Машина за хляб-34 част

• 84 961
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Пуснах да правя хляба с айрян, нооо малко късно видях, че нямам яйца и сега ще видим дали ще стане нещо, годно за ядене.  Mr. Green Добре, че погледнах на какви топчета стана в началото и добавих вода - очевидно е нужно да компенсира липсата на яйца, както сте коментирали по-нагоре.  Peace

Аз отдавна спрях да слагам яйца.Правя го само с кис.мляко.Иначе с яйца е по вкусен,защото то си е цяла погача и заминава на едно ядене......

Мерси за отговора! Стана перфектен и без яйца, а и маслото съм забравила в микровълновата  ooooh!, та съвсем икономичен излезе.  Joy
А има ли някаква лесна рецепта за кекс за начинаещи като мен?  Blush

# 361
Пуснах да правя хляба с айрян, нооо малко късно видях, че нямам яйца и сега ще видим дали ще стане нещо, годно за ядене.  Mr. Green Добре, че погледнах на какви топчета стана в началото и добавих вода - очевидно е нужно да компенсира липсата на яйца, както сте коментирали по-нагоре.  Peace

Аз отдавна спрях да слагам яйца.Правя го само с кис.мляко.Иначе с яйца е по вкусен,защото то си е цяла погача и заминава на едно ядене......

Мерси за отговора! Стана перфектен и без яйца, а и маслото съм забравила в микровълновата  ooooh!, та съвсем икономичен излезе.  Joy
А има ли някаква лесна рецепта за кекс за начинаещи като мен?  Blush
От както се запалих по мъфините/пека в капсулки/,не ме блазни кекса в машината.

# 362
Сега половинката спи и не ми се трака да меря, но виж снимката в първия пост на темата Peace А пък иначе аз нали писах по-горе, че точно това направих този път - ползвах само програма за месене за да бърка 20 минути сместа и после пуснах програмата за печене Rolling Eyes
Много съм разсеяна, извинявай! В паметта ми е останало само това, че нещо не се е получило. Ами аз първо реших да правя кекса по рецептата на Танита (защото нямах ябълка), но ми се стори воднисто тестото (то може и да си е било добре) и реших да добавя грис. А половината доза наистина няма да ти се получи много висок кекс. Моят е почти с формата на руло, т.е. колкото широк, толкова висок (но сега прочетох мерките на Танита - аз ползвам по-малка чашка - с вместимост 200-210 мл).

# 363

Ами това си е най обикновенна машина за паста...
Благодаря за отговора. Щом е донесена от Италия, спирам с разследването.  Mr. Green Иначе за играчката ме убедиха, че е по-добре ръчно да действам.

# 364

Ами това си е най обикновенна машина за паста...
Благодаря за отговора. Щом е донесена от Италия, спирам с разследването.  Mr. Green Иначе за играчката ме убедиха, че е по-добре ръчно да действам.
Хайде да ти вкарам някоя муха в главата да имаш върху какво да мислиш Joy
До като живях в Украина имах такава машина, много ама много я ползвах, като заминах за БГ я оставих на майка, тя не я ползва щото било голяма играчка......такааааааа ама искам да ти кажа че тя ни то машината за хляб ползва ни то тънджерата под налягане ни то кукъра който и купих.
Така че ако някой счита едно нещо за ненужно това не означава че няма да ти е от полза или пък обратното.
Преди няколко месяца си купих Бернер (ренде) и понеже много го ползвам купих за рожден ден на една позната, вече месец е минало от тогава тя още не го е разопаковала Simple Smile
Има много такивва примери.
Когато избирам нещо исхождам само от това дали има много ястия в менюто на семейството ми за които ще мога да ползвам уреда.
Машината за паста в Украина най вече я ползвах за вареники, пелмени сега в къщи ядем вареники един път на 3 месяца така че няма смисъл да си купувам такава машина. Капама и други задушени работи ядем през ден,  затова си купих кукър.
Сори за спама

# 365
Добро утро!
Г-жа Стихийно бедствие, съгласна съм за машинката. Ако има кой да прави, сигурно ще ядем пелмени и вареники по 10 пъти в месеца, лазанята май само на мене ми хареса, за баниците не знам какво да кажа (като че ли пак аз съм им най-големият любител) и какво се оказва - вероятно, ако видя машинката да се продава на приемлива цена, сигурно ще си я купя. Аз хлебопекарна не си купих поне две години, въпреки желанието им, без хубава печка карах доста години, така че съм търпелива  Wink, все някога ще имам.
Да продължа малко спама (няма повече, обещавам) - ползвате ли преса за пелмените? Подариха ми такава и още не съм я ползвала (обаче идва зима и ще я пробвам).

# 366
То за пелмени има много уреди така че показвай ква преса.

# 367
  • Paris, France
Привет,

дядо хаджия, хиляди благодарности за отделеното време и подробното описание. Направо ти се възхищавам за търпението и услужливостта. Този трик с нишестето го помня, баба, Бог да я прости, слагаше.

Ердинч,   bouquet, а тази машина за кори на каква ширина ги изкарва? Аз имам съседка, която с машината за макарони прави тънките кори за баница. Сега я питах, прекарва тестото последователно на 3, 5 и 7 номер. наистина са тънки като хартия.......но, корите излизат много тесни.

Аз нямам машина за паста, защото тук макаронените изделия са много хубави и евтини, по закон само от 100 процента твърда пшеница. Не ми се играе да меся грис, да търся брашно от твърда пшеница да ги ръся. Такова брашно тук почти не се намира, грис - да, има.

Оня ден гладах в Лидъл ръчна машина за макарони, която прави кори за лазаня, талиатели и още нещо. Струваше 15 евра. Не си купих, защото не може да пълни. Има машини, които правят равиоли, пелмени и подобни пълнени нещица. Ако само искате да правите спагети, лазаня и кори, най-евтината машина е достатъчна, но е много важен качествения грис.

алис, аз хлебопекарна си купих наскоро, но 20 години нямах. Първата ми я подариха приятели, защото виждаха, че си правя хляб и искаха да ме улеснят. Аз пък тогава хляб почти не ядях и правех само като идваха защото знаех, че го обичат, а в Англия хубав хляб тогава трудно се намираше. За мене това беше най-ненужната и безполезна вещ тогава. Подарих я на едни новопристигнали българи, които се оплакваха от хляба там а не можеха да ядат без хляб. Сега, понеже и мъжо и децата ядат много хляб я ползувам през ден.

Бедствие, права си за полезността. Занесох на майка хлебопекарна юли месец и вчера каза, че още не я е отворила Mr. Green. Майка няма оризоварка а аз без моята не мога. Аз имам някъде такова ренде, мандолина, цялото инокс, мие се в миялна и добре, че ме подсети, ще ида да го изровя.

# 368
То за пелмени има много уреди така че показвай ква преса.
Оказа се, че не знам какво имам.  Blush Пельменница е моето, а не преса. Баба никога не е ползвала подобно нещо и може би по инерция и аз не съм я поглеждала. Ох, ще ни бият сигурно (няма ли друга тема за коментар на тези неща, вече ми е притеснено).

П.П. Имам преса за сладки (нещо с нея съм се заблудила), която сега мисля, че не може да се ползва върху стъклокерамичния плот. Обаче какви хубави сладки стават с варена Сгушонка и орехи мммм...

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 11:23 от Анонимен

# 369
Имам въпрос за нишестето за баниците.
Дядо Хаджия написа, че се прибавят няколко супени лъжици - та къде се прибавят? Чела съм, че за да се точи по-лесно, се ползва нишесте. За това ли става дума или се прибавя към тестото?

# 370
  • София
Имам въпрос за нишестето за баниците.
Дядо Хаджия написа, че се прибавят няколко супени лъжици - та къде се прибавят? Чела съм, че за да се точи по-лесно, се ползва нишесте. За това ли става дума или се прибавя към тестото?

Щом тестото трябва да се точи по лесно, значи нишистето е прибавя с се брашното в тестото.

# 371

Ердинч,   bouquet, а тази машина за кори на каква ширина ги изкарва? Аз имам съседка, която с машината за макарони прави тънките кори за баница. Сега я питах, прекарва тестото последователно на 3, 5 и 7 номер. наистина са тънки като хартия.......но, корите излизат много тесни.

Nevena   bouquet нямам понятие за съжаление, случайно я бях открил когато търсех машина за мелене на пшеница, тука ги има в изобилие

дядо хаджия беше отговорил по въпроса:

Моля моля моята машина (от втория тип, която всъщност си е точно машината за точене на паста) най-тънката дебелина е направо като хартия. Ширината да - тя е тясна.

# 372
Nevena, видях въпроса ти, но забравих да се включа - машинките са с ширина на листа тесто 15 и 18 см (тесничко, но с повече фантазия би свършило работа и за баници, и за други неща).
Замислих се за тестото за тези машинки - има ли нещо специфично или с българските брашна няма да има проблеми? Невена писа нещо за брашно от твърда пшеница, за качествен грис...

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 13:54 от Анонимен

# 373
Моят пълнозърнест хляб пак стана клисав ... Пурво бухва, после пак спада и не се изпича добре отвътре. Моля дайте рецепти и идеи...

# 374
Да не ти е в повече маята newsm78

Общи условия

Активация на акаунт