Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Я дА се разпиша и аз,че напоследък само ви чета а не пиша.На мен цикъла още го няма,а лохии ту има ,ту няма зацапва от време на време.
Биберон колкото и да не ми се иска давам понякога ,го изплюва ,друг път го дърпа яко.Давам бибата като е висял много на гърдите ,или му се доспи или пък докато се приберем от разходка да не реве по път(в случай че е огладнял).
Капки за колики давам по 1 път вечер и то не винаги ,ако много вземе да се насвива тогава.

# 391
Здравейте и от нас. Днес бяхме на консултация и резултата е 53см и 4кг, не ни биха ваксина защото нямало ваксини в момента  Rolling Eyes - това само в БГ може да се случи уж са задължителни пък ги няма налични.
За коликите давам Еспомизан, но имаме страшен запек за 24 часа само едно изхождане ама като количество е като за 24 часа, а милото така се мъчи. Сега съм сварила отвара от овесени ядки да видим дали ще има разхлабителен ефект. При тази ситуация с болките в коремчето ни спасява много люлката на батерии, по голямата час от деня спим там за да не свикне с носене на ръце.

# 392
Привет и от нас!

За вътрешни и външни хемороиди, аз съм много доволна от Масту С - кремче е и страхотно облекчава. Peace

За кг - аз имам да свалям 13 кг  Embarassed, които се надявам с кърмене и диета бързичко да стопя, защото фитнесът на този етап не виждам как ще го включа, а бебе Филип е качил 400 гр за 1 седмица. Wink

За среща - много, много ми се идва, но като си представя движението в тази част на София какво е, никак не ми се идва с кола.

За залъгалката
- само веднъж му дадох и така я засмука, че веднага му я дръпнах от устата. Имам лош спомен от баткото, който до 3 год беше с биба и не ми се иска пак да е същото, въпреки че както си нацелва пръстите в устата, може и да се наложи да му я дам.

# 393
Здравейте. Изчетох всичко и се очерттава да напиша ферман, а и ще забравя нещо, но нищо Simple Smile
Ади, и нашия напоследък мнооого ми тежи. Сетих се и аз за теб и Тея, че и вие как ли ги мъкнете теги грамаданчовци. Аз преоткрих кърменето в легнала позиция. Горещо го препоръчвам. Хем не ми тежи, хем придрямвам и си почиваам(вместо да ми се умори гръб, кръст, ръце и да съм като пребита после), хем и не се гърчи толкова и не плюе гърдата, защото и аз и той се успокояваме легнали. Само после уригването ако се проточи повече от 5 мин ми натежава ячко Simple Smile

За срещата съм на линия. Само от 9.30 сме на лекар кожен за вторичен преглед и после тъкмо татенцето ще ни остави на центъра Simple Smile Идеално ми се напасва на мен. Само Тея да ми пратиш едно телефонче да ви преслушам на къде сте, че няма да мога да съм точна.

Селма, като каза за кофеина и кофеиновите неща...как мислите мами, безкофеиноеото кафе дали вреди като кофеиновото. Според моето скромно мнение безкофеиновите кафета са по-вредни за взрастетн организъм, но за кърмата и бебо не знам. Все пак не пия и аз от няколко дни никакво кафе, че му е трудно вече да заспива по някаква причина(явно не от кафето де, защото след спирането не се оправи).

Да препоръчам една безалкохолна бира, която употребявам вече всекидневно и е уникално вкусна - Becks(не съм сигурна, че се пиша така). Внасят я и е по-вкусна от всяка българска бира. Продавачката в магазина ме накара да си я купя, колкото и да се дърпах и сега имам чувството, че и като спра да кърмя ще я пия.

Да вметна и за пишката бях питала преди няколко дни - ходих на лекар и се оказа лека фимоза - показаха ми как се забелва Simple Smile Аз нямам май голям избор с това възпаление, така че ще ходим да му я забелват като поотрасне. Със смрадлика обаче учудващо за ден два се оправи.

Лохии и аз до към 40ти ден имах и сега от дъжд на вятър има малко кръв. Но си мисля, че вече е от нещо като цикъл. Някой беше постнал тук един линк, къдеето пишеше, че при някои жени се появввява цикъл ппри всяко кърмене. Днес бях на втори преглед след раждането и не беше вагинален или там как му се казва. Гледаха ме на ехограф и ми казаха, че съм готова за следващото..  #Crazy  Joy

А мамите със шевове кога мислите да започнете с кекса. Аз се забързах след прегледа ама ме боля доста - не знам от какво и защо, но май разбрах къде ми е шевчето(или както му казвам - шефчето).
Айде спирам да пиша, че ако някой е тръгнал да ми чете цели пост и е стигнал чак до тук му се извинявам за загубеното време.

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 23:36 от stone2009

# 394
Здравейте и от мен.Днес бяхме на преглед при ортопед,всичко мина нормално и даже се представихме добре без да плачем както обикновено нио се случва,доктора беше много внимателен и ни обясни кога трябва да почнемй да я слагаме полу седнала и кога седнала,.Искам да питам мамчета коита са ходили вече веднъж на такъв преглед,в документа които ми даде доктора пише че следващия преглед трябва да бъде чак като проходим,на вас така ли ви казаха.

# 395
здравейте мами,успях и аз да се докопам до комп.искам да ви се похваля ,че открих решение за запека..казва се ФРИЗО вом,вчера го дадох само два пъти и тази сутрин беше #Crazy направо му олекна на детето изчисти му се коремчето..беше оакана до ушите Joy а за цикъла на мен още не ми е дошъл Thinking не кърмя вече около 20тина дни ама няма,ще почакам още малко да видим,ако не на преглед.За мамите със запек бих препоръчала сироп ЛАКТУЛОЗА -много добре ми подейства на мен, но за кърмачки не го препоръчвам че изостря коликите на бебе.качих  малко снимки на Доника вече пораснала  http://july2010.snimka.bg/baby/bebetat-ni.510451   много са ни сладки бебоците до сега гледах снимките Hugлек ден на всички...
Много се радвам за теб че си намерила решение за този проблем запека,и ние бяхме на тази храна бли 3 седмици но не ни помогна и от този сироп и давампрез ден но уви,акаме на 3-4 дни,сега минахме на друго АМ ,което се казва ЛАКТАНА БИО че да видем дали ще има резултат,педито ми я препоръча че била хубава за деца със запек.

# 396
Ей да и за това щях да пиша. Нашия Кала акаше веднъж на два дни около 2 седмици. Сега от около седмица ака веднъж на 3 дни. Но според мен не е запечен. Не му сменям млякото и мисля да не го мисля за сега. Вече на 4ти ден може би ще се притесня, или ако му стане много  твърд корема. Но сега не е твърд и това ми подсказва, че не е запек, а просто си усвоява повечко от храната. Но пък като акне веднъж и е до уши ... явно пък не усвоява ЧАК толкова много  newsm78 както и да е.ако стане напечено/запечено ще му мисля.

# 397
Здравейте! Много благодаря на всички майки, които се отзоваха със съвети и ме успокоиха   bouquet  bouquet Щом и при вас има дълги паузи и пак имате кърма, значи ще съм по-спокойна. Фло, прз деня се кърмим доста често, понякога хапва по час, но обикновено по около 30 мин. Памперсите ги пълни почти на всяко хранене. Незнам защо, но ме гони голям страх дали ще успея да я кърмя достатъчно дълго  Rolling Eyes.

Светлана79, аз давам Туя 3 последователни дни по 5 зрънца, после още 3 приема през ден (по "рецепта" на д-р Михайлов). Сама си го изписах, не се консултирах с хомеопат (засега, по-нататък  ще направя и това).

За кафето- аз пия безкофеиново от време на време. Пих безкофеинови фрапета, обаче, два пъти и бебка плака много. Не съм сигурна дали от тях, но не ми се рискува трети път. А безалкохолна бира и аз пия, но друг вид- много ми харесва също  Peace.

Силвена повръща почти на всяко хранене, някой път по два-три пъти. Чудя се дали няма рефлукс  newsm78.

# 398
Но пък като акне веднъж и е до уши ...

Същата работа  smile3532. В събота бяхме на голяма разходка из забележителностите на града. Седнахме да ядем, аз се усамотих в тоалетната да храня малката. Суче, суче, пусне се, направи съсредоточена физиономия, чуе се "джъррр!" и после пак засуче. Суче, суче, пак се пусне, пак физиономията, пак "джъррр". И така няколко пъти. На мен ми е ясно какво става, но си мисля, ние носим памперси, като я нахраня, ще я преоблечем набързо, няма да протече. Да, ама не. Излизам аз от тоалетната, детето на рамо - нахранена, изакана, доволна, кокори се, бърбори - абе сладурче  Heart Eyes. Тоалетната точно до кухнята - като ме наобиколиха цял куп келнерки да й се радват, ама колко е хубава, ама колко е мъничка, ама как си държи врата... а аз седя като в небрано лозе и хем ми е кеф, че се радват на моето гардже, хем броя секундите до протичане на памперса  Crazy. И, разбира се, започнаха да избиват едни петна по светлото боди, ръцете ми целите в ахъм, аз търча към мъжа ми, а малката токсична бомба вече ръси продукция през памперс, през боди, през всичко направо на пода на ресторанта  Crazy. Целият ресторант разбра какво става, втурнаха се да подават кърпички и салфетки, а тя една доволна  ooooh!. Ох, как не ни изгониха, не знам  Crazy

# 399
margi_tr аз започнах да с епритеснявам вече с това стряскане и като ходим на преглед ще питам другия път как е хавата по този въпрос,ама това е чак на 29 септември. ми мойто се стряска мнооого повече от твойто дете.понякога неможе да заспи от това.по 10 пъти за 10 минути!! направо остоянно! налага се когато е така да седя до него да му държа ръцете докато с еунесе в по-дълбок съм,защото наистина се самосъбужда,но не е на всяко заспиване така слава-богу,обаче е много често.като че ли,докато е с цица в уста не го прави,а нощем така си заспиваме.май денем му е по-стряскащо,защото аз ставам като се наяде.

# 400
Здравейте, днес бяхме на консултация ....порастнали сме - 4,700 кг и 56 см/ май бяхме повече , но сестрата ни и се спеше нещо  Simple Smile/ , изписаха ни Вигантол , сутрин по 2 капки....та си мислех не са ли му много, при условие че се разхождаме и сутрин и след обяд....
Моля за мнения по въпроса, вие как ги давате .

Благодаря предварително!

# 401
Krisa,аз засега не давам Вигантол,макар че ни е предписан по 2 капки всяка сутрин.  Peace

Juturna, ooooh!  Laughing Важното е,че бебката е била доволна!  Laughing Hug

stone2009,изчетох поста ти!  bowuu
За кафето....Замествам го с Инка.Безкофеиновите знам,че все-пак съдържат известна доза кофеин.Освен това са вредни и по разни други причини.
    За кекса.....Може да се ползва някакъв овлажняващ гел,като Гляйтенгелен,например.Продава се по аптеките.

# 402
fl0 Искам да те питам има ли някаква причина за рязкото намаляване на кърмата? Последните дни имах проблеми и точно мислех, че кърмата се е регулирала, но тази сутрин се събудих и гърдите ми бяха празни  Crazy Беба изсуква по 20-30мл общо от двете гърди на последните кърмения днес, изобщо целия ден й давам изцедена от преди кърма. Самата аз като пробвам да изцедя и да стимулирам гърдите изцеждам по 20-30мл допълнително, но на много слаба струйка  Sad

Пия чая на Хип за кърмачки и чай от малинови листа, но няма особен ефект. Възможно ли е недоспиването да се отрази така изведнъж и дали е временно? Днес се цедя след всяко хранене по още 10тина мин на гърда за да стимулирам гърдите, но следващите дни съм сама с малката и няма да мога - тя си иска да се гушка когато е будна, иначе много реве.

# 403
Еййй бях забравила за инката - накупих си докато бях бременна, но пък тогава не ми се пиеше много кафе, за разлика от сега. Ще отворя стария буркан. Аз съм ги смесила обаче май 50 на 50 инка и леблебия. Дано да е вкусно, че дори не съм го пробвала. Селма, златна си   bouquet

# 404
  • София
Много съжалявам, но няма да можем да дойдем на срещата. Трябва да сме на море по това време. Не знам още къде и как. Нищо, следващият път.

Марита, и моят юнак се стряска още. Сигурно още му е странно къде е попаднал - от тясното и уютно местенце сега е на широко сред някакви гиганти. Предполагам че му е трудно да свикне с този свят.

Искам да купя шезлонг и се чудя какъв. Какво трябва да гледам? Чувам че имало някакви вибриращи и тем подобни. Може би обикновен е по-добре?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт