Отговори
# 435
Наде, нощното безпокойство може да се дължи и на яслата. Йоан също мина през такъв пеирод, много неспокоен и разкъсан сън. Взе ми се акълеца тогава.
Както описваш нещата всичко звучи супер, дано и така продължава.
В нашата ясла също казаха, че предпочитат децата да пият от чашка, а не от шише, но в началото докато се адаптират няма проблем да му се носи шише на детето, любима играчка и т.н.

Да попитам за леглата с решетка ли са, защото това доста ме притеснява. Днес директорката ми каза, че леглата не са обезопасени, а Йоан спи много неспокойно, постоянно се върти, мята се и т.н. Много се притеснявам с това падане по време на сън, защото веднъж падна, но се стресна жестоко.

Миме, страхотна идея за семейната снимка от проф, фотограф. По-добър и приятен спомен от това здраве му кажи.
И аз много обичам барнати и изпипани снимки, но с нашият фотолюбител няма начин.
Види ли апарата и веднага застава зад него да щрака, не може него да го снимат, само той трябва да снима.

Бисе, поздравления за гърнето

# 436
  • София
Да попитам за леглата с решетка ли са, защото това доста ме притеснява. Днес директорката ми каза, че леглата не са обезопасени
Не са. Има една /или две кошарки/, но останалите са като кукленски легълца без решетки, без нищо.
Белослва съм почти сигурна че я слагат в кошарката, макар че обедният й сън /поне вкъщи/ е все едно някой я е тупнал по главата - абсолютно неподвижна е  Thinking

# 437

Десита, може би не си я разбрала добре Сребърна - и тя казва да се пусне детето преди бебето да се е родило, за да не прехвърля вируси и да има време за адаптация, та докато се роди, да е минал през това и да е здрав след раждането на бебчето. Колкото до поста ти - екстра си е.

Да де аз това го разбрах, но няма такъв филм детето да се адаптира за 1-2 месеца и после да не боледува, а за носенето на вируси, то си ги носи, независимо да ли ги прихваща..... Не искам да звуча толкова песимистично, но наистина мамите, които им е първо детенце, трябва да сте на ясно, че ходенето на ясла/градина първата година, а при някои повече е седмица на ясла, 2 в къщи. Така че си помислете за варианти кой ще гледа детенце ако не можете да взимате при всяко боледуване болничен. Наистина не знаете как някои родители водят децата си болни с бележка от личния лекар, че детето е клинично здраво (т.е мед.сестрата, която приема децата не може да върне детето) и в същото време дават лекарства на учителките, които да се дават на децата  ooooh! Тогава ще разберете как голяма част от децата са с постоянна "алергична" кашлица и хрема. Толо, Гал, Гея и другите мами с по две деца, знаят за какво говоря.....
Миме, споко душа и аз си мислех, че Мира като второ дете ще я родя мноог по-рано имайки в пред вид, че брат и го родих 2 седмици по-рано, а пък в крайна сметка преносих с 1 ден, вече щях да врътна последните дни..... Ангажирай си с нещо друго ежедневието и съзнанието и скоро Котето ще ни извести  Whistling  и ние ще се черпим за ваше здраве, а ти после ще имаш да ни четеш, като те изпишат. Grinning

# 438
Мацки, за да раздвижа малко темата ще ви пусна линк на едни чудни пластики от отпадъци, създадени в България: цък. Лично мен много ме впечатлиха и наред с пясъчните фигури ми стават задължително място за посещение.

Калинче, за хремата опитай и парни бари със сода бикарбонат. Една лъжица сода в купа с вода я слагаш на котлона и се въртите колкото можете повече. Опитай и купичка с мента в близост до леглото на Ники, за да може да диша и спи по-добре нощем.

# 439
  • sofia

Десита, може би не си я разбрала добре Сребърна - и тя казва да се пусне детето преди бебето да се е родило, за да не прехвърля вируси и да има време за адаптация, та докато се роди, да е минал през това и да е здрав след раждането на бебчето. Колкото до поста ти - екстра си е.

Да де аз това го разбрах, но няма такъв филм детето да се адаптира за 1-2 месеца и после да не боледува, а за носенето на вируси, то си ги носи, независимо да ли ги прихваща..... Не искам да звуча толкова песимистично, но наистина мамите, които им е първо детенце, трябва да сте на ясно, че ходенето на ясла/градина първата година, а при някои повече е седмица на ясла, 2 в къщи. Така че си помислете за варианти кой ще гледа детенце ако не можете да взимате при всяко боледуване болничен. Наистина не знаете как някои родители водят децата си болни с бележка от личния лекар, че детето е клинично здраво (т.е мед.сестрата, която приема децата не може да върне детето) и в същото време дават лекарства на учителките, които да се дават на децата  ooooh! Тогава ще разберете как голяма част от децата са с постоянна "алергична" кашлица и хрема. Толо, Гал, Гея и другите мами с по две деца, знаят за какво говоря.....
Миме, споко душа и аз си мислех, че Мира като второ дете ще я родя мноог по-рано имайки в пред вид, че брат и го родих 2 седмици по-рано, а пък в крайна сметка преносих с 1 ден, вече щях да врътна последните дни..... Ангажирай си с нещо друго ежедневието и съзнанието и скоро Котето ще ни извести  Whistling  и ние ще се черпим за ваше здраве, а ти после ще имаш да ни четеш, като те изпишат. Grinning
Е недей сега да плашиш всички ,това че твоето е боледувало(за съжаление)толкова в никакъв случай не значи ,че с всички ще е така.За две години ходене на градина съм платила само три не пълни такси и то без фалшиви бележки от лекаря,така че е различно за всяко дете.А това че се взимат такива е факт,просто някои родители нямат възможност да отсъстват от работа и съответно нямат средства да си позволят гледачка.

# 440
Привет, привет!
Аз последните два дни си отвисях на балкона, хубави снимки видях  Hug, но така и не намерих време да драсна два - три реда.
Сега ще се опитам, но май пак няма да съм актуална с обсъжданите теми много-много.

Миме, не искам да те отчайвам, но моята приятелка преноси и с двете си деца с по около 1 седмица, при това второто е момче, а както спомена някой тук /сори, но ми изфиряса от ума кой/ момчетата уж по-бързо излизали. Обаче ти нЕма да се плашиш!  Hug Hug Hug

Вчера ходихме на мерки и теглилки. Но нито измерихме, нито изтеглихме нещо ...... нашата като влезе в кабинета и взе да бие отбой, още преди да е започнало каквото и да било. И се започна реееев, рееев ..... още при събличането на дрехите. Не даде да я теглим, нито да измерим височината, лекарката едва я преслуша и прегледа. Постоянно се дърпаше, лашкаше, викаше "няма, няма" и ронеше крокодилски сълзи. А бяхме двамата с баща й, ако бях сама не ми се мисли как щях да я удържа. До сега не е било такова чудо  Shocked Наложи се и аз да държа при поставянето на Пентаксима. От зор дори си махна лепенката с памука поставена върху убоденото .... Иначе вчера нямаше реакция - нито температура, нито зачервяване, дори не се буди през нощта изобщо, но я болеше крачето и постоянно го сочеше и викаше "оу" /така казва като я боли/. Опитахме да дадем нурофен, за да не я боли, но тя го повърна най-демонстративно. Днес сутринта вдигна лека температура, около 37-37.2, на моменти спадаше, после пак се качва
ше, но не съм давала нищо. Сега няма, и дано не вдига повече.

Другата седмица го дават хубаво временце, искате ли да спретнем една среща с дребосъците?

# 441
Калинче,хремата да не е на алергична основа?Имам спомени,че тогава е бистра и продължителна и ако се премахне алергена и спира.

Наде,дано Белка свикне бързо в яслата.Така както описваш според мен има светлина в тунела за бърза адаптация.

А за боледуването в яслите и аз съм на мнение,че си е до имунитета на детето.Аз лично не съм боледувала,дори майка ми има спомен само веднъж да е била в болничен през целият ми престой на ясла и градина.Но пък си мисля,че именно стреса при по-чуствителните деца би могъл да им снижи имунитета и да почнат да боледуват по-често.

# 442
sreburna,
много, ама много искам изобщо да не съм права за всички сладки февруарчета и не само и след време да ми го натякваш  Hug
Обаче с тази част от поста ти изобщо не съм съгласна
просто някои родители нямат възможност да отсъстват от работа и съответно нямат средства да си позволят гледачка.
Не може всички останали да плащат за невъзможността, а и много често нежеланието на някои да спазват правилата.

naiema, говорим за различни неща, и аз не съм боледувала, нито мъжа ми. Болестите не са това , което бяха......
Спирам, че нещо много задълбахме.....

# 443
Mia, не се притеснявай 37.2-37.3 не е температурата. При толкова малки деца тази температура може да се отдаде на емоции, повишена активност, превъзбуда, дори по време и непосредствено след хранене температурата се повишава.

Затова ако премериш температурата на детето в покой или докато спи освен ако не е болно няма как да измериш такава температура.

Момичета, не задълбавайте в тази тема, кой колко боледува. Всичко е строго индивидуално. Аз като препатила мога да кажа, че Йоан , който допреди това е изкарал две-три настинки без АБ, лекарства и т.н. и ги е изкарвал за по 3-4 дни  , с пускането на ясла си спомнихте какво стана. Но пък едната ми племеница, която е с два месеца по-голяма от него не преболедува нито веднъж за месец. След това направиха сборна група и майка й я спря от яслата.

Деца, които не боледуват няма. Има деца, които боледуват повече, по-често и такива , които боледуват доста рядко.

# 444
Десика,абсолютно си права за боледуването,но и на мен ми се струва излишно да се наплашват майките с това,че много ще боледуват децата и затова да не ги пускат на ясла.А те боледувам именно от немарливостта на част от родителите,които си изпращат хремавите и кашлящи деца под предлог,че няма кой да ги гледа.Да не говорим,че има и много болнави деца,които никога не са ходили на ясла.
dessita_i,знам,че го казваш от най-добри чуства и затова не искам по никакъв начин да те обидя,но все пак майките са под голям стрес от това,че дават децата си на ясла и когато допълнително се наплашват с това колко много ще им боледуват децата е неприемливо за мен.Факт е обаче,че наистина в по-голяма част от случаите е наистина така както го описваш.

# 445
  • София
днес не е бил лесен ден за нашите лелки Simple Smile Белка сутринта не я знам каква е била, но аз си я взех в 3 и докато всички други все още спяха, тя беше на крака на едната леля с биберон и въпреки това ревяща.
Лелките казаха че няколко пъти е ходила да си бърка в шкфчето и е сочила вратата да си ходи  Joy
От друга страна на обяд е яла допълнително и то от второто, въпреки че е любител на супите Simple Smile Или готвачката е много добра, или нашата се е нагладувала.

Болестите са ми големият страх и на мен... още повече, че досега не е боледувала сериозно и напрааво не знам  Confused

# 446
Майчета, имам радостна новина newsm44 - newsm44 - newsm44 -   вече имаме бебче - на 31.08 сутринта родих второто ни момченце Ангел, с тегло 3,550, 53см 

хайде да почерпя виртуално  Grinning

Бях в Окръжна болница, днес ни изписаха и вече сме си вкъщи в пълен състав  Laughing

Да ви разкажа за раждането в общи линии. Всичко стана доста бързо и по-леко от първия път, на 31ви се събудих към 5:30 с болезнено усещане като станах усетих че ме свива болезнено корема , но не бях сигурна дали са контракции, но като започнаха постепенно да стават периодични болки разбрах че са си точно контрактции, взех си душ и се подготвих за евентуално тръгване, а контракциите взеха да зачестяват и да стават по-осезателни, събудих мъжа ми и  като му казах че имам контракции той веднага стана и решихме да тръгваме за болницата. Пристигнаме към 7ч вече с още по-силни болезнени контракции, като ме прегледаха казаха че съм имала 5см разкритие  #Crazyи ще ме приемат направо в родилната зала... Понеже казаха че се очаква да родя до няколко часа с мъжа ми набързо се разбрахме че може да остане при мен за моя подкрепа и успокоение тъй като в болницата имат една родилна зала специално за присъствие на бащата. Определено се радвам че можа да остане, защото и за двамата беше по-приятно и особено за мен - значителна подкрепа от присъствието на любимия  Heart Eyes
Направиха ми запис на тонове за около 20-30 мин. а контракциите станаха на около 3минути, пуснаха ме малко да се раздвижа и после пак - прегледи за разкритие, контракциите си станаха силни болезнени, и така незнам колко време мина, но не дълго и по едно време ми викат - ами ти си почти пред пълно разкритие  #Crazy и скоро ще напъвам, аз направо не можех да повярвам че станало толкова по-бързо  Shocked Напъните малко ме затрудниха, но всичко мина добре и дори се разминах без шевове този път  Laughing
И малкото човече се появи в 9:06. Татито беше зад магарето за да гледа отстрани, но видя бебчето как го извадиха и всичко как мина докрай, после като го измиха и повиха ми го дадоха и той ни щракна една хубава снимчица  Heart Eyes

Като ме качиха в стаята след около 3часа го пробвах на гърда и той си пое да засуче макар лекичко  Simple Smile, постепенно така като го слагах взе да свиква и бързо се научи да засуква.  В края на 2 ден ми слезе кърма а на бебето - повишен апетит  Laughing , дори е доста лаком на моменти.

Много ми беше интересно и вълнуващо как ще го приеме Дани - вече по-големия батко  Heart Eyes и днес като дойдоха близките с детето първата му реакция беше една много мила усмивка и го гледаше все с голям  интерес някак дружелюбно, сякаш  усещаше че мъничкото човече е близко и някак по-специално. Това много ме зарадва. Вкъщи му стана още по-интересно, все искаше да посяга да го докосне, да го хване или дръпне, аз му позволявам като го държа той да може да го докосне да му мине мерака но много предпазливо, че той иначе пипа доста импулсивно и рязко макар и дружелюбно и все трябва много да се пази  Mr. Green
То е ясно че ще бъде лудница с  двамата, но ще видим как ще се наредят нещата Crazy

Ето и снимки на  малкото бебче  Heart Eyes

# 447
Нежно цвете,честитоооооооооооо!!!
А Ангел е истински ангел - прекрасно дете!Да ви е живо и здраво!!!!

# 448
Честито, Желая ви много здраве , а малкият бонбон много да ви радва.
Страхотно малко момченце си имате!!!

Наде,  Hug има и такива дни. Сега 3 дни ще си я нагушкате Белка.

# 449
  • София
Нежно цвете, честита ви втора радост, толкова е красив, пу-пу-пу, направо не мога да се въздържа да ти го напиша, да са ви живи и здрави и двамата мъже и много задружни Simple Smile

Деси, аз не съм ходила още до яслата, мислех да отида тези дни, ама...ще ми пишеш ли във ФБ съобщение какви документи искат за записване, казаха ми след 7-ми, ама не питах какви, че жената бързаше...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт