Машина за хляб-34 част

• 84 336
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • София
tini mini, стафидите ги кисна в ром или коняк за една нощ, но после е добре да поизсъхнат разслани и обезателно да ги оваляш в пудра захар или какао, за да не ти се сглетва тестото около тях.

# 151
tini mini, стафидите ги кисна в ром или коняк за една нощ, но после е добре да поизсъхнат разслани и обезателно да ги оваляш в пудра захар или какао, за да не ти се сглетва тестото около тях.
Мерси за съвета! А за бадемите пише, че се добавят заедно със стафидите на първия звуков сигнал, а аз някакси си ги представам да се сложат накрая отгоре.  newsm78
Ще ме извините за многото и сигурно елементарни въпроси, но съм много боса в месенето /и печенето и втасването/. Simple Smile Представам си колко материал ще изхабя.   Joy

# 152
  • София
Преди малко направих хляба с кисело мляко. Всеки път става много вкусен.
Сега искам да направя мекици, но не откривам рецепта за тесто.
Това за пицата ли да ползвам или има друго по-сполучливо?

А какъв е проблема да използвате и същото тесто за мекици ?  newsm78 Thinking

# 153

А какъв е проблема да използвате и същото тесто за мекици ?  newsm78 Thinking

Не знам дали ще стане. Има кис. мляко и яйца.

# 154
Здравейте!  Simple Smile) МОже ли някой дапомогне с идея. Пробвах да направя хляба с айрян, но следвайки мерките се оказа, че тестото ми е много водно, като кексово. Добавях брашно доста, за да стане като на клипчетата за хлебно тесто-топка и накрая се оказа толкова много, че хлябът се наду до прозорчето и щеше да излезе  Mr. Green Къде сбърках  Thinking

# 155
  • Бургас
Я напиши какво и колко точно сложи? Поне първоначално преди да почнеш да добавяш брашно. Така или иначе аз винаги си стоя до машинката в началото и добавям брашно, докато стане хубава топка, така че то почти никога не е константа Peace

# 156
Цитат
Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг)
айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр   
захар (непълни)   1.5 с.л.   
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр   
бяло брашно   500 гр
суха мая          5гр
Използвах тази рецепта и мисля че добавих всичко точно, а излезе все едно има дооста повече от необходимото течност. Явно е най-добре да се гледа в началото наистина и да се дооправят нещата.

# 157
  • Бургас
Хм, по точно тези пропорции (само че с едно по-голямо яйце) правя този хляб и никога не ми е ставало рядко тестото newsm78 Леко да маже под бъркалката и да добавя 2-3 супени лъжици брашно - да, ама чак кексово Thinking Някой от капацитетите ако има идея Rolling Eyes

Иначе определено е добре, дори задължително, да се следи тестото в началото докато се замеси хубава топка Peace

# 158
Хм, по точно тези пропорции (само че с едно по-голямо яйце) правя този хляб и никога не ми е ставало рядко тестото newsm78 Леко да маже под бъркалката и да добавя 2-3 супени лъжици брашно - да, ама чак кексово Thinking Някой от капацитетите ако има идея Rolling Eyes

Иначе определено е добре, дори задължително, да се следи тестото в началото докато се замеси хубава топка Peace
Благодаря! Може би яйцата са дошли много или пък си мисля вече, че съм объркала с айряна  newsm78 Доста течно си беше...Пак ще го пробвам да видя Simple Smile

# 159
  • Бургас
Опитай с едно яйце само и с по-гъстичък айрян примерно. Това ми е най-любимата рецепта за хляб и редовно я ползвам, като експериментирам с различни брашна - в момента например хапваме ръжено-пшеничен хляб по тази рецепта и е адски вкусен Wink

# 160
Мчи как да не е хубав, като и мляко, и яйце, и масло има   Crazy Само вода и брашно не става  Laughing

И аз нея я ползвам като основа .. и си импровизирам с разни добавки Simple Smile
Пълнозърнест с таз рецепта също е гот (със заместване на 100 гр. от бялото брашно с трици + пшеничен зародиш).

# 161
Мчи как да не е хубав, като и мляко, и яйце, и масло има   Crazy Само вода и брашно не става  Laughing

И аз нея я ползвам като основа .. и си импровизирам с разни добавки Simple Smile
Пълнозърнест с таз рецепта също е гот (със заместване на 100 гр. от бялото брашно с трици + пшеничен зародиш).
........и с Грахам-а ставаааа

# 162
На мен винаги ми опира в прозореца, така че спокойно  Peace
  Имам чувството, че втасва по-бързо от обикновеното постно тесто за хляб-явно бактериите нещо провокират  Thinking

# 163
  • До хладилника, който обичам
Пробвал ли е някой да модифицира тестото за хляб с айрян - с повече захар на козуначено Thinking То на такива конци се точи, че все ми се струва, че ще стане...

# 164
Здравейте,имам въпрос към притежателите на хлебопекарни "Аляска".В книжката има рецепта за Италиански бял хляб в него има: вода-280гр,сол-1чл,захар-3чл ,брашно-400гр игрис1 3/4чл .Учудва ме това,че няма нито мая, нито друг набухвател.Моля ,ако някой го е правил да сподели  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт