За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 539
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Маме,аз ги правя по тази рецепта
За еклерите - 1чаша вода, 1/2 чаша олио, 1 чаша брашно, 3 яйца. Прави се парено тесто, от което излизат 40 еклера
Но крема е моя измислица но дъщеря ми ги обожава.А с този крем спокойно могат да престоят и 2-3 дни.А за еклеровата торта -правих за рождения ден на дъщеря ми,че тя само такава обича и държеше да е с мойте еклери а не купешки,та 10 ч.ми трябваха за да я направя.
Крем за еклерите:
1 кондензирано подсладено мляко
1 крем без варене на доктора/за шоколадови съответно шоколадов крем/
100гр.масло/леко разтопено/
кокосови стърготини/с тях сгъстявам крема ако се наложи/
Разбивам крема с 0,300мл.прясно мляко,прибавям на струя конденз.мляко,и по-малко разтопеното масло.Наблюдавам постоянно гъстотата на крема,изчаквам да се стегне малко маслото ако е добре на гъстота не слагам кокосови стърготини,ако ли не добавям по-малко.

# 676
Здравейте момичета.
Сигурно ще ми кажете , че няма с какво да ми помогнете, но поне да поразсъждавате с мене , че се измъчвам сама  Rolling Eyes
Преди няколко месеца записах тази рецепта на Кодрит - кадир , но нямам никакъв спомен от къде  newsm78 Направих го и се получи страхотен, невероятен резултат
ето го

От кога се каних пак да направя и вчера най накрая се наканих, но резултата  Shocked все едно по  друга рецепта направих
ето го

Та сега си мисля, какво стана с крема?  newsm78  4 пъти по тънак стана  Crossing Arms

Правих по тази рецепта:
1 ч.ч захар за карамелизиране
За крема:

2 яйца
3/4 ч.ч захар
1 и 1/2 ч.ч сухо мляко
2 ч.ч вода
2—3 пак ванилия  
пп нямах сухо мляко и сложих 2 ч.ч прясно мляко,ако го правите по този начин да не слагате водата
Разбива се хубаво крема и се изсипва върху изстиналия карамел.

Тесто — блат.  

2 яйца
1 и 1/4 ч.ч брашно
1/2 ч.ч олио
3/4 ч.ч захар
2—3 пак.ванилия
1 бакпулвер   Dr.Oetker          
1/2 ч.ч прясно мляко
2 с.л какао
 Всичка се разбърква добре и се изсипва във формата.
Трябва да се разпредели максимално равномерно.Ето така трябва да изглежда.
Пече се на високи градуси /270/ горе-долу за 50 мин става.На водна баня.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 09:08 от Alyona

# 677
Alyona, аз си мисля, че са малко яйцата в крема. Виж в рецептата, която открих, са 5.
http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=13735
Иначе отдавна съм го набелязала да го правя и съм си записала точно тази рецепта, защото е стъпка по стъпка. Дано да съм ти помогнала  Hug

# 678
Благодаря martin4e, не знам дали е от малко яйца, все пак първия път добре се получи  newsm78
От друга страна си мисля, че може и да съм сложила първия път повече мляко  Rolling Eyes Но нямам такъв спомен  ooooh! Сигурно имам склейроза  Crossing Arms

# 679
Моля, корпуса за бързо реагиране....В случая може и бавно реагиране, защото се отнася за другата седмица......

Ще имам гости другата седмица в края - по-точно в събота. Искам да зарадвам с десерта една от гостенките ми. Тя ще е за първи път у нас, дъщеря е на наши добри приятели, учи в друг град и рядко се прибира тук.....

Та тя много обичала еклери...На мен обаче са ми слабото място.....Работила съм 1-2 пъти с парено тесто.......

Та искам да питам - колко по-рано ако направя еклерите няма да е проблем. Напр. ако ги направя в сряда - четвъртък. Т.е. в сряда да направя еклерите, а в четвъртък крема. Петък ми е натоварен ден и искам да си помогна предварително(поне с десерта). Та...ако са готови в четвъртък - дали ще са хубави в събота на обяд? Това първо....

Второ - хубава и сполучлива рецепта за еклери ако може(аз имам една, ама да видя и други)...И как се правят шоколадови еклери?

И трето - а еклерова торта?
Еклери не съм правила, но много си падаме по такива торти. Аз купувам готови замразени еклери от Метро /има със и без шоколадова заливка/,  които поставям върху тортен блат /ако искаш може и той да е купен/. После заливаш с крем - аз харесвам пана кота-та, който е с желатин и стяга в хладилника, но може да сложиш Брюле, млечен или какъвто ти харесва. Може да затвориш тортата с още един блат, или просто да украсиш със сметана. Дано съм ти била полезна!

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 09:51 от Porsha

# 680
  • 1st floor
аз пък съм решила да вкарам в употреба една правоъгълна тефлонова форма за кекс...Удачно ли е въобще да се прави по всяка кексова рецепта в нея или си има по-специфични дози  newsm78

# 681
  • София
аз пък съм решила да вкарам в употреба една правоъгълна тефлонова форма за кекс...Удачно ли е въобще да се прави по всяка кексова рецепта в нея или си има по-специфични дози  newsm78
Според мен няма, аз всеки път пека в различни тавички. Само да не е мноого по-голяма, че ще стане тънко!

# 682
  • 1st floor
Според мен няма, аз всеки път пека в различни тавички. Само да не е мноого по-голяма, че ще стане тънко!
мен повече ме притеснява да не прелее... Mr. Green...щото формичката ми се вижда по-малка , спрямо тия стандартните кръгли с дупката по средата
дълга е около 30 см., височина 7 см и широчина 10-11
и като е тефлонова , освен да е  намаслена и да я набрашня ли или не?

# 683
  • София
аз пък съм решила да вкарам в употреба една правоъгълна тефлонова форма за кекс...Удачно ли е въобще да се прави по всяка кексова рецепта в нея или си има по-специфични дози  newsm78
мен повече ме притеснява да не прелее... Mr. Green...щото формичката ми се вижда по-малка , спрямо тия стандартните кръгли с дупката по средата
дълга е около 30 см., височина 7 см и широчина 10-11
и като е тефлонова , освен да е  намаслена и да я набрашня ли или не?
Не знам за тефлоновата, не съм пекла в такава  Embarassed, но да ти кажа от както слагам хартия за печене на всички тавички, направо се родих.Не залепва, не изгаря, не се цапа тавата, лесно се вади сладкиша или каквото там пека!И не се бой, няма да прелее!

# 684
  • София
Ще правя дулсе де лече. И понеже чета различна продължителност на варенето от 2 до 4 часа, кажете колко време все пак трябва да варя консервата

# 685
а някой може ли да ми даде някоя по-лесничка и вкусничка рецепта за сладкиш я ябълки?

# 686
Благодаря много за еклерите.....Още ги умувам, дано го измисля...Порша, твоя вариант за торта ми се струва лек и прост(точно като за мен)въпреки,че и на Йоли предложението е добро! Ще го мисля.......  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Да питам.....

За утре за училище имам намерение на децата да им сложа пълнени хлебчета. Ще си напарвя питки за хамбургери, но искам да ги напълня после с филе, варени картофи, майонеза - нещо като руска салата.......Как да стане номера,че да се изцапат най-малко. По средата ли да режа хлебчето, или отгоре с едно капаче......Събирам идеи......

# 687
  • София-Младост
Мама Цоцоланка...май най-добре е по-средата, но н едо края и даже леко издълбана средата, за да сложиш пълнежа.
Lois има едни интересни питки Данубио с пълнеж... даже днес ги видях приготвени в снимковата...това като идея за у-ще.

# 688
  • София
а някой може ли да ми даде някоя по-лесничка и вкусничка рецепта за сладкиш я ябълки?
Обелваш няколко ябълки, режеш ги ня кубчета. Разбиваш 3-4 яйца с чаша захар, чаша и половина брашно, малко канела, 1 бакпулвер. Смесваш с ябълките, изсипваш в подходяш съд за печене, мяташ във фурната, опичаш и готово  Simple Smile

# 689
Обелваш няколко ябълки, режеш ги ня кубчета. Разбиваш 3-4 яйца с чаша захар, чаша и половина брашно, малко канела, 1 бакпулвер. Смесваш с ябълките, изсипваш в подходяш съд за печене, мяташ във фурната, опичаш и готово  Simple Smile

благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт