Дюкан ли?

• 14 910
  • 198
  •   1
Отговори
# 150
Цитат
Пък те и вегетарианките само това чакат,да им се отсвири сбор

nikolexa, хайде да не преувеличаваме толкова, става ли?
Първо, аз съм единствената вегетарианка в темата; второ, не съм го споменавала никъде - някой с гордост ме "разконспирира" (понеже е тайна  Laughing); и трето, за пореден път подчертавам, че не съм коментирала режима на Дюкан и с една-единствена дума, а само цитирах нечии изказвания, които са толкова красноречиви и толкова добре говорят за автор(к)ите си, че всъщност не се нуждаят от коментар.

Та, в този ред на мисли,
Цитат
да се смуче от пръстите е направо смешно
  Whistling

# 151
И аз ще си изкажа мнението по въпроса, макар че не знам дали има смисъл  Wink

Явно е, че няма как да убедиш някого в нещо което е на 180 градуса от неговите твърди убеждения. "Дюканките" виждат резултатите, които винаги са искали - свалените кила. И това автоматично се превръща в изключително успешен режим за тях...независимо от всичко...
Аз съм запозната много добре с Дюкан смея да кажа. Четох книгата, събирах рецепти и бях на този режим около 40дни. Нямах никакви проблеми по време на режима всъщност. Отказах се по други причини. Първо, че книгата въобще не ме убеди, че това е начин на хранене "достоен" да се настани за цял живот при мен  Laughing А аз исках нещо такова. Исках начин на хранене, който да си стане мой и да си го спазвам. Аз не вярвам в диети и разни временни режими. И после да се върнеш на "стария хал"  Wink Второ, не смъкнах повече от 5-6кг за това време, което се постига и с доста по-либерални режими. Трето, накрая всяка манджа сготвена по дюканска рецепта ми имаше еднакъв вкус. Сменях постоянно рецептите, но това не ми помогна.
Така, че се разделихме с Дюкан набързо и общо взето за мен това наистина се оказа много глупав режим  Rolling Eyes Много се радвам за жените, смъкнали десетки кила с него, но това не го прави по-добър  Wink
С други режими от "общоприетите" нямам опит. Попринцип не съм склонна да се вкарвам в някакви строги рамки, графици и менюта. Нямам време и нерви да се вържа за печката и да прекарвам там 2/3 от времето си, за да приготвя менюто искано от мен за седмицата. Особено, като се има предвим че не са длъжни цялото ми семейство /особено децата/ да диетуват заедно с мен. Което значи, че трябва да готвя и за тях отделно - няма начин просто!  Laughing

За това след краткия експеримент с Дюкан, си направих едни изследвания и отидох директно при диетолог. Няма да разказвам какво ми казаха там. Нито ще убеждавам някого, че това е един истински вариант за здравословно отслабване. Но лентичката ми си показва нещата  Wink За това време не съм се усетила ограничена в нищо. Позволено ми  да ям всичко /включетилно сладки неща  Wink/ НО ми се каза кога, какво и по колко да ям. Това беше. Никакви менюта, никакво схеми, никакво "10дни на зеленчуци, 10 дни на ябълки и после Бог знае какво" Много съм доволна от режима, който ми изготви диетоложката  Peace Определено това е "моят" режим и мисля да си го спазвам до гроб, както се казва. Освен това не ми стъпи скъпо, както се очаква от консултации с диетолог. За това време ходих 2 пъти за консултации и давах по 20лв  Wink

# 152
veselina_s_p, поздравления

с Дюкан наистина се смъква много
но малко са тези, които запазват постигнатото
именно защото 3 и 4 фаза ги връща обратно в началото

истината наистина е в режим до живот
но само разумен такъв

nikolexa, дали си съгласна или не, написаното от мен е истина
и не, не е мое мнение, а на лекар
от тези трици имат нужда само хора, които живеят предимно на празните калории на въгл. храна, която в корема им става на тесто, задръства хр. тракт и храни там разни лоши бактерии
именно тези трици им помагат да разкарат тази гадост

и не, не си смуча от пръстите, както си написала
това не са мои мисли
само преразказвам прочетено по темата от разни медицински източници
и от от лекари, незаразени със съвременните теории за полезността на въглените и опасността от холестерола

# 153
Не знам каква е ползата от триците - тоест, прочела съм това-онова, но не желая да изпадам в спорове. Доколкото съм чела, при Дюкан те се препоръчват и във връзка с ходенето до тоалетна. При мен ефектът беше абсолютно нулев.

