Машина за хляб-34 част

• 84 354
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Ами слагам 500 гр брашно и мая за 500 гр брашно. Бял хляб си става идеално. Но като сложа пълнозърнесто брашно и се оплесква работата.

# 376
yoanna, дай пълна рецепта. И аз като правих пълнозърнест хляб миналата година, хлътна отгоре. Пекох на програмата за пълнозърнест хляб, а и не се съобразих с това, че тестото трябва да стане на хубаво топче, да не замазва под лопатките, да не е рошаво. Преди ден-два типов хляб изпекох на същата програма и се получи чудесно. Днес комбинирах типово и бяло брашно и реших да си ползвам първата програма за бял хлаб - също добре стана. Пълнозърнестото брашно пие повече водичка, но пък ако прекалиш, също не става добре.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 20:33 от Анонимен

# 377
Ами слагам 500 гр брашно и мая за 500 гр брашно.
Опитно сме установили, че за 720 г брашно са достатъчни 1 1/4 чаени мерителни лъжички (това е около 4-5 г мая). Ако сложим повече мая, хлябът опира в прозорчето на капака, също така не ни харесва толкова разбухнал хляб. Водата, която слагаме е 400 мл. За хляба с типово и бяло брашно сложих повече вода, но трябва да направя още веднъж и да премеря хубаво (след това записвам и когато се наложи, оставям сина да прави хляб).

# 378
Пека в момента черен хляб със смеските на Духи.
Ще го покажа, като стане.
Белият със същите смеси стана невероятен. Не можах да го снимам, защото замина преди да успея да стигна до фотоапарата.

# 379
Алекс, може ли рецептата за черния хляб, включително на коя програма (колко време) печеш? Нямам нищо против линк към рецептата, благодаря предварително.

# 380
Предварително се извинявам за въпроса може да е  коментирано но не съм влизала скоро в темата.Някой ползвал ли е брашното което в момента е на промоция в Кауфланд  на цена 0.49лв.
моля за мнение?

# 381
Алекс, може ли рецептата за черния хляб, включително на коя програма (колко време) печеш? Нямам нищо против линк към рецептата, благодаря предварително.

Всъщност, си направих основен бял хляб, както си го правя и добавих от сместа на Духи за черен хляб. В нея има ръжено брашно.

# 382

я вижте кво намерих кат се хойкам насам натам из нета

една две стари рецепти за хляб и квас, дал може се пригоди кат за машина  newsm78

Hug

от днеска, тука в продължение на 4дена ще са чества Рамазан Байрам, да ви почерпя по случая със тукашна шобиет баклава и сладолед

Hug

# 383

я вижте кво намерих кат се хойкам насам натам из нета

една две стари рецепти за хляб и квас, дал може се пригоди кат за машина  newsm78

Simple Smile Ние с мая още не можем да се оправим, а с този квас пък съвсем нищо няма да стане.
Ако толкова ти се иска да правиш хляб без мая, действай с натурална закваска. Хубав хляб се получава с нея, но е голямо разтакаване и аз не стигнах до момента да пробвам да изпека такъв хляб в машината (само едно парче във фурната и наистина вкусът е страхотен).
Благодаря за почерпката и честит празник на всички, които го честват!

# 384
привет, темичката е страхотна и се залавям с изучаването на тази специалност Laughing месене с машина, подариха ми една и една си купих, но първото хлебче и кучето не можа да го хапне Wink

# 385
Някой ползвал ли е брашното което в момента е на промоция в Кауфланд  на цена 0.49лв.
моля за мнение?
Само на София Мел бих си купила на тази цена. Повечето брашна, които са на ниска цена, не ми харесаха - или става ронлив хлябът, или не се надига (както каза humanis и кучето не иска да го яде). Подобни брашна (купени заради ниска цена и нискокачествени) ползвам като добавям около 30-40% от тях към хубаво брашно.

# 386
привет, темичката е страхотна и се залавям с изучаването на тази специалност Laughing месене с машина, подариха ми една и една си купих, но първото хлебче и кучето не можа да го хапне Wink
привет, започни с началото на темата - Дядо Хаджия е показал как трябва да изглежда хубавото (подходящо за машина) тесто. Оттам нататък са импровизации и въпрос на вкус. А също така, качеството на брашното е от най-голямо значение за крайния резултат. Успех и да се похвалиш!

# 387
alys , благодаря  Hug ще се похваля

# 388
  • София

...

от днеска, тука в продължение на 4дена ще са чества Рамазан Байрам, да ви почерпя по случая със тукашна шобиет баклава и сладолед

...

Комшу честит ви празник. Все хубави хлябове да месиш.

# 389
Simple Smile Ние с мая още не можем да се оправим, а с този квас пък съвсем нищо няма да стане.
Ако толкова ти се иска да правиш хляб без мая, действай с натурална закваска. Хубав хляб се получава с нея, но е голямо

по точно ставаше въпрос за хляба, newsm78  а за кваса или закваската  пробвал съм неколко пъти всички вариантчета  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт