Отговори
# 645
Хех, вярно, че е първият учебен ден!
Честито на учениците и да им върви в училище!
J_M_M, Честит професионален празник, мила   bouquet
Аз съвсем изключих, че е 15 септември днес Embarassed Ние си ходим на градина от 1 септември, а от понеделник сме си в нашата група, така че цветя на госпожите занесохме в понеделник:-)
Апропо, една майка в нашата група зададе интересен въпрос - щом сме първа задължителна предучилищна, то не би ли следвало учебните помагала да са безплатни newsm78 Обаче, няма още отговор:-) Някое майче да е чуло нещо?

# 646
  • София
Апропо, една майка в нашата група зададе интересен въпрос - щом сме първа задължителна предучилищна, то не би ли следвало учебните помагала да са безплатни newsm78 Обаче, няма още отговор:-) Някое майче да е чуло нещо?
при нас са безплатни за 4-та (предучилищна) група и ..... о чудо вече са доставени (приятелката ми твърди, че не било заради задължителното предучилищно обучение, а защото общината имала пари. не зная кой ги субсидира, тя работи в общината  Mr. Green). купихме само нещо допълнително по математика още в края на миналата година, но това е по усмотрение на учителките. нашите са от "юркащите" и още от м.г. учим по учебници и тетрадки + тетрадка за дом. работа, ама явно има ефект, защото учителката по английски вика "Тез деца са писали ченгели"  Grinning
Честито на учениците, особено на първолаците !!! Да им върви по вода и усмивки ! Честито и на учителките в темата, ще дойде време, когато професията и трудът ви ще бъдат наистина оценени - не губете вяра, аз вярвам!    bouquet  bouquet  bouquet

# 647
  • София
Tanya, имам приятелки, които са детски учителки (навремето и аз завърших предучилищна педагогика, но професионалният ми път взе тотално друга посока)  и от тях знам, че учебните помагала трябва да са безплатни за родителите. Така де, след като предучилищната група вече е задължителна за всички, редно е необходимите помагала да са безплатни.

# 648
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!  bouquet

J_M_M, ти по какво би трябвало да преподаваш?

# 649
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ УЧЕНИЧЕТА И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ, КАКТО И НА НАШИТЕ УЧИТЕЛКИ ПО ДУША И ТАПИЯ!
bibi, душо кукурузена, ще те черпя, като се видим някога...точилка съм била, хи-хи! Hug
Ами, момичета, аз пък да ви кажа, давам първо няколкото лъжички пюре, около 1/2 час преди часа за хранене и след това Тулумбичка си изпива и млякото. Ако го направя обратното нямам шанс да погълне и една лъжичка. Може да не е най-правилният начин, но за Теа и за мен така е най-добре. Иска ми се да е опитала, колкото се може повече храни, пък после ако не иска да ги яде, ще си продължим с количествата мляко. Засега тиквата е фаворит!

# 650
Здрасти, мамчета  Hug

Извинявам се предварително на мамите на диета, че ще говоря за торти  Mr. Green Искам за половин годинката на Кая да и направя сама някаква торта, да не е много трудна, че не съм фурия в кухнята  Grinning В същото време да е вкусна естествено, да не е парфе, че мъжът ми не обича, помагайййййййййййййййййййййййййтеееееееееееееееееее   party023  cook newsm38

# 651
Zlate..miete  li zybcheto?  grinning012
 smile3533

# 652
Здрасти, мамчета  Hug

Извинявам се предварително на мамите на диета, че ще говоря за торти  Mr. Green Искам за половин годинката на Кая да и направя сама някаква торта, да не е много трудна, че не съм фурия в кухнята  Grinning В същото време да е вкусна естествено, да не е парфе, че мъжът ми не обича, помагайййййййййййййййййййййййййтеееееееееееееееееее   party023  cook newsm38
http://www.snimka.bg/?album%3baid=218279%3bold=1

Продукти:
Основа:
125 мл. течна сладкарска сметана /без 3 с.л. /
100 гр. млечен + 50 гр. натурален шоколад
50 гр. масло
1-2 ч.л. бейлиз
130 гр. бисквити /обикновени
50 гр. белен фъстък /нарязан

Крем toffee:
250 мл. течна сладкарска сметана /без 1 с.л./
100 г масло нарязано
3/4 чаена чаша кафява захар
Шоколадов ганаш:
200 гр. натурален шоколад
50 гр, масло
4 с.л. сметана
1 с.л. бейлиз
За гарниране
разбита сметана , карамелени трохи и ядки
Основа:
Натрошават се бисквитите.
Загрява се сметаната/без 3-те супени лъжици/ до кипване, поставя се в нея
надробения шоколад и маслото. Разтопяват се до еднородна смес.
Ароматизира се с бейлиза и излива върху бисквитите и ядките.
След разбъркване се поставя  във форма, застлана с хартия или форма със свалящи стени.
Поставя се в хладилник да стегне.
Приготвя се toffee крема:
Сметаната се загрява до кипване и маха от котлона.
Захарта с маслото се поставят в широк и дълбок съд, стопяват до кипване.
Налива се сметаната и на силен огън , с непрекъснато разбъркване ври до
сгъстяване и започване да се отделя от стените на съда.
Времето е ориентировъчно около 10 -15 мин.
Маха се от котлона, изчаква се спиране на кипенето и леко охлаждане.
Щипка сол се поръсва върху шоколадовата смес
Отгоре се излива крема , отново се охлажда за около 1 час в хладилник –
до пълното му стягане.
Приготвя се и шоколадовия ганаш:
Разтопява се шоколада със сметаната, добавя се маслото и след хомогенизиране
се маха от котлона. Ароматизира се с бейлиза.
Охладеният карамелен слой се поръсва с щипка сол и отгоре излива шоколадовия ганаш.
Оставя се да стегне /по рецепта за около 3 часа/ - аз за една нощ.
Гарнира се по желание – аз, с разбита сметана, карамелени трохи и ядки.
Съхранява се в хладилник.
Реже се по желание и  сервира след 20 мин. отпускане на стайна температура

# 653
Гери К - мочта най -експресна и аламинутна убиийствено вкусна торта е торта СНЕЖИНКА

Продукти :
една кутия черни готови блатове ( те са три вътре)
една малка кутийка сметана сладкарска
течен шоколад една кофичка
кокосови стърготини 2 пакетчета
шоколадови пръчици 2 пакетчета
1 компот ( череши или ягоди )

Начин на приготвяне :
поливаш малко блатовете че са много сухи ,ама малко че ако прекалиш ще се разкашкат ,разбиваш сметаната в една купа .Половината я смесваш с кофичката шоколад а другата я оставяш така . Първия блат след като си го заляла с малко компот го намазваш обилно  с получената шоколадово сметанова смес после поръсваш с кокосовите стърготини .Втория блат (пак залят с компот ) го намазваш обилно със сметана и поръсваш с шоколадови пръчици.Третия блат (залят с компот) намазваш отново оилно с шоколадовосметанова смес .Намазваш и страниците на тортата .Послено поръсваш цялата торта с кокосови стърготини и я слагаш в хладилника да престой една нощ . Hug

Резултата е ....................   chef bowuu baby_neutral Laughing

Успех !!

# 654
Здравейте, мамчета!

Понеже видях, че говорите кога трябва да се дава пюрето, да се произнеса и аз. На мен педиатърката ми каза, първо 1-2 лъжички пюре и после млякото, на следващия ден 3-4 лъжички пюре и така постепенно се увеличава количеството пюре, докато се замести цяло хранене.  И аз така си процедирам, малко се изненадах даже, че на вас ви казват след млякото да давате пюрето. Хубаво било детето да е гладно, за да може да приеме новия вкус (не знам доколко е вярно). Това ме устройва идеално и поради факта, че Ники вода не пие, а от пюретата доста се ожаднява (аз също си ги хапвам  Embarassed ) и като й дам да суче след пюрето и си се й напива. Само не мога да си представя как ще заместя цяло хранене, засега ми се вижда невъзможно.  newsm78

# 655
Мама Ради, извинявай, че чак сега ти отговарям. Моите хора живеят в Берлин. Пратих им инфото за акушерката, но не знам дали са се възползвали, че малко ни е трудна комуникацията, та не сме се чули, за да разбера подробности. Благодаря ти за вниманието!  Hug Hug Hug
*Cveteto*, дъщеря ти вегетарианка ли е? Аз също си мислех още с баткото да го "правя" вегетарианец, но после се замислих как няма ясла, няма градина - никой няма да му готви специално, и се отказах. Ако той реши да стане - негова си работа. Но не вярвам, обича си месцето.  eat  Иначе аз никога не съм яла месо и се чувствам супер. Но пък таткото яде, така че и това ми беше довод да му дам на малкия месо. Някак си не въри да гледа баща си как яде, а на него да му е забранено. При мен цялото семейство си бяхме, включително баба и дядо, така че беше по-лесно приложимо.  Grinning
Нямах много време да ви чета тези дни, че използвахме хубавото време да сме навън. Sorry! Видях само някакви рецепти за торти и ми потекоха лигите! Гадини такива!!!  #Cussing out  Wink
Целувки на всички! Надявам се скоро да имам повече време! Но май само си се надявам... то само  wash hang 1ironing newsm28 breastfeeding и  sleepuu

# 656
Зарче ,честит рожденник ,сега виждам ,че днес празнувате   bouquet
На 15 септември и на 24 май ми е винаиг много криво ,но това е защото винаги съм си мечтала да бъда учителка ,а така се изложих  с висшето (до 2 курс съм учила  няма изгледи да завърша никога Sad)
Тини мини ,Вики е толкова лъчезарна ,направо се разтопих ,честно  Hug
Не знам като стане време моя Пухчо да ходи на градина и училище ,ще рева сигурно и аз ,и той  Joy

# 657
Привет момичета.
Една виртулна почерпка и от нас. Днес ставаме на 5 месеца. На всичкото отгоре си имаме и подарък зъбче. Лека вечер.

# 658
zar4e честит ти рожденик!
Звездичка! според моите познати по най- мразените предмети(за мен любими) химия и физика.
GerganaK и аз си мисля за торта но засега съм решила че времето ми не е много и не мога да експериментирам затова ще направя една бисквитена торта с млечен крем,а само ще експериментирам с "Марципан Варна" като покритие отгоре рецепти за него има в тортената библиотека,а крема ми е :1л. прясно мляко
9 с. л брашно
1 ч.ч. захар
3 яйца
2 ванилии
малко масло/за да не засъхне крема/
разбиват се брашното захарта и яйцата, прибавя млякото и се вари до сгъстяване, след това се добавя ванилията и маслото

# 659
ГерганаК, провери в кулинарния подфорум - там има стотици рецепти.
Зар4е, честит рожден ден на малкия голям батко   bouquet
J_M_M, тук в двора имаме едно майче, която пише дисертация по някаква физика  Shocked, пък е голяма сладурана. Викам й "ти съвсем нормална изглеждаш за това, което правиш"  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт