Как да противодействам на подобна простотия?

• 10 345
  • 137
  •   1
Отговори
# 15
Нашата площадка я мета всеки ден, кошче сме си сложили. Пояснявам, че площадката е кучкарска, детската е от другата страна на улицата. На детската е ужасно мръсно и се наблюдава миграция на майките към кучешката. И съответно освинване. Пък и тийновете с бири вечер също цапат, ама аз съм упорито копеле и продължавам да чистя. В интерес на истината горе-долу на разбрани хора попадам, като им се направи забележка им става неудобно. Пък и сме 12 човека, все сме мнозинство:) Вкарала съм немска дисциплина по отношение на този терен, почистваме си след кучетата и обезпаразитяваме. На добра воля. Пък и съм впрегнала старците-разбойници, които седят по цял ден пред блока да играят табла, да гонят келеши или поне да им дуднат. Тъй че, трябва упоритост и по-груб език:) Понякога. Wink

# 16
Забравих да кажа кое е най-абсурдното - всеки ден един кореец си разхожда дакела и откъдето мине събира опаковки, обелки и подобни боклуци, за да ги хвърли в кошчето. Е, тия патки нямат никакъв срам - виждат, как човекът им чисти боклуците, и продължават да освинват.

...
Ау, недейте тъй бе, те са ни колежки по форум сигурно тез мами, сигурно същите те са си драли гърлата против ГМО- то /визирам репортаж по някоя от ТВ-те, майката носи гордо плакат, детенцето със снакс в ръката/.

Убедена съм, че във форума са за пример - децата им не ядат купешки сладолед, противнички са на всякакъв джънк-фууди пр.

# 17
  • София
... Обаче има ли все пак нормален начин, без мръснишки номера, за справяне с това, хммм, меко казано, невъзпитано поведение... newsm78

Няма нормален начин.
При нас е сходно положението - в близката градинка през лятото е сенчесто и си събират майчета с колички. Е, вярвай ми, сто пубера не могат да направят такава кочина, каквато правят десетина майки за два-три часа. Имам чувството, че се надпреварват коя ще изяде повече семки, на коя детето й ще получи повече солети, зрънчовци и вафли, чиито опаковки след това да хвърлят по земята. По същия начин, по който се надхвалват "А пък аз ходя на спа (да се разбира - в кварталния фитнес при шушляците) всяка седмица", правят всичко останало - вкл. се състезават коя ще направи по-голяма кочина.

От вкъщи тръгва възпитанието - елате в Северен парк да видите какво е. Първият пролетен слънчев ден бях потресена от масовото семколюпене. Направиха няколко хубави площадки, засадиха цветенца, но всичко е заринато от люспи от семки и фасове (пушенето на детска площадка е другото, което ме потриса, наравно със семколюпенето). Ами нормално е децата като гледат примера на възрастните от няколкомесечни, на 25 г. да люпят семки и да не има пука за мръсотията наоколо. Как се противодейства, не знам. Поне ние тримата не правим така (нищо, че ядем и солети,  и сладолед), повлияваме и на някой и друг познат и това е.

# 18
  • София
    На тези,които правят боклуци пред входа, след като чистачката току що е минала, дъщерята им връчва метлата и лопатата. Хилят се, подиграват се, но си почистват! Обикновенно са разни пубери. Повечето са много нахални, но има и няколко съвестни.
    То и моите деца, като бяха малки, правеха боклуци, но после си почистваха.Така ги бях научила.

Другия път ,като дойдат двете мацки и почнат да плюят, им връчи метлата и лопатата!

Цитат
(жалко че телефонът ми е стар модел, та не мога да я заснема и да я изтипосам примерно във фейсбук)
Това е идея, да се снимат такива хора и да се качват снимките някъде, като се видят, доста ще помислят ,дали пак да го правят!

# 19
Имам предложение за името на групата:
"Ооо, колко си прос(т)"

# 20
Сливи за смет Laughing Може да се задомят мацките. Wink

# 21
В стария квартал ,кьдето живеех под балкона ни имаше пейка.Сьбираха се младежи и по цяла нощ крещяха ужасно.Не може да заспиш изобщо,а детето се будеше постоянно.Правеха боклук,люпеха семки ,хвьрляха фасове по земята.Приличаше на кочина.Ако им направиш забележка се караха с нас и заплашваха с бащите си.Моя мьж един ден намаза пейката с масло и грес.Никой не сядаше вече дори и майките с малки деца,които ходехме през деня,но временно се спасихме от шума и кочината.После ни излезе през носа защото ни нарязаха всички гуми на колата и ни счупиха стьклото .Ние като бяхме деца сьщо се сьбирахме на тези пейки,но никога не сме крещяли така .Щом стане по-тьмно и тихичко си разказвахме нещо.Случвало се е за семките и ние да имаме проблеми ,но на другия ден веднага си почиствахме всичко.

