Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли рецепта на Златния хляб на Лабрекс на български или я вземате само от руския блог?
Можете ли да ми посочите отзиви за хлебопекарни Мулинекс, особено модел 2000?
Как се постига този красив златист цвят на коричката на хляба?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли рецепта на Златния хляб на Лабрекс на български или я вземате само от руския блог?
-
Можете ли да ми посочите отзиви за хлебопекарни Мулинекс, особено модел 2000?
-
Как се постига този красив златист цвят на коричката на хляба?
-
Каква е рецепта за тесто за пица, което може да се използва в машина за хляб?
-
Какви са препоръките за избор на хлебопекарна в определен бюджет?
Само го гледайте за гъгрици (поне половинката ми каза, че малката бубка, която изпълзя от торбата, където беше, е гъгрица) - не знам дали е било случайно, както и дали е от брашното или от Кауфланд
Преди малко изпекох малки хлебчета тип възелчета с добавка от двете смески - станаха чудни
!
. 
, за нашите, делим на 6, да речем, и става 200 грама ябълки и 800 грама брашно, което, за повечето машини си е множко.... 400 гр брашно и 100 грама ябълки пък е малко..... 600 грама брашно и 150 гр ябълки е бомба. Вода - разбрах, че ТХ не е от голямо значение, ябълките и те пускат вода, абе, колкото поеме. За закваската съм пас. Моите закваски ги отглеждат децата и са правени само от брашно и вода, едната е ръжена, другата от пълнозърнесто, без захар, сол, стафиди, фурми и подобни. Нямам представа тази дали ще стане. Баба правеше подобна със счукан нахут (соя) и нещо друго и вряла вода и май ставаше за 2 дни, ама пусто я нямаме никъде записана, и майка я търси. Аз пробвах да направя от нахутено брашно, нищо не стана, така си мухляса. Ще я пробвам тази като успея да преизчисля мерните единици. Фунтове трици, галони - трябва да разберем първо за какви галони и фунтове става дума, че има английски и американски. Помня, че в БГ под галон разбираха около 4 литра. Фунт

Ако опростим нещата - това са три вида хляб - с ориз, с трици и с ябълки. Сега вместо квас ще си сложим мая. Този, който е с ориз може да го пробвам някой ден (имам ориз за оползотворяване). Невена е отговорник за мерните единици.
Интересно кой наш хляб ти хареса и искаш да направиш. Ние точно затова си взехме машина, защото нито един хляб не ни харесва - тъмен, ронлив (ако е престоял ден-два), няма вкус. Единственото, за което се сещам е, че може да искаш да не е толкова бухнал. Опитай различни видове мая и намали количеството й до минимум. Сега ползвам една българска суха мая, която не надига толкова много хляба (и аз не харесвам много разбухнал хляб, и гледам все коричка да си отрежа
).
Преместих всички постове в един.