Има ли бъдещи мами над 35 години, които бебеправят?Да си дадем кураж! Тема 32

• 68 555
  • 951
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Фики, принципно всякакво отклонение на функцията на щитовидната жлеза, ако не ти позволява да поддържаш ТСХ в рамките на 0.5-2 (трябва да е под 2, това дето го пише по референтните граници, че е до 4.5 горна не е вярно и подлъгва), се отразява на фертилитета. Аз успях да забременея, след като 2 г пия лекарства и предполагам, че едва сега са се балансирали всички хормони (то нали това е големия проблем на ЩЗ - че от нея зависят толкова много други хормони).

# 856
  • В градината...
Фики, поддържам Sharky - бягай при ендокринолога и си пусни хормонални изследвания. След като имаш хипофункция на щз, ти знаеш кои хормони.
Успех и заповядай в другите теми http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587869.msg19908578;topicseen#msg19908578
и аз нямам хашимото, но пиша тук, защото има полезен опитообмен Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=606974.msg19908919;topicseen#msg19908919
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=615333.msg19908859;topicseen#msg19908859

# 857
  • София
Фики, най-добре се виж със специалист ендокринолог, който работи в сферата на АГ. Аз уцелих такъв от 3тия път, другите бяха обикновени ендокринолози, които ми обясняваха, че всичко ми е в норма и няма за какво да се притеснявам. А се оказа, че не е точно така.
За бебеправенето....Последните няколко месеца по-целенасочено, но съпругът ми замина в чужбина и общо взето засега малко преустановихме опитите. На мен целта ми е да мина всички необходими изследвания, за да видя да не би да имам проблем, защото вече и възрастта е немалък фактор.

# 858
Sharky, поздравления, мила!  Hug Думите ти звучат много окуражително. Лека бременност и здраво и хубаво бебе на финала.

Фики, и аз съм на мнение, че е най-добре да се посъветваш със специалист ендокринолог, който работи в сферата на АГ. Успех и да пишеш какво се случва при теб.

Аз от този месец меря и БТ по препоръка на моята АГ. Мисля, че ми е добра графиката. Правихме опити за бебе, сега вече ще чакаме да видим дали е станало. Тези дни монитора ни беше на ремонт. По-късно ще си дооправя графиката на БТ и ще  я поставя в подписа, за да я видите.

Успех на всички мами!  Hug

# 859
Момичета, чудесни сте!  Hug
Благодаря на всички, които се включиха с мнение.   bouquet
Вече се обадих и си записах час - при моя си доктор и при специалист ендокринолог, като обясних какъв ми е проблема, че имам намалена функция на щт. жлеза, и че опитвам да забременея. За съжаление, и на двете места имаха часове чак за след 6 седмици. Ще си пусна нови кръвни изследвания и направо с резултатите ще ходя при доктора.

Късмет на всички ни в бебеправенето. Praynig

# 860
И от мен късмет на всички ни Praynig Прегърнати! Hug

# 861
и аз се включвам с нови сили и желание в новия месец  Praynig Praynig Praynig
мъжа ми ще ходи тоя месец в командировка и се притеснявам дали ще уцелим важните дни...реших да пробвам тестове за овулация за да видя реално кога ми се пада овулацията защото цикъла ми е много точен и си мисля чи трябва да е по едно и също време всеки месец...
и ето че имам въпросче към някой който има опит с тях - кога се започва с тестовете и кои тестове за най- надеждни?

прегръдки на всички Hug

# 862
Aliciana, аз опит с тестове за овулация нямам, но има такава тема "тест за овулация" тук във форум "искам бебе", защо не питаш там.
И не го мисли много и да се притесняваш дали ще уцелите важните дни този месец - ако не сега, то другия месец ти пожелавам да видиш двете чертички Praynig, стига мъж ти да не е още в чужбина, разбира се. Абе, когато е писано, ще стане. Кураж!

# 863
Фики,   bouquet мерси много за бързия отговор, аз уж търсих такава тема ама явно не съм я видяла в бързината, сега ще видя пак...
А иначе хич дори не съм се филмирала, то като трябва да стане , ще стане  и аз така си мисля  Hug

Стиснати палчета на всички!!!  kiss

# 864
Момичета, пожелавам на някоя от нас да й е положителен теста този месец EFP, че да повлече крак и до Коледа всички, които го искаме, да сме се обебили preggo. Аз много положително съм настроена, пък да видим какво ще стане. Кураж и прегръдки на всички ви! Hug Praynig

# 865
Ех, Фики,това ще бъде чудесен коледен дар HugА дано Praynig

# 866
Ех, ...и аз съм положително настроена.
Днес даже любовно.

Колко време остана до Коледа?От сега почвам да пиша писмо на дядо Коледа с желание какво да ми донесе.

# 867
Ама, хайде, по- бързо пиши писмо, а ако трябва и картинка нарисувай:))) Hug

# 868
 preggo  : Дай,Боже всекиму ,който желае и копнее за рожба!

# 869
Здравейте, момичета!

Хайде малко кураж и от мен. На 37 съм вече, но отново чакам бебче, 12 години след първото. С нов татко сме, и пробвахме 3-4 месеца, преди да стане. Моят 'проблем' е високо наднормено тегло и бях готова да чакам дълго време, да почвам диети, таткото беше почнал да ме юрка да ходим на изследвания, но аз твърдо отказах да се вкарвам във филми, запазих спокойствие и резултатът е налице Wink

Стискам палци на всички ви!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт