше да потреперва с ръчички.

Селма, по-абсурдна причина за кърменето навън не бях чувала...как може да има такива жени и то майки?! Shocked

Ние днес направихме първата разходка навън и явно му хареса...спа през цялото време, а следобед след 1 ч опити да го приспя, пак го свалих на двора и моментално заспа. А аз се изявих като много работна родилка на 10 дни и изметох целия двор... Mr. Green

# 198
  • Stavanger, Norway
Да се отчета и аз и отивам да спя   bouquet
За кърменето - кърмя навсякъде  Peace Някой беше питал дали кърмя пред мъже. ДА! Кърмила съм пред брат ми, свекър ми,а наскоро и един гост стана свидетел на кърменето. Не го натрапвам, но и не се крия много  Peace В парка се кърмим всеки път. Леко загръщам само с тензухче, но да не се спарваме. Макар, че на няколко пъти малчо като писна и тензуха замина по дяволите hahaha
За коликите и масажчетата - имаме едно мехлемче (немско някакво с копър и кимион). Когато бебчо спече и му се надуе коремчето мажем го и по часовниковата стрелка правим няколко кръгчета. След 10-15 мин му облекчава малко, а и в повечето случаи се изаква. Друг метод е когато се привива му свивам крачетата към коремчето и дупето се надига. Тогава лекичко го потупвам. Потупването докато го нося също е много ефективно. Тези дни така се справяме и е по-добре - не се гърчи толкова  Peace
За спането - днес сме много спокойни. Беше рай направо. Цял ден се гушкахме, хранихме, гукахме ... Малко се конкурираме с бабата и дядото - с мъжа ми не можем да се вредим да си гушнем детето  ooooh! Ама днес си го взех и чак следобяд го дадох на баба му за да дремна 1 час. После като се приберем вкъщи след жегите и нямам помощ няма да мога да поспивам.

# 199
  • При моите мъже...
ние масажите и гимнастиката ги почнахме от първия ден. той вече е доста енергичен и няма нужда от толкова гимнастика, защото си я прави сам;)

съвсем благородно завиждам на всички, които могат да кърмят! Hug

я малко да ви отклоня от грижите: някой замисля ли почивка нанякъде?
ние искаме септември да идем за седмица някъде, където да има възможност да се разхождаме с количката... някакви идеи? newsm78

# 200
Я да питам... има ли някоя от вас, която вече ползва слинг? Искам да си поръчам, но ме притеснява, че в слинга с халки( какъвто искам да взема) май бебчето е доста..смачкано... а нали казват, че гърба трябва да е изправен, как тогава ги носят бебетата в слингове от новородени?

За първи път го изведох със слинг тип шал, когато беше на 3 дена. Слинг тип халки влезе в употреба на ден 5-ти  Mr. Green .Не е смачкано бебето, много си е доволно даже  Laughing . Eto тук инструкции как се ползва слинг халки и подходящи пози за различните възрасти http://zolowear.com/Wearing.aspx .

# 201
Селме,
ние днес бяхме на преглед при доктор Алексиев и аз специално за Вигантола го попитах , защото ние все още не сме били на консултация и не давам никакви капки .Той каза че мойе да ми даде мнение като родител/ човека има бебе на 40 дни / , според него всяко педи трябва да се изкаже , той лично не дава нищо на неговото бебче/ което е на Аптамил/ , едната капка каза че му е от млкото а др. от разходките на слънце.

Дано да ти е от полза. Simple Smile

# 202
  • София
Привет и от мен в новата тема в Родени:) Предполагам, че Puma отново се е погрижила за красивото оформление и полезните линкове  bouquet

Ние миналата седмица се прибрахме от Петрич и оттогава не мога да си поема дъх. Петър е много кротичко бебе, пу-пу! Обаче каката е такава фурия и такава енергия има, че едва и смогвам. Вече приема още по-добре Пепи, целува го, говори му, гушка го. Много са сладички Heart Eyes В края на деня направо съм пред полудяване, напоследък често се налага сама да се справям и с двамата. Да има как да се клонирам и да обслужвам едновременно и двамата! Най-неприятно е когато започна да кърмя Петър и Маги заяви, че има пишко или ако. Искам, не искам оставям детето и и помагам да отиде на гърне. Той междувременно се дере от рев. Почти всяка вечер Маги чака да почна да го кърмя и иска да става за тоалетна Crazy А една вечер щеше да ме подлуди след като три поредни пъти си ляга и  веднага след това отново иска да стане за гърнето ooooh!

В понеделник ходихме при д-р Алексиев, не го питах за Вит. Д. Педиатърката каза да давам по една капка, но поне до зимата няма да го правя. На Маги почти не съм давала.

Аз вчера ходих на контролен преглед при моя доктор. Каза, че съм се възстановила перфектно и мога да започвам да спортувам. Само остава и затова да намеря време покрай двете деца и работата.

Ади май беше питала за предпазването от нова бременност. Ние ще се пазим с презервативи до края на годината, след това ще обсъдя с доки поставянето на спирала.

В неделя правихме погачата, беше много приятно, а Петър получи страхотни подаръци. Всички гости се бяха погрижили и за каката, така че и тя остана доволна:) Лошото е, че останаха страшно много бонбони, сладки и десертчета и оттогава насам не спирам да си похапвам. Резултата е 1 килограм+ за три дни!

