За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 20

• 27 716
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
За четките ......... първите четки ( защото те бяха комплект ) бяха на Канпол - чесалка , четка силикон , и четка косъм . Много сладки и удобни за сина ми , започна да ги ползва сина ми на около година и 2-3 месеца ......... Но повече като че ли ни бяха за запознаване отколкото за вършене на работа , т.е давах я да я подъвче и след това колкото можех аз изчетквах няколкото зъбчета в устата му . В нашият вход имаме семейство зъболекари и като питах от кога се почва , жената ми каза : От появата на вторият зъб е добре вече да се почистват ...дали със силиконов пръстен или с четка е твой избора ..... След няколко месеца взех и паста - на Чико , а първоначално не е необходимо да миеш с паста... Peace

# 676
  • Видин
Забравих. Аз мия с паста Ненедент и накрайникът към нея. Супер удобно ми е и Габи много се радва. А четката ми се струва, че ще му я вкарам прекалено навътре - той както мърда и не се спира за секунда даже. Ще предложа четка по-нататък когато сам започне да върши тази дейност  Laughing

# 677
и още нещо да питам освен с тези торбички дето се копуват за урина за децата по друк начин как мога да взема урина? биберон категорично не

# 678
Имам въпрос, добре че се сетих...: откога започнахте да миете зъбките на децата?

Аз започнах след 3г, просто не виждам смисъл по-рано. Оособено да забъркам в устата на няколкомесечно бебе с едва показало се зъбче  Laughing

Купих детска четка, обикновена (не съм виждала на детските четки да има както за големите софт, медиум...) и паста за 0-5г с флуор  Peace

# 679
  • на Русе
Pepe, пробвай да я изпикаеш на гърне или леген. Веднага след сън винаги пикаят.  Peace

# 680
Момичета помагайте, имам бебе на 4 месеца и половина, което почти от началото си е на АМ, на НАН, от два-три дена започнах да давам сокчета за първи път.Не ги приема особено, но аз съм настоятелна и ги пием с лъжичка.Еми да, ама от вчера това дете мойто не иска да яде, по принцип се храним на 4 часа и не показва да е особено гладен и тогава, малко ми е злояд, и ядем по 150 мл. на хранене/Има дни в които даже пропуска едно хранене, защото го е проспал примерно.Днес яде последно в 3 и досега го мъчих, не иска и не иска да яде и грам от млякото, реве та се къса като го види.Не може да не е огладнял до сега, това са близо 7 часа?!
Притеснявам се да не е болен и за това да няма апетит, но няма никакви симптоми.
Ох не знам.
Много се шашкам

# 681
От 3 часА насам друго пил/ял ли е?

# 682
Само вода, и 2-3 лъжички сок от ябълка

# 683
Колко вода? А и този сок....Ами като даваш друго, то най-често е за сметка на по-важното мляко. За момента му е нужно АМ, вода можеш да даваш мъничко след хранене, ако иска. Пишка ли достатъчно?

# 684
  • София
.:.Stef.:. - време е за миене, детето предполагам има не 1 и 2 зъба, вероятно не е и само на мляко.
за четка ползвах на аквафреш фаза 1 до към 3 годинки.

# 685
Ами към 5 часа заспа и пи не повече от 10-15 мл вода.Сок му давам много малко, тъй като четох, че трчбва да е постепенно, на ден да изпива не повече от 20 мл.
Пишка си иначе да.Днес имаше и запек даже.Може да е било от сока от круша който пи вчера, чух, че той запичал.Не знам дали това има отношение по темата, ама си се чудя.Вода задължително пием след хранене за да му се измива устичката.Имахме и млечница по принцип, но сега устичката ни е чиста

# 686
  • София
круша разхлабва...от друга страна като стомаха не приема една храна може вс да се очаква.... ти защо точно със сокове започна? иначе може от запек да го боли корема и да не иска да яде...но пък тогава щеше и да плаче...
иначе кой знае какъв съвет не мога да дам, не ми се е случвало толкова малко бебе да не иска мляко, ако ще ти е по-спокойно консултирай се с лекар... и спри със сока.

# 687
Ох дано да се събуди по някое време посред нощите да мрънка да яде.Вечерта ще е поакзателна, ако се събуди чак в 7 нормално за хранене вече ще е странно

# 688
Бебето е почти на 5 месеца, така че и да не се събуди през нощта за ядене, не е толкова чак страшно. Ако и утре не яде, консултирай се с лекар. Но за момента спри сок, вода, и подобни. Освен това можеш да пробваш да го нахраниш полузаспал по някое време тази вечер.

# 689
Ок, така ще направя.Благодаря ти

Общи условия

Активация на акаунт