За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 20

• 28 126
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте момичета! Моят въпрос е как събирате урина на бебока за изследване, от аптеките ми дават едни такива торбички, които като ги сложиш в памперса трябва да се напълнят. При първата не знаехме, че се залепва за шушито на бебонка, та урина имаше навсякъде по памперса и извън него, но не и в торбичката, втората я залепихме на шушито, но отново имахме чиш само в памперса, дали някъде не правя нещо както трябва?

# 16
Трябва често да проверяваш памперса,защото ако се забавиш се излива от пликчето.Номера е да я хванеш веднага след като свърши работата.

# 17
Ох, само ако можех да разбера кога е направила чиш, а иначе къде на майтап, но май наистина ще залепя поредната торбичка и ще я оставя да поиграе голичка само по нея, та дано стане работата. Joy Joy Joy

# 18
  • Шумен
Моите на момента ги разлепяха, докато залепя памперса вече са успели да ги разлепят   ooooh! голяма борба падна преди 6 месеца и сега тези дни пак ни предстои  Tired

# 19
Можеш да пробваш веднага след сън или малко след хранене. Децата на тази възраст пишкат често. Средно на всеки 20-30 минути. Друг вариант е с памуче в пелената и като се изпишка истискваш в чашката за пробата. Носиш до час след това. Успех.

# 20
....ще залепя поредната торбичка и ще я оставя да поиграе голичка само по нея....

Може и така. Времето е топло, нищо няма да и стане.
Иначе и с памучето става. Аз така взех на сина ми на 6 месеца. Не е нужна стерилна урина, така че няма проблем.

# 21
Аз и на 6 месеца и на 1 година процедирах по един и същ начин. Сутрин след сън измивам дупето и я оставям голичка на леглото, заиграва се с нещо и аз си дебна с чашката. Памукът също е опция.  Peace

# 22
  • София
Здравейте момичета! Моят въпрос е как събирате урина на бебока за изследване, от аптеките ми дават едни такива торбички, които като ги сложиш в памперса трябва да се напълнят. При първата не знаехме, че се залепва за шушито на бебонка, та урина имаше навсякъде по памперса и извън него, но не и в торбичката, втората я залепихме на шушито, но отново имахме чиш само в памперса, дали някъде не правя нещо както трябва?

будя го аз, измивам пишката само с вода, лепя нещото и без да слагам памперс чакам да се изпишка. Ако не стане веднага...давам водичка например... и чашки сме преливали..

# 23
  • Варна
И аз направих така: събудих я, измих я веднага, залепих и торбичката и докато се разсъни и се изпишка. Винаги след сън се изпишква

# 24
И аз така направих-събуди се,измих дупето,залепих торбичката и я оставих без памперс.Докато я нахраня се беше изпишкала.Другата седмица пак ни предстои такова изследване,да видим как ще се справим,че вече е по-голяма.

# 25
и ние след сън се измихме и го оставих по голо дупе, но не сме взимали урина с колектор, а направо със стерилна чашка. Аз дебнех с нея и му давах да пие водичка по малко от време на време, а баща му реши, че като прелива вода от чаша в чаша ще стане по-бързо  hahaha такива номера правели едно време по лагерите  Crazy Иначе и на пусната чешма в банята пробвахме, но е малко трудно да го държиш и да дебнеш кога ще се изпишка...свършихме работата за 15-20 минути  Wink

# 26
  • Велико Търново
До сега почти не съм имала проблем с колекторите за урина. Понеже ни се наложи 10 дни подред да вземам урина на малката, пък и няколко пъти преди и след това, явно им хванах цаката. Но наистина най-лесно е както казаха и другите майки, залепяш колектора и оставаш бебето голо (т.е. без памперс). А самия колектор го залепям хубаво, т.е. да не влезе въздух, за да не се отлепя.

# 27
Залепих и сложих памперс, щото в момента, в който сложих найлончето, то стана най-интересното нещо за дърпане. hahaha  При момиченцата процедурата със залепянето май е по-сложна.

Извинете, ако тук не е подходящото място, но препоръчайте ми хубава съвременна книга за отглеждане на дете.  Hug

# 28
  • Шумен
Аз пак да се допитам до вас по-опитните от мен майки Simple Smile На Валя и потекоха сополи и се сблъскахме с проблема как да ги изчистя. С помпичката не дава, изпада в див ужас с писъци и мятания насоча ли я към носа. Опитах различни подходи и на игра и да я опознае първо (това ни е първо ползване) заиграва се но усети ли че ще я преведем в действие подивява. Единствено успявам някак да попия с кърпичка изтеклото от носа и то невинаги. Не ми се иска да я подлагам на такъв стрес но и аз вече не знам какво да я правя като я сложа в леглото едвам диша милото Tired

# 29
Никое дете не обича помпата за нос. Колкото и да й я даваш да я "опознава", това няма да промени реакцията й. Да, неприятно е да си стресираш детето, но с този уред няма друг начин. И на мен не ми харесваше, но я ползвах поне по няколко пъти на ден, когато Иво беше малък. Голяма борба и пищене беше  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт