Гърция-25

• 53 616
  • 735
  •   2
Отговори
# 675
Йееее точно фарина каза!   chef Безкрайно благодаря   bouquet А този сериал къде го дават?

# 676
  • загубено
Леле Жу,много апетитно изглежда.
И много зле за моите кила Laughing
М/у другото албумът ти не е заключен,видях че си дала и пас.

Айез Седай,Пратчет четеш ли?

# 677
Така и така се разговорихме за хапване  Laughing
По едно време се бях вдъхновила да снимам каквото забъркам  Crazy
Ако искате хвърлете по едно очО:
ник:barboranova
парола:000000/6 броя са/
http://barboranova.snimka.bg/cooking/hlyab.450350.17076475
smile3501 eat  малееее Жу, невероятни кулинарии, изглеждат толкова вкусни...... мммм да оближеш пръстите  Wink
Как си ги измайсторила само.... аз такова нещо си признавам, че не мога да направя.
Направо си за кулинарните предавания, ще спечелиш първо място  Hug

# 678
Леле Жу,много апетитно изглежда.
И много зле за моите кила Laughing
М/у другото албумът ти не е заключен,видях че си дала и пас.

Айез Седай,Пратчет четеш ли?

Ахъм .... Flutter Mr. Green

# 679
Добре,че темата премина на слладка вълна,че иначе не вярвах,че чета БГмама.. Wink
Темата за емигрантите не е в "дневния ми ред",както се казва,но както казаха и други дами,не е било толкоз отдавна времето,когато и ние-българите имам предвид сме били от неззаконните,минавали сме по всевъзможни начини и т.н...откога си позволяваме да говорим по този начин за другите такива,още повече,че сме един от толерантните етноси.........//или май сме били//
Аз специално съм в центъра на Атина,точно в тази "цигания"или както и да се нарече....и мога с чиста съвест да кажа,че от цветнокожите не съм изпитала грам страх...еле,да видиш от румънци,руснаци,албанци,.. и сънародници.........да,може и да не вярвате,ама пиенето по улиците,крясъците,тук таме и юмруците...са с преобладаваща позната реч..
Нито съм расист,нито защитавам някой,нито обвинявам...да,ок,не си и плащам данъци, Embarassed,но и тази сметка ще дойде..
но пък,както казвам "кога станахме калайджии,кога ни почерняха дупетата"...с извинение........
  bouquet  bouquet
прегръдки на всички.....

# 680
  • в колонките
Здравейте,Изчетох всичките ви постове.Дължа да ви кажа,че ние/нашето семейство/ никога не сме живяли незаконно в Гърция.Съпругът и дъщеря ми са с двойно гражданство/свекър ми е грък/.Второто си висше образование взех тук-работех и следвах.Професията ми е такава,че да съм на ясно със законите и беззаконието.Новия закон за незаконно пребиваващите емигранти №3907 от януари 2011г. гласи,че политическо убежище за 6 мес./с право на продължение/- само на тези,в чиито държави има размирици или войни.Всички останалище бъдат екстрадирани в държавите им.Освен това:след таз годишните данъчни отчети се започва масова проверка по местоживеене.Адресите се взимат от собствениците на отдадените под наем жилища.Който е без разрешително за работа ще бъде изгонван.
 И последно за сега:Жу, аз лично осигурявам работа на няколко човека,включително и в Пловдив.Махлата ми е Колонаки,а офисът на Акадамиас.Не е хубаво да пишеш за някой,без да го познаваш,както и всички останали,без да ме познават.И имайте в предвид,че се четат всички форуми и сайтове от органите на реда.Да не кажете после,че не съм ви предупредила.
    Бъдете здрави всички.

# 681
Здравейте,Изчетох всичките ви постове.Дължа да ви кажа,че ние/нашето семейство/ никога не сме живяли незаконно в Гърция.Съпругът и дъщеря ми са с двойно гражданство/свекър ми е грък/.Второто си висше образование взех тук-работех и следвах.Професията ми е такава,че да съм на ясно със законите и беззаконието.Новия закон за незаконно пребиваващите емигранти №3907 от януари 2011г. гласи,че политическо убежище за 6 мес./с право на продължение/- само на тези,в чиито държави има размирици или войни.Всички останалище бъдат екстрадирани в държавите им.Освен това:след таз годишните данъчни отчети се започва масова проверка по местоживеене.Адресите се взимат от собствениците на отдадените под наем жилища.Който е без разрешително за работа ще бъде изгонван.
    Бъдете здрави всички.
И аз точно това исках да пиша вчера, но си виках, айде да не каже аудиторията, че пак с лошото съм тръгнала. Но и аз до сега, в която и държава да съм отишла, винаги съм ходила по законния му начин - с визи, когато имаше /сума ти пари съм давала/, с разрешителни за работа, с платени здравни осигуровки и прилежащите му ваксини за съответната държава. Така че всеки, който е решил да емигрира, нека си емигрира, но по законния ред и начин!!!!
Пък дали е от бедност, мизерия, богатство, любов, по сметка, всеки си знае какво е подбудило емигрирането.

# 682
 bowuu Ясно! Разбрах до някъде:
                       -офиса ти е на Академиас/от особенно значение ли е за форума?/
                         -живееш в Колонаки/браво,не  е трудно!/
                        -един вид  си шефка и то с 2 висши
                          -даваш работа на хора от Пловдив.......е хубаво ,жива и здрава да си.

Това което не разбрах е какво дириш при простолюдието тук във форума и какво трябва да правим ,когато органите на реда четат по форуми ?Може би да изпитвам страх?За какво ме предупреждаваш не мога да разбера! newsm78
Цитат
Да не кажете после,че не съм ви предупредила.

Луда работа  ooooh!

# 683
По-интересно беше да обсъждаме кулинарията.....

# 684
  • Гърция
Жу, във форума пишат предимно образовани хора, които са легално пребиваващи Wink.

Мислех  да не взимам отношение по темата, тъй като не се чувствам емигрант, но не се сдържах Mr. Green. Против нелегалната емиграция съм, против издигането на лозунги от сорта на "горките хора" "зависи от, коя страна на  барикадатата си" и т.н. За всичко си има начин и всичко има някакъв ред и благоприличие.
Умът не ми го побира, как някой тръгва за някъде, поради някаква причина, пристига и започва да има изисквания. По този начин се създава почва за расизъм, особено в днешната ситуация в Гърция, когато всеки търси, кой да обвини.

# 685
mery_79   да, стига с тези емигранти  Hug да се оправят - викам аз.
Кажете за 14 февруари, имате ли изненади за вашите половинки, или пък вие да очаквате  Flutter
Аз не сам измислила нищо още, дано моя да не забрави, не че държа толкова на този празник, защото то ако си влюбен, няма да чакаш 14-ти февруари я  Crossing Arms за изненади. Но все пак повод за празник  newsm78
Да ви разкажа един мой спомен - преди години, в началото на моята връзка с мъжа ми сега /може би 6-7 месеца се бяха изминали/, от белгийски магазин за ръчно направен шоколад му купих бонбони с различен вкус. Опаковката, която избрах беше малка кадифена, червена кутия сърце отгоре с панделка, точно все едно ще подарявам годежен пръстен. Та виждаме се ние вечерта, и аз му подарявамм подръка и той милия така се притесни, че не искаше да го приеме. И ми викаше - неееееееееее няма да го взема, не е ли малко рано за това  Rolling Eyes Аз умрях от смях  Mr. Green Викам му отвори, отвори, като видиш какво е тогава ще ми кажеш отговора - да или не  Mr. Green Усещах как му идваше да слезне от колата и да си тръгне, изплаши се много, и с едни треперещи ръце отваря кутията иииии какво да види бонбони. И вика - за утрепване си  #2gunfire, та чак за изяждане  hahaha

# 686
С мъжа ми си купихме ваучери за екскурзия до Солун и на пролет ще ходим  Party
За пръв път ще ходим в Гърция  Grinning

# 687
Против нелегалната емиграция съм, против издигането на лозунги от сорта на "горките хора" "зависи от, коя страна на  барикадатата си" и т.н. За всичко си има начин и всичко има някакъв ред и благоприличие.
Напълно подкрепям  Peace

Аз лично спирам да пиша в тази тема, защото се обърна на махлянска седянка, че и пъдар се намери...

Жалко, че общоприетото мнение за отношенията на българите помежду им в чужбина се потвърди и тук..."Който не е с мене, е против мене"  Sick

Иначе намерих приятни събеседници тук, с които ще продължа да общувам на ЛС, Скайп и във Фейсбук.

Добре е все пак, че една тема успя да покаже истинските лица на някои хора.

Останете със здраве, момичета   bouquet

# 688
Голяма веселба Mr. Green
И аз не съм живяла никога никъде незаконно (е и?, на кого му дреме всъщност!?), работя си, плащам си данъците (туй за СРС-тата Wink от ΔΟΥ), даже и личната ми кола ми НЕ Е с БГ номера (за СРС-тата от ΥΜΕ) , но пък съм имала късмета да пътувам по света и да живея сред други култури, като Гърция не я броя, защото който смята, че е видял свят, като се е разходил из гръцките острови, ми прилича на Бай Ганьо, що свят изтръшкал, то Гюргево, то Турно Магуреле Joy Та затова се смятам за толерантна личност, опитвам се "да походя в чуждите обувки", както казват англоезичните, което на някои хора не им се удава, както личи.
Шокиращата истина е, че 80% от незанонната емиграция в Евросъюза идва от Гърция. И то не защото тук е раят на Европейския съюз, а просто заради географското положение и преобладаващата островна територия на страната. Факт, който едва отпреди няколко месеца направи впечатление на управляващите и те разбраха, че не могат да се справят с проблема сами, като поискаха най-накрая официално помощ от Евросъюза. Защото досега някои хора на високи постове си затваряха очите за проблема и си мислеха, че като не го виждат, той не съществува (нещо като клишето със щрауса). И сега дойдоха едни хора, влязоха в една сграда с особен статут и хайде нон-стоп говорилня по телевизията, пък ние се хванахме за гушите, щото нали сме си българи, пък били те и с двойно гражданство, с гръцки акцент и прочие.
Пък кой колко пари плащал, къде му бил офисът, айде ще подмина с усмивка, ама това, че ме предупреждават, че форумите се четяли, да съм внимавала какво пиша...от това просто "по-българско нЕма", за всеки българин - СРС (че що пък не и две) hahaha

# 689
Leila_Leila  изкарала си му акъла на човека Joy
Моя не му се нрави много този празник,обикновенно минаваме с някоя кутия бонбони с форма на сърце,и  бельо Wink.От мен картичка с красиво пожелание и съответно се изпробва новото бельо Laughing
Нищо интересно с две думи,тази година мисля да поизлезем да хапнем някъде,зависи от времето и настроението на самия ден Wink В краен случай ще изпием питие в нас,със свещи и т.н. и ще чакаме малката да заспи Joy

Общи условия

Активация на акаунт