Как да противодействам на подобна простотия?

• 10 334
  • 137
  •   1
Отговори
# 30
                              Никого не можеш да накараш да направи нещо, което не иска. Каквито и да са глобите, няма да има кой да ги събира. Ако пък случайно има, няма да хвърлят пред пейките, а в храстите (примерно). В една друга актуална тема тъкмо едни мацки обясняват, че не искат никой да им дава тон в живота, и че правото на избор е свещено.
                             Това, което можеш да направиш е да слезеш пред входа, когато те си тръгнат и да почистиш. Ще го направиш ли? Най-вероятно не. Те избират, ти избираш.

# 31
Слизам, докато са там.  Измитам с метличката, като любезно ги моля да си вдигнат краката. Обикновено действа.  Ако не  - кофата с вода. Също любезно.  Ако и тогава не се усетят - заставаш до тях и събираш всяко боклуче.

# 32
Мм да, що ли ми е толкова позната подобна картинка.Явно,защото е често срещано поведнеие ...За противодействие едва ли има точна рецепта, защото според мен и тя си има етапи;)зависи на какъв етап е отсрещната страна.Убедила съм се,че тези хора си живеят по техни правила и лек нямаа!
Пред блока ни на пейките бяха насядали група младежи и пивайха бира.Явно решили,че трябва д асе позабавляват и започнаха да чупят бутилките пред блока.Е,да ама там играят и деца (в момента нямаше ).Видях и реших ,след като си тръгнат да отида и да измета .нямам нерви да се занимав с напушени подпийнали пубери. Обаче друга моя съседка явно не мислеше ,като мен LaughingИзвика им от терасата да се махнат,те отговориха,че медублоковите пространства са на Общината и да трае.Е,да ,ама тя друго реши:)Не бяха на едно мнение.Скри се тя и по едно време,както гледам накъде хвърчат стъклата,за да ги махна по-късно, от нейната терсаха полетяха големи вързани пликове пълни с вода LaughingИ хоп, право върху момчетата.Явно не очакваха нещо подобно,дойде им ,като шок, единия както беше ербап, се разписка с пискливо гласче,ч е тениската му е маркова и сега майка ми няма д аму купи нова hahahaА суседката имала останала великденска боя за яйцаи си направила труда да оцвети и водицата:)Тръгнаха си на момента,псувайки ,а скръцлъото с изапаната тениска не спря да се оплаква,колко струвала тениската...

Аз нямам смелост да постъпвам така, но това с боята за яйца ми хареса.А и се убедих че май това е единствения лек в подобни ситуации

# 33
Бисерка, много яко...............добра идея Joy Joy Joy
Скоро мислех да пускам подобна тема, но се оказа, че са ме изпреварили.
1. Яки глоби;
2. С простака да се държиш просташки, няма как да те разбере иначе;
С малкият сме на гости в провинцията при родителите ми, ей, такова огромно семеплюене и хвърляне на боклуци, на който където му падне, отдавна не бях виждала, но нали и аз съм Twisted Evil не се отказах да правя забележки............да си вземат боклука и го хвърлят в кошчето(има достатЪчно).
Има си група, която всяка сутрин чисти града от 6.00 сутринта, вярвайте ми, никога не е чисто(а хората се стараят), цапащите са..........НЯМАТ КРАЙ............
Имах няколко интересни и забавни случки. Стигала съм до 3 конфликта на ден за семеплюене или хвърлен безпризорно боклук, направо трябва да ми плащат надница в общината, че се грижа за чистотата Wink
С малкият и майка ми се разхождаме в градината, 2 младежа +2 девойки, бяха направили дебел килим от шолупки на семки и продължаваха активно да си хапват на една пейка. Минавайки покрай тях, попитах най-нахаканият:
-И в къщи ли така плюеш на килима?
–Да,......и ми се усмихва, я, да те видя какво ще ми кажеш сега.......
–И как е, хубаво ли е да живееш в кочина?
–Да.
–Нали знаеш, кой обича кочините? Ти такъв ли си?
Усмивката му замръзна, изложих го пред гаджетата.........не съм го мяркала пак.
Имаше един друг млад гоосподин, хвърли си хартийката от меденка пред блока ни. Настигнах го и го помолих да си я вземе и я хвърли в кош за боклук........Да ви кажа, сигурно 5 пъти ме пита неразбиращо какво? и Моля? Той никога не беше си хвърлял боклуците в кош, приятелят му накрая му обясни какво искам, онзи си взе боклука и така. Гледаше ме, като малоумен...........
Имах скандалче и с една огромна циганка..........край нямат, но пък и аз не се отказвам, не че ще ги превъзпитам, но.......... #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Правото на избор е свещено, само ако този избор не оказва влияние върху живота на други хора.
Аз не искам да живея в кочина!

