Six month smile?

• 32 771
  • 54
  •   1
Отговори
Имам съвсем леки размествания, но напълно достатъчни че да ми бъркат в здравето!  Close Бях навита на керамичните брекети, но попаднах в  едно списание на някаква реклама за тези почти невидими брекети. Изглежда са доста популярни в Щатите, но не съм чувала никакви отзиви за България. До колкото разбрах само в Дента арт ги предлагат, даже си записах час за консултация, обаче забравих и го пропуснах Embarassed Харесва ми , че УЖ не се виждат ( поне на снимките де) и че УЖ са само за 6 месеца. Но от друга страна ме кара да се чудя - щом са за 6 месеца трябва много зверски да ти опъват зъбите. До колко е безопасно?  newsm78 Ако някой ги е изпробвал моля да изкаже мнение Mr. Green А колко ли е и ценатааа... Money

# 1
  • София
Не мисля, че ти опъват зверски зъбите, просто те работят само върху тази част от зъбите, които се виждат при усмивка, а не върху цялостна промяна на челюстта и захапката. И мен сега ме е много яд, че не съм знаела или не ги е имало все още, когато реших да нося, та се мъчих 2 години близо със стандартни брекети. То ако става въпрос, и с тях промяната в зъбите настъпва страшно бързо, но се носят повече време "за задръжка", както казват ортодонтите. Това не ми е съвсем ясно, защото за задръжка отделно се носят и ритейнъри след това. Носенето на брекетите повече време не гарантира задръжка само по себе си, защото ако няма ритейнъри след това, зъбите се връщат. Харесва ми и това при Six Month Smiles, че не са грозни и метални и изглеждат много по-естетично. Дано се включи някой, който ги носи или ги е носил, или ортодонт, който работи с тях, защото май повечето ортодонти не са ги и чували. Може би като е толкова кратък срокът на лечение, не им е изгодно да работят с тях. Казват, че излиза по-евтино от стандартните брекети.

# 2
Много се радвам, че се включи в темата, защото се колебая между Six month smile и Invisalign. На прага съм да сложа Invisalign, даже се отказах да си запиша повторно час за тези 6-месечни брекети. Сега, обаче като спомена, че излизали по-евтино смятам все пак да отида на консултация. Притеснява ме, че телефонът, който намерих не е на лекар,  newsm78  Затова ми се искаше някой, който ги е тествал лично да сподели мнението си. Ениуей, ще се опитам да запиша час за следващата седмица и веднага след това ще дам отзиви  Wink

# 3
  • София
Аз четох за тях в последния брой на сп. Ева и полудях. Описват ги като съчетание между стандартни брекети и Инвизалайн. За Инвизалайн четох, че имат недостатък - не може точно да се предвиди как и колко бързо ще се придвижват зъбите, всичко се прави по прогноза, но местенето на зъбите е строго индивидуално и може да има разминаване. Къде ще ходиш за Инвизалайн?

# 4
За Invisalign при една ортодонтка на Руски паментник, обаче все повече започвам да се замислям за 6 month smile. Утре ще се обадя за час, дано имат тази седмица,  Praynig Веднага ще дам отзиви Simple Smile

# 5
Здравейте всички,
аз съм Деница- момичето от рекламата на Six Months Smiles в августовския брой на списание ЕВА( доста гадна снимка от" преди" Wink))), но колкото и да не искам да си призная днес0 реалистична). Радвам се че вече темата за  Six Months Smiles може да бъде открита и във форумите..Simple Smile Когато аз реших да ги изпробвам- в началото на 2010 въобще нямаше информация за тях в България и общо взето действах на базата на отзивите за тях в Ан глия и  САЩ. И въпреки съмненията ми отначало, които бяха много подобни на вашите, съм адски доволна че изнбрах тях.След всичко про1четено къде ли не, се колебаех между безцветни стандартни брекети, Инвизалайн и тогава открих  Six Months Smiles. И след комнсултацията вече бях сигурна че искам тях. Инвизалайн са с пъти по-скъпи от стандартните брекети ( мислия че струват около 10 000 лв, според моите проучвания тогава- края на 2009 г.), стандартните брекети ( бели- керамични / пластмасови ) илизаха към 5000 лв за двете и около 2000-2500 лв за едната чест, докато цената на Six Months Smiles е обвързана с Долара. Аз лично носих само на горната челюст и цената беше 1000 долара, а за двете- 2000 долара, което включва цялото лечение и няма иненадващи допшълнителни плащания за това или онова, както е обикновено при повяечето  "светила" поставящи стандартните брекети.  Игромното предимство на Six Months Smiles е в това, че наистина имаш ориентирпвъчен период от време, за който цялото лечение е изчислено и той е реаленб. Аз ги сложих февруари и ги свалих в началото на септември, при положение че разстоянието между централните ми резци видимо  се затвори още на третия месец! Не можех да повярвам колко бърза и същевременно плавна е раликата- всеки иминал ден имаше промяна;))) Иначе,  Six Months Smiles си действат като обикновените брекети- иглеждат като обикновени брекети с цвета на зъбите , и бяла дъга- първоначално след поставянето е малко тегаво- смисъл усещаш нбапрежение и си мислиш че все пак се виждат , но аз лично свикнах точно за 3 дни:)) За всичко това имаще голямо значени отношението на Д-р Радева:)) Тя просто е уникален човек- супер внимателна, супер позитивна и адски търпелива:) А  никога не съм си мислела че може да ми е толкова приятно да ходя на зъболекар. Докато стана време да ми сваля брекетите, аз въобюще не бързах да ми ги маха:) 
Надявам се с тази информация да помогна на всички които се чудят по отощение на Six Months Smiles, защото на мен ми отне адски много време, енбергия,  и колебания когато правех моето проучване какви брекети да сложа.. и наистина се срещнах с едни от най-известните зъжболекари в София, и ми стана ясно , че повечето от тях раз1итат основно на името си да говори за тях и са се отказали да се развиват и да признават новостите в стоматологията, което може да бъде много заблуждаващо за всеки който им вярва безусловно вместо да разчита на собствения си опит и интуиция:) Ааз лично избрах да вярвам на собсвеното си  усещане за хората и не сгреших- най-сетне си имам усмивката, за която преди  6 месеца не бих могла и да помисля;)))) Успех на всички и ако имате въпроси юе се радвам да ви отоворя:)

# 6
Извинете ме за малко странния тук - таме правопис- търпението  за проверка не е сред  силните ми качества:))) Все пак се надявам да съм била полезна:)  Laughing

# 7
добре,промяната е бърза ...а защо е нужно на обикновените брекети да се носят близо 2години за задръжка.няма ли вероятност след тези 6 месеца да се възвърне старата картинка за още 6месеца?бих се радвала ако някой стоматолог би могъл да отговори тук,защото без да ми се обиждаш Denica9111,която и да си ти,мисля че в днешно време рекламата е голяма работа!

# 8
Привет,
Аз съм нова мама от 40 дни, както и нова във форума, и открих темата за 6 month smile, и реших да ви пиша.
Аз съм една от първите щастливки оправила си най-накрая усмивката с 6 m. smile, който желае ще му пратя снимка да ме види с брекетите страхотни са а и имам нова усмивка.
Искам да ви споделя , че съм носила всички видове брекети 4 години, и после отново се изкривиха зъбите, от 9-ти до 12-ти клас, дълга е историята ми, но и след това съм обиколила всички стоматолози в софия, както и в пловдив, но ако сте над пубертета и нямате време искам да ви препоръчам това невероятно бързо и ефикасно лечение. д-р Радева в Дента арт се оказа моето спасение. Препоръчала съм я на много познати, който станаха пациентки в момента. Само да споделя от опит ако сте на възраст над 15 и сте решили, че е време да си оправите усмивката и или захапката, както беше при мен, няма смисъл да носите 2 години скъпи брекети, защото важни са ретейнерите след това, т.е, залепя ви се отзад на зъбите след като се изправят между 4 и 8 месеца зависимост от човека, този ретейнер е тънка метална корда, която не позволява обратното движение на зъбите.
Имам три неуспешни опита, както споменах, с апаратчета, брекети и след това отново се изкривиха именно, поради не носенето на едно гадно апаратче вечер. Сега съм на 29 години и от март месец имам нова усмивка, ако искате препоръки , мнения или снимки ще ви пратя, но това е невероятно за мен откритие и съм благодарна на www.dentaart.com и д-р Радева.
Нина

# 9
monicabelluci ,може би е нормално  към новите  неща хората да подхождат с недоверие и мнителност, както всъщност отначало походих и аз. Но , след обстойно четене на редица форуми и дискусии между английски и американски стоматолози( между български стоматолози все още няма такива по простата причина че повечето от тях дори сигурно не знаят за съществуването им... заключенията са излишни...), които всеки може да открие в Интернет, при малко желание, установих че всъщност никой от ортодонтите, работещи със стандартни брекети не може да посочи негативни качества на Six Month Smiles, защото това би означавало да отрекат собствения си метод за неефективен. Six Month Smiles действат като нормалните брекети, но се въприемат като козметични, защото се използват за корекция на зъбите, които се намират във видимата част на усмивката, а не за корекции на захапката и по-сложни ортодонтски проблеми, които съответно изискват повече време за лечение. изборът е на пациента- в крайна сметка, аз съшо имам леко отворена захапка, защо да се тровя с носене на брекети с години за корекция на захапката, ефектът от събирането на двата централни резци ме удовлетворява напълно?? А относно - рекламата monicabelluci- да , съгласна съм че е голяма работа - и ЗАШО НЕ? Особено, когато от личен опит си изпитал  нещо добро и вярваш и вярваш , че то може да бъде полезно и на редица други хора, които се колебаят? Трябва ли да бъдем егосити или черногледи?

# 10
Трябва ли да бъдем егосити или черногледи?
В никакъв случай не става въпрос за черногледство от моя страна!Изразих съмненията си ,защото преди години аз също съм носила там някакви апаратчета и си спомням,че се изискваше много постоянство,за да се запази ефекта.И то като се има предвид ,че проблемът не беше толкова голям.При мен корекцията,която бих направила също е на пръв поглед нищожна-предни резци,които са издадени по-напред Thinking....просто доста често се заглеждам самата аз в този дефект Thinking...Няма как,суетна жена съм Wink Та тогава резците се прибираха много бързо,но след време на неносене и непостоянство от моя страна,отново се издаваха напред.Затова се зачудих кое ще ги застопори този път след толкова кратък период?Може би това,че съм доста далече от тийнейджърските си години също ще окаже влияние да не се издадат напред отново или...Не знам!Честно казано склонна съм да пробвам,но е неминуемо да имам доста въпроси и съмнения

# 11
Здравейте! Докато търсех повече информация из Нета за  Invisalign попаднах на тази тема и от тук научих за тези нови брекети Six month smile. Всичко звучи повече от прекрасно! Носиш ги само 6 месеца, резултатите са бързи, цената е далеч по- приемлива от тази на Invisalign. Аз сериозно съм решила да си сложа брекети. Проблемът ми не са криви зъби, а разстояние между предните резци и между някои от по- вътрешните зъби, които не се виждат толкова. Затова тези брекети, които имат най- вече козметична насоченост ме устройват напълно. И все пак няколко въпроса изплуват в съзнанието ми.

Доколкото разбирам разстоянието между зъбите се коригира много бързо (за около 3 месеца) с който и да е вид брекети. Но обикновенните се носят поне 2 години а след това през ноща се слага ритейнър за да не се разместят. При Six month smile ритейнъра се залепя за постоянно. Чудя се защо това не се прави и при обикновенните брекети? Кой би предпочел да ги носи още година и половина вместо да му залепят ритейнъра и готово! Оттук въпросът ми е дали този постоянен ритейнер може да се разлепи или повреди при хранене и най- вече лепилото с което се лепи напълно безвредно ли е? Надявам се в темата да се включи някой, който има информация по тези въпроси  Simple Smile

# 12
  • София
Ами първо, не е вярно, че само при този вид брекети ритейнърите се лепят за постоянно. Това го има и при другите, ритейнърите са си едни и същи. Друг е въпросът, че аз този вид ритейнъри носих и не ги препоръчвам. Много лесно се разлепват наистина.

# 13
Аз носих брекетите SixMOnthSmiles за 6 месеца и 3 седмици. Свалил сам ги от средата на Януари и досега не ми се е отлепял ретайнера, нито горния, нито долния. Много съм доволен ,че избрах този метод!

# 14
Привет,
моите ретейнъри също не са се отлепили вече 7 месеца Simple Smile
Дори си хапвам царевица от кочан и ябълки. На тази възраст не може да минете без ретейнър, ако искате си носете апаратче вечер, но е важно.

Общи условия

Активация на акаунт