Машина за хляб-34 част

• 84 387
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,имам въпрос към притежателите на хлебопекарни "Аляска".В книжката има рецепта за Италиански бял хляб в него има: вода-280гр,сол-1чл,захар-3чл ,брашно-400гр игрис1 3/4чл .Учудва ме това,че няма нито мая, нито друг набухвател.Моля ,ако някой го е правил да сподели  newsm78

Има и други сбъркани рецепти в книжката. Затова не бива да се следват сляпо. Слагай си мая колкото за стандартна рецепта.

Бу, някой беше питал преди време същото, но дали пробва, не знам newsm78. Освен да се пробваш ти и да ни споделиш Crazy

# 166
  • Сливен
И аз да се изкажа за хляба с айрян на Полина - ама онзи огромния Mr. Green. Значи машинката ми е Мулинекс до 1500 гр и си викам огромен, огромен ама все ще се побере с тези пропорции в машинката ми Laughing. А той милия само дето не тръгна да ме търси - изпече се идеално но опря в стъклото ooooh!, викам още малко ако се надуе и аз ще го слагам във фурната май. Нооо стана, утре може да пусна и снимка да ви се похваля, че тук нямам Heart Eyes Страхотна консистенция, добавих само малко повечко брашно от указаното, ама то защото все ми се вижда че маже и лепи под бъркалките, може би около 4-5 лъжици брашно, но аз не меря с везната, а с една разграфена кана.
И да питам майсторите тук - днес като си отрязах филийката и я изправих пред прозореца забелязах че хляба е по плътен по краищата, а в средата е един такъв въздушен. Така ли трябва да изглежда или навсякъде трябва да е еднородна плътността на хляба newsm78

ПП: Ха сега да покажа и произведението си Mr. Green

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 19:51 от Алана

# 167
  • София
Пробвал ли е някой да модифицира тестото за хляб с айрян - с повече захар на козуначено Thinking То на такива конци се точи, че все ми се струва, че ще стане...

Да ... обаче втасването е по бавно и се иска малко повече търпение. Аз лично бих препоръчал да намалите количеството на захарта и после да компенсирате като правите малки козуначета и отгоре засипете с повече захар.

...
И да питам майсторите тук - днес като си отрязах филийката и я изправих пред прозореца забелязах че хляба е по плътен по краищата, а в средата е един такъв въздушен. Така ли трябва да изглежда или навсякъде трябва да е еднородна плътността на хляба newsm78

Не ги знам кои са майсторите тук, но докато те се изкажат, аз да кажа, че е нормално, защото краищата са по близко до контейнера и там водата се изпарява повече. Ако искате модифицирайте рецептата за хляб без кори, но предупреждавам, че той не може да се пече в машината, а на фурна.

# 168
  • Сливен
 Embarassed Ами под майстори имам предвид всички вас, които доста честичко месите и показвате творбите си тук в темичката. А аз като една пишман "хлебарка" правеща хляб-два през месец още има какво да се уча Blush Благодаря за отговора дядо хаджия, доста от твоите съвети съм чела и прилага на практика  bouquet

# 169
Ами то наистина и самото име на хляба си подсказва-ОГРОМЕН  Peace
   И аз като Бу съм си мислела, че на мен дори козунаците не ми стават на такива конци както този хляб, ама все не ми е оставало време да се пробвам. Някой път ще го направя като увелича захарта и прибавя подсладител  Simple Smile, за да втаса по-бързо. Мазнината не знам обаче дали ще е достатъчна.

# 170
  • София
Ами то наистина и самото име на хляба си подсказва-ОГРОМЕН  Peace
   И аз като Бу съм си мислела, че на мен дори козунаците не ми стават на такива конци както този хляб, ама все не ми е оставало време да се пробвам. Някой път ще го направя като увелича захарта и прибавя подсладител  Simple Smile, за да втаса по-бързо. Мазнината не знам обаче дали ще е достатъчна.

Значи да направим така. Взимаш една рецепта за козунак, която си преценила, че е добра. И сравняваш количествата с продуктите. Течностите (вода и прясно мляко) заместваш с айрян и продължаваш нататак (караш по пропорциите на козунака хей, да не караш по тоя на хляба, че уйде тестото да простира на балкона).

# 171
Здравейте и от мен!
Искам да попитам някой има ли Хлебопекарна Midea AHS15AB  и какви са отзивите за този модел - видях че в магазин зора струва 89 лева.Вярно ли е че на всяка цена трябва да имам ел.везна ?

# 172
Здравейте и от мен!
Искам да попитам някой има ли Хлебопекарна Midea AHS15AB  и какви са отзивите за този модел - видях че в магазин зора струва 89 лева.Вярно ли е че на всяка цена трябва да имам ел.везна ?

За Мидеа-та не знам, но везната не е задължителна. Моята си я купих скоро след машината и всичко теглех с нея, но впоследствие се оказа, че не е нужно чак такава точност. Сега пак си я ползвам за други неща, или да изтегля остатъка от брашното в пакета Crazy.

# 173
Все се каня да попитам, защо при рязане с какви ли не ножове,все се троши и рони този хляб  Sad Много повече от заводските хлябове  newsm78

# 174
Все се каня да попитам, защо при рязане с какви ли не ножове,все се троши и рони този хляб  Sad Много повече от заводските хлябове  newsm78

Режа с голям къдрав нож,рони се нормално.

# 175

Какъв хляб правиш? Предполагам има значение с какво брашно е правен. Но само предполагам. Аз освен бяло, друго рядко ползвам. Троши се в рамките на нормалното.

# 176
Аз пък имам чувството, че зависи и от количеството мая. Забелязвам, че със сухата нещата ми стават по-различни. По-шуплести и порести /или нещо си въобразявам  Confused/
   Дядо Хаджия, непременно ще пробвам съветите ти, само да остана малко по-свободна.
   Един въпрос към всички: имам домашна ръж един чувал и искам да си я смеля някъде, ама подозирам, че камъните на повечето мелници не са настроени за мелене на ръж. Знаете ли къде близо до Пловдив мелят ръж?

# 177

Когато го слагам на dark, се образува такава коричка, опитай на по-светъл.

# 178
  • София

И при мен е така, но аз правя предимно пълнозърнест хляб, а и какво ли не бутам вътре - трици, ленено семе, елда, сусам и прочие и смятам, че затова резултатът е по-ронлив хляб Особено като престои 2 дни. Но си го препичам тогава и пак го хапваме.

# 179
  • София
...Упс, извинявам се, че се обадих. Късно видях, че става въпрос за "мили момичета". С интерес очаквам да се обади някое момиче тук ...

Махни "баба"-та от ника и нямаш грижи. Така никой няма и да се сети, че си баба. Ако въобще си.... Crazy
Извинете за спама Rolling Eyes
Късно те видях, мислиш ли, че ако махна "баба" това ще промени факта, че съм баба? А дали ти си "момиче" оставям на теб да прецениш, но щом си се обадила ...

Общи условия

Активация на акаунт