За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 20

• 28 142
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • София
със стеримар...може и с клечка за уши да си помогнеш, ако не е съвсем вода секрета.
аз лично помпа съм ползвала неуспешно 1-2 пъти и я хвърлих. А и като цяло знам, че може да влоши нещата...така че...не съм им фен.

Amica - на мен любимата ми е Изкуството да бъдеш родител на Додсън. http://www.book.store.bg/p4588/izkustvoto-da-bydesh-roditel-d-r-fichu-dodsyn.html среща се и док из нета.
иначе, в нета ще намериш доста повече инфо за всичко което те интересува. Тук в закованите теми в този раздел има Библютека, В кърмаческият и в храненето с АМ има за всичко свързано с тези неща, в самият сайт бг-мамма има доста статии, както и в сайта на биберон.... дори само тези неща да изчетеш, ще са ти колкото 10-тина книги за отглеждане на деца....

# 31
Даааа, и синът ми изпада в див ужас от помпата за нос, поне в началото, сега като че ли посвикна Thinking. Но пък хубаво се издърпват секретите с нея.
Ползвай смело Peace. Поне аз така правя.

# 32
  • Шумен
Аз с клечки за уши до сега действах, но няма как течното да махна с тях или поне доста време ще ми отнеме да подсуша. Ами ще се борим друг изход тогава няма явно. Дано мине по-бързо това вирусче и хремата с него та всички да се успокоим.

# 33
аз лично помпа съм ползвала неуспешно 1-2 пъти и я хвърлих. А и като цяло знам, че може да влоши нещата...така че...не съм им фен.

Как?  Thinking 

# 34
  • София
като от вакуума се раздразни допълнително лигавицата и почне да отделя повече секрет...

# 35
Хм, странно. Не е ли същото да си издухаш носа?  Не знам, аз по този начин спасявах Иво от задух и за всичките години на сополи, да чукна на дърво, никога не е направил усложнение към дихателните пътища.

# 36
Момичета,кажете какъв шампоан да взема на дребната.Досега ползвах на Нивеа бейби,ама не съм доволна-слагам по 1 капка и после едва го измивам,постоянно се пеносва.Искам някой дето хем да образува пяна,хем после да се отмива лесно.

# 37
  • София
аз пък с никой шампоан не съм имала такъв проблем - ползвала съм на хип, на евент, на джонсън и шаума(но от двата последни получи пърхут), както и 2 в 1 геловете за тяло и коса на бюбхен и нивея.всички ги отмивам лесно...

Мечо Пух - не знам, както казах така и опит нямам истински с аспиратора, това от неонатоложка го знам, нашата педи също не препоръчваше аспиратор. А иначе...да аз като си духам носа, често после ми се запушва още повече....така че - предпочитам промивки.

# 38
Не съм имала и аз такъв проблем с шампоаните Thinking. Ами просто купи друг. То всеки е доволен от някой. Купуваш и пробваш Peace.
Ползвали сме Джонсън за дъщеря ми,Чико Бюбхен, и сега на Адерма за сина ми.

# 39
Здравейте,момичета!Да ви питам,на някой случвало ли му се е подобно нещо?Малкият е на 10 месеца,не може да ходи още,но се катери по кошарата и е на милиметър да се преметне.Не може да го оставяме сам в стаята,защото 100% ще се преметне.Не може да махнем и преградата,защото пак ще падне.Още не може да се качва и да слиза от креват.Сега таткото обмисля разни допълнителни прегради.Направо незнам.Днес го хванахме едва ли не във въздуха и съм много притеснена.

# 40
  • София
на 10 месеца не се е случвало...но пък  като е бил буден не е и седял в кошара, нито като новороден, нито на 10 м....
на година и 10 месеца влезе обаче он вън на вътре, и махнахме 2 от пръчките...а по-късно и цялата решетка.

За мен решението е просто да не я държиш в кошара, така и така трябва да пълзи и да се учи да ходи, а това няма как да стане в кошарата.

# 41
Здравейте,момичета!Да ви питам,на някой случвало ли му се е подобно нещо?Малкият е на 10 месеца,не може да ходи още,но се катери по кошарата и е на милиметър да се преметне.Не може да го оставяме сам в стаята,защото 100% ще се преметне.Не може да махнем и преградата,защото пак ще падне.Още не може да се качва и да слиза от креват.Сега таткото обмисля разни допълнителни прегради.Направо незнам.Днес го хванахме едва ли не във въздуха и съм много притеснена.

Нашата кошара е преносима и малкият съм го хващала да надига крак, но не е успявал чак да излиза. Може би този вид са малко по-дълбоки. Е, предполагам, че сега на тази си възраст ако опита, ще успее ooooh!. Като по-малък съм го остовяла в кошарата и то доста сутрин след сън или ако трябва да отида до тоалетна, да се изкъпя...
Щом при вас това вече не е вариант, просто не го оставяй вътре. Моят син много си стои и досега в столчето за хранене, когато върша нещо. И часове е откарвал като готвя например. Но си стои. Освен да опиташ това.

# 42
Добро утро!Стефа е с разстройство от вчера.Една съседка ми даде капки био Гайа, в 50 мл чай сложих 2 капки.Нали е безопасно, питам, защото досега не съм й давала?По колко и как да ги давам, докато проблема отшуми и нали могат да се купят без рецепта.Лек ден

# 43
  • София
напълно безопасно е. 5 капки сутрин се дават, като се разклаща първо добре шишенцето...може и на новородени за коликите, и при разтройство и при прием на АБ, и при запек....
Аз съм давала веднъж - май 20 дни давах...или цялото шишенце беше...не помня...
без рецепта ги купих, пренасят се с лед до тях(от аптеката ми дадоха шише с лед) и се държат в хладилник. Обаче имат срок на годност  след отварянето 1 месец...така че зависи и кога ги е отворила съседката ти.
http://www.framar.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%B9%D0%B0- … -pid30012234.html

ето подродно да прочетеш.

и имай предвид, че им трябва малко време да се натрупат, за да подействат...

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 08:52 от Angel_Dust

# 44
Преди 2 -3 дни, мерси за отговора

Говорих с фарамевт,няма да помогнат внашия случай, каза да й дам половинка ентерол или смекта.Засега ще пробвам с оризова вода и запичащо пюре.На обяд дадох моркови и тиква, а следобяд ще дам банан.

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 11:35 от gitadam

Общи условия

Активация на акаунт