Пазарджик - 45

• 50 924
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Една ...липсваше ни  Hug

Позволявам си да копирам от Темата за училището, защото много от мамите тук не четат и не пишат там:
Цитат
СЕГА ВАЖНОТО - ИМАМ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ПОКАНЯ ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ МАМИ НА ДЕЦА ОТ 0 ДО 3 ГОД. НА 12.11.2010Г. (ПЕТЪК) В 17,00 ЧАСА НА ПЪРВАТА ОРГАНИЗАЦИОННА СБИРКА НА ГРУПА ЗА НАСТОЯЩИ РОДИТЕЛИ.
НА НЕЯ ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЕМ И ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВИ ЕКИПА, КОЙТО ЩЕ ВЗИМА УЧАСТИЕ ВЪВ ВОДЕНЕТО НА ГРУПАТА.
СКЪПИ МАМИ ОЧАКВАМЕ ДА ДОЙДЕТЕ С ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ТЕМИТЕ, КОИТО ВИ ВЪЛНУВАТ И ИНТЕРЕСУВАТ!
Петя Генчева

Имате ли теми по които искате да се организират лекции, дискусии...

Моите предложения са:
- Детската градина - Необходимо ЗЛО ли е?
- Бебешки пубертет!
- Подходящи цветове за детската стая - от психологическа гледна точка
- Как да се справим с ревността на по-голямото дете?
- Използването на думички като "НЕ", "НЕ може", НЕдей" при възпитанието ...
- Ваксините!
- Изграждането на имунитет при бебето и използването на Хомеопатия!

Вие сте...  bouquet

# 646
Гери, тази седмица със сигурност няма да успея да дойда на курса! Идеята е страхотна и те моля да ми изпратиш препратка към темичката за курса както и за лекарската тема, че нещо не мога да се ориентирам и да ги открия!

Предварително благодаря!

# 647
Училище за мами

Лекарската тема

bouquet

п.с. Нинка, поздравления за сайта и за всичко в него
   bouquet

# 648
Гери, благодаря!

# 649
Гери, благодаря.

Една, благодаря и на теб за стихчетата.

(аз мога да ви дръпна една лекция за ваксините Mr. Green, но няма да имам време за подготовка)

# 650
Нинка,  а можеш ли да бъдеш ОБЕКТИВНА?
а и на първата среща предполагам, че ще направим повече разбор на темите по вид и по време...така че ако имаш желание...с радост ще те изслушам, поне аз   bouquet

# 651
Мога, маце. Освен това аз също имам въпроси, на които никой не може, да ми даде отговор, тъй като никой май не е изследвал какво точно става с антителата към ваксинираната болест след ваксинацията, но не само след месец-два, а в дългосрочен план.

Не отричам, че МОЖЕ БИ образуват някакъв имунитет, но първо не при всички, да не кажа НЕ в голяма част от случаите, второ - имунитетът, ако се развие такъв, въобще не се оказва траен и доживотен, както ни увещават. Сами виждаме колко боледуват от коклюш, морбили, паротит също! ...ваксинирани хлапета и то с пълен курс на имунизация, не частичен.

Цял свят отрече БЦЖ ваксината, ние и още две-три бивши соцчленки само продължаваме да я слагаме, въпреки че всички лекари заявиха, че ваксината  не действа.... (за сметка на това рисковете  са много - засягат лимфите!)
(Не мисля, че ще има кой да ме слуша, а и една такава лекция е свързана с презентации на схеми, това си е труд, чертане, подготовка и прочие.... Но лично нещо ако те вълнува, винаги мога да ти пиша)

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg& … /viewFile/111/120 ето нещо в превод за болестта Кавазаки и БЦЖ ваксината - официален медицински труд примерно.

Предаването с доктор Мария Папазова е една добра лекция - http://play.novatv.bg/play/231261/?autostart=true

# 652
 Tired

Неми се чете  Tired...не искам да чета  Tired  ...не можах дори да изгледам ДВАТА филма за ваксините, повече от 15 мин  Tired ....Дори не искам да знам за рисковте  Tired....и мога да се обясня защо...но предпочитам на Лични ако те интересува...

Бих чула мнението ти с интерес, бих споделила моето лаишко по въпроса...бих укорила всичко граничещо с вманиачаване, бих се информирала от теб с желание, но и бих ти опонирала, при несъгласие...но наистина искам да си спестя картини като
"баща съм на ТРИ деца, като и трите са с АУТИЗЪМ, след ваксината МПР..".... Tired Tired Tired

# 653
Зори,кака роди  Mr. Green ,пак момиче,Рая малка сладка лелина  Mr. Green!А зълвата ще ражда декември,та тогава ще ствам вуйна  Joy !

# 654
Понякога и аз не искам да знам....Сякаш се превръщам в някакъв малоумен хипохондрик....Макар че излязох, мисля, от този период.

Гери , няма такива сцени във филмите - Филмите нямат за цел да събудят страх чрез съчувствие!!! Това е супер тъпо! А всъщност точно това правят пък проваксинистките материали...."Вижте, та да не заприличате и вие на еди-кво си"

Разбирам те, влизам ти и в положение. Аз за себе си казвам: Не бих дала абсолютно нищо на децата си (тъй като те не могат сами да вземат решение и да преценят) без да го проуча поне според възможностите си.
Ако сега имах деца, мноооооого щях да мисля само върху една-единствена ваксина - полиомиелитната!( нищо друго не бих сложила)
(гледай поне предаването с докторката, много е ценно, и там се работи само с факти, няма травмиращи кадри или разкази и сцени)

# 655
Даниелка, много ама много се радвам! Да им е жива и здрава! Много щастие и късмет желая на малката Рая както и на цялото ви семейство!

# 656
Нинка, с риск да ми се ядосаш Rolling Eyes ама тази доктор Папазова хич не ми вдъхва доверие. Преди при Гала я следех с интерес, обаче сега.... някак си ми се струва, че всичко което говори е назубрено, че й платено, за да го каже, не ми вдъхва доверие като говори.  Не казвам, че щом на мен така ми изглежда наистина е така, ама аз като не се доверя от раз на човек и.... не му вярвам и това е.
За ваксините, когато някой ме убеди на 100%, че всичко в тях е вредно,сигурно и аз няма да слагам ако имам други деца, ама за сега теорията ми е друго. И аз ще се радвам ако има някой наистина добре подготвен да разкаже на Курса.
Не сте ли се замисляли, че понякога когато няма друго обяснение се казва "Ваксината е виновна"? Просто ми хрумна, не се опитвам да убеждавам или да споря с никой.  Naughty
Да сме здрави ние и семействата ни!  bouquet
Честит празник - днес е Св. Мина - закрилник на семейството!

# 657
Мари, честито и на вас! Нека наистина пази семействата ни!

Няма кой да плаща на докторката да говори против ваксините. Плащат само за да се говори ЗА.
Антиваксинаторското общество е бедно Joy
Но е така, хора....
Абсурдно е да кажа и представя всичко, което знам за броени минути или час. Мога да говоря с дни. Да не говорим и колко неща не знам, така че не разчитайте на мен Mr. Green

# 658
Цитат
Не отричам, че МОЖЕ БИ образуват някакъв имунитет, но първо не при всички, да не кажа НЕ в голяма част от случаите, второ - имунитетът, ако се развие такъв, въобще не се оказва траен и доживотен, както ни увещава
Нинка аз съм един от примерите за това, както и всички съветски деца съм ваксинирана от и до, но това не ми попречи както и на стотици деца и възрастни 1994 година да се разболеем от дифтерит, една ужасна болест която взе огромно количество жертви в тези години в Украйна.

Нямам определена позиция за ваксините, ако имам избор по скоро бих казала не от колкото да, ще видим дай бог ще ни предстоят, ще видя как ще успея да се справя с това.
Едно знам със сигурност колкото и да ме е страх ще изгледам филмите, колкото и да се чувствам виновна пред Емил ще ги изгледам, наистина когато гледам или слушам или чета такива или подобни  материали иска ми се да се свия, скрия в някоя дупка и това да не ме засяга, само че няма начин и страшното в случая че няма кой да ти разкаже и да ти обясни безпристрастно.
Разбирам защо няма безпристрастни, може би защото това е позиция, избор а правейки такъв избор човек вече не може да остане безпристрастен, то едно обикновено физиологично нещо като кърмене го превръщат в религия и фанатизъм, камоли такава дилема.

# 659
  • Buffyworld
Нинка, в твоя линк за болестта на Кавазаки не се отварят фигурите, тоест снимките, от които да добием представа.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт