За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 515
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, имам малко праз, може ли някакви идеи какво да го направя и как да го сготвя. Благодаря предварително

# 721
Здравейте, имам малко праз, може ли някакви идеи какво да го направя и как да го сготвя. Благодаря предварително
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,787.msg8426.html#msg8426

# 722
Здравейте, пак съм с въпрос Mr. Green Не знам дали е точно за тук де... Thinking

Има ли някъде тема за това как да каним гости, какво и как е прието да се поднася в определени случаи, примерно на кафе, или лека вечеря? Въобще някаква такава тема за как да посрещаме гости? newsm78 newsm78

# 723
Лурдес ,аз ако съм поканила гости на кафе не им сервирам вечеря.Само сладки ,кекс или нещо подобно.

# 724
Лурдес ,аз ако съм поканила гости на кафе не им сервирам вечеря.Само сладки ,кекс или нещо подобно.

А като ви поканят на кафе например, носите ли вие нещо? На мен ми се струва невъзпитано да се иде на кафе без поне едни сладки  и сок, но пък от друга страна, могат да се почувстват неудобно самите домакини? Thinking

# 725
Аз лично почти винаги нося нещо ,независимо дали ме канят на кафе или вечеря.За кафе по принцип нося някакви бисквитки или сладкиш.
Но ми се е случвало и нищо да не занеса.Например тази сутрин изпратих децата на училищния автобус и се заприказвах с една съседка(aмериканка) и тя ме покани на кафе.Ами нищо не занесох. :oops

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 01:07 от Pety

# 726
Моля ви, да ми кажете соса , който се слага на руло "Стефани" или на кюфтета по цариградски?
Да направя перфектния празничен обяд Grinning

# 727
Моля ви, да ми кажете соса , който се слага на руло "Стефани" или на кюфтета по цариградски?
Да направя перфектния празничен обяд Grinning
Руло Стефани - бешамел сос с прясно мляко и около 50 гр настърган кашкавал(да се разтопи вътре).

Кюфтенца по цариградски - Запържвам 1 малка глава лук на кубчета и 1 малко морковче също на кубчета,слагам да се позапържи и  3-4 с.л. брашно,добавям 1 ч.л. червен пипер и веднага наливам студена вода.Бъркам да стане хомогенно сосчето.Посолявам на вкус и ръсвам малко черен пипер.В чиния слагам картофено пюрре и върху него нареждам кюфтенцата....Заливам наоколо със сосчето,ръсвам пресен магданоз и поднасям.

# 728
Момичета, може ли да ми кажете рецептата на Гелева за бонбони Рафаело? Търсих я в коледните теми, но понеже линка не ме вид към рецептата, а към цялата тема, се омотах.

# 729
TheNMaster , благодаря , но имам спомен за един кафеникав сос ...
Май само масло и брашно?
Благодаря , ще експериментирам Hug

# 730
TheNMaster , благодаря , но имам спомен за един кафеникав сос ...
Май само масло и брашно?
Благодаря , ще експериментирам Hug
Да...прави се с мазнината дето са пържени кюфтетата(прецежда се)......
Но аз правя тази модификация,щото е вкусно и цветно......Другия ми идва доста тежък......Ти ще прецениш какво ти трябва.... Hug Hug Hug Hug

# 731
Момичета, може ли да ми кажете рецептата на Гелева за бонбони Рафаело? Търсих я в коледните теми, но понеже линка не ме вид към рецептата, а към цялата тема, се омотах.

Нещо не я откривам във форума newsm78, но ето ТУК   може да я видиш.  bouquet

# 732
labrex, благодаря ти за експресния отговор.

# 733
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,787.msg8426.html#msg8426

Благодаря много. А нещо постно мога ли да направя, понеже праза е малко повечко за едно готвене?

# 734

Благодаря много. А нещо постно мога ли да направя, понеже праза е малко повечко за едно готвене?
Праз със ориз или яхнийка с картофки и праз.... Hug

Общи условия

Активация на акаунт