Отговори
# 195
Галка откъде у тебе това желание да се катериш  smile3506

оооо, ама аз съм планинско чедо и обикновенно ,ако не всяка, то почти всяка събота и неделя ходех някъде , това ми е първото лято,което толкова много се залежах в нас и според мен това си оказа влияние за депресията ми- не може оня ден рева като луда. вчера се хиля ,като зелка цял ден, днес пак цивря -  #2gunfire #2gunfire #2gunfire полудях

И момичета -  newsm45 къси са ми ръцете - еееееедвам си стигам ноктите на краката да си ги лакирам  - ще ми се спука пупата от напрежение  Joy

# 196
Melani, аз съм изпробвала Контратубекс и действа доста добре. Но за пресни белези трябва поне 6м по два пъти на ден, за по стари 1 година....така че ако си упортита ше видиш резултата. Аз имам операции и съм се мазала с това, там където съм била по-упорита почти не си личи, че е имало нещо...

# 197
Браво на мама ilik и на мама grix да са ви живи  и здрави бебенцата много радости да ви донесат  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 198
  • у нас
за стари се съмнявам.......много...... това вече е здрава съединителна тъкан и няма повлияване от кремчета Peace

# 199
Ами не знам...може...казвам само какво пише, а иначе аз съм го изпробвала за пресни белези...веднъж се хванах и с един стар да видя кво ще стане, ама все забравях да се мажа и така докато не спрях...така че нямам наблюдения за стари.

# 200
  • у нас
за старите си е чиста реклама Rolling Eyes хората иначе няма да ходят при пластични хирурзи Peace за скорошни- има повлияване Peace

аз да ви кажа за стриите мисля да си взема една хранителна добавка хиалуронова киселина и хиалуронов серум да си мажа дупето и краката Embarassed. Изчаквам една дама да ми отговори на лични за дозата на хиалуроновата, която да приемам през устата и който иска ще споделя. Продуктите ще си ги поръчам от iherb.com и ще ми излезе в пъти по евтино от Бг Crazy.... сега др. е въпроса какво ще постигна, но определено залагам на успех Crazy

# 201
Аааааа мимичета щях да ви казвам, вчера ходих на гости на моята приятелка и комшийката ми каза като тръгна да раждам на излизане от нас да взема едно яйце и да го пусна през декултето си да се търкули на земята за по лесно раждане. Разправя женицата второто си дете го родила за 5 минути колко е вярно незнам ама и нищо няма да загубя ако го направя нали. Какво ще кажете вие някой чувал ли е?

Чувала съм от баба ми, но не знам колко е вярно.  newsm78 При предишното ми раждане влязох 3 дни по-рано в болницата и не съм пробвала. Ама не знам и как ще се търколи, по-скоро да се счупи  Laughing Но нищо не пречи да се опита

# 202
Лелеее, аз се отказвам да чета назад - за 3 дни сте изписали 2 теми!  Laughing ЧЕСТИТО на всички майки! Да сте живи и здрави!

Tomelise, имам един въпрос конкретно към теб като най-големия специалист сред нас. Извинявай за безплатната консултация, но съм малко стресирана след днешното ми ходене до ТК. Btw, там ще раждам.

ЖК ми каза, че тазът ми е малко тесен - 19 см, но ако бебето не е много голямо, няма да има проблем. Обаче днес лекарката, която ми мери тоновете ме наплаши, че коремът ми е много изпъкнал, бебето нямало да може да се нагласи и да мине. Наприказва ми набързо един куп неща, които не запомних, но с една дума - уговаряй секцио. Според нея тазът не се разширява. Много ме притесни! Хайде кажи сега, разширява ли се таз или не? И изобщо как стои въпроса с размера и т.н. Аз доколкото знам, тазът се състои от много кости, които са свързани, и все пак се разместват и разширяват. Ама какво знам аз, като съм невежа в анатомията  Confused  Моля, който знае нещо, да каже. Естествено, лекарят, който ще ме изражда, ще ме прегледа другата седмица, но дотогава има да чупя пръсти.....

# 203
Ей много сте бързи във всяко отношение...що романи изписахте, що бебчета народихте Simple Smile
Честито на новите мами, дано са много щастливи винаги и да си се радват на здрави бебчета.
Аз днес ходих при доктора, който замества моя в ЖК, за да види тоновете на бебка и останах очарована от този мил заместник. Защо ли не съм го открила още от началото. Ама все нямам късмет. Понеже тези дни и таткото и аз сама, както винаги мноого се изнервямза глупости и дреболии обикновено, днес кръвното ми беше доста високо и доктора ми се накара. Ама ме успокои човека, един внимателен, предразполагащ.
Та колко малко му трябва на човек...една усмивка, маалко внимание, две-три добри думи и ето чувствам се по съвсем различен начин. Обаче няма разбиране с таткото...то и аз не съм много стока...рева като магаре, ама нямате идея за какви глупости и той само ми вика. Откакто съм забременяла един спокоен ден нямам. Това дете ще се роди ужасен нервак, а така ми се искаше една мила и добричка сладуранка. Дано само всичко да е наред.
Извинете ме, пак се впуснах в обяснения като пред психоаналитик Simple Smile

# 204
на мен ми измериха тези цифри - 25,29,39,191 - и моя приятелка, която е АКГ ,но живее във Виена , ми каза ,че също тази ми е 19 и е тесен ( малък) - аз тук 19 никъде не видях ,но като я попитах каза че било сложно за обяснение и ме отряза  Joy . Ако за сравнение ти свършат работа.

Аааааа мимичета щях да ви казвам, вчера ходих на гости на моята приятелка и комшийката ми каза като тръгна да раждам на излизане от нас да взема едно яйце и да го пусна през декултето си да се търкули на земята за по лесно раждане. Разправя женицата второто си дете го родила за 5 минути колко е вярно незнам ама и нищо няма да загубя ако го направя нали. Какво ще кажете вие някой чувал ли е?
Чувала съм от баба ми, но не знам колко е вярно.  newsm78 При предишното ми раждане влязох 3 дни по-рано в болницата и не съм пробвала. Ама не знам и как ще се търколи, по-скоро да се счупи  Laughing Но нищо не пречи да се опита

хахаххахаххахаха- на мъжа ми колежка,която е лееееко  циганка оня ден му е казала да направи ТОЙ на мен същото, но и като пада яйцето да каже - "айде и да родиш лесно ,като кокошка " ,но ме беше срам да ви кажа  hahaha hahaha hahaha

# 205
  • у нас
първо се успокой, че звучиш много разтревожена. При първоначалния преглед този размер за който говориш при мен е 16 Peace Прогнозата на акушерката в началото на бременността ми беше че мах който може да достигне е 19-20см и да мине бебе 3000-3100.....Докторката онзи ден ме прегледа и каза че може да мине и 3300 Peace
Този размер е най-важния външен размер на таза, по който се съди косвено за един др.- най тясното място от където трябва да премине бебето. Таза е изграден от кости, стави, връзки и хрущяли. По време на бременност тези връзки и хрущялни свързвания се "размекват" и осигуряват едно разместване на костите една спрямо друга- за това някои получаваме болки в кръста, схващания, дискови хернии и др. екстри. Другото което е костите на главичката на бебето също са мекички и имат възможност за разместване така че да мине през таза.
Това колко ти е бил изхвръкнал корема, абе хем е несериозно изказване.... няма да го коментирам - смешно е в 21 век да се определя как ще раждаш по вида на корема....но го правят.
Когато те приемат да раждаш ще се направи измерване на таза за да се прецени вече спрямо размерите на бебето (измерено чрез ултразвук) и позицията, която е заело в мат. кухина как ще се извършва раждане. Дори и да започнете нормално раждане и в хода му се развие родилна слабост или не може да мине главата(неправилно определено тегло) е по добрия вариант тогава да се пристъпи към секцио, защото мат. шийка ще е разширена и ще има от къде да изтичат лохиите, а не правят изкуствено разширение...
за сега няма място за притесние Peace

# 206
Честита Мая на мама grix   bouquet

За яйцето не знам, на мен ми казаха преди да тръгна за родилното да пусна чешмата и да кажа: "Както тече тази вода, така и аз леко да родя" Simple Smile))

# 207
Giada и моя таз е 19, но дъщеря ми я родих нормално - 3300. Но и в операционната бяха готови, защото предварително не можаха да разберат колко е голяма. А таза според мен се разширява. Не се притеснявай предварително за това, а по-добре изчакай мнението на лекаря ти. Hug

# 208
Честити рожби на Илиана, живи и здрави! bouquet

# 209
Благодаря много за бързите отговори за ТТ! Аз сега изчетох доста форумни теми по въпроса, както бях направила и по-рано. Оставям се в ръцете на лекаря, и това е. Аз съм си го избрала да не е привърженик на ненужното секцио  Grinning Имам силни болки в таза, сигурно се намества в момента  Wink, ще вярвам че ще се случи най-доброто и ще опитам да се успокоя!

Общи условия

Активация на акаунт