Дюкан ли?

• 15 192
  • 198
  •   1
Отговори
# 165
Хахахах това пък от къде го изкопа.Сега като се храним с генно модифицирани храни сигурно живеем по 100 години айде стига смешки моля.

# 166
Аз този вечния спор не го разбирам много, но понеже съм вегетарианка по рождение, която е отслабнала с Дюкан доста, не мога да не се намеся  Laughing . Нали си представяте колко отчаян трябва да е бил човек, който цял живот не е ядял месо, за да опита това? Та, имах невероятен ефект, успях да отслабна почти колко исках , беше ми много трудно, много често съм наблягала на проетини различни от пилешко месо... През цялото време ме  е следял лекар, защото имам проблеми и с бъбреците.

И така аз исках да отслабна и успях, но все още смятам, че тази диета е вредна. Когато я започнах мислех същото, но целта ми беше смъкване на килограми и да, Дюкан ми се стори най-приемлив вариант, в сравнение с разни хапчета или гладуване, което също приемам за вредно. Вярвам в балансираното и здравословно хранене, комбинирано със спорт, което обаче се оказва химерата на нашето десетилетие по много причини. Аз все още търся пътя си към него и през това време върнах известна част от килограмите си, свалени чрез Дюкан.

Защо обаче смятам, че е вредна?

Изключването на мазнини за много дълъг период от време според класическата медицина е лошо нещо. Пиенето на над 2 л. вода дневно е опасно за бъбреците. Строгото ограничаване от абсолютно всякакви въглехидрати (освен трици) за дълъг период от време е опасно. Спазванеот на режима една година например и хапването после на само един сладкиш първо те води до освирепяло желание за още (и много малко хора притежават такава силна воля, за да се спрат) и естевствено веднага се отразяват на килограмите. И така за много хора трета и четвърта фаза се превръщат в омагьосън кръг - прекаляване на галите, после вместо само ден на протеини, стават два... Не говоря за девойките, които пишат в темата, а за хора извън бгмама. Факт е, че Дюкан те изпива, а когато започнеш да вкарваш останалите храни тази изпитост изчезва, отслабващият започва да се терзае, да се люшка между изкушението и желанието отново да придобие изтънялост. Аз лично не супях да се справя с това и се отказах.

И относно това какво са ядяли древните хора - в зависимост от местоживеенето си едни са ръфали месо, други корени и плодчета. Повечето хора, които са се интересували от антропология знаят, че динозавърския бут всеки ден, отмлатен с бухалката е в голямата си част просто мит  Laughing .

Основният проблем не са ни нито месото, нито картофите, а всички онези неща в пакетчета и вакуумни опаковки - именно те са нездравословни. Инак всеки може да си отслабва както иска, но не и да твърди, че ограничаването на групи храни е полезно (казвам групи, за да не ми отговори някой да си ям пицата и да мълча  Laughing ).

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 18:01 от Umbra

# 167
Всички пакетирани храни, джънк фууда, са най-нездравословни - лишени са от всякаква хранителна стойност, имат само празни калории. Но освен тях има и други храни, които спомагат за натрупване на токсини в тялото вследствие на продължителното разлагане (а неутрализирането на токсините изисква повече мазнини).
Трайно отслабване се постига само със здравословен режим на хранене и достатъчна двигателна активност.

# 168
Трайно отслабване се постига само със здравословен режим на хранене и достатъчна двигателна активност.

Peace Това ми го каза и диетоложката ми. Започна с ''Това няма да ядеш,онова няма да ядеш...'' Не знам каква физиономия съм имала,но на края ми каза: "Абе,не се лишавай толкова много-спазвай някои от правилата ми и просто се постарай да осигуриш на тялото си някаква физическа активност (но не само разходки) поне 5 дена седмично и след 1 година няма да се познаеш."  Grinning

# 169
"Това ми го каза и диетоложката ми" Дюкан да не би случайно да е месар ами нали и той е доктор диетолог.Полезна диета няма каквато и да е тя, всички диети са опасни за човек .Все някоя група от храни се ограничава .Освен това всеки сам избира начинът си на хранене и никой не е длъжен да се съобразява с него.

# 170
Аз имам предвид здравословен хранителен режим (под което аз разбирам пресни органични плодове и зеленчуци, студенопресовани масла, ядки и други естествени продукти), а не временни диети с цел отслабване. Вторите не водят до траен резултат и наистина могат да бъдат опасни.
Моя колежка беше на Дюкан и й се чудех с какъв акъл си го причинява.

# 171
Разбира се ,че временните диети с цел отслабване няма да имат траен резултат ако след тях се върнем пак към безразборно ядене на какво ли не.За здравословното хранене съм абсолютно съгласна .И не мога да разбера какво толкова причинява Дюкан.  Аз преди да  почна режимът си правих изследвания и сега пак си направих и в двата случая резултатите ми са отлични.Разбира се ,че всеки организъм е индивидуален ,но всеки който започва нещо такова трябва да е наясно със здравословното си състояние.ПО горе имаше изказване ,че да пиеш по-вече от 2 литра вода е вредно за бъбреците ами аз щял живот си пия доста по-вече от 2 литра и никога не съм имала никакви проблеми с тях.Единственият ми проблем беше лакомията която ме докара до това ми състояние .Е сега успях да се преборя и с нея и не виждам нищо лошо в начинът по който съм избрала да се справя.Всеки има право на собствено мнение с което другите не са длъжни да се съобразяват.

# 172
Имам предвид разните степчета, кола-лайт и другите изкуствени подсладители, оцветители, Е-та и т. н. Всички те освен, че не са никак полезни, не се усвояват от организма, поради което той се принуждава да ги неутрализира, изолирайки ги в мазнини, които пък се складират като мастни депа. Искам да кажа, че всички изкуствени съставки карат тялото да трупа повече сланини.
Относно месото и млечните продукти- това е много обширна тема, достатъчно се коментира по другите вегетариански и вегански теми. Не ми се зачеква и тук, не ги понасям тия спорове просто. Но аз лично съм против.

# 173
  • София
Аз също съм от тези, спазвали Дюкан само в първите две фази. Спазвах го около два месеца и не бях на 100% стриктна. Свалих 10 кг. Започнах да го спазвам веднага след като спрях да кърмя. За първите 3 седмици свалих 7 кг и след това темпото се позабави. Спрях го, защото ми се появи проблем с бъбреците. Не зная дали е от диетата. Може би от неточното й спазване втория месец. Никога преди това не бях спазвала диети, а от бременността качих 20 кг, които бях твърдо решена да сваля. Наистина е страшно ефикасна. Но ефекта при всички е различен когато я спрат. Една моя колежка качи повече, кумата ми направо се стопи, а аз от момента на спирането не съм качила и грам, дори свалих още малко. Просто всеки организъм е различен и всеки трябва да се вслушва в собственото си тяло. То подсказва най-добре кое е полезно и кое не за него. Аз обичам да ям месо, но не обичам тлъстото месо. От както се помня любимото ми месо е било пилешко, пуешко, риба. Обичам и сирене. В моето семейство преди да заживеем с мъжа ми без сирене не сядахме на масата. Ядяхме едни и същи неща, но от рода на майка ми са по-закръглени, а от рода на баща ми всички са слаби (направо кльощави). Така сме и ние с брат ми. Той на едно ядене изяжда половин хляб с манджа (неразделна), а аз много рядко ям хляб, но брат ми е атлетичен, а аз не съм. Не съм дебела, но не съм и това, което искам да бъда.
За мен Дюкан съвпадаше с това, което обичах да ям и затова успях да издържа цели два месеца. Пробвала съм и други режими, но повече от седмица не мога да издържа. Начинът ми на живот не съвпадаше с тези режими.
Така че, за мен извода е, че няма нужда да се убеждаваме дълго дали режимът на Дюкан е ефикасен (вреден) или не. За всеки е различно. За мен беше ефикасен, защото съвпада с обичайния ми начин на хранене и нещата, които обичам да ям. Но аз не го разнообразявах достатъчно (не обичам много да готвя) и това естествено ми навреди.
Извинявайте дългото словоизлияние, но прочетох всички страници и от темата и ми стана интересно как за една статия може да се изпише толкова нещо.

# 174
swallow съгласна съм с теб за Е-тата и изкуствените подсладители отдавна събрах всичко в къщи което ги съдържа и го изхвърлих не ги и употребявам .Против съм и за употребата на Аспартам жива отрова е.

# 175
swallow съгласна съм с теб за Е-тата и изкуствените подсладители отдавна събрах всичко в къщи което ги съдържа и го изхвърлих не ги и употребявам .Против съм и за употребата на Аспартам жива отрова е.
Peace
Моята колежка, спазваща Дюкан не мислеше така.
Моето мнение е, че такова хранене не е здравословно, съответно и отслабването няма да е трайно (здравето отвътре личи отвън).

# 176
Дюкан освен отрови като подсладителите поощрява и употребата на парафиново олио
 #2gunfire
изобщо лекар и половина
а патките без мозък слушат и изпълняват

към анализа ми от преди 2 стр бих добавила и опасността от жлъчни кризи
дълго време на нискомазнинен режим води до натрупване на камъни и песъчинки в жлъчката, които при едно мазно хранене след време водят до силна криза и съответна операция
честито на печелившите както се казва

Имам предвид разните степчета, кола-лайт и другите изкуствени подсладители, оцветители, Е-та и т. н. Всички те освен, че не са никак полезни, не се усвояват от организма, поради което той се принуждава да ги неутрализира, изолирайки ги в мазнини, които пък се складират като мастни депа. Искам да кажа, че всички изкуствени съставки карат тялото да трупа повече сланини.
Относно месото и млечните продукти- това е много обширна тема, достатъчно се коментира по другите вегетариански и вегански теми. Не ми се зачеква и тук, не ги понасям тия спорове просто. Но аз лично съм против.

в голяма грешка си тук
не всички консуматори на месо консумират изброените от теб отрови
много хора се стремим към чиста и еко храна, към месо и млечни от щастливи крави, доволни прасета и свободни кокошки
именно такива са продуктите, които се купуват от моето семейство
а и не пропускаме да минем покрай фермите да навестим кравите и теленцата

# 177
...към анализа ми от преди 2 стр бих добавила и опасността от жлъчни кризи
дълго време на нискомазнинен режим води до натрупване на камъни и песъчинки в жлъчката, които при едно мазно хранене след време водят до силна криза и съответна операция
честито на печелившите както се казва...
                              Да, моите две познати, които споменах на първа страница получиха такива  Peace.

# 178
да добавя още нещо

след като минах от Дюкан (18 месеца) на ВМ НВХ преди около година установих, че съм си докарала инконтинентност (ако се пише така  newsm78, почнах леко да се изпускам при спорт или силно кихане  Embarassed), този проблем в началото беше съвсем слаб и постепенно се засили
в момента, в който промених режима, ми трябваха около 2 седмици, за да се оправя
в началото не обръщах внимание на промяната
но после четох блога на една тукашна лекарка, където за всички болести има отчет кой как се е повлиял от този режим ВМ НВХ
ми да, там беше и моят проблем и беше обяснено защо

за една година вече не ми се случи нито веднъж повече
а кихам доста силно
и тежко дигам

# 179
  • Пловдив
към анализа ми от преди 2 стр бих добавила и опасността от жлъчни кризи
честито на печелившите както се казва

Ще позволя да не се съглася. Аз имам проблеми с жлъчката - държа да подчертая, че е от преди Дюкан. Обсъдих режима с гастроентероложката ми и тя го одобри на 100% с изключение на мазните риби. Защото при проблеми с жлъчка диетата изключва абсолютно всякакви мазнини.  Забранено е. И това съвпада с режима на Дюкан.

Общи условия

Активация на акаунт