ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 13

• 73 020
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Момичета аз не мога да се похваля с добри новини.Ками днес пак направи пристъп.И миналата седмица пак.Направо ми писна вече.Какво ли не пихме вече при кого ли не ходихме.Сега сме на кепра и конвулекс.Между вас имали деца с повече от две лекарства.

# 106
Здравей Румка успокой се може да е и от времето моя Дидо миналия месец ми направи 2 пристъпа,ние сме на 3 медикамента конвулекс,радедорм и топиракс сега ще включваме и кепра и един месец ще  пием всичко заедно за да прецени Литвиненко дали му влияе добре!На вас как ви действа кепрата?

# 107
rumka_73, и ние сме на Кепра и Конвулекс... и освен тях пием и Ривотрил. Не се притеснявай, че са мн лекарствата... важното е комбинацията да е успешната! Стискам палци да я нацелите и повече да нямате пристъпи! Hug Peace
при нас, вече 1г2м, тази комбинация дава отлични резултати. Пу пу пу! Praynig

# 108
 ooooh!Румка,гадно е,зная.Преди години синът ми правише пристъпи през 4 дни.Линейките хвърчаха непрекъснато към къщи,а съседите като чуеха сирената,вече знаеха,че е за нас.Беше ми безкрайно тежко,мъчно,чувствах се като смазана,бях напълно безпомощна.И лекарствата не ни действаха кой знае колко,защото епито ни е с терапевтична резистентност.В един момент ортганизмът се насища и медикаментите   спират да действат.И отново-нова терапия,смяна на лекарства,странични явления..През повечето време от лечението  ,сме били на три лекарства едновременно-Депакин,Трилептал,Радедорм/Депакин,Ламектал,Радедорм,/Депакин,Зуронтин,Радедорм,/Депакин,Неуронтин,Радедорм/,Депакин,Ривотрил,Топамакс-?????????майчета,много внимавайте с топамакса!!!сега вече сме на Депакин и Ривотрил.И дай Боже да ги спрем постепенно след време...но дали ще стане?То вече е Божа работа.Искам само да те успокоя,Румка,и да знаеш,че всичко е въпрос на време.Лекуващата  лекарка на сина ми-доц.Димова това ми е обяснявала-колкото повече расте  детето ,расте главата,расте мозъкът,развива се,узрява...Просто трябва да сме много търпеливи.Дано се стабилизира състоянието  и при твоето детенце,да се налучка точното лекарство и най-добрата комбинация.Пък и права е Еми-виж какво е времето.Температурите  паднаха с цели 10-15 градуса изведнъж.А нашите деца са най-чувствителни.Горе главата !Повече вяра и никакво отчаяние!Кураж! newsm10

# 109
Наистина както е писала Ема може да е и от времето
вчера и оня ден моя син също се оплакваше ,че го боли главата
успокойсе,знам че е много трудно в такива моменти и аз не съм на себе си,но ще се намерят и на вас добрите медикаменти

# 110
Абе аз много не сам от тези дето изнадат в паника ама нашата много се проточи.Вече 6 год. лекуваме епилепсия и накрая нищо.Даже първите години бяхме с чисто еег ама вече не е така.Ние топамакс не можем да пием заради очите трилептала въобще не и деиства добре и май остава ревотрил и ламиктал.Ревотрил бяхме пили преди години нямаше кой знае какъв ефект.На всяко ходене в София се чудят дали да ни изпишат Ламиктал ама той се усвоявал бавно и така все отлагат.А сега нямам възможност да ходя в София.Ще звъннна във вторник да видя какво ще каже докторката.Благодаря ви за добрите думи.

# 111
Здравейте момичета ,не ми остана време от грижите в къщи,извинете за паузата,ходихме на ЕЕГ-при Д-Р Петкова в Бургас.Събудих мъничката по рано с 1 час ,хапна и все търкаше очета недоспала...в 11 бяхме в кабинета ,от колата вече леко и се дремеше ,като почнаха да слагат диодчетата плака,обаче после добре се справих говорех и мило думички които обича да слуша ,стоеше мирно без да върти главата и полека заспа на 5-6  минута,така спа ,после имаше голям зор при събуждането ,не можем да я събудим, а искаха да я събудим и светеха с червена лапичка с един уред и така малко трудно я събудихме...направиха записа който им трябва и докторката каза ,че на пръв поглед не вижда нищо да има-това и бяха думите и ми поиска записите с камерата на тиковете ,качих ги през абв-то ,но днес видях обратна информация че не са доставени,сега трябва да пробвам с друга да ги пратя на мейла на лекарката...Тъкмо се бях успокоила и сега пак си мисля ,възможно ли е ЕЕГ-то да е добро И проблема да не е видим там?Утре ще се обадя в кабината да видя при по-обстойното изследване какво и е мнението

# 112
Здравейте, мили мами!
Аз съм нова в този форум. Дори все още ми е трудно да произнасям думата "епилепсия". Пиша, за да споделя и аз моята мъка. Детенцето ми е на 3 годинки. На 2г. 9м. направи гърч на 38.7С температура. Правиха ЕЕГ в педиатрията в София - чисто. След 2-3 месеца - непровокиран припадък с посиняване на устни, след 4 дни още един, тогава доц. Божинова ни назначи Конвулекс, ЕЕГ-то й пак беше чисто. В курса на покачване на дозата пак след 4 дни (ден преди рождения й ден) получи нов припадък. Постъпихме в болница, където и празнувахме 3-тия й рожден ден, ЕЕГ-то пак беше в норма. Вече е на пълната си доза Конвулекс сироп 2+2+4 и от 2 месеца не е припадала, пиша припадала, защото тя по-скоро е неподвижна, отколкото да прави гърчови движения. На прегледа, когато й взимаха кръв за концентрация на лекарството пак й правиха ЕЕГ - пак в норма. Педиатърката ми обясни, че случаи като нейния остават загадка за медицината. Някой от вас имал ли е подобен случай? Откакто започна да пие Конвулекса започнаха да й треперят пръстчетата на ръчичките най- вече при събуждане за кратко. Но и докато спи се случва, макар и по-рядко. Споделих с докторката й това в началото, тя не се притесни. Но оттогава мина месец, може би пак трябва да й звънна. При вашите деца имало ли е такър страничен ефект? А иначе диагнозата, с която ни изписаха последно беше "идиопатична генерализирана епилепсия". Никой лекар не се ангажира да ми каже каква е причината. А на мен ми се иска да знам, защото съм бременна в 8-ми месец с близнаци, поне ако мога тях да предпазя. То аз бременността си я изкарах по болници, с много стрес, та сега се моля да се появят живи и здрави на бял свят.
Много поздрави изпращам на всички в тази тема!
Моля се за всички дечица да са здрави!

# 113
Добро утро на всички  Hug

Мила Тони ,съжалявам ,че се е наложило да пишеш тук.Хубавото е ,че при вас за момента са овладяни припадъците.Пожелавам ви това да е завинаги.
Сещам се ,че някой преди доста време ,може би още в началото ,когато писах тук ,беше споделил ,че от Депакина е получил тремор на ръцете.Това е като страничен ефект ,но сподели все пак с доц. Божинова. Водиш ли си дневник ,кога точно се получават тези трепкания на пръстчетата.
А относно малките човечета ,които ще се явят на бял свет скоро е добре да взенаш омега нанаситени мастни киселини.Те спомагат за развитието на мозъка при плода.Можеш да се консултираш с гинеколога си за това.

veneraj ,ще очакваме да пишеш ,какво ви е казала лекарката!

Спокоен ден ,момичета и момчета, разбира се  Flutter

# 114
Здравей Тони! HugМоят син получи тремор-трепереха му ръцете в будно състояние,не като пристъп,а едно постоянно треперене.Направихме серумно ниво-беше високо към 150,при граница 100.Съответно му намалиха дозата ,която и без това беше ниска,но..та пиеше една "странна"комбинация от 1/2таблетка сутрин,а на обед сироп т.к нямаше как да се дели на по-малки части хапчето Rolling Eyes и така докато намерим точната доза изследвахме на 20 дни серумното ниво и го налучкахме-треморът спря почти веднага след като намалихме Депакина/той си бе изчислен по кг разбира се,но при моя син се наложи бебешка доза впредвид кръвните тестове/.
Писала съм за нашата история,но тк беше доста отдавна,ще кажа пак-нашата диагноза я поставиха за изпускане на предмети Rolling Eyes,естествено никак не можахме да я приемем и преглътнем,но си започнахме лечение с Депакин ЕЕГ без отклонения/.1мес след това при силно положително емоционално преживяване получи гърч-незабавен консулт в СФ.Доц.Божинова ни добави 2ри медикамент Кепра.До този момент вече 3год причината за епи е неизвестна и отдавна не мислим да нея!Важното е,че успяха да овладеят положението!Спряхме Депакина преди 10мес,предстои и Кепрата.ЕЕГ през годините се редуваха едно добро,едно не съвсем-нормално за възрастта или с нз какви там вълни.Един път се виждаше огище,друг път не Rolling Eyesтова,което се опитвам да ти кажа е,да не се тромозиш с въпроси-защо,от какво се е получила,както казва Ваня мозъкът е голяма загадка до момента поне!Ако са овладени припадъците това е важното!А това само времето ще покаже-за съжаление се почва голямото чакане и броене на дните,мес и т.н ,тк може би са ти казали при 2год без припадъци и добри ЕЕГ се започва спирането на медикаментите.
Остава ти още 1мес "спокойствие"и после живот и здраве покрай грижите за бебета пожелавам бързо да излети необходимото време и всичко да е наред! Hug
Не се притеснявай да питаш за всичко,което те вълнува тук винаги ще се намери някой който би помогнал!  bouquet

# 115
  • София
Здравейте! Не съм ви чела от доста време. Дано всичко при вас се развива добре. Аз съм що-годе наред.
Но сега съм пред дилема. Преди взимах Тегретол, Ривотрил и Лирика. Преди 2 дни доц. Алексиев ми смени Лириката ( беше ме предупредил още отпреди няколко месеца, че ще го смени) с Депакин хроно. В първия момент въобще не се усетих, но като се върнах вкъщи си спомних, а и попрочетох някои форуми, че при епи дават или Карбамазепин (Тегретол) или Валпроат ( Депакин), но не и двете наведнъж. Сега се чудя да го започвам ли или да му звънкам по телефона, въпреки че знам, че ще ми се развика.

При някой от вас случвало ли се е да изпишат Карбамазепинов препарат и Валпроат едновременно?

# 116
  • Варна
Veronika* според мен му се обади, щом си чела че нямат съвместимост се консултирай. По важно е ти да си добре, а не дали Алексиев ще ти се развика.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 21:25 от siqna.muk

# 117
Отдавна не съм писала тук. Ние сме си на Депакин хроно - 300, след последното ЕЕГ, което се оказа доста лошо / откриха второ огнище/ решиха да му предпишат и Ламиктал / по схема 7 дни вечер 1/4, седем дни вечер и сутрин 1/4, седем дни вечер 1/2, сутрин 1/4 и т.н докато стигнем сутрин и вечер по едно/
Още след първият прием вечерта на 1/4 от ламиктала сина ми започна да се оплаква от болки в гърлото, но ми се стори, че не може да е алергична реакция от такова малко количество и то веднага, затова продължихме приема, но нещата с възпаленото гърло започнаха да се влошават, обадих се на личния лекар, на д-р Христова от Токуда (която му изписа ламиктала) и за по-сигурно на Литвиненко и от всички чух, че е АБСОЛЮТНО невъзможно да прави алергия от толкова малко ламиктал. На другия ден той спря да говори, тъй като всяко преглъщане или говор предизвикваха силна болка у него.
Заведох го във ВМА в УНГ клиниката, там го прегледаха и констатираха ангина. Предписаха амоксиклав и разни таблетки за смучене, нещата се оправиха за около 5 дни, когато най-сетне той започна да говори, но О, УЖАС!!! констатирах, че лимфните му възли на врата са се уголемили и са станали колкото малко яйце.... продължихме си с депакина и ламиктала по схемата + отново антибиотик, но нещата с гърлото започнаха да се влошават, а лимфните възли си стояха подути... така още една седмица без никаква промяна.
Накрая се ядосах, и спрях всичко антибиотика, мазилата за гърло,  / като ламиктала постепенно с намаляваща доза за 3-4 дни/ и гърлото и лимфните възли се оправиха точно за три дни след спирането на антибиотика и ламиктала.
Сега не знам какво да правя, тъй като отново сме в изходна позиция само на депакин, който вече втора година приема.
Няма гранд мал пристъпи, но нощем спи лошо, сънува доста кошмари и споделя, че все по-често го е страх да остава нощем сам в стаята си Sad

# 118
  • Sofia
Извинявам се, че се намесвам в темата ви. Интересува ме има ли разрешен за употреба в Бг диазепам за ректална употреба - свещички или гел. Ако не - от къде най-близко може да се купи, на коя фирма е и т.н. Може и на лични да не товарим темата. Предварително благодаря.  Hug

# 119
Преди година някъде ,едно майче от нашите си от Варна,беше поръчала свещички деазипем.
И на следващия ден си ги взе от аптеката.

Общи условия

Активация на акаунт