Six month smile?

• 32 771
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, да се включа и аз Simple Smile
Интересува ме, през какъв период от време се ходи на консултации и има ли смяна на дъги или затягане или каквито са там процедурите? Моя проблем е само в предните зъби, и почти се бях спряла на керамични брекети, но съм на "възраст" вече и не ми се стои 2 години с тях. А и цената е доста по-приемлива.
Имам и друг въпрос - ако има някой който е с постоянни ретейнъри би ли споделил дали има проблеми с тях от сорта на ранички по езика и т.н. Т.е. драскат ли?

# 16
Още нещо .. гледам че темата е пусната преди повече от 6 месеца, дали все още само в клиника Дента арт работят с тях? Някой чувал ли е нещо .. аз съм от Велико Търново, едва ли ги предлагат като решение, но пътя да ми е проблема ... ще се ходи до Сф ако трябва Wink просто ми е любопитно

# 17
Виждам, че по темата отдавна не е писано Confused... Обаче се надявам да се включи някой с опит!
Колко време се носят тези ритейнъри Rolling Eyes? Предстои ми да слагам брекети и се колебая за 6 month smiles. И дали цената им е същата като миналата година.. или е като с бензина?

# 18
Здравейте! И аз търся повече инфо за този метод. Интересува ме и дали пречи на говора?
Благодаря ви предварително!

# 19
Аз така и не рабрах-тези брекети се носят 6 месеца само ли,видими ли са през тези 6 месеца?И ако някои знае лекар в Пловдив,който ползва тази технология нека му направи една реклама тука.. Simple Smile

# 20
И аз питах за тези брекети, но ортотодонта ми обясни, че имат чисто козметичен ефект, т.е. за по-сериозна деформация като моята, не вършат работа.  newsm78 За 6 месеца могат да "понаредят" зъбките (което можело да се постигне и с всякакви други брекети), но не могат да коригират захапката и съотношението между челюстите. Притесняваше ме факта, че стоматолога дето ме агитираше за въпросния "6 months", не беше ортодонт, та отидах на консултация със специалист ортодонт и той ми обясни тези работи.  newsm78 Така, че умната, защото  някой неща не са това, за което ги рекламират  Money #Crazy Money

# 21
Привет,
Да ви кажа само да внимавате и с псевдо ортодонти от опит, има такива измекяри, които те лекуват години без да могат да ти оправят захапката, както и ти вземат пари за посещенията, а зная и за случаи на много големи "светила" в ортодонтското лечение които държат пациенти и то далеч от детско юношеската възраст повече от 4 години с брекети, което е свръх недопустимо без да оправят проблема с захапка и т.н . От опит, захапка се прави трудно, ако си изпуснал подходящото време като дете, а също и това става не само с брекети(отново от опит говоря). Посещавала съм над 4 години професори ортодонти и както казах, захапка отново нямах и не можех да си допирам дъвчещите зъби в устата, както и да е, всеки гледа да си пази хляба. Както четете, това е за позакъснели хора, които да се излекуват на такава възраст е вече късничко и искат по бърз ефект, така или иначе на 30+, и 2 години да стоиш с брекети,и да опъват от всякъде зъбите ти, са доста трудни за местене и с брекети и с каквото и да е, и като се понаредят, трябва да се фиксират с ретейнери. Всеки сам решава в крайна сметка, сега е важно да не допускаме децата ни да се лекуват късно като нас, а да творим техните прекрасни захапки и усмивки в ранна възраст, както е по целия цивилизован свят.

# 22
Привет отново,
ходи се веднъж на месец, като тези не се затягат, както останалите брекети.
Клиниката все още ги поставя и навлиза доста добре.
Ретейнерите не се усещат 2 часа след поставянето защото езика ти свиква с тях, те са залепени и не се усещат. Каквито и брекети да носите на тази възраст трябват ретейнери, защото пак ще се върнат в обратното положение (отново от опит- 2 пъти ).

Ако искате още инфо, давайте, ще пиша от опит, както се казва не питай старило, а питай патило Simple Smile))

# 23
Привет отново,
ходи се веднъж на месец, като тези не се затягат, както останалите брекети.
Клиниката все още ги поставя и навлиза доста добре.
Ретейнерите не се усещат 2 часа след поставянето защото езика ти свиква с тях, те са залепени и не се усещат. Каквито и брекети да носите на тази възраст трябват ретейнери, защото пак ще се върнат в обратното положение (отново от опит- 2 пъти ).

Ако искате още инфо, давайте, ще пиша от опит, както се казва не питай старило, а питай патило Simple Smile))

Тогава да питам Simple Smile
1.При мен изместването на захапката е наистина не много голямо-6 month smile e само за криви зъби така ли?
2.При тази система 6 month smile гледах снимки и никъде не се виждаха брекети-вътрешни ли са?

# 24
Това са брекети от прозрачен полимер, носят се като нормалните, със сменяеми дъги са. Трябва да се консултираш с лекаря първо за да разбереш какво ще ти каже за захапката, носят се на всички зъби, както другите брекети.
Външни са си, виждат се,  не са невидими, сигурно си гледала снимки преди и след, но са прозрачни а дъгите като бял конец.,
Отвори в нета да разгледаш, трябва  първо консултация за да разбереш ще ти свърши ли работа Simple Smile

# 25
А може ли цена, колко струват, разсрочено ли се плаща ? Rolling Eyes

# 26
и аз с въпрос: с постоянни /фиксирани/ ритейнери съм от 10
2009. г.
Ортодонтката ми не иска още да ги сваля, но на мен ми писна. Те вече се рушат, т.е. отронват се парченца от тях... Създават ми дискомфорт при почистване, дранят ми венеца и изобщо писна ми от тях.
Дали друг зъболекар /не ортодонт/ би се навил да ми ги махне и дали няма да се получи разместване след свалянето?

# 27
На мен зъбите ми не са мхого криви та си мисля дали няма да е по-лесно и по-икономично с порцеланови фасети. Так или иначе цените на брекетите не са много по-малко в стравнение с фасетите.

# 28
и аз с въпрос: с постоянни /фиксирани/ ритейнери съм от 10
2009. г.
Ортодонтката ми не иска още да ги сваля, но на мен ми писна. Те вече се рушат, т.е. отронват се парченца от тях... Създават ми дискомфорт при почистване, дранят ми венеца и изобщо писна ми от тях.
Дали друг зъболекар /не ортодонт/ би се навил да ми ги махне и дали няма да се получи разместване след свалянето?

Същият случай съм, само че снощи ми падна окончателно горната дъга. Аз ги нося от година и половина. Днес отидох при зъболекаря, но го нямаше, записах си час за след 4 дена - страхувам се да не се върнат зъбите за 4 дена. Някой може ли да каже дали след година и половина носене 4-5 дена са от такова значение? колкото до твоя въпрос, мисля, че по-скоро няма да се навие друг ортодонт. Те смятат, че това е голяма отговорност и този, който ти ги е слагал, трябва да си я носи.

# 29
здравейте Simple Smile
мисля и аз да си оправя зъбките и събирам информация Simple Smile Та за 6MonthSmile ... има ли някой със случей на вадане на зъб? Моите са на гъсто :/
И задължително ли е ретейнърите да са фиксирани...

Благодаря предварително и лек ден на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт