За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 20

• 27 760
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Криси, проверявай на гръбчето или ръцете  навътре към лактите, ако там е студено, вече е знак, иначе откритите части ест , че ще са хладки в такова време.

# 616
нищо не ми изписа, каза да слагам само физиологичен р-р и сребърна вода, междудругото ми спомена и за мазта. затова и питам - знам че трябва да се сгъстят, но след това сами ли си пресъхват? илипо добре да са по-течни и да изтичат през нослето? просто не съм наясно какъв е процеса, не помня и при мен (рядко имам хрема) как стоят нещата.

# 617
  • София
значи една хрема би трябвало да се сгъстява и да изчезне, като преди това е най-гъст секрета...това принципно.
напълно е възможно обаче самата маз да се втечнява в носа и да изтича после, а не хремата да се е втечнила.

# 618
Angel хремата се е втечнила, чувам го как пак хърка, а беше попрестанал. а и секретите излизат жълтички и по-течни, мазта е почти безцветна. затова реших че пак ги втечнява. тцтцтц значи точно преди да изчезне съм прецакала нещата с тази маз, как ме е яд!  Banghead

# 619
  • София
а продължадаш ли с клеевата тинктура?
иначе аз си помислих за втечняването защото като ползвам ринолекса така става, той се втечнява от топлината в нослето и после излизат някакви много цветущи неща(че той е жълт), но си е предимно мастта това...
иначе низитата нали целта и е да размекне твърдите сополки...до колкото помня наистина тя действа общо взето като физ. р-р...

# 620
ами продължавам да. смятам на този вариант да си остана, тази маз нещо не ми вдъхва доверие. мерси за помощта!

# 621
  • Шумен
Момичета давали ли сте Калциев глюконат сироп, и ако сте какво мислите за него. Сега лекарката ни го препоръча по тел-а за реакция от ваксината за шарките. Сега четох за него в нета при какво се прилага, но искам да събера и малко впечатления преди да го купя.

# 622
на мен педиатърката ми го препоръча при алергична реакция. сега пак ми го препоръча заради хремата и кашлицата. доколкото съм чела не е много хубаво да се дава, защото повишавал калциевите нива в организма, което не е ок ако няма специфична нужда от това. аз лично прецених да не го давам, има достатъчно други къде по-безопасни препарати за приемане.

# 623
  • София
desitoo, на мен педиатърката също ми го е изписвала за дъщеря ми при някои видове хреми. Не винаги обаче.

# 624
  • Mediterraneo
Давала съм и давам Калциев глюконат и на голямата, и на бебето. При алергични реакции, при ваксинация, при разболяване. Не смятам, че няколко дози биха вдигнали драстично нивото на каквото и да е в организма, така че това не ме притеснява( голямата ми прави някаква алергия, при която избиват червени петна по бузите; повлиява се точно от 2 приема на глюконата).

# 625
Калциев глюконат ни е предписван - за подсилване на имунитета и антиалергично ......... при хреми , употреба на АБ, при обриви , след ваксини ........ Няма начин да става натрупване щом следваш предписанието и не го даваш системно и упорито .........

# 626
anyway, аз ползвам други средства за изброените неща, от които също съм много доволна и за които нямам притеснения от предозиране. така че на кой каквото му допада, щом ви върши работа - чудесно  Peace

# 627
  • София
Момичета, малчо глътна преди малко парченце СУРОВО пилешко месо... имам ли повод за притеснение?
То... малко смешно... Simple Smile

# 628
аз не бих се притеснила, едва ли от едно парченце ще й стане нещо  Wink

# 629
Абе помогна сребърната вода за носа, ама доста помагна и жената, която я гледа малката - на нея все и се струва гола и я облякла повечко докато ме няма...явно го държа много голо детето, а уж не съм от най-смелите майки ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт