За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 638
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Искам да направя мляко с грис (не с ориз). Колко мляко се слага, какво е съотношението? Имам 200гр грис, но нищо не пише на опаковката...

# 541
Може ли да се замразят гъби - измити и почистени, но не нарязани?

# 542
Аз така си замразям като ми останат,но ги нарязвам.

# 543
Здравейте,
бих искала да попитам как се прави един сос. Обикновено се слага върху пюре, може и върху месо. Дори не му знам името, но много го харесвам. Всъщност става въпрос за нещо подобно /или същото/ като соса, който слагат в пюрето в КFC, кафяв е.
Моля за името му и рецепта.
Благодаря Ви!  Grinning

# 544
Здравейте,
бих искала да попитам как се прави един сос. Обикновено се слага върху пюре, може и върху месо. Дори не му знам името, но много го харесвам. Всъщност става въпрос за нещо подобно /или същото/ като соса, който слагат в пюрето в КFC, кафяв е.
Моля за името му и рецепта.
Благодаря Ви!  Grinning
Грейви се казва соса.
Прави се от соса който остава в тавата при печене на месо.Сгъстява се с царевично нишесте и може да се добавят подправки.

# 545
Аз така си замразям като ми останат,но ги нарязвам.

Да, и аз ще ги нарежа Peace. Откъде реших да не ги режа не знам, после замразени сигурно, че да ми е по-лесно. Crazy ooooh!

# 546
Искам да направя мляко с грис (не с ориз). Колко мляко се слага, какво е съотношението? Имам 200гр грис, но нищо не пише на опаковката...
   Гледам,никой не ти отговаря.
   Не исках да пиша,понеже го правя на око.
   Само да кажа,че млякото трябва да е много повече от гриса,за да не стане много гъста кашата.

# 547
Аз правя често на децата за закуска грис в МВ.

Грис в микровълновата

4с.л.грис
1ч.ч.прясно мляко
1-2с.л. захар
щипка сол

В купа подходяща за микровълновата смесваме всичко разбъркваме добре.Включваме на две минути ,но на всеки 30 секунди разбъркваме и гледаме да не кипне.Тази доза е за една порция.Понякога  слагам и 1с.л. натурално какао.

# 548
  • на втория етаж

На 1литър мляко слагам 100мл(меря с чашка с деления) грис.Обичаме го по-рядък докато е топъл,като изстине става гъст,а и е лек.Ако искаш по-гъста каша сложи 150мл.

# 549
Тази сутрин правих на детето за закуска . Също правя на око , но запомних че днес сложих на 250мл. мляко  3 и половина супени л. грис.

# 550
Тази сутрин правих на детето за закуска . Също правя на око , но запомних че днес сложих на 250мл. мляко  3 и половина супени л. грис.
   Горе-долу толкова слагам. Peace

# 551
Здравейте!Преди известно време срещнах рецепта за солен пай ,която ми се стори много интересна,но сега не мога да я намеря.Пая се правеше от ред многолистно тесто ,после се слагаха омлети и отгоре пак тесто.Това е което помня1Ако някой се сеща моля да помогне.

# 552
Благодаря, Pety!  Grinning

# 553
Тази нощ правих компот от сливи.
В 700 гр. буркани с винтови капачки, сложих по 4 супени л. захар , напълних с вода затворих с капачки и стерилизирах 30 мин. като изключих котлона , оставих да изстиват в тенджерата с водата  newsm78. Преди малко като ги вадих бурканите, забелязах , че захар не се разтвори и е на дъното. Обърнах ги с капачките надолу  newsm78  дали ще се разтвори, или няма да пием зима компоти  Crossing Arms

# 554
  • Варна
Alyona, няма начин да не се разтвори. Само ги разклати лекичко като ги обръщаш.

Да питам имам нова тава от тия ламаринените на Факелман. Трябва ли да я правя нещо преди да я използвам?

И моля да кажете някакъв много лесен сладкиш с ябълки. Баба правеше един с 4 яйца и стъргани ябълки само разбъркан, ама не мога да си намеря тефтера.

Общи условия

Активация на акаунт