Гърция-25

• 53 635
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • загубено
Не съм казала никъде,че съм имала преживявания на
расистка основа Peace
Не съм имала такива(за сега).

Не можеш да съдиш толкова тежко само от една гледка!
Бих разбрала някой ,който се изказва крайно ако е преживял
нещо лошо от такива хора.НО един човек не прави една нация.
Навсякъде има лоши и добри хора.
Икономическото състояние на държавата ,нали не вярваш,
че е на това дередже от неплатените данъци на продавачите по улиците?
Нещата са доста по -дълбоки.

Не съм расистка,никога не съм била.
Имам приятели от почти всички етноси,без
да съм ги избирала по цвят на кожата,очите или
косата.

Твоето мнение си е твое,не знам какви толкова
лоши преживявания си имала за да сложиш всички под един кюп.
Или общо казано всеки с личните си преживявания  Flutter

# 646
  • в колонките
Здравейте,момичета.Нали си има закони как е редно да влезеш в чужда държава? Виза,доходи и т.н.Не в някой фургон или ТИР,или пък пеша и после да търсиш права.Какви права,като си незаконен.И защо да е расизъм?Все едно някой чужд да влезе у дома ви и да иска права.Е,да,ама не.И който и да е емигрант,независимо от къде е,за да пребивава законно трябва да има разрешително за работа и да си плаща редовно данъците.Та нали Саркози по тая причина изгони нашите цигани.И поради същата причина отлагат влизането ни в Шенген.И в Гърция годишно влизат нелегално около 300 хил.души незаконно.И на това ли казвате расизъм?Аз лично поддържам Leila Leila,защото плащам 8-9 хил.евро годишен данък в Гърция и също така искам да се разчисти центъра на Атина от различните незаконни търговци.

# 647
# 648
silvia, нали се сещаш колко българи "шамаросваш" в момента с това си изказване? Преди немного години и българите в болшинството си пребивават тук незаконно.
И мен ме дразнят продавачите по светофарите, и моите местни приятелки се дразнят и ги нареждат "да се връщат там, откъдето са дошли", обаче никога не съм и допускала да ги осъждам. Да, осъждам хората, които ги преследват в собствените им страни и правителствата, които поддържат ужасяваща бедност и потикват народа си към емиграция, търговците на жива плът и каналджиите на роби, които им съдират кожите, за да ги натоварят в контейнери, от които надали ще излязат живи или лодки, които ще потънат, ненавлезли навътре в морето, митничарите, които си затварят очите срещу пачка и кого ли още не...но никога някого, който рискувайки живота си, напуска страната, културата, близките си в стремежа си към  по-добър живот, дори и той да се състои от безкрайно миене на прозорци на коли.
leila, след първоначалната погнуса ще научиш, че някой друг ги разпределя по светофарите и им събира парите в края на деня. Мислиш прекалено елементарно и според теб решението е просто някой да мине и да ги събере? И какво да ги направи? Та те повечето сигурно нямат и докумети за самоличност. Звучиш ми точно като онези мацки по форумите, дето пишат лозунги от сорта: трябва общината да реши проблема с бездомните кучета , като ги махне от улиците веднага! Да, ама най-малкото това са хора, а не кучета!

# 649
MaryJane и ти си права,и аз си промених много отношението към бедните ,мизерни страни от третия свят,особено след филма Беднякът милионер.Но тук наистина са навалица,а за зачестилите грабежи и побоища....мен ме е страх,честно казано, съжалявам ги повечето,но повече ме е грижа за безопасността на семейството ми.
В клюкарника има тема за браковете с чужденци,как се подиграват на гърците,не рзбирам защо са с такава грешна представа повечето...

# 650
  • загубено
Мери,когато има престъпност това говори за проблем в държавата.
Наистина нивото на престъпност се покачи последно време,но
не знаем кой е виновен.И не е хубаво така с лека ръка да раздаваме
"справедливост",само защото сме бели,само защото сме си платили данъците,
или сме взели гръцки паспорт.
MaryJane,е права.В началото и много българи бяха без редовни документи,
това обаче не ги прави изобщо по ниши от останалите.

sivila,за какви данъци говориш?Знаеш ли колко са годишни
момичетата по светофарите които се предлагат?
Вчера се заговорих със съсед полицай,разказва за
масираните проверки сега и че девойките проституиращи
са около 13-14 годишни.За Бога та това са още деца,и
мястото им е в училище,не на улицата.
Данъци от тях очакваш ли?
А за правата на не законите имигранти,да имат такива.
Женевска конвенция,...Хага....Правата на човекът.....ей такива неща.

Разберете,че расизмът не води до нищо добро.
Никой не ви кара да обичате този или онзи.
Но поне не осъждайте някой заради цвят на кожа,религия или социално
положение.
Намираме се в чужда страна,и утре ако законите се обърнат може да
сме от другата страна на барикадата.Ние ,семействата ни,децата ни.
Аз уча синът си,че няма значение кой от къде е .
И че приятелите си ги избираме по това колко са добри и свестни хора,не по др
критерий.

MaryJane Peace

# 651

Всичко, което си написала е така. По принцип.
Конкретно за въпросната стачка, все си мисля, че има и πολιτικό κόστος.
А всички знаем, за какво какво се има предвид с този израз....тук... Mr. Green Mr. Green

# 652
Силвийке,преди да пишеш мисли малко повече.
Радвай се ,че си имала късмета да си от ЗАКОННИТЕ пребиваващи!

Била съм и от двете страни и нелегално и легално.  Плащам си като поп данъците ........., и нямам нищо против /това го споменавам междудругото/.

Върни се и си прочети поста отново.Изобщо нямам намерение да ти се обеснявам колко елемнтарно мислиш!

Айде със живо и здраво си остани и ходи се обеснявай някъде в махалата за реда и влизането в друга държава,за законите и за Саркози.Радвай се на живота и на това ,че ни ти се   е налагало да пребиваваш някъде незаконно и да работиш като луд на две места   , без права и със страх  да преминаваш полицаите отивайки на работа - за да можеш да помогнеш на близки!

# 653
Аз ги съжалявам. Според мен никой не е дошъл тук от хубаво, а от голяма нужда. Не ги оправдавам че крадат и правят побойща, но пък и не оправдавам всички националисти, които в името на личните си облаги са ги пуснали в държавата. Те не са без ничия помощ тук. Наистина голяма част от българите, които са от години тук са минали и през нелегалност и съм сигурна че е било доста тежко. За щастие вече имаме възможност да идваме тук легално. Подкрепям легалността, подкрепям плащането на данъци, но съм делеч от мисълта че имигрантите са докарали държавата до това положение. Тези които я докараха до това положение в момента са емигранти на Хавайте.

# 654
Stroumfaki 
Тези които я докараха до това положение в момента са емигранти на Хавайте.
много точно казано    thumbsup

# 655
С риск да си навлека неодобрение искам да подкрепя Leila_Leila.
Мечтаех да посетя Атина от години. Тъй като от години учех езика  и се интересувах от гръцката култура, съвсем естествено един ден кацнах на летище "Елефтериос Венизелос".
Впечатленията ми бяха прекрасни - като във някакъв холивудски филм мечтата завършваше
със хепиенд. До момента когато.....се появиха те. Мургавите имигранти.
Прекрасният туристически център на Атина, не само моя мечта, предполагам и на много други по света туристи-ентусиасти се превърнал в гето, средище на престъпност, мръсотия, незаконна търговия и пр. Опитвах да бъда реалист не само тогава в конкретния случай, но и по принцип.
За себе си приемах че гръцката действителност има много лица, но какво да обясня на детето
което в България току-що беше започнало да изучава гръцката история... Детето беше гордо да сподели пред съучениците си, че е посетило Акропола, но наистина и до ден днешен не знам как да му обясня присъствието на черните имигранти продаващи 5 картички за 1 евро, които се скриха много бързо като разбраха че идва полиция...
Обичам да назовавам нещата със истинските им имена. Истинското ми чувство в подножието на Акропола при наличието на имигранти с 5 картички за 1 евро е срам...
Опитах се да прикрия чувствата си пред детето и пред Храма на Зевс и на ул. Ерму в неделя, когато необезпокоявани от никого незаконните търговци се разполагат буквално на улицата...
Единственото което измънквах пред детето беше, че полицията няма да ги остави да вършат нещо незаконно.
Дълбоко в себе си осъзнавам, че проблемът е много дълбок, трупан с години и все още не намерил решение. . . . .

# 656
Истинското ми чувство в подножието на Акропола при наличието на имигранти с 5 картички за 1 евро е срам...

Бе, срам е когато идват от другия край на света да посетят Акропола и .... видите ли гръцкият δημόσιος υπάλληλος стачкува....
а не  5 картички за 1 евро от емигрант

ма карай да върви...

а иначе, като цяло, няма какво да се лъжем.... рибата смърди от главата... Whistling Whistling Whistling Whistling

# 657
oooo за тези държавни служителчета пък да не говорим, трагедията е пълна - с работно време от 9 до 13 часа. Тях пък до един всички трябва да ги уволнят и оставят без социални помощи, за да се научат, че навсякъде работния ден започва от 8,30 и приключва в 17,30 с половин час почивка на обяд. И когато трябва да свършат работа, за която данъкоплатците им плащат, значи трябва да е свършат, а не да се оправдават, че системата не им работела, и за да им проработи трябва да отделяш цяла седмица време ходене до центъра и висене на главите им  Naughty
Другото ми възмущение беше, че в едно фотостудио за 6 броя снимки и 40 страници ксерокопия ни взеха 30 евро - безобразиеееееееееееееееееее. Никъде нямаше закачен на видно място ценоразпис с услугите, които предлагаше това жалко фото. Толкова бях ядосана, че едвам се сдържах да не се развикам, както си знам да лекувам в България тези нагли търговчета. И чичката, който беше много сърдит, че го караме рано сутринта да поработи, смяташе на калкулатора нещо и го видях, че сметна 18, и в момента, в който ме забеляза, че го гледам взе калкулатора от бюрото и ни  каза 30 евро ви е сметката  #Crazy

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 20:00 от Leila_Leila

# 658
Що се отнася до емигрантския въпрос - потресена съм от гледката, на която попаднах в центъра на Анита, а и не само, от нахалните улични търговци (гнусни индийци, пакистанци, афганистанци, чернилки, наркомани и всички, които завършват - ийци). Всички да ги изгонят до един, безобразно е. Ако трябва и без пари да работят, да си ходят в техните мизерни държави.
Много чудно ми стана как самата държава и в частност общината нищо не прави по въпроса, за да предотврати тази свинщина и тези куфарни магазинчета, които са като червеи по целия град. Не ги ли виждат  newsm78
С продажбата на един боклук, те не плащат никакви данъци за него, нищо не вливат в икономиката, а после защо има криза.
Та мисълта ми е, че заради тази гнусна сган страдат много други чужденци, които наистина са дошли да работят и подобрят жизнения си стандарт. Така, че и да стучкуват и да не, постижение ще има, едва когато се редуцират емигрантите от третия свят. Мое мнение  Wink
Напълно подкрепям  Peace
Видях този район с очите си преди почти 4 години и се погнусих.
Виждам ги в Рафина до пристанището - седят пред килимчетата с боклуците си и пушат (поправете ме, но цигарите не са ли скъпи???). Сидят и чакат...Какво чакат? Мъже, здрави - прави по 2 метра...Лятото по плажовете идват и се мотаят с разни огърлици, обеци, евтини очила, гривнички...Непрекъснато досаждат да си купиш нещо...Черни, с кървясали очи...Ами не ги понасям...Разбирам да работят тежък труд по строежите...Да си отиват откъдето са...Човек, който до 40 -тата си година единствено за физическото си оцеляване е мислил - няма нито на труд да се научи, нито ще просперира...
Гръцките държава, народ и култура не заслужават такава цигания по улиците...

# 659
 StopЕ ,нека това да го оправим в нашата родина ,пък тогава да тръгнем да оправяме и тях.

Отивайки да заплатя тока,жената в БГ пощи си говореше сладко по телефона и ми посочи табелката от 11.30 до 12.30 почивка!Преди това имаше  още една ,и към 3ч. беше отбелязана и трета  pletka

Скоро не съм минавала по центъра на Атина,но това лято бях в Италия.....картинката е същата,но болшинството са мароканци..... И пак търговийка на улицата ,и опънати чаршафчета,и си бягат от полицията Whistling Просто не ми прави чак такова впечатление тази картинка.

Общи условия

Активация на акаунт