Пазарджик - 45

• 51 022
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Видът и наистина е леко стряскащ
хахах А малко #Crazy #Crazy....направо бебто ми се обърна с главата на доло,като с еима предвид,че до преди това беше седалищно и аз си отидох при нея за преглед за секцио и определяне на дата за операцията Rolling Eyes Crazy Joy Joy!! хихихихРазбира се аз не мисля че заради докторката се обърнало,но ми стана много смешно като я видях и чух гласа и това маничкото се почекна в този мой корем!......Надявам се и аз някой който е раждал при нея да се включи и да ддаде мнение,въпреки че при всеки един е различно,но все пак............. Благодаря до момента на хората които ми дадоха мнение!  bouquet Hug

# 151
Момичета,много ви благодаря за милите думи  и пожелания  Hug Hug Hug!
С Диди сме си вкъщи и се гледкаме,ще кача снимки скоро да я видите рошличка  Mr. Green !
  bouquet

# 152
Цитат
бесан с гарам масала
Я бързо давай рецептата че тук има бремени.

# 153
 Joy Joy Joy

Гарам масала

Необходими продукти:

3 пръчици канела, около 10 см всяка1може и на прах)
1 с.л. кардамом (само семенцата от шушулките)
1/2 с.л. семена на кимион (ким)
1/2 с.л. зърна черен пипер (аз слагам на върха на лъжицата, че мразя люто)
1/2 с.л. карамфил
1/2 с.л. семена от кориандър (може и смлян)

Изпечете подправките (без канелата) във фурната (без да покафенеят). Счукайте канелата на малки частици. Смесете съставките в съд. Разбъркайте много добре и ги пасирайте с миксер на висока скорост.

Така става универсална индийска подправка. Уникално е.

Бесан

Това е чудесно ястие за закуска или лек обяд. Тази рецепта е бърза и лесна за приготвяне. Можете да поднесете ястието по много различни начини.
За 5 порции
Съставки:
•   1 чаша бесан брашно от леблебия (аз ползвам пълнозърнесто)
•   1/4 чаща оризово бращно (може и да сложите повече пълнозърнесто/царевично)
•   1 ч.л. сол
•   3/4 чаша вода
•   1/2 ч.л. зърна от ким
•   1 ч.л. ситно нарязани зелени пиперки
•   1 чаша настъргани тиквички – не ги белете
•   1 с.л. настърган кориандър
•   около 6 с.л. олио
Начин за приготвяне
В купа смесете двата вида брашно, солта и кимиона и прибавете водата бавно. Смесете добре, докато сместта е гладка. Добавете и нарязаните зелени пиперки и настърганите тиквички. Смесете добре..
Загрейте тефлонов тиган на среден огън. Когато е готов, сложете половин черпак от сместта и разпределете добре по цялата повърхност на тигана.
По повърхността на палачинката ще се появят дупчици – водата се изпарява. Намажете с една лъжица олио и обърнете с помощта на шпатула. Нека и двете страни имат златист загар.
Как да поднесем
•   С кисело мляко, чътни, пикантна туршия или кетчуп.
•   Прегънете палачинката /пуда/ на 2. Напълнете я със настъргано сирене, домати на филийки или печени зеленчуци.
Различни съставки
•   Можете да замените тиквичките със ситно нарязан спанак, настъргани картофи или ситно нарязано зеле.
•   Ако приготвяте пуда без зеленчуци, не използвайте оризово брашно. Така пудите ще бъдат много сухи.
•   Можете да използвате кориандър на прах.
Вместо ким и кориандър, можете да сложите половин лъжичка от гарам масала.

Пиле Тандури

Продукти:

1-2 кг пилешко месо
бутчета, крилца или цяло пиле, разделено на парчета

МАРИНАТА

2 скилидки чесън
60 мл настърган пресен джинджифил
2 ч л гарам масала
1 ч л каенски пипер
1 ч л червен пипер
1/2 ч л куркума
1 ч л сол
250 г гъсто кисело мляко
60 мл лимонов сок
1 с л олио
Използвани рецепти:
Ароматен ориз

Приготвяне:

• В неголяма купа се смесват всички продукти за маринатата.
• Леко се отделя кожата на пилешките гърди и бутчета.
• Парчетата пиле се поставят в голям плик.
• Заливат се с маринатата.
• Пликът се завръзва и се обръща няколко пъти, за да се покрие месото добре с маринатата.
• Пликът се поставя в съд и се прибира в хладилника за една нощ.
• Пече се в предварително загрята фурна на 230 С за около 35-40 минути като периодично се обръща.

Всичко става за половин час общо, само изглежда сложно. Оризът е Басманти от Билла. Продават го в кутия, на гърба си пише рецептата. За него трябва куркума.

Въобще всичко има в била от рецептите
Бесанът го правя без тиквички и пиперки

# 154
 Нинко,любопитно звучи,ма много ти сложни рецептите,ако имаш някоя по кратка  и семпла ще се пробвам да сготвя нещо различно, иначе ти ще разправяш за вкуса на гозбите,а аз ще да се облизвам.  Heart Eyes   Mr. Green  bouquet

# 155
  • Nearby
На мен пилето ми звучи много вкусно,ще го пробвам някой път  Peace

Аз да попитам,къде се намира у-ще "Васил Левски" ?  Blush ( правилно съм разбрала,че там ще тропаме,нали? )
И друго.Някой знае ли къде боядисват дрехи?

Ние след малко пак заминаваме в посока Дряново. Но си мисля,че напоследък пътуванията ми дойдоха в повече.Куфарите вечно седят готови за път...  Thinking

Лек и хубав ден ви желая   bouquet

# 156
Иглика, Нелина е учителка там..тя най-точно ще ти обясни..

Аз май ще пропусна ПЪРВИЯТ срок танците  Cry  Каката ни е втора смяна и няма да успея хем да тропам, хем да съм и на главата докато учи (седми ВАЖЕН клас ще е) хем и малкият да гледам...

# 157
Декемврийче, скитня Joy

Една, не е сложно. Време ти отнема да си направиш гарам масалата, но после ще си имаш с месеци от нея.

Съвсем честно ви казвам, направих ги и трите за около 40 минути. Е, не смятам времето за печене на пилето

# 158
вече си имам християнче  Heart Eyes

http://www.facebook.com/find-friends/?ref=friends#!/photo.php?pid=489526&id=100000088056516&ref=fbx_album

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 22:12 от mother-of-pearlS

# 159
 Здравейте момичета.Ние днес бяхме малко до Циговчарк да се разходим и да направим едно барбекю ,че зълвата са дошли с нейния приятел от Франция .Та заведохме парижанина да му направим българско барбекю  Wink

да ви черпя една пържолка  Simple Smile

# 160
Гери, честито, видях ви! Grinning Много сладък малкия.

Иве, браво, хареса ли му?

# 161
ами какво да ви кажа те живеят точно в центъра на Париж.Срещу Триумфалната арка -само с едно барбекю няма да го впечатлим  Mr. Green  Той и друг път е идвал.Като ни разказва той и зълвата ами направо много сме зле от гледна точка на ............всичко  ooooh! обаче с нетърпение чака да седне и да изяде една българса салата  Mr. Green cook

# 162
Baby Love, аз раждах големия ми син при д-р Дулчева.  Просто тя беше на смяна когато ми включиха системата с окситоцин. 
Отначало ми се видя  груба и неприятна особа, и някак отегчена, че е на работа и трябва да изражда бебета. Крещеше на ромките, които пъшкаха и се хвалеше как е родила първото си дете на 29 години, а второто на 38 и то без да гъкне. Малко преди да започнат напъните ми /бях останала само аз в залата-мургавелките родиха/, тя й колежката й д-р Шопова изчезнаха да гледат някакъв сериал. #Crazy  Акушерката се притесни, тръгна да ги търси, дори си позволи да им направи забележка!!!
Но по време на изгонването на бебето обаче, д-р Дулчева се държа много професионално, насочваше ме кога и как да  дишам и напъвам, дори се опитваше да се шегува в рамките на умерения тон.
Общо взето останах с противоречиви впечатления. newsm78 Явно е добър лекар, но има чепат характер. Да не говорим за визията-като Боримечката, само че с по-малки мустаци Mr. Green

# 163
 Flutter
Baby Love, аз раждах големия ми син при д-р Дулчева.  Просто тя беше на смяна когато ми включиха системата с окситоцин. 
Отначало ми се видя  груба и неприятна особа, и някак отегчена, че е на работа и трябва да изражда бебета. Крещеше на ромките, които пъшкаха и се хвалеше как е родила първото си дете на 29 години, а второто на 38 и то без да гъкне. Малко преди да започнат напъните ми /бях останала само аз в залата-мургавелките родиха/, тя й колежката й д-р Шопова изчезнаха да гледат някакъв сериал. #Crazy  Акушерката се притесни, тръгна да ги търси, дори си позволи да им направи забележка!!!
Но по време на изгонването на бебето обаче, д-р Дулчева се държа много професионално, насочваше ме кога и как да  дишам и напъвам, дори се опитваше да се шегува в рамките на умерения тон.
Общо взето останах с противоречиви впечатления. newsm78 Явно е добър лекар, но има чепат характер. Да не говорим за визията-като Боримечката, само че с по-малки мустаци Mr. Green

Благодаря ти много за инфото...............ще видим каквото стане,то е малко съдба,късмет и да ти кажа не мисля изобщо как,какво и така нататък!..............Аз съм с настройката че всичко ще е наред,понеже структурата ми е перфектна за нормално раждане....така казват всички доктори....................така че съм с нагласата че всичко ще е наред!

# 164
 Joy ох, ще падна с тази боримечка и мустаците Joy

Общи условия

Активация на акаунт