Вчера, надвечер, слизам до магазина и виждам на пейката пред блока две кокони, на около 25 години с малки деца, които люпят семки и плюят на земята. Тия "дами" не са от нашия блок, но явно си се чувстват като у дома си и хич не ги притеснява, че са заринали мястото пред входа с шлюпки. Правя им забележка, едната обръща влажен поглед към мен и от обилно начервената й с ярко червило уста излиза следния шедьовър: "Аз да не съм дошла тук да пазя чистота, аз си правя кефа!". Пратих я да си го прави пред собственото си жилище и съответно получих такава цветиста майна, каквато и Христо Стоичков не може да сътвори. И всичко това го виждат и чуват децата (момченце и момиченце на около 3-4 годинки).
Ако са единично явление, иди-дойди! Но то масова работа - и не само пред блоковете, а и по градинките и парковете.
ТА питам, какъв е начинът да се противодейства на такова ярко демонстриране на цървулски непукизъм и то от хора явно с претенции (жалко че телефонът ми е стар модел, та не мога да я заснема и да я изтипосам примерно във фейсбук). Защото докато такива като тая "дама" мърлят, възрастни жени от блоковете всеки ден метат, защото в мизерия не се живее.