Бременност - спасение от МИГРЕНАТА ???

• 5 101
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам следният въпрос, за който се надявам искрено да получа вашите отговори. Имам мигрена от осем години, сега съм на 27, невроложката, при която последно бях, ми изписа талопам, и ей така между другото ми подхвърли, че това чудо ще изчезне от мен след като родя, и че няма да се появи повече, все още нямам такива планове, но  Thinking ако наистина е така би било чудесно. Ако някой може да сподели по темата нещо което е чул или лично преживял ще се радвам,   bouquet

# 1
Не искам някой да ме разбере погрешно. Намам намерение да раждам за да се отрърва от това заболяване, просто искам да си изясня каква е връзката между двете неща, знам че настъпват хормонални промени в периода на бременност, но след раждане какво следва, нещата не тръгват ли по старому, това "спасение" от мигрената не ли е само за периода на бременността, четох много изказвания по форуми, в които се твърди точно обратното, вече не знам какво да мисля, много бих искала някой ден да си имам бебче но мисълта че може да наследи от мен мигрената ме отчайва много, но може би ако след раждането изчезне при мен мигрената, ако наистина е така, както се твърди, нещата могат да бъдат по-различни.

# 2
  • Пловдив
Тъкмо днес колежка разказваше че мигрната и изчезнала за 2-3 години докато била бременна и после пак се появила.След това забременяла пак и пак изчезнала за извесно време.Но си я има и до днес.

# 3
Съжалявам, но ще ви разочаровам. Имам мигрена от 18 годишна. Стаж - 24 години...предостатъчен. По време на двете бремености нямах пристъпи, но после всичко започва постарому  newsm61...

# 4
Здравей Joya! Благодаря за отговора. А при децата ти как е положението, имат ли някакви признаци, че са наследили мигрената, предполагам,че вече имат 18 години, обикновено след тази възраст се появявят първите симптоми, как стоят нещата при тях? Също си мисля дали при момчета тази болест се наследява  newsm78, предполагам, че вероятността е по-малка, поне хормоните при тях не са такива колебливи, както при жените  Embarassed, наистина тази мисъл ме побърква, че може и моето дете в бъдеще да наследи от мен болестта, не искам да му причиня това, затова искам да знам какви са процентите, не че нещо ще промени, но...все пак си е друго да го чуеш от хора, които преживяват това, и какво мислят те.

# 5
Да, голямата ми дъщера получава главоболие, но засега не е правила точно мигренозен пристъп. Но май натам вървят нещата.

# 6
И аз съм с мигрена от около 18 годишна. По време на първата ми бременност доста зачести, имах пристъпи на 2 седмици. Така продължи и първте няколко месеца след като родих. С тази бременност още не съм получавала мигрена, да видим как ще е и след това.
При мен е наследствено, и майка ми и баща ми имат, но пък сестра ми е късметлийка и няма.

# 7
При мен - и майка ми и баща ми нямат мигрена, но аз имам   Cry не знам на какво се дължи моята мигрена, все още се опитвам да открия причината, определено не е наследствена, поне аз не познавам някой от родата, който да е страдал от това нещо, но не мога да бъда и сигурна на 100 %, едно време хората колкото и да ги е боляло глава са стискали зъби, явно мислели че за такова нещо на лакар не трябва да се ходи, поне като слушам баба ми как говори, с такова впечатление останах, досега пробвах лечения със Сибелиум, Сероксат, и сега съм от приблизително два месеца на Талопам  Hug и съм много по-добре, ще чакам да мине лечението и мисля най-сетне да си направя хормоналните изследвания, мисля че там може да има нещо сбъркано  Grinning ,поне за друго на този етап не се сещам!

# 8
 За пръв път чувам да се пие Сероксат за мигрена. Каква е връзката?

# 9
Ами няма връзка, неврологът, при който бях първият път сметна,  че сигурно имам някаквъв вид депресия, т.к. тогава бях студентка, сигурно си е помислил, че заради проблеми в следването са тези главоболия, беше ми казал, че се съмнява от мигрена, но реши да ми предпише Сероксат, преди да почна да го пия получавах почти всяка седмица пристъп, и то по три дни  #Cussing out беше кошмар, после като започнах да го пия като че ли през две седмици веднъж по три дена станаха, т.е. по два пъти на месец, или по три пъти, така  ooooh! не че имаха някакъв ефект, но явно ми помогнаха тогава да се измъкна от депресията, може би наистина бях в депресия, тогава не знаех защо така адски ме боли главата, всякакви предположения ми минаваха през акъла, от една страна ученето, от друга тези болки, бях се побъркала направо, така че Сероксата не ми помогна за мигрената, но ми помогна да преодолея паниката, стреса първоначално който получих преди да разбера какво ми е  Wink Но определено Талопама, който сега пия, е моето лекарство, надявам се нещата все така добре да вървят  Praynig

# 10
  • София
Не е верно, за съжаление!
По време на първата бременност изкарах един жесток пристъп на мигрена с повръщане.
Тога ва не смеех да взимам нищо освен Парацетамол.
Като родих си ме болеше главата "нормално" - покрай цикъл, от преумора.
Т.е. мигрената пак си е с мен.
Сега е още по-зле!
Почти месец не е спирала да ме боли главата. Пия Ибупрофен.

Прочетох скоро, че точно хормоналните промени по време на бремеността могат да предизвикат главоболие.

# 11
Момичета, и аз имам май мигрена. Не съм ходила на лекар още . От няколко години много ме цепи главата само в лявата половина в областта на челото. Като извършвам физическа дейност (например оня ден бях на плуване и като плувах ме цепеше още по - силно) се засилва , а като съм в покой - затихва. Надявам се през бременността да нямам такива проблеми . От този месец почваме опитите с  мъжа ми и дано стане бързо , но това главоболие... Кръвното  е ок за сега, но понякога долната граница пада от 80 нормалната до 70, 60, а горната си стои 120 или 115, 125.

# 12
При мигрената болката е едностранна, но при всеки пристъп боли различна половина.

# 13
Момичета, и аз имам май мигрена. Не съм ходила на лекар още . От няколко години много ме цепи главата само в лявата половина в областта на челото. Като извършвам физическа дейност (например оня ден бях на плуване и като плувах ме цепеше още по - силно) се засилва , а като съм в покой - затихва. Надявам се през бременността да нямам такива проблеми . От този месец почваме опитите с  мъжа ми и дано стане бързо , но това главоболие... Кръвното  е ок за сега, но понякога долната граница пада от 80 нормалната до 70, 60, а горната си стои 120 или 115, 125.
Може и да не е мигрена, при мигрената болката е не само в челото, а като се почне от окото през челото до тила отзад, изцяло цялата половина на главата, откъде произлиза и другото име на мигрената хемикрания т.е. половин глава. При теб само челото те боли, може да е нещо друго  newsm78 , но това ще ти го каже лекарят при който ще ходиш, пожелавам ти да не е мигрена, на мен така не ми изглежда да е това  Hug   bouquet

# 14
А, забравих да спомена, днес бях при моята невроложка, ще продължавам да пия талопама, чувствам се много добре с него, преди по време на пристъпи просто лежах скована на леглото, а сега мога да си върша работата по вкъщи и не ми пречи, и най вече не се дразня от хората наоколо, преди и това не ми понасяше  #Cussing out, сега ми е супер  Grinning от днес намалям грамажа ,дано не ми се влошат пристъпите пак, никой друг ли не пие Талопам, знам че е ново лекарство, но едва ли е толкова ново  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт