Как да противодействам на подобна простотия?

• 10 333
  • 137
  •   1
Отговори
  • гр. Шумен
Иде реч за тотална липса на възпитание и неговата най-вулгарна демонстрация.
Вчера, надвечер, слизам до магазина и виждам на пейката пред блока две кокони, на около 25 години с малки деца, които люпят семки и плюят на земята. Тия "дами" не са от нашия блок, но явно си се чувстват като у дома си и хич не ги притеснява, че са заринали мястото пред входа с шлюпки. Правя им забележка, едната обръща влажен поглед към мен и от обилно начервената й с ярко червило уста излиза следния шедьовър: "Аз да не съм дошла тук да пазя чистота, аз си правя кефа!". Пратих я да си го прави пред собственото си жилище и съответно получих такава цветиста майна, каквато и Христо Стоичков не може да сътвори. И всичко това го виждат и чуват децата (момченце и момиченце на около 3-4 годинки).
Ако са единично явление, иди-дойди! Но то масова работа - и не само пред блоковете, а и по градинките и парковете.
ТА питам, какъв е начинът да се противодейства на такова ярко демонстриране на цървулски непукизъм и то от хора явно с претенции (жалко че телефонът ми е стар модел, та не мога да я заснема и да я изтипосам примерно във фейсбук). Защото докато такива като тая "дама" мърлят, възрастни жени от блоковете всеки ден метат, защото в мизерия не се живее.

# 1
Само по един начин - като им се бръкне в джоба със солена глоба.

# 2
Аз имах една позната Ванчето Плешивата, та тя казваше " С простаците-по просташкому". Или требе да и паднеш на нивото, или да си перде. Аз за друго не се сещам в момента. Laughing Изборът е твой.

Ти всъщност ще ги лекуваш хомеопатично, така да се каже. Laughing Нали знаеш принципа "Подобното се лекува с подобно"

# 3
Само по един начин - като им се бръкне в джоба със солена глоба.

Това нали за България си говорим или съм объркала форума? Laughing

# 4
Да, точно за тук. Това е начинът, за съжаление. Иначе можем да си пишем петиции до припадък и да ги пускаме във фейса колкото искаме - няма проблем.

# 5
  • В тъмната гора.
Това го има навсякъде и пред нашия вход е така, тормозят ни децата на полицейските началници  от съседния вход. Всяка сутрин е бунище от бутилки, трохи и семки. Опитахме да се справим с "другия край на тоягата", но онези "уважавани господа полицаи" от съседния вход налетяха на бой и псувни, за да защитят децата си.
Оправия няма, тъпа държава с тъпи граждани и селяни.

# 6
Аз имах една позната Ванчето Плешивата, та тя казваше " С простаците-по просташкому". Или требе да и паднеш на нивото, или да си перде. Аз за друго не се сещам в момента. Laughing Изборът е твой.

Ти всъщност ще ги лекуваш хомеопатично, така да се каже. Laughing Нали знаеш принципа "Подобното се лекува с подобно"

Има нещо вярно.
С добро едва ли ще се разбереш, лисни им два -три пъти по една кофа студена вода отгоре-небрежно миеки си балкона Simple Smile.
Не е много културно и възпитано- но е подход заимстван от една пенсионерка, изпробван и действа.

# 7

С добро едва ли ще се разбереш, лисни им два -три пъти по една кофа студена вода отгоре-небрежно миеки си балкона Simple Smile.
Не е много културно и възпитано- но е подход заимстван от една пенсионерка, изпробван и действа.
Бабите така пропъдиха тийновете пиещи бира и люпещи семки всяка вечер пред входа ни    Peace

# 8
Имам пейка пред двора, ползваме я цялата махала. Често децата чоплят семки. Карала съм се на момента, но ефект никакъв, защото само им развалям седянката ( разбираемо е ). След това като ги видя през деня им връчвам метлата и готово.

# 9
Имахме пейка с масичка пред блока .... но за зла участ само ... Mr. Green Събираха се всякакви образи и сутрин всичко беше заринато с боклуци , въпреки , че има поставен кош за боклук ....  Sick  Стигнахме до там  , че да разглобим пейката  с масичката ....  Сега сядат по стълбите деца на възраст от 10 до 20 г ... Същата мизерия , същата врява .... На 6-ти етаж  се чуват  врясъците им.... ужас ! Няма оправия !  Sick #2gunfire #Cussing out

# 10
  • гр. Шумен

Ха, това е готина идея! Нямам пряк достъп до пейката, защото има козирка, ама комшията къта в мазата пръскачка за лозе Grinning
Обаче има ли все пак нормален начин, без мръснишки номера, за справяне с това, хммм, меко казано, невъзпитано поведение... newsm78

# 11
  • София
Такива девойки и младежи има толкова много, че важи: много сме, силни сме.
Присъствала съм на такива реплики, че не знам как самите те се понасят.
И съм игнорирала, и съм отвръщала с подобни коментари и аз. Гледам второто да не ми се случва.
Ако реша да съм лоша, говоря на вие и безкрайно любезно им споделям кое в тях ме прави агресивна. С усмивка.
Работи, понеже не винаги толкова бързо успяват да отвърнат подобаващо и освен да се изнижат и да гледат лошо, друго няма какво да направят.

# 12
Е, как нормално, Сесили? Как? Laughing Ако е  по нормален начин ще има само "люн", а ти искаш да е  "уин". Laughing

# 13
... Обаче има ли все пак нормален начин, без мръснишки номера, за справяне с това, хммм, меко казано, невъзпитано поведение... newsm78

Няма нормален начин.
При нас е сходно положението - в близката градинка през лятото е сенчесто и си събират майчета с колички. Е, вярвай ми, сто пубера не могат да направят такава кочина, каквато правят десетина майки за два-три часа. Имам чувството, че се надпреварват коя ще изяде повече семки, на коя детето й ще получи повече солети, зрънчовци и вафли, чиито опаковки след това да хвърлят по земята. По същия начин, по който се надхвалват "А пък аз ходя на спа (да се разбира - в кварталния фитнес при шушляците) всяка седмица", правят всичко останало - вкл. се състезават коя ще направи по-голяма кочина.

# 14
Е, вярвай ми, сто пубера не могат да направят такава кочина, каквато правят десетина майки за два-три часа. Имам чувството, че се надпреварват коя ще изяде повече семки, на коя детето й ще получи повече солети, зрънчовци и вафли, чиито опаковки след това да хвърлят по земята.

Ау, недейте тъй бе, те са ни колежки по форум сигурно тез мами, сигурно същите те са си драли гърлата против ГМО- то /визирам репортаж по някоя от ТВ-те, майката носи гордо плакат, детенцето със снакс в ръката/.

Общи условия

Активация на акаунт