За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 20

• 27 764
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Правят,правят.В повечето аптеки за това специално не искат рецепта.

# 601
В момента сина ми е с хрема. Само с помпа действам. Капки му капах два-три пъти, и няколко пъти пръсках с Куикс. Но ги зарязах и сега само с помпата. Вече отминава, но първите дни преди лягане почиствах, и ако се събудеше през нощта - пак.

# 602
Ами то зависи и от самата хрема.Аз като опитвах да почистя нослето с помпичка нищо не излизаше,но не можеше изобщо да диша през носа.А като сложех от Коларгола след 4-5 минути успявах да изкарам доста с помпичката.

# 603
дребния е с хрема от 2 дни, действам с физиологичен р-р с клеева тинктура. много бързо намаляха и се сгъстиха, сега обаче не мога да ги изкарам с помпичката и едвам диша през нощта. точно в момента го слушам как хърка горкото  Sad сребърната вода лекарката ми каза да не прекалявам с нея, започвало да дращи на гърлото/носа ако се ползва много  newsm78

Кристина какви са тези капки, от какво са??

# 604
На дъщеря ми преди 1-2 години давах клеева тинктура през устата за подсилване,но от спирта който се съдържа в нея започна да покашля.Коларгол съм и капала веднъж като бебе,но тя трудно даваше а те се поставят с капкомер,не са спрей.Приготвят ги в аптеката и са кафяви на цвят,което изцапат не се изпира и са от типа капки които изсушават лигавицата на носа.

# 605
ясно, няма да са те. взех сега Низита маз, педиатърката я похвали пък да видим...като се събуди дребния за нощното хранене ще пробвам. иначе аз от клеевата тинктура сипвам само 1 капка в разтвора, да не му гори нослето. гадна история, едни ми казват грип, други - зъби, но каквото и да е си е гадно, аз се задушавам като го слушам  Tired

# 606
# 607
  • София
коларгола са със сребро.
на моето дете не му действат изобщо... принципно ги изписват за много течна хрема.

# 608
  • София
Да, със сребро са. Най-вероятно колоидно, не съм се интересувала от точното съдържание.
И на моята щерка не й помагаха.

# 609
  • София
да, колоидно сребро.

# 610
На дъщеря ми поне от две години вече и пръскам при хрема освен морската вода и еуфорбиум композитум-хомеопатична пръскалка  за всякакъв род хрема и в повечето случаи действа.Бебето също на няколко пъти беше със запушено,мъркащо носле и на нея слагах от двете неща и за няколко дни се оправя.

# 611
  • Mediterraneo
... едни ми казват грип, други - зъби...

А най- вероятното е грип заради зъбите.
Два пъти ползвах Коларгол за бебето, моментално сгъсти секретите и за 3-4 дни всичко премина. Последния път взех Еуфорбиум- също моментален ефект се постигна.

# 612
Ами,не знам.Аз малката с Коларгол я оправих и както е писала Тарталета за няколко дена всичко премина.Не знам за кава хрема са но нашата беше чудо просто.

Да попитам и аз нещо.Когато ръцете и нослето на малката са студени означава ли,че на нея й е студено?Питам защото вчера към 7 следобяд бяхме навън,тя беше добре(даже прекалено) облечена-боди с дълъг ръкав,чорапогащник,екип-панталон+суитчър и сложих чувалчето за крачетата на количката.Колко повече да я обличам?А ръцете и нослето бяха студени.Какво да правя?

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 09:39 от kristina(1986)

# 613
аз лично мисля че е нормално при студено време да е студен носа на детето, нали все пак лицето й е открито  newsm78

да питам пак за хремата - от физ. р-р с клевата тинктура на малкия се сгъстиха секретите много, само че по този повод едвам дишаше и снощи не издържах и купих Низита маз, която овлажнява лигавицата. днес пак са по-течни. така ли трябва да е? или да спирам мазта? за сведение - мазта ми я препоръча педиатърката, ама ако ще ме връща в първия ден с течащите като река сополки...

# 614
  • София
Криси и аз мисля, че когато е навън и ръцете и нослето са на открито може и да са студени.
На мен редовно зимата ръцете и носа ми замръзват, при положение, че на тялото не ми е студено.

Рика, а нещо за лечение на самите секрети? Да не си играеш да ги сгъстяваш и втечняваш, а те да продължават.

Общи условия

Активация на акаунт