как премахнахте целулита?

• 40 071
  • 187
  •   1
Отговори
# 165
  • в 1001-та нощ
това, за което и аз съм говорила с кинезитерапевтите е, че тип кардио натоварванее допустимо  newsm78

като цяло е важно от движенията мускулът да не се втвърдява, за да има достъп до целулита  Peace

ти какво кардио правиш?

# 166
Аз правя интервално кардио на велоергометър вкъщи и ходя бързо на пътека при майка ми и баща ми. Обаче сега пък козметичката ми ми каза, че колелото не е много подходящо за мен, бедрата ми са по-големи. Трябва май да ходя по-често на гости на пътеката  Laughing Мислех да тичам на стадиона до нас, но пък заради кожата ми не ми го препоръчват. При мен проблема е повече в излишната кожа след двете бременности и качването на безумно много килограми  Blush отколкото в целулита. 

# 167
  • София
Момичета, а какъв тип упражнения/тренировки са подходящи за хора с целулит по краката и особено бедрата (+ бонус малко излишна кожа  Embarassed)? Имам велоергометър вкъщи , но гледам, че не е препоръчителен  newsm78 Само за горната част на тялото ли е добре да са упражненията (тоест да се тренират мускулите на частите без целулит)?

# 168
  • в 1001-та нощ
Алиена, не знам козметичката колко разбира от спорт  newsm78 според мен колело може, кардио - да, но да е бързо с малко натоварване (тежест) - да караш бързо и да се потиш (знаеш за пулса, предполагам)

т.е целта ти не е качване на маса, а елегантно оформяне на релеф - стягане .....

от тази гл.т колелото е идеално, но аз правя крос тренажор - за да има и леко натоварване за стягане на мускула - без да правя обем

за излишната кожа - мисля трябва да се ориентираш към хубав акозметика - за стягане на кожата - конкретно за стягане, не просто против целулит  Peace

The Baroness за горната част - можеш да наблегнеш на силови тренировки, ако целиш да качиш маса, за долната част - кардио упражнения  Peace

карай си колелото - по 1 час на ден - най-добре сутрин (като ходех на работа - карах - преди работа) на най-слабата степен - макс бързо - така, че да те запоти добре  Peace

за излишната кожа - вече писах - крем за стягане и вела шейп - ще е добре  Peace аз правих боди шейп, което е същото - действа и с вакуум и с радиочестоти - инфраред и ултразвук - лекува и кожата и пренарежда ....схемите в нея  Peace

# 169
a.l.e.n.a, а спазваш ли някакъв хранителен режим, ограничаваш ли се от нещо?

аз съм в абсолютен респект от постоянството, с което се поддържаш  bouquet

# 170
  • в 1001-та нощ
ами диетата на този или онзи - не;

преди бременността не закусвах (не казвам, че е правилно) и бях по-скоро на принципа - често по малко.....

след като родих - стана още по-трудно - защото детето е номер 1 и всичко друго се върти около него #Crazy

избягвам газирано, алкохол - много рядко (не обичам), не пуша ....

всичко друго, както дойде  Peace зеленчуци не обичам - т.е хапвам, но по-рядко и сурови (салати) .... май наблягам на протеините, като се замисля, но не нарочно

напоследък често си правя сок от плодове и по принцип ям ябълки (обичам)

може би не съм особено полезна със споделеното  Hug , но съм искрена; не бих живяла в хранителна рамка newsm78 , но мога да се ограничавам, като количество и да подбирам храната  Hug

иначе - пия много вода и течности (няколко литра - със сигурност)  Peace

# 171
Така правя кардио, на ниска степен бързо или интервално, но бедрата са ми дебели, такава ми е структурата и колелото още разширявало или не е така?
Като ми свърши курса веласмуут, което е нещо като велашейп,  ще взема и козметика.  Ще редувам карио на различните уреди и още какво да правя? Момичетата от режима на който съм са много доволни от една каланетика от нета, натоварва доста и стяга  и кожата и мускулите.  В бедрата определено имам да свалям още, с кардио ли е най-добре или и още някакви упражнения?

# 172
  • в 1001-та нощ
от кардио няма да качиш в бедрата  Peace

аз лично качвам на тегло и обиколка - от храна (в повече), упражнения с тежести, задържане на вода, хормонални истории ...

според мен кардио е достатъчно и енергията, която се приема (с храната) да е по-малко от тази, която се изразходва  Peace

кардиото да е всеки ден или през ден - с такъв режим - намалена храна и интензивни тренировки - за 2 седмици аз влизам във форма (ако съм излязла  Wink )

# 173
Може би за всеки е индивидуално - аз с тренировки с тежести успях да сваля и да се стегна видимо  Peace

# 174
  • в 1001-та нощ
зависи дали правиш много повторения с по-малки тежести или малко повторения с по-големи тежести и баланса на енергиен прием и разход  Peace

# 175
много повторения с по-малки тежести

Май съм по-скоро в този вариант, дали трябва да го спра по време на процедурите?  Thinking
Аз го усещам повече като кардио - потя се доста и пулса се вдига яко.

# 176
Момичета някой да е пробвал процедури кавитация ? пише че действа добре срещу целулит  Thinking и се чудя дали да направя такива процедури...

# 177
  • в 1001-та нощ
има такава тема в раздел "Красива мама" - с много страници и отзиви  Peace

Nadia79 - аз бих спряла (и спирам) тренировките за крака, с изключение на бързо вело - на най-ниска степен- по време на терапията - има смисъл да се спира - ако се прави интензивна трапия - с 10-15 процедури - всеки ден или през ден

ако се прави нещо поддържащо - веднъж в месеца - няма смисъл да се спират тренировките

ти какво правиш? с каква интензивност? (като терапия за целулита)?  newsm78

иначе за ръце, гръб, гърди и т.н. си продължаваш  Peace (изолираш само бедрата и дупето - където третираш за целулит  Peace)

# 178
2 пъти седмично съм на Велашейп (по-често от това не може), а тази седмица бях и на масаж - като приключа велата и може би ще направя 1 или 2 седмици всеки ден масажи.

Имам крос-тренажор и може него да го използвам по време на масажите на по-висока степен освен, но по колко мин??

# 179
  • в 1001-та нощ
според мен - ако спреш тренировките за крака, вкл крос тренажора - за 1 месец - нищо няма да ти стане, когато аз започвах да трениран преди много години -тренирах всеки ден по 3 часа и изпитвах ужас, че дори за ден да спра ще напълнея или т.н. ..... Mr. Green

няма такова нещо, дори като спра за месец - поотслабвам

с тренировките, особено, ако им и тежести и мускулите набъбват и задържат вода - в подготовка за още натоварване

така, че според мен - изключи и кростренажора, докато приключиш с терапията - защото в момента фокуса ти е на целулита, а не на мускулите и не можеш да ги съвместиш; обикновено си натоварват и на най-ниската степен (поне от моя опит с доста кростренажори)

представи си, че искаш да достигнеш до междутъканното пространство, съединителната тъкан и всички местенца със задържана вода и  лимфа, евент. възпалителни процеси там .... а мускулите са щит, който пречи и колкото повече ги сгягаш (мускулите) - все едно вдигаш роня и пазиш целулита, който искаш да разкараш - той не е само повърхностен, но и в дълбочина и между мускулите ...масажиста - първо цели да размекне тъканите - за да стигне до него, а ти така му пречиш - много лаишко обяснение - но се опитвам да е достъпно и да разбереш защо

Общи условия

Активация на акаунт