# 34
Никой не иска да  живее в кочина ! Но малко пазят чистота ... Confused
И на мен ми допадна идеята  с боята за яйца   bowuu
Няма да  забравя как една съседка от високите етажи мяташе памперсите на бебето си , които гърмяха върху козирката на блока или по покривите на гаражите зад блока... и как изхвърляйки си фритюрната мазнина през балкона заляла главата на съседка от по-долен етаж - нищо неподозираща и изведнъж окъпана от стара мазнина ... Sick Но иначе у тях е лъс  и лукс отвсякъде ... Какви ли ще са нейните деца ? Същите като нея разбира се .... Няма оправия в тази държава! Но  наистина смятам , че когато  на човек му се бръкне по-дълбочко в джоба следващият път ще се замисли какво прави ! Peace

# 35
Кофата с вода като средство за прогонване ми хареса.   smile3508 Може да поизмиеш стирката първо вътре...   Whistling

# 36
  • Пловдив
Много ми е любопитно как изглеждат домовете на такива хора, в смисъл дали пазят своето ,а  не им пука за чуждото или няма начин да си различен в къщи и пред хората?

"Моето си е мое, чуждото-общо"- любимата поговорка на българите.

# 37
  • Пловдив
Една хитринка съм чувала за реагиране, ако някой минаващ наоколо хвърли боклук.
"Извинете, изпуснахте си...опаковката/хартийката..."  Wink

# 38
Една хитринка съм чувала за реагиране, ако някой минаващ наоколо хвърли боклук.
"Извинете, изпуснахте си...опаковката/хартийката..."  Wink
Щом са имали наглостта да отговорят, че си правят кефа, не шА се затрогнат при такава реплика.  Peace
Свиня от кладенчова вода не разбира...  Mr. Green

# 39
Сесили, пиши предприе ли мерки?
Любопитно ми е.

# 40
  • гр. Шумен
Сесили, пиши предприе ли мерки?
Любопитно ми е.
Не са се мяркали коконите (или поне аз не съм ги виждала, все пак не дебна цял ден кой сяда на пейката де, вчера кротичко си хортуваха три пенсионерки от блока). Кой знае къде развалят ландшафта. Grinning

# 41
А може и да четат (пишат) тук ...Кой знае?  Whistling

# 42
Сетих се и аз за няколко случки. Баща ми е много деен в нашата кооперация, преди години бяха само майки с колички и ние със сестра ми бяхме по малки и баща ми направи пейки, намери такова циментово кошче, тревата косеше, а ние цветя садихме. Но като пораснаха бебетата от съседни блокове почнаха да се събират кви ли не и се наложи да махне пейките и да се разправя с тях, но ги изгони де, той не се дава лесно  Laughing Но по интересното е, че наши комшии от входа почнаха да си хвърлят домашния боклук в кошчето за хартиики, та баща ми беше преровил един боклук, намерил на кой е, звънна и на вратата - това е една 25 годишна съседка с дете, лежи по цял ден - блъснал я малко настрани и всичката мизерия и я изипал в коридора  Laughing Той е малко брутален, ама повече никой не си хвърли мизериите на грешното място.

# 43
# 44
А може и да четат (пишат) тук ...Кой знае?  Whistling

ooooh! ooooh! ooooh!

Ooo  как можа да си го помислиш дори... Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Тук пишещите и четящите са безупречни...нима не знаеш... Wink Wink Wink

Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт