Машина за хляб-34 част

• 84 296
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Аз пък не обичам да меря-нямам кухненска везна.Слагам само течността с горе долу някаква точност и после сипвам брашно на око докато получа желаното тесто.

За хляба с айрян установих,че най важно за него е маслото.Правих го и с олио - нищо общо с този с масло няма,иначе става Wink

duhi-puhi, за тези смески за които пишеш - 100гр. от тях се слагат към бялото брашно за да се получи един нормален здравословен хляб ли? Аз бих искала също от тях,но няма да мога да стигна до София Embarassed По пощата с наложен платеж дали има начин някога да ми изпратиш Blush,ако не е твърде нахално от моя страна Blush

# 136
ей сега ходих до магазин за биопродукти и си взех ръжено брашно тип 1750, производител ЕТ Тит, някой да има отзиви за него?иначе си накупих всякакви ядки, семена и ще пробвам рецептите за здравословни и диетични хлябове...
снощи направих кекс на програмата за сладкиши мммммм днес донесох на работа и се омете на секундата, имам поръчка да правя още  Laughing

# 137
"Мариновайте стафидите в бял алкохол."
Момичета мили, какво ще рече туй изречение - да ги накисна в някакъв алкохол ли?  newsm78

# 138
снощи правих пак кекс - със стафиди, обаче не се получи, като поразмислих открих причината за това да остане клисав - в рецептата набухвателя е суха мая, а аз го пуснах на програма Сладкиш която е без втасване - или трябва да слагам бакпулувер на тази програма или да остане с мая, обаче да го пускам на програма Сладък хляб, която е с втасване  Thinking

# 139
  • София
"Мариновайте стафидите в бял алкохол."
Момичета мили, какво ще рече туй изречение - да ги накисна в някакъв алкохол ли?  newsm78
Точно това означава - алкохол без цвят и, по възможност, без миризма. Бих препоръчала водка. Ама зависи от рецептата, при сладкишите аз често ги кисна в ром, но той си има специфична миризма, която чудесно подхожда на повечето сладкиши. Но тъй като не е ясно в твоя случай за какво ще ползваш стафидите, по-добре карай с неутралната водка. 1-2 супени лъжици стигат.
Упс, извинявам се, че се обадих. Късно видях, че става въпрос за "мили момичета". С интерес очаквам да се обади някое момиче тук ...

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 12:28 от баба Станислава

# 140
Мерси за отговора! Имам вкъщи само ракия, мартини и някакво исландко Бренивин, та ги топнах в мартинито.
Ще ги ползвам за козунак Kugelhopf - който е даден в рецептите на машината ми /Мулинекс/. Някой има ли отзиви дали се получава и става ли за ядене?

Мариновайте стафидите в бял алкохол. Изберете теглото на козунака, който желаете да направите като се информирате от таблицата.
Изсипете продуктите в купата в следната последователност : мляко, яйца, разтопено масло, сол и захар.
Прибавете брашното и маята. Сложете купата в хлебопекарната. Изберете програма 7, теглото на козунака и степента на препичане. Натиснете бутона „старт-стоп”.
При първият звуков сигнал ( след около 20 минути), добавете целите бадеми и маринованите стафиди. При край на програмата, изключете хлебопекарната, извадете купата, а от нея козунака.
Илюстрация : средна степен на препичане.

Тегло 750гр 1000гр 1500гр
Време 3ч 45 3ч 50 3ч 55
Мляко 100мл 120мл 205мл
Яйца 2 3 4
Масло 160гр 210гр 250гр
Сол 1ч.л. 1ч.л. 1½ч.л.
Захар 70гр 90гр 135гр
Специално брашно за хляб 390гр 530гр 795гр
Суха мая за хляб 2½ч.л. 3½ч.л. 4ч.л.
Цели бадеми 40гр 50гр 60гр
Стафиди 110гр 150гр 170гр

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 13:28 от tini-mini

# 141
...Упс, извинявам се, че се обадих. Късно видях, че става въпрос за "мили момичета". С интерес очаквам да се обади някое момиче тук ...

Махни "баба"-та от ника и нямаш грижи. Така никой няма и да се сети, че си баба. Ако въобще си.... Crazy
Извинете за спама Rolling Eyes

# 142
 Embarassed  Искала съм да кажа "мили хлебопекари"  Hug

# 143
  • Географският център на България-Габрово
За употребата на стафиди в различни видове сладкиши или козунаци,не е от значение в какъв вид алкохол ще бъдат мариновани.Важното е да не бъдат сухи защото така ще паднат на дъното на това което правите,и ще загорят.

# 144
  • София
Embarassed  Искала съм да кажа "мили хлебопекари"  Hug
Е, щом не е "мили хлебарки" - може  Joy

# 145
Преди малко направих хляба с кисело мляко. Всеки път става много вкусен.
Сега искам да направя мекици, но не откривам рецепта за тесто.
Това за пицата ли да ползвам или има друго по-сполучливо?

# 146

Има една рецепта "Мекиците на комшийката" - страхотни стават. За съжаление нямам линк. Ако някой не помогне междувременно, ще ти я напиша ако искаш.

# 147

Има една рецепта "Мекиците на комшийката" - страхотни стават. За съжаление нямам линк. Ако някой не помогне междувременно, ще ти я напиша ако искаш.

Сигурно е това: http://ilrai.blogspot.com/2008/07/blog-post_04.html  Peace

# 148
Много благодаря  Hug

# 149
  • софия
Момичета, с какво почиствате, когато тестото излезе и прелее? Сложих повече продукти и се изпече всичко. Успях да поразваля контейнера отвън с Медикс за фурна, но останалото не. Търках, трих, но пак има опушено.

Общи условия

Активация на акаунт