margi_tr-тя брадичката си трепери физиологично,до към 3 м,но при нас има едни потрепвания и на ръчичките и заради кг-те основно ни го изписаха.
Масажче и ние започваме,макар че няма и месец.
По корем го оставям,дори спи така по-някога
сега дали ще се сетя какво исках да пиша .... ааа, да

Някой беше питал дали кърмя пред мъже. ДА! Кърмила съм пред брат ми, свекър ми,а наскоро и един гост стана свидетел на кърменето. Не го натрапвам, но и не се крия много
В парка се кърмим всеки път. Леко загръщам само с тензухче, но да не се спарваме. Макар, че на няколко пъти малчо като писна и тензуха замина по дяволите 

Ама днес си го взех и чак следобяд го дадох на баба му за да дремна 1 час. После като се приберем вкъщи след жегите и нямам помощ няма да мога да поспивам. 

В края на деня направо съм пред полудяване, напоследък често се налага сама да се справям и с двамата. Да има как да се клонирам и да обслужвам едновременно и двамата! Най-неприятно е когато започна да кърмя Петър и Маги заяви, че има пишко или ако. Искам, не искам оставям детето и и помагам да отиде на гърне. Той междувременно се дере от рев. Почти всяка вечер Маги чака да почна да го кърмя и иска да става за тоалетна
А една вечер щеше да ме подлуди след като три поредни пъти си ляга и веднага след това отново иска да стане за гърнето 

. Доколкото знам, той се изписва допълнително само на изключително кърмените бебета (поне моята педиатърка изрично попита кърмя ли изобщо, дохранвам ли с АМ и чак тогава го препоръча).
. На мен хрема/запушване на носа ми е голям страх сега - аха да подсмръкне и подскачам
.

Ако почне да го повтаря това май ще се наложи наистина да търся лъжичка и така да й давам, че ме е страх да не свикне шише само да си иска.
А това,че се буди след 30мин сън не е повод за притеснение, може да е ожадяла и да иска да си поцока малко или да се е уморила по време на предното хранене , да си е починала малко и просто да иска да си дояде. Моето бебе прави точно това яде на почивки цока, спира разхождаме се малко, после пак цока, заспива за малко после пак цока и това в рамките на час примерно, но то реално си е едно хранене
всяко бебе е различно едно се нахранва за 5мин друго за час трето с почивки
Лъжички има малки пласмасови на разни фирми , важното при храненето с лъжичка е да се излива течноста между венеца и бузата , а не директно за да не се задави бебето!