Априлци

• 66 689
  • 320
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря Мими,
вече направих резервация в Сватовете. За съжаление Преслава Ресорт имат свободни стаи едва след 26-ти... Нямат сайт, ето от тук взех информацията.

За главния път не ме притеснява...в сравнение с движението тука, това в Априлци сигурно е като разходка с велосипеди... Laughing

Сега планувам дневните екскурзии. Освен задължителните Музей на нар.занаяти в Троян, Троянски м-р, Нац. изложение на занаятите в с.Орешак, Природонаучния музей в с.Ч.Осъм, мислим да направим и един поход до Видимското пръскало. Да са живи и здрави от Гугъл и "стрийт вю", вече доста се "поразходих" из региона.  Sunglasses

Докъде може да се стигне с кола (без оф-роуд) по пътя към водопада (и да се паркира без притеснения)? В края на асфалтирания път до ВЕЦ-а видях табела 6км. Мисля, че няма да има проблем да нося малката 6км с кенгуруто и да си почиваме на местата за отдих.

За местата за чревоугодничество съм набелязал механите "Добруджанска среща" и "Кайзера" в Орешак и гостилница "Хитър Петър" в Б.Осъм.

Остава ни един ден свободен и търся вариант за лека горска разходка. Предложиха ми да отидем до хижа "Хайдушка песен", но не знам как е в момента положението там. Имаш ли някакво инфо?

Приемам предложения и за други интересни места за посещение, както за душата, така и за корема...  Simple Smile

Благодаря ти отново!

# 151
Ееее щом ще сте в Сватовете почти е сигурно кафето /
Скрит текст:
пиши ми на лични да ти кажа/
от веца може да покарате още малко с колата докато е хубав пътя.В Априлци може да видите и Девичесткия манастир двора е хубав малката може да потича.За хапване може да пробвате и ресторант Центъра които има обедно меню и е с хубава лятна градина.Относто хижа Хайдушка песен не виждам нищо интересно там ходила съм преди години и не мога да кажа как е в момента.Щом ти е як гърба /да носиш малката пренцеса/бих ти препоръчала хижа Плевен около 1ч е изкачването до там но си заслужава.Хапването си го набелязал добре.Ако обичате и пикник може да си направите.Ако нещо друго те интересува съм на среща. Hug

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 15:34 от mimi0585

# 152
Искаш да кажеш от водапада още 1ч до хижа Плевен?... множко ще ми дойде...  Shocked
Иначе виждам, че е хубаво ама...
Искаше ми се да се разходим из региона на Б.Осъм, Шипково, Чифлика...

# 153
Искаш да кажеш от водапада още 1ч до хижа Плевен?... множко ще ми дойде...  Shocked
Иначе виждам, че е хубаво ама...
Искаше ми се да се разходим из региона на Б.Осъм, Шипково, Чифлика...
Не до хижа Плевен пътя е друг.Самото изкачване е около 1ч  Wink.За Чифлика има тема може да погледнеш и там но аз не виждам ниищо друго интересно от това което сте избрали.

# 154
  • Варна
И аз да се включа отново. На предния ми въпрос никой не успя да ми отговори, надявам се сега някой да се включи. Т.к.ще бъдем във вила сами и ще си готвим сами се интересувам има ли достатъчно големи магазини в града и какви са цените. Хич не ми се иска всичко да си мъкнем от Варна че е мн път

# 155
Аз бих ви посъветвала да минете през Кауфланд в Севлиево поне за по-основните неща като месо и зеленчуци. Ное винаги така правим,защото в Априлци има магазини,но не много заредени и скъпички. Особено месото,на коет скъпият много държи. Ходим често и до Троян,но там като че ли е още по-зле. Най-големият им магазин е СБА,но итой не е стока. Затова в Севлиево,съвсем близо до пътя е,има табели. Това,винаги ме е учудвало в любимите иначе Априлци,че при наличие на толкова туристи няма от къде да се купят домашни плодове и зеленчуци,сирене или сладко например. Просто не са им приоритет,за разлика от троянската сливова,нея я има: )

# 156
И аз да се включа отново. На предния ми въпрос никой не успя да ми отговори, надявам се сега някой да се включи. Т.к.ще бъдем във вила сами и ще си готвим сами се интересувам има ли достатъчно големи магазини в града и какви са цените. Хич не ми се иска всичко да си мъкнем от Варна че е мн път
Няма големи хипермаркети.Има магазин за месо /собствено производство/на Агротел който е в центъра на Априлци.

# 157
Mimi кажи моля те за кафето, 4е и ние сега Септември ще ходим. Благодаря за информацията и вечер студено ли става, какви дрехи да носим

# 158
Mimi кажи моля те за кафето, 4е и ние сега Септември ще ходим. Благодаря за информацията и вечер студено ли става, какви дрехи да носим
Здравей.Ако ще пием кафе ми пеши на лч.Сутрин и вечер си е студено 14-15гр така че си вземете и по дебели дрешки.

# 159
Когато ходихме в Априлци преди две години на Видимското пръскало, отседнахме в тази виличка. http://pochivka.bg/o-13520-къща_роден_дом Дава се цялата вила. Капацитетът и е четири спални помещения - две четворки и две двойки, една кухня, две бани и място отвън за хапване, седене има. Simple Smile Съвсем близко е до Синия вир, където може да се направи плаж на камъните, приятно е. Simple Smile

# 160
Ние ще ходим в Априлци другата седмица. Имаме ваучери за Сватовете. С големи деца сме и ни се ще ако е хубаво времето да се опитаме да се качим на вр. Ботев. До х. Плевен може ли да се стигне с кола и колко е пътя до върха със средно темпо на ходене?

# 161
Роси с кола не може да се стигне до х.Плевен.А прехода до там /хижата/е 1-1.30ч някъде.Но имайте в предвид че времето вече в балкана е променливо /и студено вече/

# 162
А от хижата до върха колко часа е прехода? Чувала съм че от северна страна е по лесно да се качиш на върха отколкото от южната. Преди няколко години ходихме до х. Рай, но бяхме за много малко време и не успяхме да стигнем до Ботев, затова сега се надявам на благоприятна прогноза за времето. Иначе сме подготвени че в балкана е по - студено отколкото в града.

# 163
А от хижата до върха колко часа е прехода? Чувала съм че от северна страна е по лесно да се качиш на върха отколкото от южната. Преди няколко години ходихме до х. Рай, но бяхме за много малко време и не успяхме да стигнем до Ботев, затова сега се надявам на благоприятна прогноза за времето. Иначе сме подготвени че в балкана е по - студено отколкото в града.
Не мога да ти кажа с точност но знам че прехода е доста дълъг.

# 164
23 февруари е празника на сланината и греяната ракия в Априлци тази година.

Общи условия

Активация на акаунт