За среща в Борисовата съм на линия. Дано да намеря на кого да оставя Маги, че иначе няма да успея да се видя с никого докато тичам по нея!

# 203
Днес най-сетне заспа и моята госпожица, та сега ви чета.

Беше тежък ден, пак много рев. Моята бебка пък ака на всяко хранене, което е проблем тъй като много реве преди да се изака. Така че цикъла днес беше хранене, после рев докато се изака. После рев, че сигурно я дразни памперса. После почна да хълца и се тресе цялата и пак рев. Накрая рев, че е отново гладна и завъртаме цикъла  Crazy
А да, пропуснах рева от това, че е изморена да реве и й се спи... Та сега чак заспа изтощена.

Вашите бебоци така ли реват като акат? Когато не са запечени, разбира се.  newsm78

Иначе упорствам с опитите да я накарам да харесва разходките и количката, просто все нещо ни се случва от гореспоменатите дразнения и все реве. Днес почти се беше закротила за 5 мин в количката и като се почна с едно пръцкане и после акане, всички ни чуха, та на бързо се прибрахме пак  Crazy

# 204
той лично не дава нищо на неговото бебче/ което е на Аптамил/

Адаптираните млека си идват обогатени с вит. Д  Peace. Доколкото знам, той се изписва допълнително само на изключително кърмените бебета (поне моята педиатърка изрично попита кърмя ли изобщо, дохранвам ли с АМ и чак тогава го препоръча).

енна, съвет нямам, но дано се оправите бързо Hug. На мен хрема/запушване на носа ми е голям страх сега - аха да подсмръкне и подскачам  Tired.

# 205
Добро утро! Ние снощи спахме непробудно от 12 до 5 тази сутрин. Направо си починах. днес ще направим опит да излезем с количката на разходка. Така свикна с бодигарда и колата, че количката сега твърде я недолюбва. Дано не се наложи да се прибера с крякащо бебе на ръце и празна количка.
Енна, ние за нашата хрема ползвахме Тетрисал. Много съм доволна.Дозатора пуска точна доза и няма притеснение, че детето може да се задави. После с фитилчета от памук му почиствах ноздричките. ЗА 2 дни се оправи малкия. Пробвай ако искаш.
Scarly и нашия хубостник плаче като ще ака. Явно им е трудно на малчуганите да се справят с този процес, но пък после така му олеква, че чак заспива и направо ми е съвестно като почна да го разбутвам да му сменям памперса. Нерви се.
Крис също е много активен. Постояно маха с тия ръце и рита с крака. Няма спирачки ви казвам. На нас също ни трепери брадичката като плачем, а и се стряскаме понякога когато спим. Надявам се с времето да отмине. Макар, че на мен все още ми трепери брадичката като плача, може пък да му е наследствено  Simple Smile

# 206
  • София
я малко да ви отклоня от грижите: някой замисля ли почивка нанякъде?
ние искаме септември да идем за седмица някъде, където да има възможност да се разхождаме с количката... някакви идеи? newsm78

miii, ние скандализирахме бабите като им казахме, че сме решили да ходим на море другата седмица с Тодор; отиваме на Албена; там има разкошни паркове за разходки през най-големите горещини на деня

# 207
vtrendi да ти кажа  и ние се колебаем за море но мислим със самолет да пътуваме до  бургас че нз. бебето дали сте издържи на толкова дълъг път но незнам как сте му понесе педито каза че толкова малко бебе не е за море но аз съм на мнение че и на морето се раждат бебета и нищо им няма все още сме в процес на размисълти ми даде  кураж че почти се бях отказала Hug Hug Hug

# 208
Селме,
ние днес бяхме на преглед при доктор Алексиев и аз специално за Вигантола го попитах................
   Krisa,огромно благодаря,че забеляза и реагира на въпроса ми толкова бързо!  Hug  bouquet

# 209

Фло май ще мине кризата с кърмата (надявам се), иначе от 4-5 дни сме така. Днес беше доста по-добре. Целият ден папка по 50мин до час, но след това като й бутах шише с изцедена нощем кърма отказваше. За лъжичка се замислих дали да не й давам така изцедената кърма, но тя е много малка още, нямам толкова малка лъжичка и не съм виждала. Иначе всичко й изтича през устенцата, така давам водичка след хранене да се изплакне. Само ей сега точно уж се наяде, пусна гърдата и заспа безнадеждно и след 30 мин рев пак и иска да яде. Точно се бях доизцедила и трябваше да й дам пак от шише  Crazy Ако почне да го повтаря това май ще се наложи наистина да търся лъжичка и така да й давам, че ме е страх да не свикне шише само да си иска.

Много се радвам за вас, вярвам, че всичко ще се успокои и нещата ще потръгнат  Hug А това,че се буди след 30мин сън не е повод за притеснение, може да е ожадяла и да иска да си поцока малко или да се  е уморила по време на предното хранене , да си е починала малко и просто да иска да си дояде. Моето бебе прави точно това яде на почивки цока, спира разхождаме се малко, после пак цока, заспива за малко после пак цока и това в рамките на час примерно, но то реално си е едно хранене Simple Smile всяко бебе е различно едно се нахранва за 5мин друго за час трето с почивки Simple Smile Лъжички има малки пласмасови на разни фирми , важното при храненето с лъжичка е да се излива течноста между венеца и бузата , а не директно  за да не се задави бебето!

Общи условия

Активация на акаунт