# 22
Мисля, че това далеч не е присъщо само за тези млади майки или за пубертета.
В нашия блок нямаме деца в пубертета и младите майки са малко, само, че това въобще не пречи на хора на средна възраст да седят на пънове или директно на площадката и да чоплят семки или да висят през прозорците и да плюят обелките през терасите или да ти хвърлят фасовете на главата .
Българинът просто си мисли, че на обществено място или на такива общи територии, може да си изхвърля всички боклуци и някой, ама друг, е задължен да чисти.
След топенето на последния сняг, да минеш по улиците е направо ад.
Има хора, които въобще нямат и кошче в дома си или ако имат, не знаят преназначението му.

# 23
  • гр. Шумен

Другия път ,като дойдат двете мацки и почнат да плюят, им връчи метлата и лопатата!

Да бе, да! И да отнеса някоя лопата по главата Laughing Laughing!
Снежа, вярно е, че има и по-възрастни, които мърлят, но първо, те са по-малко, второ не обикалят като цветарки пейките пред блоковете, а си го правят пред собствения си и съответно си берат резила, ако ги изловиш (ако изобщо разбират от резил).
Мен ми е тъжно някак за децата обаче на такива кокони. Значи аз мога да си разнасям хартийката от сладоледа като "лудите на стадиона" до поредното кошче и да набивам в главите на децата си, че за боклука има едно място и то е в контейнера/коша. А децата на такива майки ще смятат моите за задръстени едва ли не, защото имат някакво чувство за отговорност (голямата ми беше казала нещо от сорта, бъзикали я, защото ходила на 20 метра да си хвърли колената кутийка, както съм я учила).

# 24
Много ми е любопитно как изглеждат домовете на такива хора, в смисъл дали пазят своето ,а  не им пука за чуждото или няма начин да си различен в къщи и пред хората?

# 25
Много ми е любопитно как изглеждат домовете на такива хора, в смисъл дали пазят своето ,а  не им пука за чуждото или няма начин да си различен в къщи и пред хората?
И двата типа има, затова мисля,че е въпрос на възпитание.

# 26
Имам предложение за името на групата:
"Ооо, колко си прос(т)"

Хубавото е, че си има и готов химн - http://www.youtube.com/watch?v=_Z4ulrwMdf4  Mr. Green

# 27
Да де, то точно идва някак си:)

# 28
Мм да, що ли ми е толкова позната подобна картинка.Явно,защото е често срещано поведнеие ...За противодействие едва ли има точна рецепта, защото според мен и тя си има етапи;)зависи на какъв етап е отсрещната страна.Убедила съм се,че тези хора си живеят по техни правила и лек нямаа!
Пред блока ни на пейките бяха насядали група младежи и пивайха бира.Явно решили,че трябва д асе позабавляват и започнаха да чупят бутилките пред блока.Е,да ама там играят и деца (в момента нямаше ).Видях и реших ,след като си тръгнат да отида и да измета .нямам нерви да се занимав с напушени подпийнали пубери. Обаче друга моя съседка явно не мислеше ,като мен LaughingИзвика им от терасата да се махнат,те отговориха,че медублоковите пространства са на Общината и да трае.Е,да ,ама тя друго реши:)Не бяха на едно мнение.Скри се тя и по едно време,както гледам накъде хвърчат стъклата,за да ги махна по-късно, от нейната терсаха полетяха големи вързани пликове пълни с вода LaughingИ хоп, право върху момчетата.Явно не очакваха нещо подобно,дойде им ,като шок, единия както беше ербап, се разписка с пискливо гласче,ч е тениската му е маркова и сега майка ми няма д аму купи нова hahahaА суседката имала останала великденска боя за яйцаи си направила труда да оцвети и водицата:)Тръгнаха си на момента,псувайки ,а скръцлъото с изапаната тениска не спря да се оплаква,колко струвала тениската...

# 29
За пореден път законът на подобието действа. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт