Отговори
# 630
Вася, освен да пробваш някакъв друг плод или зеленчук, може също и каша от елда, киноа, амарант понеже са без глутен или просто изчакай малко и пак пробвай да захраниш. Може и да пробваш да добавяш кърма към кашите и пюретата, може така Ани да ги хареса повече.

Цвете, аз също не съм захранила ще чакам твърдо шестия месец.

# 631
Звездичка! – завиждам ти за косопада.Надявам се и моя някога да спре...

IceIceLady – голямо мазане е паднало май?!

*Cveteto* - аз също бях със запушен нос от 6-тия месец на бременността до преди месец, когато отидох на УНГ и се оказа че имам някаква алергия която сега лекувам само с 1 спрей и хапчета Ксезал. Да чукна на дърво от както започнах лечението си дишам без грам капки(пу пу пу). Каза ми ако искам да ида и при алерголог да ме провери ако искам. Ако не си ходила и имаш възможност – съвета ми е да идеш да се провериш.

Мами аз съм много щастлива понеже днес взехме нова придобивка на Дони.Понеже в тази количка
му е тясно на човечето, та му взехме сега тази
че е доста по широка.
Утре ще ходим в магазина да я вземем и почваме да я експлоатирамееееее.

# 632
  • София
Кака Гоша това е стандартната двойка на НАН

Това, което си показала е хипоалергенното. Можеш да дадеш 1-2 кутии от него, но после е добре да се мине на "стандартната" 2-ка, поне според нашата педиатърка, защото все пак хипоалергенните млека са за деца с проблеми и не е "по-хубаво" здраво, неалергично дете да яде постянно от тях.
Аз давам НАН (първо НА, после обикновна единица) и съм доволна. Не съм имала проблами и с каките, и с Леа. Лактаната определено е по-добро, ама ако верно ти свършва за 2 дни (учудвате ме. Rolling Eyes то не е ли 600 грама. на мен нан-а, който е 400 гр. ми стига за 5-7 дни). Не мисля, че има производител, който не си контролира продукцията и прави "лоши млека". Основното преимущество на Лактаната е, че е био. Иначе разликата в цената е в пъти. Онзи ден взех на промоция в Метро 2 единички за 17.50 и 2 двойки за 16 лв.
Вася, присъединявам се към съвета на Звездичка. Изчакай още малко и не го насилвай.
Алеся, честито ви ново возило ! Peace
Соня, честита ви половин годинка , както и на всички, навъртели кръгли месеци !
Мацки, ако имате възможност, почвайте да кътате по някой лев за образованието на децата, че е страшна цифромания. Аз съм малко широки пръсти и сега всичко по 2 ми нарушава леко бюджета. Започвам да стесняам моите си харчове. Ако за тез години бях отделяла по 50-100 лв месечно "на книжка" както казва баба ми щеше да ми е по-добре. Confused

# 633
Алеся ,новата ви количка е страхотна  thumbsup thumbsup thumbsup
Една мама от нашата компания има същата в червено и мога да ти кажа ,че друго такова удобно возене няма ,няма да съжаляваш изобщо  Grinning
IceIceLady ,много се изкефих на снимката на СИяна ,поне приема картофа с усмивка ,не кат мойто диване с рев Confused
Вася ,в същата ситуация като теб съм - искаше ми се да захранвам ,но детето не ще Laughing
Чак да е повръщал - не е ,но определено не му хареса - нито картоф с кърма ,нито заленчуково готово пюре ,нито плодово ...ще чакам 6 месец и аз ,пък той ако ще да дава зор - ще чака LaughingИначе като седнем да се храним си е същото - точи лиги и си иска ooooh!
И аз като Нио не искам да мисля за времето ,в което ще трябва да изварявам шишета ,лъжици ,ще тропам с бурканчета и т.н. TiredСега е толкова готино - вадиш цица и готово Mr. Green

# 634
Ами, Биби, с теб сме имали реплики за храненето - Леа не беше ли на "тройна формула" - твоя кърма, още кърма + млекце АМ? Нашият е едряга /на дължина де/ и ако понякога се куми на 5 мерителни лъжички, друг път и след седмата реве неутешимо гладен  Laughing Затова гледам да го позахраня.
Благодаря ти за отговора за "Нан" - не наблягам на това да е хипоалергично след 6 -тия мес., но трябва да е про/ пре - биотично, иначе ме страх да не се запече, защото през първия мес. имаше такъв сериозен проблем

# 635
Звездичка! и аз мислех да чакам до 6 м ,обаче с този вирус се наложи да избързам,не че бързам много от лечебната хумана давам 3л в 60 мл вода и докато не навърши 6м,не мисля да увеличавам количеството или да добавям нещо друго иначе съм купила една оризова каша на нестле и си мисля с нея да продължа ,а след една две седмици да пробвам и зеленчуковите пюрета засега добре се справя от третия ден вече започна да преглъща почти без да избутва кашата с език.
tini-mini то добре с аспиратор но при баткото стигнах до проблем , много трудно го научих да издухва нослето, та за малкия мисля по рядко да ползвам.
Myriam това с мокренето на ръката има ли ефект?

# 636
  • София
Ами, Биби, с теб сме имали реплики за храненето - Леа не беше ли на "тройна формула" - твоя кърма, още кърма + млекце АМ? Нашият е едряга /на дължина де/ и ако понякога се куми на 5 мерителни лъжички, друг път и след седмата реве неутешимо гладен  Laughing Затова гледам да го позахраня.
Благодаря ти за отговора за "Нан" - не наблягам на това да е хипоалергично след 6 -тия мес., но трябва да е про/ пре - биотично, иначе ме страх да не се запече, защото през първия мес. имаше такъв сериозен проблем
Тройната формула при нас изкара 2 пъти по една седмица, щото се просра. Ошашавих го това дете. После беше на двойна кърма +АМ и сега от 1.5 м. е само на АМ. В "обикновената" НАН 2-ка има пробиотици Бифидус БЛ (ако БЛ ти говори нещо щото на мен не Mr. Green) ей сега направих справка с кутията. Доколко ще бъдат достатъчни са изакването, обаче ще трябва да тествате, някои мами се оплакват от запек при НАН или, че доста напомпвал - ние не сме имали такива грижи, но твърдя, че при всяко дете е различно. Grinning То с акото от сега нататък мисля да става по-лесно като включим и плодовите пюрета след 1-2 месеца.

# 637
Благодаря ви много за съветите момичета!

Засега наистина ще изчакам още известно време, а пък следващия опит мисля да направя с морков. Иначе след като говорих с моята педиатърка и и обясних че бебка е повърнала и ме е изплашила доста, тя каза да не се притеснявам, а следващия път да дам пак картоф с кърма, но да сложа вътре и захар ???? Аз мисля да не правя такива експерименти обаче. Ще купя готово морковено пюре на Хип и ще видим. Но ще изчакам поне още около седица преди новия опит.

Педиатърката също така ме посъветва да давам пюрето преди млякото. Вие как процедирате момичета? Аз съм чела, че е хубаво първо детето да си изпие млякото, да почине около 30-40 мин. и тогава да се дадат няколкото лъжички пюре. Тя обаче каза че тъй като тогава не била гладна затова не и харесвало пюрето. А мен честно казано ме притеснява първо да давам него, защото Ана и без това е злояда и ме е страх че изобщо няма да иска мляко след пюрето...

# 638
Вася мила - не слушай твоята педи. Питай я следващия път ако захарта е толкова полезна защо по пюретата подчертават специално че няма захар наред с глутена?!
А за даването, аз знаех че се дава ПО време на хранене или СЛЕД.Аз давах пюрето веднага след хранене защото ПО време на ядене при нас беше мисия невъзможна(като му вземехме шишето крещеше).И Дони не харесваше пюрето в началото, но това изобщо не беше защото "се бил наял"...просто децата имат нужда от време да свикнат с новия начин на хранене и със самата нова храна.Като мина малко време трябваше да видиш дали не иска..... smile3521

# 639
Цоп Grinning Много трудно ставам сутрин  Tired
По повод захранването определено до 1 година първо се дава мляко, а после храна, след 1 годинка нещата се обръщат. Сега, това по правилата извън България, тук при нас е по-различно  Rolling Eyes Обаче, моя дебелак Марк по-скоро беше обратното уж да пробутам пюренце или кашичка докато е по-гладен Mr. Green (защото определено са по-малко хранителни, а не повече от кърмата) но пак не изяждаше цялото количество според 'норматива' и си чакаше кърменето  Mr. Green Иначе в целия нормален свят няма такова нещо като "заместване" на млечно хранене с безмлечно до 1 годинка.
vasya.an, а тя по принцип повръща ли? Моята по принцип си повръща с повод и без повод и за мен това не би била притеснително, но за вас не знам... за захарта в храната -  Sick картоф със захар  Sick Sick да не говорим, че е нездравословно... бебетата имат много чувствителни вкусови рецептори, необременени от сол, захар и подправки, така че за тях неподправената храна има вкус! Защо не почакаш още 1-2 седмици и да опиташ да захраниш с нещо различно от картоф?

# 640
Alesya, определено мисля да не се вслушвам в съвета на педиатърката за захарта. аз и без това дадох картофчето смесено с кърма за по-познат вкус така че беше донякъде сладичко. Но пък явно не и хареса.

Tanya, имахме проблем с повръщането допреди няколко месеца, но това повръщане наистина ме уплаши защото нямаше нищо общо с обичайните й повръщания (връщане на мляко след хранене, или на малко подсечено мляко по-късно). Това повръщане беше на фонтан в огромно количество буквално имам чувстовото че цялото съдържание на стомахчето й се изпразни заради този картоф. Ще изкчакам още около седмица и ще да морковче пък дано този път да й се хареса и да продължим безпроблемно със захранването...

Весел и слънчев ден на всички!

# 641
Честит първи учебен ден на учениците и най-вече на Дари на Nefer! Да са здрави и да имат мнооого 6-ци! Simple Smile  Hug
Ето я моята девойка днес на път за детската градина:

Аз отдавна не съм ученичка, но много ми е празнично на тази дата.  Laughing
Алеся, честита нова количка, с кеф да си возите малчугана!  Peace

# 642
  • гр.София
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН И ОТ НАС!
НАЙ- ВЕЧЕ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ!

# 643
  • София
Честит първи учебен ден на всички ученици ! (Бивши такива - тоже  Mr. Green)
Да са много здрави, ученолюбиви, любознателни и с любопитни очи към целия свят, а усилията в училище
да бъдат възнаградени както подобава.

tini-mini, Вики е едно чудесно слънчево момиче. Изглежда много щастлива. Дано в детската градина се чувства добре
и има за учителки прекрасни хора и добри педагози.

vasya.an, виждам, че си се ориентирала съвсем правилно по отношение на захранването и "съветите" на педиатърката.
Това за захарта - направо нямам думи, както и затова, че все още има такива "специалисти". Тези хора къде и в кой век си мислят, че живеят ?!  Shocked
За повръщането - на твое място все още не бих се притеснявала. Възможно да е просто единичен инцидент - на всеки може да се случи, още повече на бебче, на което за първи път се дава нова храна, различна от млякото. Вероятно на детето още му е рано. Освен това за определени храни ще му трябва време да свикне с новия непривичен вкус, различната консистенция и т.н. Затова на теб ще ти трябва повече търпение. Честно казано сварен картоф без сол и други подправки е доста безвкусно нещо, така че е напълно разбираемо, че детето не го харесва. Но така или иначе на този етап - никаква сол, никаква захар !

И аз също знам, че първо се предлага мляко, след това другата храна - може на интервал от 30-40 минути. Така е до навършване на едната годинка. След това редът се променя. Освен това Tanya е права - в други държави не заместват млечно хранене до навършване на годинка на детото. У нашенско мамите се надпреварват коя ще замести по-бързо и повече млечни с безмлечни хранения до 12-ия месец ?!?!

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 14:13 от froh

# 644
Здравейте!
Честит първи учебен ден!Аз на този ден и на 24 май съм малко тъжна но така е обичам си професията ,но за жалост няма къде да практикувам(а то не се знае в бъдеще какво ще стане) вчера за моя голяма изненада приеха баткото на детска градина ,та днес само присъствахме на тържеството и се запознахме с госпожите ,а в понеделник живот и здраве се надявам да сме там ,дано бързо да се адаптира,сега само за децата от старата градина говори липсват му ,ама няма друг начин,беше време да заживеем в нашия си дом.
froh много си права една моя позната на 6м вече му даваше от тяхната храна- за Гергьовден си хапваха дроб сърма,а миналата седмица 10м няма каши,няма попари направо кифла с шоколад,за да не му присяда му я топеше в натурално сокче Shocked като видях,ама всеки сам решава как да гледа децата си.

Общи условия

Активация на акаунт