Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Маритка, не не гледа панически. Реве, и през цялото време се мъчи да яде и хем лакомо налита на гърдата, хем се пуска и плаче. Но аз установих, че му влиза голямо количество кърма в устата и не смогва да преглъща и затова се сърди. Като се нормализира почва да яде спокойно. А и както казва Juturna като го уригна посредата на яденето му олеква. Аз пия много вода. Соковете са си сокове, но вода трябва да се приема доста извън другите течности. Дано се управи малкия ти сладур скоро и ти да се успокоиш.
Последните два дни Крис е доста спокоен. Пу-пу дано да се е все така. На нас събота и неделя ни предстои местене пак. Този път вече за последно.
Момичета да ви питам. В какво съхранявате кърмата във фризера? На мен досега не ми се е налагало, но очните почнаха днес и ще ми се наложи излизане няколко пъти, а трябва да имаме замразена кърма за гледачите. Ще съм ви благодарна, ако споделите.

# 496
но очните почнаха днес ...
Като каза очни-трябва да проверя кога ми е държавния изпит,и аз съм в Шумен..
Само незнам кога ще уча,първо трябва да се наспя  Shocked

# 497
ДУ момичета!

Чета ви всеки ден ама нещо не ми се пише, нямам и много за споделяне, малкото ми момче е почти 100% копие на баткото, колики нямаме,но имаме друг проблем много плачем от хората и баткото беше така, ако някой е нервен или не се чувства добре наддаваме такъв рев, има и хора които моите деца не харесват, абе страшни филми. Вчера бабата беше на гости малкия такъв рев му дръпна, а тя жената беше с високо кръвно, поне се надявам да е от кръвното, надявам се че не е решил, че не я харесва  Thinking

Момичета вие открихте ли предимствата на шезлонга, ние сега ползваме от тези с вибрация, но скоро ще сменяме с тези най обикновените, аз съм много доволна точно от такъв.

На нас ни сложиха вече първия Пентаксим, а синфлорикса е планиран за днес.

Някои мами писаха за проблеми с изхождането на дечицата, препоръчвам на кърмещите мами да пийнат по един зелен чай, може да има ефект.  Peace

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 09:38 от ТиНе

# 498
ТиНе, моят Борис се изхожда веднъж на 3-4 дни. Не беше акал от неделя и се изака едва вчера (четвъртък). Пробвах какво ли не - масажи, гимнастика, разхлабващи храни (доведоха до сериозно разхлабване при мен, хахаха), а вчера дори му правих и акупресура. Изака се накрая - не знам дали от всичките ми терапии, или просто си му беше дошъл моментът. С термометър, мушкато (или здравец), сапунче и такива неща се надявам да не ми се налага да го изхождам, че ми се струва твърде инвазивно и гадно това Sad Но за зелен чай не знаех, че може да помогне, така че ще пробвам, благодаря Simple Smile   bouquet

Маритка, наистина ли гледа панически?! Това за хлътналата фонтанела обаче звучи тревожно, добре си направила, че пиеш повече течности. Чувала съм, че хлътналата фонтанела е признак на обезводняване. Консултирай се с акушерката си, според мен...

# 499
евридика,незнам вече какво му е:( да панически гледаше и някакси надаваше рев все едно нещо на вълни надигащо се в него го мъчи.започва да гледа първо панически и леко начева да реве,ама неубедено,ама веднага след това изревава вече все едно го е заляла болка.тази нощ не беше така,но не го и кърмих,както обикновенно,а именно нон стоп.и той,както малкия на мила иначе прави.хем ика да суче,хем като дам реве от цицата. принципно знам,че му е силна струята,но когато са ми пълни де,а тия проблемните дни ми бяха празни,че чак се чудех имам ли достатъчно.абе снощи просто му дадох чай вместо мляко и го държах поне два часа да не яде.после сме закрепили положението гледам (аз заспивам като припднала без да се контролирам към сутринта вече) и се събудих чак с мъжа ми като тръваше за работа.това значи,че не е мрънкал и ревал бебо.ох шашава работа.фонтанелата е добре поне,ама аз с еоводних,а и на него чай м удавах вчера.изпил е сигурно 300 мл чай братче! или е супер лаком,или е бил обезводнен,ама май са и двете:) премерих с еодеве мен на кантара,а после с него се премерих и установих,че е наддал едно кило за две седмици! май ще се окаже вярно първото в което се съмнявах и което най-невероятно м исе струваше,а именно,че вечер му става нещо и преяжда,но пък неможе да се спре и хем преяжда,хем пак търси.през деня си е много наред.яде си,спи си после или ако е буден си кротува (е иска да го държи някой де,ама не мизерничи) и нямам проблем.проблема ми е щом цъкне полунощ. тогава имаме ядене горе-долу и винаги след него се започва реване,ядене,носене и т.н.....до 3-4 часа сутринта.един път и до 5 откарахме,после яде и заспива пак,като пич.направо незнам кога ще премине това чудо:)

голям ферман написах:)

така като забавихте темпото с писането успявам да следя темата:)

# 500
 Ние пак се връщаме от преглед и имаме хлътнала фонтанела  #Crazy Лекарката каза, че това е признак на обезводняване и трябва да давам поне по 70мл. вода на беба, но как да го направя като тя категорично отказва всичко друго освен кърма. Пробвах и чайчета, дори подсладих малко вода, но не иска да ги пие. Аз пия поне по 2 литра вода на ден, хапвам и доста диня, но явно не е достатъчно........
 Моля ако някой знае как да давам повече течности на бебка да ми каже. Благодаря предварително   bouquet

# 501
Криси, пробвай да дадеш вода с лъжичка, може да приеме. Ако не иска, значи не е жадна. Кърми я често и ти приемай достатъчно течности и всичко трябва да е наред.  Peace
Маритка, добре си хапва Алессандро - 1 кг з 2 седмици! Крали Марко!  Laughing  Ами какво да ти кажа, до 1-2 месеца ще се нормализира всичко. Нали на първите 3 месеца от раждането на детето някои им викат "липсващия четвърти триместър", т.е. че това е точно адаптационния период след раждането и на бебетата им е трудно. А на нас още повече Simple Smile

# 502
Евридик@, благодаря! Току-що пробвах с лъжичка, но пак изплю водата, явно просто не изпитва нужда. Аз не искам да давам вода и не съм правила особени опити до сега, но това с хлътналата фонтанела ме разтревожи  Sad Не мога да си обясня как кърмено бебе може да покаже признаци на обезводняване, нали предната кърма е по-рядка и задоволява изцяло нуждите на бебето от течности???

# 503
nlight питах ортопеда за начина на спане на бебоците, каза че няма значение, важното е да са раздалечени крачетата, имало някакви ортопедични гащи които може да се ползват и ги препоръча, но аз няма да ги взема, нашата жаба си знае гьола  Laughing

Марита може да пробваш, като започне да се тръшка да го сложиш по корем в/у теб, главичката да е на сърцето ти, може да не се успокои веднага, но  до няколко минути има сигурен ефект, може да го галиш по гръбчето и карчетата. С баткото сме спали почти по цяла вечер така.

# 504
В какво съхранявате кърмата във фризера? 

Аз изплзвам чашките ВИА на Авент - има по 180 и 240 мл. Аз ползвам по-големите и са ми удбни - особено това, че са с капаче на винт и няма как да се отвоят и разлеят  Peace

# 505
Здравейтееее Simple Smile

Качих малко снимки в албумчето тук, с няколко стари и пресни фейса.
http://july2010.snimka.bg/?album;aid=528915;pid=20308893

Мойта пикла вече е голяма, утре става на цял месец. Започна да бодърства все по-често и за по-дълго време през деня, но не ми създава главоболия - зяпа си, рита, смуче биберон и най-важното - не циври! Simple Smile Вечерите продължават да бъдат много спокойни - къртовски сън от 11.30 до 07.00ч.
Пробвахме да къпем в коритото, ще се откажа от него докато не почне да стои седнала... Дотогава - на чешмата в кухнята. Grinning Коритото нито на мен, нито на нея ѝ е забавно на този етап. Кога къпете бебовците? И има ли изобщо това някакво значение? Аз къпя преди последното хранене, общо взето между 21.30 и 23.00ч. Следва масаж, папу и лека нощ.

Щях да питам още 300 работи, но забравих...  Crazy

Лек ден на всички за сега!   bouquet

# 506
Здравейте.

Марита, може би тази информация ще ти е от полза:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0

Относно обезводняването:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415715.0

Силно се съмнявам едно бебе, хранено на поискване и достатъчно често, да се обезводни така лесно.

Hug

# 507
За замръзяване на кърма има пликчета, препоръчвам да замръзявате не-повече от 100ml в един съд,т.к. неможе да се замръзява повторно.

За замръзяването, вие замръзявате ли храни за бебетата? Нашите ще са на 7-8 месеца зимата, а тогава няма домашни зеленчуци и плодове, аз вече започнах. Ето един трик, правите доматен сок и го замръзявате в пликове за лед, после се взема по 1 кубче за приготвянето на храната.

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 14:14 от ТиНе

# 508
Ух, да бе, щях да ви се хваля!

Вече се престраших да кърмя навън.  Mr. Green Няколко пъти ми се случва тъкмо да ми донесат студена биричка в кръчмата и бебето да се разреве гладно. Та се наложи да избирам дали да кърмя там или да притичвам до вкъщи и да рискувам пивото ми да стане на пикня. Е.. досвидя ми.  Laughing

А вчера надрах един чистак бърсак голем мутренски джип с ключовете от дома. Спрял кретенът на тротоара и с количката ни от ляво, ни от дясно мога да мина. От едната страна чемшири, от другата булевард и колите хвърчат със 70 км/ч. Та хак да му е на тоя, да видим дали ще спира пак така. Жалко само, че беше късно да викна някой от районното да му състави акт!

Та туй то, общо взето. Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 15:27 от Анонимен

# 509
Диването много грубо с надирането, аз не съм толкова крайна, изпускам им гумите  Laughing  Laughing  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт