Майчета 2009! - 2

• 26 868
  • 728
  •   1
Отговори
# 15
  • вече Пловдив

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора Личи се , че Зарко се събуди 3 пъти докато пишех. Ох , при нас сънят продължава да е мираж  Sad
Мира, сестро, не си сама в това изпитание!  Hug Бела рядко спи наведнъж повече от час- час и половина, винаги се буди (все по-често с рев  Sick)

# 16
Ели,   bouquet за темата!
КайРен,с голямо удоволствия ще прочета всичко което си писала и тук и в Блога ти! Твой фен съм  Hug
За боклука ....срам ме хваща, на всичкото отгоре сега са ни слабост и боклукчийските камиони  ooooh!
Искре,и ние сме така.Тази сутрин в парка 1 час отделихме на кофата за боклук и удоволствието да почистим около нея. А камиона за боклук го чуваме дори в стаята и веднага се излиза на балкона да види(не че се вижда и двете тераси са в друга посока,но...)
Така ето и как протече нашата ваканция в любима за мен Варна.Незнам от къде да започна.Хайде ще разкажа как наш Владко се срещна с морето за втори,но съвсем различен от първия път. Първото му впечатление не беше много добро,беше неделя и на плажа на който ние ходим имаше изключително много хора,Влади се стресна първо от тово и после от това че баща му го пусна бос на пясъка по-който имаше доста миди.Поплака си детето и се прибрахме.Решихме следващата му среща с така интересната голяма вода да е вечер,когато има малко хора и има възможност да се поизчистят така боцкащите мидички Simple Smile. И какво мислите се случи,детето това и чакало,толкова много му хареса чак влезе с дрехите.Следващите дни вече бяха рай за Влади,пясъка,мидите,водораслите и всички морски обитатели бяха негови приятели Simple Smile.А на самия плаж нямаше някой който да не познава Влади,от детето притесняващо се от други хора се превърна в най-комуникативния палавник.Следобедите бяхме или в детския кът в морската градина или в страхотната площадка в квартал Младост или в Ботева градинка.Там играеше на воля с варненските си приятели. Много често се виждахме с Кремче и Диди,които ни се оказаха почти съседи.Видяхме се и с Бобито и Тоши,Фелинка,Ксандър и Сиси,Крейзи Дейна и Ева.Всички са много готини,надявам се когато отидем пак отново да се видим!
За моя много голяма радост Влади не пипна никаквъв вирус,макар около нас почти всички деца да го изкараха,ни се размина,само когато се прибрахме изкара лека хрема,но личната го отдаде на смяна на климата и растящите му зъби.Имаме вече 12 такива,сега чакам кучешките.Продължаваме да сме злояди,макар че имахме уредена детска кухня(Варненки завиждам ви за детската кухня-нашата в София е в пъти по-гадна). О забравих да разкажа,че като пристигнахме(в 2 и 30 през ноща) Влади се събуди в момента в който се качвахме с асансьора разрева се и не спря докато не огледа целия апартамент.Трябваше му само 1 ден да се отпусне и да разбере че си е вкъщи,но асансьора 2 дни го гледа лошо Simple Smile
 Имахме и дъждовни дни в които посетихме новите Молове:).Ходихме и при наши приятели до Каварна.С две думи добре си изкарахме!
 Сега да си издам гения  Blush.Казва доста думи ,които осъзнава какво означават-мами-мама,баби-баба и бати,каки-кака,тате,гу-гу-гълъбче,ту-ту-когато се крие,пауа-плажа,мее-море,кой-когато го питам кой направи това,камъни-камък,гума-гума на кола или детска количка,кола,панне-паднало,паки-капачка,тука-тук,там,дай,мене-мен,диня,беби-бебе,тао-чао,мини-миди,буки-обувки,пака-парка,имена-Диди,Ани-Яни,Лои-Лори,Пами-Плами,Они-Йони идващо от Йоана,Ади,Еи-Ели,Нина,Мими,Тани-Таня.Тези се сещам засега.
Обича да играе с камъни и гуми. А има ли пясък не пропуска да понапълни някоя друга кофичка и да я изсипе върху себе си! Както писах и по-горе-боклук,кофи за боклук и камиона  Peace
Хранене-мъка голяма е все още.Две нощни -3 и 6(150мл АМ),не закусва освен ако не му дам някакво саламче(полувин парче) или малко кашкавалче,понякога две малки кроасанчета,не обядва,но пие АМ 150мл,понякога има следобедна закуска от парче (30-50г)печено пиле или 1/2  кюфте.Вечеря 200г АМ.Пие много вода и сок.Днес до сега е изпил 300мл вода и 300мл сок от грозде.
Олях се.Утре пак  Grinning

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 16:24 от plami213

# 17
Браво на вас, прехвърлили сте се в новата темичка, а аз седя и я чакам  Crazy
Ели   bouquet

# 18
Сега да си издам гения  Blush.Казва доста думи ,които осъзнава какво означават-мами-мама,баби-баба и бати,каки-кака,тате,гу-гу-гълъбче,ту-ту-когато се крие,пауа-плажа,мее-море,камъни-камък,гума-гума на кола или детска количка,кола,панне-паднало,тука-тук,там,дай,мене-мен,диня,беби-бебе,тао-чао,мини-миди,буки-обувки,пака-парка,имена-Диди,Ани-Яни,Лои-Лори,Пами-Плами,Они-Йони идващо от Йоана,Ади,Еи-Ели,Нина,Мими.Тези се сещам засега.
Кога да ти пратя Криси, да го понаучиш да казва това-онова, а и да пие сок ? Wink

# 19
  • софия
Ето ме и мене!
Заповядайте,по случай новата ни темичка! Grinning

И не приемам откази и въздържание! Naughty
Имам една питанка,какво давате за следобедна закуска на дребосъците?

# 20
За следобедна закуска давам десерта от кухнята:)
Питане-как отказахте малките да си слагат всичко в устата и съответно да си лапат постоянно пръстите. Вече се виждам в чудо как да го опазя да не глътне някой фас,стъкло,перушина или каквато и да е гадост ooooh! На морето устата му беше пълна с пясък, нахапа къде що намери играчка и каквото друго докопа...Как не лепнахме нещо- нинам...По тази причина не го пускам  в пясъчниците по площадките-като знам как  кучета ги препикават ежедневно и ми се догажда..
Когато не лапа боклуците от земята, си пъха пръстите почти до гърлото  и вече няколко пъти ми е повръщал от това...
Някой пита с какво си играем в къщи- играчки не поглеждаме под никаква форма, има една бутилка от бира,няколко капачки, две клончета,ежедневно мъкна листа отвън,има си камъчета и един капак-това е единственото,което може да му привлече вниманието Peace

# 21
  • София
JeenySJ ,относно  проблема с боклуците няма 100% някакъв ефикасен метод.Аз в общи линии правя следното,като набара някоя гадост фас и пр. го карам да ми я показва,все едно е намерил някакво голямо съкровище Crazy да ми го "подари" и после пляскам с ръце и викам "Браво!",защото ми е дал боклука.И той много се кефи и си пляска на себе си,и така до следващото "съкровище". Mr. GreenТова е от мен душа,правя се на маймуна,ама нямам друг избор.

# 22
  • София
Питане-как отказахте малките да си слагат всичко в устата и съответно да си лапат постоянно пръстите. Вече се виждам в чудо как да го опазя да не глътне някой фас,стъкло,перушина или каквато и да е гадост ooooh! На морето устата му беше пълна с пясък, нахапа къде що намери играчка и каквото друго докопа...Как не лепнахме нещо- нинам...По тази причина не го пускам  в пясъчниците по площадките-като знам как  кучета ги препикават ежедневно и ми се догажда..
Когато не лапа боклуците от земята, си пъха пръстите почти до гърлото  и вече няколко пъти ми е повръщал от това...
Не съм го отказвала, оставила съм го да се развива. В началото се страхувах, баща му позволяваше и постепенно претръпнах. Нека си изгражда природен имунитет. Ако лапне някой боклук и съм го изпуснала от око сам идва да ми се похвали - взимам и го хвърлям в кофата демонстративно. В пясъчника го пускам, който е в градинка в затворен комплекс и не ходят кучета, котки и темподобни животни....

За следобедна закуска напоследък давам активия с плодове.

# 23
Кати си играе със всякакви неща. Като почнем от пръст, пясък , камъчета, минем през лопатки и кофички и стигнем до кубчета, кукли, всякакви пеещи играчки и количка. Всичко може да й привлече вниманието. Обича също така да подрежда и прибира всичко. Разни чехли, в нейния кош за играчки или чекмедже, нейни пък играчки и др. предмети в кофата за боклук (това за щастие само 2-3 пъти).

За следобедна закуска различно си хапва. По някога тогава й се пада обяда, а по някога си е закуска. Бисквитки, кифлички, плодове, кроасани, вафли, хляб или пък филийка намазана с нещо. Каквото и душа иска или пък ние похапваме. Мляко хапва много малко, когато ние ядем, иначе неиска  Peace

За боклуците и т.н.: Като Стаситка. Носи ми ги и аз си ги събирам и й казвам браво! Тя е много доволна и отива за следващия. Ако пък реши да го опита на вкус, небързам да й го взема. Само леко показвам гнуслива физиономия и й казвам "Колко е мръсно и гадно...! Я го дай / хвърли! или друго подобно" резултат винаги има. Така не се притеснявам, че само ще се дебнем и зад гърба ми ще налапа нещо, което ще се опита да глътне. Предпочитам да си мисли, че нямам нищо против, но е гадно и ако иска да си го лапа, а ако не - да си играе или да го хвърли. Пък и имунитет си гради...  Crazy

# 24
  • София
Хоп и аз тук!
Благодаря за темичката!
Започнахме да ползваме гащички! Невероятен успех и удбство Peace

# 25
  • София
Защо не купите по една кофа за боклук и да я пълните с ядене, може да се справите със злоядството Crazy

Плами, уби ме с всички тези думички Shocked Браво на вас Hug

Джини, ние сме научили "не в устата". Като тръгне да пъха нещо му казвам, спира се и бавно го маха. Обърна ли се пак тръгва да го лапа и като го погледна ми се хили и пак бавно го дръпва, явно му е ясно че не трябва, но се забавлява на мой гръб Mr. Green

Мигле, от тия преходните ли? Дето не пропускат, но държали влага малко, така че да усеща детето? Ако да - откъде и на каква цена си взехте? Отдавна им се каня..

# 26
Хайде и аз да се метна набързо в темата, въпреки че съм бездетна.
Аркси, с тези лакове не се ли притесняваш, че може да счупи някой и да стане мазало?
Зарко много обича да ми взима червилата и да ги чопли, май не остана неначоплено. Чудя се вече къде да ги прибера. Другата му страст продължават да са копчетата. Дава ми копче и аз го крия в ръка, а той се опитва да познае в коя ръка е копчето, като ми сочи съответната ръка и ако познае е много доволен.
Доколкото разбрах не е страдал от това, че ме няма само обикалял да ме търси и вдигал ръчички да покаже, че ме няма.
Мигле, ще споделиш ли повече за тези гащички?
Иначе, тук където съм е как да се изразя много лустросано, много лъскаво, много поддържано, чак прекалено. Огромни открити пространства, много зеленина, наситено синьо небе без облаче и силно слънце, но през деня, вечер - бели мечки. Хората са много ведри и учтиви, но не можеш да ги срещнеш на улицата, защото пешеходци просто няма. Всичко куцо, кьораво и сакато кара коли и вече станах свидетел на 3 катастрофи, защото просто не могат да карат, тук ако не се престраша да седна зад волан, няма къде другаде. С пристигането в САЩ, на летището в Атланта имах чувството, че съм попаднала в Съединените Африкански Щати. На всяко гише,каса, бюро чернилка с презрителен поглед и надменен тон - бяс ме хвана. А не бях расистка, добре, че в този щат (Калифорния) не преобладават. Тук пък някакви азиатки го раздават много хай, чак са смешни.

# 27
  • Русе
Вайза, ти ко дириш отвъде океана  newsm78

# 28
  • София
Ако питате за преходните гащички на Банбино мио, лично аз не съм доволна. Уж не трябва да пропускат, но пропускат. Второ - плътни са, имам чувството че спарват. Трето - кройката им е меко казано ретро. Едно време шортите на момичетата за физическо изглеждаха по същия начин. На Момчил като ги обух му стигнаха до пъпа, а отзад стояха като на гъсок задницата. Струват не помня точно, но м/у 10-12 лв. и са за над 11 кг...

Вайзе, пусни някоя друга снимка да оплакнем око. За лаковете не се притеснявам защото просто няма как да ги счупи, само проверявам отвреме навреме да не се е развил някой Wink

# 29
Запис и от мен  Hug
Нещо напоследък не ми стига времето да стигна до компютъра, гледам да използвам свободното време за да свърша нещо в къщи или просто да си почина.
Заниманията на Али се състоят в това да пипа на всякъде, където не трябва  Mr. Green, "чете" книжки, кара колите и колелата по двора, най-обича да се къпе в басейна, като жаба е  newsm37. За сега се справяме със забавленията, но когато стане студено просто е ми се мисли  ooooh!. За лапането на разни неща, процедирам почти като Стаси, карам я да ми носи, това което е взела и го изхвърлям, като и казвам, че това не се лапа. За падането съм я оставила сама да се спасява, но винаги я наблюдавам за да не се е наранила сериозно.
За оставяне на памперсите все още не си правя илюзии, макар да си върши редовно и малката и голямата работа там, но на тази възраст те все още не го осъзнават, надявам се обаче другото лято да ползва съвсем съзнателно гърнето.
За следобедна закуска давам десерта от кухнята или някакъв плод. Не пасирам вече много отдавна, Алекс яде всички под всякаква форма, няма претенции  eat
Това са сега, целувки на всички сладурковци  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт