Има ли бъдещи мами над 35 години, които бебеправят?Да си дадем кураж! Тема 32

• 68 584
  • 951
  •   1
Отговори
# 75
Alinea, Мишанка   Hug  Hug Благодаря ви момичета!  Grinning
Купче, мерси мила, че си вярвала така в мен!  Hug Аз сама сякаш не си вярвах!  Embarassed
мама на Викито, добре дошла, но за кратко!  Wink
Рослем, благодаря ти от сърце!  Hug Хайде, момиче, чакам те - да сме заедно! Стискам ти много, много силно палци!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Аз да ви кажа, все още не съм ходила на гинеколог. Не знам кога да отида и да не е твърде рано! Срещнах се с ендокринолог за сега, който ми назначи терапия за да работи добре щитовидната жлеза и да не се увреди плода.
Правих си кръвен тест, който показа бета ЧХГ - 301.8, което гледм, че отговаря на 4-та седмица.
Според вас кога е добре да отида на гинеколог, за да се види пулс на ембриона?

# 76
  • София
spasdidi, за да си сигурна в 7-ма седмица  Grinning Иначе е възможно да се травмираш излишно. Аз бих отишла в 7-ма, ако няма нещо особено, за което да се отиде.

# 77
Еййййййй, Vache, мерси много за светкавичния отговор! Я да видим кой не спи, а скитори по нощите в Нет-а!

7-8ма, ако има нещо да става в ранните седмици и с преглед и без преглед ще се случи! Аз с другите ми 2 деца, в момента в който разбрах и веднага тичах на лекар! Направо на първия ден на закъснението, с теста в ръка. Първият път ми пусна кръвен, защото беше рано да се види каквото и да било! Е, сега съм дърто магаре с опит - ще си стоя и ще си гнездя в къщи! хих
Хайде изпращай месечния отчет и другият месец да си ми другарче!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 78
  • София
spasdidi, ами така е всъщност. Ако има нещо да става първо си има симптоматика и после всъщност в част от случаите не може да се направи нищо. Аз също с двете бременности търчах на 7-10 дни закъснение. В първия случай се видя само удебелена лигавица и нещо съмнително за точица. Всичко си продължи ОК. Втория път реших да не ходя толкова рано и отигох на 10 дни закъснение  Laughing Laughing Laughing Joy Завърши неприятно цялата работа. Затова сега съм решила ако забременея няма да ходя преди 7-ма седмица. Няма смисъл просто.

# 79
Спасиди, честито и ти пожелавам лека и безпроблемна бременност!
За прегреда са ти отговорили, така че няма смисъл да бързаш, 6-7 седмица е добре. За 4-5 ще се види само неясна точица и няма смисъл.
Кати, Ваш, и аз съм си сложила срок, който обаче непрекъснато удължавам....

# 80
spasdidi
честито и от мен , пък дано ни заразиш и нас  Mr. Green

# 81
Привет, милички!

Идвам си от преглед и веднага се отчитам - за сега всичко върви нормално с госпожицата. Дори се развива с 10 дни напред, тежим към 1950 гр. Относно болките - малко поотшумяха слава богу. Ще продължвавам да пия поддържащи лекарства за бъбреците - сигурно до самия край. Сега съм по-спокойна, много съм благодарна на моя лекар - наистина си е улучил професията  Peace

Спасиди, аз изчаках 10-тина дни закъснение и отидох за потвърждение на бременността, а сърчице чухме към 7-8 седмица на втория ехографски преглед.

Благодаря ви милички за подкрепата  Hug

# 82
spasdidi, честита бременност!!!  bouquet Сигурна съм, че всичко ще е наред на прегледа, но все пак стискам палци и ти желая леко бременеене.  preggo newsm53

# 83
Ох, момичета, много сте мили! Продължават да валят поздравите от вас. Rossella, мама на Викито, Mira_p, благодаря ви от сърце!  Hug
Толкова е приятно да получаваш такива поздравления! Най-искрено желая на всички вас, скоро да го изживеете!
EliK, браво че всичко е наред! Дано повече да нямаш болки!  Hug Вече, предполагам си казала на малката девойка, че я очакваме здрава, голяма и пухкава!!!  Wink А твоят лекар в кой район е, че аз нещо не съм се ориентирала кой да ме следи по здравна каса.
При моя гинеколог ходя на частни прегледи, но трябва някъде да се запиша за женска консултация за стандартните изследвания и за напрвлението за раждане след това. Но не знам къде точно?  newsm78

P.S. EliK, сега видях, че си от Пловдив! Ама като няма кой да чете! Оставям си поста, ако някой реши да ми препоръча гинеколог, работещ със ЗК. Аз живея в Борово.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 01:36 от spasdidi

# 84
spasdidi, я кой не спи по нощите....
Честита бременност!!!!!!!!!!!!!!![/size]Не че мога да дам компетентно мнение за прегледите, но при мен е така-трябва да ми е спокойно, усмихнато, оптимистично...и бягат всички лоши резултати и болести. Ти ще си усетиш времето!!!

# 85
  • София
spasdidi, честито!!!

# 86
  • Точно където трябва
Да попитам - в кой момент от месечният цикъл е най-добре да се отиде на гинеколог - профилактично?
Благодаря!

# 87
  • София
Да попитам - в кой момент от месечният цикъл е най-добре да се отиде на гинеколог - профилактично?
Благодаря!

Зависи за какво? Ако е за цинамазка или някакви манипулации по шийката е добре да е веднага след менструация. Ако е за овулация си се ходи по друго време

# 88
Ваче, какво имаш предвид под  "Ако е за овулация си се ходи по друго време". Аз имам час за другата седмица, пада се 15 ден от началото на този цикъл. Обикновено имам положителни тестове за овулация на 12 ден т.е. на 15 или ще съм в овулация или ще е минала. Това на обикновен видеозон дали ще се види?

# 89
Спасиди - Честито миличка!  Hug  bouquet така се радвам на новината и ти желая само усмихнати мигове от сега до финала!  Hug Hug Hug

Alinea ще си позволя да не се съглася с Вачето този път, за цитонамазката определено е добре да се отиде поне на 10-ти ден от началото на МЦ или да речем да имаш поне 6-7 "чисти" дни ( тоест от последния ден с кървене).
Ако пък искаш да направите и фоликуметрия, за което е писала Ваче, тогава отиваш около 13-15 ден за 28 дневен цикъл - така ще се види дали има ОВУ в момента или пък е минало или предстои и ще ти даде ориентир кога да действате за бебче  Peace

Общи условия

Активация на акаунт