За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 20

• 28 143
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Синът ми е с  лека инфекция на ухото и полепи по гърлото. Пие антибиотик Зинат, а в ухото капя капки за уши Отипакс....но вчера бяхме и на специалист уши,нос, гърло и той предписа за полипите Гранулин.... има ли някой мазал гърлото с това нещо и помага ли наистина, защото доста трудно му бъркам в гърлото да го намажа...пък и ми е чудно защо това лекарство го няма в човешките аптеки, а мъжът ми го купи днес от Монтана от ветеринарна аптека newsm78 Притеснявам се все пак да не му стане нещо, макар, че си спомням, че и нас като малки са ни мазали с това зелено гадно нещо Tired

# 91
  • Видин
Гранофорин ли? И аз знам, че вече не се произведа, а го има само по ветеринарните аптеки...
Аз и не знам как ще успееш да му намажеш гърлото  Rolling Eyes Не знам какво да кажа. Бързо да се оправяте  Praynig

# 92
Мерси, Аманитка! Да, гранулин и гранофорин е едно и също. Сега някак си успях да го излъжа и намазах, но не знам дали е достатъчно навътре. Иначе мисля, че вече е по-добре - не вдига вече температура и си е същото диване като преди.

# 93
  • София
Никога не съм успявала да намажа гърлото на дъщеря ми с гранофурин. Педиатърката ми каза, че мога да капвам 1-2 капки в лъжичка и да дам така.

# 94
  • София
Момичета,бебето е с разстройство от няколко дни-ака по 3-4-5 пъти на ден,доста е рядко,но цвета повече ме притеснява-белезникав,има цвят на слонова кост,но пък не винаги,в повечето случай е жълто до оранжево,с месо не е захранен още,глутена го въведе батко му от миналата седмица, и то казвам въведен,щото баткото му наджаска една трохица хляб в устата,та затова е въведен...сега от 2 дена е само на АМ,но пак продължава тая история.
 Искам да подчертая,че до миналата сряда пи антибиотик Оспамокс(възможно ли е да се чисти нещо?),зъб няма,дали може от тях да са тия истории?
 Педиатърката ми е отпуска до утре,та затова реших да ви питам,може някой да се е сблъсквал...
 Като настроение е абсолютно спокоен,смее се непрекъснато,не  мрънка,температура не е вдигал...

# 95
Че то ако е от АБ нямаше ли да се прояви в периода, когато е бил приеман? Може да е от летня вирус. Жълто-оранжево си е нормално ако, но белезникавото не е ли диария?

# 96
Никога не съм успявала да намажа гърлото на дъщеря ми с гранофурин. Педиатърката ми каза, че мога да капвам 1-2 капки в лъжичка и да дам така.
Не се бях сетила за този вариант, сигурно ще го пробвам....но няма ли да се стече в гърлото или ще си полепне по полипите колкото трябва Rolling Eyes

# 97
  • София
Педиатърката беше казала, че става този метод. Предполагам, че се стича и в гърлото.
Само 1-2 пъти съм давала по този начин.

# 98
  • Plovdiv
записвам се в новата тема.Имахме доста трудни дни с малкия след 2 ваксини наведнъж.Цяла седмица беше мн нервен и Т вдигна. Но слава Богу вече е добре,като преди радостен и игрив.  Laughing

# 99
  • на Русе
Днес бяхме на консултация и се оказа, че фонтанелата е затворена. Обаче педиатърката ме учиди като каза да продължавам да давам вит. Д  newsm78 Нужно ли е според вас? На АМ сме, правим разходки всеки ден...  Thinking

# 100
  • София
Лично мнение - лято, АМ, ежедневни разходки, почти едногодишно бебе...не аз не бих сдавала  вит. Д....
ако детето няма някакви други проблеми, които да го налагат, защото вит. Д не се дава заради фонтанелата все пак.

# 101
записвам се в новата тема.Имахме доста трудни дни с малкия след 2 ваксини наведнъж.Цяла седмица беше мн нервен и Т вдигна. Но слава Богу вече е добре,като преди радостен и игрив.  Laughing

защо му слагате двете наведнъж  Confused с нашата педиатърка без думи се разбрахме - първо Пентаксима, след като го приключим (което стана сега този месец) минава хепатитната и тогава слагаме пневмококовата, две ваксини наведнъж ми се виждат много за такъв крехък организъм...

Въпрос - дребния постоянно ме хапе, за да си чеше венците. вчера на два пъти ми се стори че нещо ми дращи по пръста на долния венец, но не съм съвсем сигурна. уж гледах, но ми е трудно да видя каквото и да било, защото постоянно си слага езика върху венеца. иначе венците са му подути вече втори месец и от няколко дни отново усилено се лигави и хапе (имаше пауза от седмица). та въпроса е като излиза зъбче възможно ли е да го усетя, но да не се вижда още нищо?

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 18:31 от rika

# 102
  • София
rika, педиатърката на моите деца каза, че в момента ще слагат Пентаксим и Синфлорикс наведнъж, според новия имунизационен календар.

slavip, аз също не бих давала вигантол.
Моя син е лятно бебе. Педиатърката изписа Вигантол с думите "не е много редно на лятно бебе..." Давах седмица и спрях.

# 103
да, знам че е така по имунизационния календар, но не е фатално Синфлорикса да се отложи, още повече че ако се слага м/у 7 и 11м, има само два приема от него,  докато м/у 2-6м има 3...

# 104
Ние за ваксините се разбрахме да има 10дни между двете.До сега не сме имали реакция.На голямата ми дъщеря също слагахме Пентаксим ,когато беше бебе и тя също нямаше реакция.
Вигантол на бебето давах няколко дни и го спрях,през есента ще го започна отново.

Общи условия

Активация на акаунт