Машина за хляб-34 част

• 83 870
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Ердинч  бързата ти програма 2,10 ч?  Това е друго. Ние май говорим за експресна програма, при мен е 1.20 ч.

+ още 1/8чл мая, мисля че ще е достатъчно

не се препоръчва хляб на толкова къса, но ок, пускайте ги разпределенията  на времената за 1:20ч ,  ще пробвам и азе на ръчна настройка  newsm78

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 11:25 от Ердинч

# 571
  • София
Ердинч  бързата ти програма 2,10 ч?  Това е друго. Ние май говорим за експресна програма, при мен е 1.20 ч.

+ още 1/8чл мая, мисля че ще е достатъчно

не се препоръчва хляб на толкова къса, но ок, пускайте ги разпределенията  на времената за 1:20ч ,  ще пробвам и азе на ръчна настройка  newsm78

Да ти отговоря директно. Месене - 13 минути, втасване - 22 минути и печене - 45 минути. Те това е един час и двадесет минути. На тези програми (поне за Мулинекс) не може да се задават грамажа и степента на запичане на кората.

Тефал за техните машини и същото време на приготвяне препоръчват следната рецепта (за 1000 грама хляб):

Брашно.................. 565 гр
Вода...................... 180 мл
Олио......................    6 мл
Захар.....................    4 гр
Сол........................    9 гр
Прясно мляко......... 180 мл
Суха мая................   12 гр

Та както виждаме тук се разчита на почти удвоеното количество мая.

Моето лично мнение е в тези случаи да си активирате (или събудите) маята предварително с топла вода (мляко) захар и брашно.

# 572
дядо хаджия не , не  е така при мен. След малко ще  напиша, че пълня буркани със сладко.

# 573
Сега ми възникв аидеята дали за тези които имат машинка с възможност за дефиниране на програма за измислим таква бърза с която да подобрим резултата получаващ се от повечето машини.

Снощи правих рецептата за бърз хляб на Ердинч която ми даде 10-ина страници назад. Изглеждаше мн добре, за вкус не съм пробвала още, а и спазвах съотношенията на брашната на око  Simple Smile

# 574

ок, дадената рецепта вероятно тази неделя ще се пробва, но със по малко мая  Hug

маята в рецептата е около 3,5чл  #Shocked, азе ще сложа 2чл instant юва мая( за маята точно не съм решил още, но може би и +- още 1/8 чл)   newsm10

времената ще са така:
Месене -    13 минути (3 бъркане+10 месене)
втасване - 22 минути
печене -    45 минути на 145 градуса

cheers

всъщност за толкова кратка 1:20 часова програма, бих предпочел тези времена

Месене -    7 минути (2 бъркане+5 месене)
втасване - 30 минути
печене -    43 минути на 150 градуса

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 12:44 от Ердинч

# 575
20 мин - месене
12 мин - втасване
48 мин - печене.
 Rolling Eyes
Само да се повторя, че предварително замесвам малко на 11 програма за  месене. 
Преди малко пуснах без предваритено замесване, за да видя какво ще стане.  Почна да пече, но според мен не е достатъчно омесено, защото тесто не е еластично  Thinking

# 576
20 мин - месене
12 мин - втасване
48 мин - печене.

извинявам се но тези времена от книжката ли ги давате, да не би да са така в реалност:  newsm78

12 мин - месене
20 мин - втасване
48 мин - печене

и с каква машина сте newsm78

# 577
  • София
20 мин - месене
12 мин - втасване
48 мин - печене.
 Rolling Eyes
Преди малко пуснах без предваритено замесване, за да видя какво ще стане.  Почна да пече, но според мен не е достатъчно омесено, защото тесто не е еластично  Thinking

Ам тая па програма направо уникум бе. Я бе душа пусни и рецептата ако не си я дала вече, че да и се израдвам и на нея.

Божкееее ще почнат да искат сигур маята да втасва още дока я добавяте за омесване.

# 578
20 мин - месене
12 мин - втасване
48 мин - печене.
 Rolling Eyes

Ам тая па програма направо уникум бе. Я бе душа пусни и рецептата ако не си я дала вече, че да и се израдвам и на нея.

Божкееее ще почнат да искат сигур маята да втасва още дока я добавяте за омесване.

Аз какво да кажа, като на Аляската бързите са по 0:58 #Crazy. Има една 1:20, но тя е още по-зле. От едночасовите съм бивала по-доволна. Скоро не съм ги пробвала, май ще си направя и аз един експеримент Crazy.

# 579
20 мин - месене
12 мин - втасване
48 мин - печене.
 Rolling Eyes

В моята книжка пише месене и втасване 35 минути, печене - 45 минути (общо 120 мин). Машината е Мулинекс XXL 5023 Bagette.

Не помня наизуст рецептата, а не е при мен книжката, но маята беше 4 ч.с., т.е. около 12 грама. Аз от недоглеждане сложих по-малко, примерно 3 ч.л. и хлабът стана доста сполучлив бих казала, като за бърз хляб. Но си слагам и сухото мляко.

# 580
Мулинекс 2000
сега ще покажа

# 581
Мулинекс 2000
сега ще покажа
....

вероятно има печатна грешка, проверявай колко мин меси и ще установиш грешката

# 582
ами на машина отчита време , така че няма грешка. Дано и други момичета ще се включат с такава машина. Тристия с такава беше, още кой не помня  Thinking

Ето какво преди месяц Solar Wind писа, надявам се и тя да се включи
Цитат
В топлото време ползвам бързата програма - моята е 2ч.17мин. Машинката ми е Мулинекс 2000. Слагам мая, колкото и на нормалната програма, няма провал с хляба към момента  .

Само че аз слагам половин кубче мая.

Ето и хляб на 8 програма. Преди малко изкарах, по късно разрез.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 14:51 от Alyona

# 583
ами на машина отчита време ,

sory, нямам думи  Shocked

# 584
ами на машина отчита време ,

sory, нямам думи  Shocked

Понеже като новак в бранша Simple Smile първият път седях и гледах през прозорчето доста време, да кажа поне моята машинка как работи. Меси, меси, после спира и чака.... (не съм засичала време), после пак меси, меси, спира, чака. После спира да меси, чака известно време (само втасване), после почва печенето. Не знам нормален цикъл на месене ли е това или специфичен, но между месенията има и втасване един вид, поне така мисля.

Стана ми интересно, ще пусна един бърз хляб довечера или утре и ще споделя.

Общи условия

Активация на акаунт