# 154
Баси ooooh!, тая тема просъществува цели 11 страници...Въх... Whistling
....Още ли си чешете езиците Thinking..... hahaha hahaha hahaha ...
.....СЛАДУРИ...... Laughing

# 155
Не знам каква е ползата от триците - тоест, прочела съм това-онова, но не желая да изпадам в спорове. Доколкото съм чела, при Дюкан те се препоръчват и във връзка с ходенето до тоалетна. При мен ефектът беше абсолютно нулев.
Те съдържат омега -3....а.витамин C...има нужда от тях..също и необходимия въглехидрат за организма Peace

# 156
Поци, кефиш Peace, добри постове в темата....Преценяваш и даваш правилни изводи за минуси и плюсове...
Разумна преценка, а не голословно отричане...Харесва ми..... Peace ....

............... дали си съгласна или не, написаното от мен е истина
и не, не е мое мнение, а на лекар

Чия истина Мма Рамотсве....чия....
...Доказателства, дай доказателства....
Убеди ме, че този режим е по вреден от другите, убеди ме, че изобщо е вреден....

# 157

Убеди ме, че този режим е по вреден от другите, убеди ме, че изобщо е вреден....

Месото не е естествена храна за хората. А много месо-> много токсини.(за биополето/аурата как действа, да не говоря)

# 158
...

написала съм до какви изводи съм стигнала след месеци търсене и четене
нямам намерение да убеждавам когото и да било в нещо защото за целта би трябвало да препиша тук десетки книги, статии, изследвания
който се интересува, намира и чете
добро начало е напр линкът в подписа ми
както и:
http://www.westonaprice.org/
http://www.mercola.com/

# 159
Според мен всеки има право на личен избор какво, как и кога да яде.............
Спазвала съм този режим и отслабнах около 12 килограма за 3 месеца. Не съм имала никакви проблеми. При мен проблема е, че аз непрекъснато пия хормонални таблетки и си качвам килограми, за това през 3-те месеца в който почивам се стремя да ги сваля.
Режима е добър, особенно за хора които имат да свалят много и такива които обичат повече месце, яйца, извара и т.н, аз не съм мръвкарка, но яйцата са ми любими.
Важното е, не само при този режим, правилното захранване след това и спазването на някой правила. Защото тялото помни колко килограма е било и се мъчи да си ги навакса. Просто трябва воля и повече движение за да запазиш постигнатия резултат.
Успех на всички, независимо кой какво е избрал   bouquet

# 160
...Важното е, не само при този режим, правилното захранване след това и спазването на някой правила. Защото тялото помни колко килограма е било и се мъчи да си ги навакса. ...

захранването на Дюкан е само за хора,прекалявали с храната, тъпчейки се до пръсване
тези с метаболитни проблеми, хранещи се нормално и качващи въпреки това, постигат успех само с отслабването, но не и със задържането, обещано в 3 и 4 фаза
вторият тип хора според разни изчисления са около 75% от населението на земята
останалите 25% са развили добра чувствителност към въгл. и метаболизмът им се справя добре с този тип храна

# 161
...
грешка Embarassed

# 162
Месото не е естествена храна за хората. А много месо-> много токсини.
Peace
Много токсини-> много трупане на мазнини в организма.

# 163
Да бе древните хора са се хранели само с чипс,пуканки,сладолед и пица. Joy Joy Joy hahaha bowuu hahaha bowuu hahaha bowuu smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

# 164
korni68, и са живеели 40 години....

Общи условия

Активация на акаунт