ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 13

• 73 899
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Все още продължаваме да сме при него,защото не можем да намерим друг лекар.
Лекарствата са Ламиктал и Депакин.
Страничните ефекти-повръщане,синки,сънливост,липса на апетит,халюцинации,страх,тревожност,болки в очите,болки в корема.
Не даваше направление за кръвно изследване.След направено такова през него в кръвта се откриват високи дози на лекарствата.

Става въпрос за 23 годишната ми сестра.
Като дете е била при доктор Божинова от Четвърти километър.Майка ми е много доволна от нея,но тя лекува деца до 16 години.

# 136
Навярно сте диспансиризирани при Калпачки.
А никой ли не ви е насочили към отделението за големи ,което е в 4ри км.

# 137
Били са на Четвърти километър /майка ми и сестра ми/ при професор Ганева,която се крие и не желае да контактува с тях. Tired

Имате ли отзиви за Медицинска академия?

# 138
За съжаление относно Медицинска академия нищо не мога да кажа но пък се чудя на такива професори като тази за която споменаваш кой им е дал диплома.Като не искаш да лекуваш вместо да се криеш защото никой от нас не е тръгнал от кеф по лекари по добре да се откаже.Но както и да е това е друга тема и не искам да навлизам в подробности защото може пак да се получат спорове.
Естела и ние пием депакин но поне за сега слава богу нямаме такива оплаквания а както чета от написаното при  твоята сестричка има доста странични неща.
За  Калпачки съм чувала че е детски невролог и че само с малки деца се занимава затова и нас ни препоръчаха него защото сме 13год.

# 139
Сестра ми е била на годинка,когато започват припадъщите.Сега е на 23.Припадъците й са Гранд Мал.

# 140
Сестра ми е била на годинка,когато започват припадъщите.Сега е на 23.Припадъците й са Гранд Мал.

Преди 1-2 месеца две майки много хвалеха някаква клиника в Истанбул - като условия, отношение, ниво на медицинското обслужваме. Ако те интересува мисля, че запазих някъде линка и мога да ти го изпратя.

# 141
 Естел,много са доволни от доц. Алексиев,който лекува и по-възрастни пациенти.Но  на 4-ти км. в отделението за  възрастни само проф.Ганева ли е единственият епилептолог?Сигурно има и други.Защо не опитате при  доц. Запрянова?Тя самата е с епилепсия след претърпяна катастрофа.Мисля си,че би могла  да помогне.

# 142
  • Ямбол
Не виждам Естел,защо не с асменили лекарствата на сестра ти.Повечето деца тук с ас такъв вид епилепсия и при непоносимост веднага им ги сменят .И пробват и ппробват докато не налучкат точното лекарство което да им спре гърчовете и да им понася добре.Та щом имате странични ефекти това значи че това лекарство не е за нея и трябва веднага д аго спре.Ккак може толков авреме да го мъчат момичето.Та тези стр.ефекти с амного болезнени както ги описваш ти.Горкичката  Hug Не мога да те посъветвам къде д аотидете,защото ние сме начинаещи  и още не сме много в "час".На нашите приятели от Бургас момиченцето ,тя бе на синактен като нас,но през целия курс бе с температура и и докитата се сетиха на 7мата инжекция д аи ги спрът защото не и понасял(защо я мъчиха толкова време и идея си нямамм,но милата мн с изтормози),после пиха сабрил(до сега вече 4 месеца никакъв ефект ,може би намали ги но не изчезнаха напълно и и го спряха и изписаха ламиктал +конвулекс.Изписа и го Христова от Токуда9СМЕНИХА лИТВИНЕНКО С НЕЯ).Детето милото при приема му взе-даде.Много е зле милата в момента.Започнаха д аиздирват докторката по GSM-ма но уви жената в отпуска и хич не и дреме(това не го разбирам,щом имаш пациенти и си станал такъв лекар телефонати трябва да е постоянно на лилния,защото в градовете докторите знаятза такива деца само диазипам като решение на проблема и нищо друго).И добре че мамито се сети д апрати SMS та да се сетят д аи отговорят
че д анамаля ламиктала и да го спре.За съжаление детенцето алергична реакция направи от него и сега е на нещо противоалергично и си пие само конвулекса и естественно е много зле newsm45.Голричката ,много ми е зле за нея,исками се и тя да с епостабилизира.Защо го изписват този ламиктал като не понася на пациентите?Тези хора от ден на ден вс еповече ни вземат за опитни зайчета.Само ни повтарят че децата ни са много зле и си хвърляме парите на вятъра.Та тва приказки ли са?Ако те са на наше място как биха постъпилли?Така е българина като не се поставя никога от другата страна.... Thinking
Естел,мисля че трябва д ая диспансеризирате при друг невролог.Щом 4-ти километър са запознати със състоянието и заведете я там но в отделението за по големи,защото все пак докторите могатд ас еконсултират з анейното състояние и д аизмислят нещо.Но вие си решавате.И все пак казвам не бива да се мъчи момичето повече! Praynigда и помогнат.

# 143
Лидуна за съжаление така се получава докато лекарите налучкат лекарствата нашите деца са като опитни зайчета,но не може да не пробват примерно едно лекарство както ламиктала който знам че запазва интелекта поправете ме ако греша,те няма как да знаят че детето не понася лекарството докато не пробват с него.Дидко също е пил сумати лекарства но нито едно не му стопира пристъпите и ламиктал и всички други позволяващи за възрастта му.
Твоята позната защо се е преместила от Литвиненко при Христова,като е взела това решение ще търпи и това че тя много рядко си вдига телефона,аз поне съм и звъняла няколко пъти на които не ми е отговорила.Литвиненко в това отношение винаги ми е вдигал телефона дори и събота и неделя приемал ме е по всяко време отговарял ми е,не си мислете че пак го възхвалявам но повечето лекари не отговарят на повикванията!

# 144
Били са на Четвърти километър /майка ми и сестра ми/ при професор Ганева,която се крие и не желае да контактува с тях. Tired

Имате ли отзиви за Медицинска академия?
Ганева е шеф на отделението . Защо не потърсите доктор Димова или доктор Кузманова  ?

# 145
Ганева е шеф на отделението . Защо не потърсите доктор Димова или доктор Кузманова  ?
  Peace

# 146
Естела и ние пием депакин но поне за сега слава богу нямаме такива оплаквания а както чета от написаното при  твоята сестричка има доста странични неща.
За  Калпачки съм чувала че е детски невролог и че само с малки деца се занимава затова и нас ни препоръчаха него защото сме 13год.
От колко време пиете Депакина?Сестра ми го пие над пет години.
Досега майка ми не е видяла при него малки деца,само възрастни. Tired
Доволни ли сте от доктора?

Преди 1-2 месеца две майки много хвалеха някаква клиника в Истанбул - като условия, отношение, ниво на медицинското обслужваме. Ако те интересува мисля, че запазих някъде линка и мога да ти го изпратя.
Ако е удобно би ли пуснал линка в темата?

Естел,много са доволни от доц. Алексиев,който лекува и по-възрастни пациенти.Но  на 4-ти км. в отделението за  възрастни само проф.Ганева ли е единственият епилептолог?Сигурно има и други.Защо не опитате при  доц. Запрянова?Тя самата е с епилепсия след претърпяна катастрофа.Мисля си,че би могла  да помогне.
Може ли координати на доцент Запрянова?
За виждане с доц.Алексиев се дават 50лв,които за момента нямаме.

Не виждам Естел,защо не с асменили лекарствата на сестра ти.Повечето деца тук с ас такъв вид епилепсия и при непоносимост веднага им ги сменят .И пробват и ппробват докато не налучкат точното лекарство което да им спре гърчовете и да им понася добре.Та щом имате странични ефекти това значи че това лекарство не е за нея и трябва веднага д аго спре.Ккак може толков авреме да го мъчат момичето.Та тези стр.ефекти с амного болезнени както ги описваш ти.Горкичката  Hug
От година и половина майка ми му се моли да ги смени.Отговора е:"няма халюцинации,тя си въобразява;пъпките са алергия към храна". ooooh! Tired

Защо го изписват този ламиктал като не понася на пациентите?Тези хора от ден на ден вс еповече ни вземат за опитни зайчета.Само ни повтарят че децата ни са много зле и си хвърляме парите на вятъра.Та тва приказки ли са?Ако те са на наше място как биха постъпилли?Така е българина като не се поставя никога от другата страна.... Thinking
Ако децата бяха техни щеше да им пука и нещата да са различни.
По мое наблюдение хората с такава диагноза са отписани,живеят ден за ден и никой не се мъчи да им помогне-нито държава,нито лекари.От толкова много доктори един-двама ще се помъчат да помогнат,на останалите им е все тая.

Лидуна за съжаление така се получава докато лекарите налучкат лекарствата нашите деца са като опитни зайчета,но не може да не пробват примерно едно лекарство както ламиктала който знам че запазва интелекта поправете ме ако греша,те няма как да знаят че детето не понася лекарството докато не пробват с него.Дидко също е пил сумати лекарства но нито едно не му стопира пристъпите и ламиктал и всички други позволяващи за възрастта му.
С течение на времето лекарствата намаляват действието си или се появяват страничните им действия.

Защото ни изпратиха при Ганева за консултация.Ако тя ни беше насочила към други щяхме да оидем при тях.

# 147
  • Ямбол
Естел,как така майкати му се моли?Това е недопустимо,все пак сестрати му изкарва част от заплата му.Каакво е това неискал,че като не иска д аси свърши работата като хоратаа,то има много млади доктори които могат д аго заместят.Ще подадете оплакване от него ,ако трябва и комисия ще свикат и ще се разгледа случая на сестра ти(предполагам ч еможе и така д ас енаправи),ще ги гоните до дупка докато обърнат внимание.1-2 писъмца тук там и ще свършат работа.Тя нестига че се бори с проблема всеки ден,ами ,нали затова е диспансеризирана за да се наблюдава,как се развива,какво е нейното състояние и т.н.Този доктор заслужава направо да му вземат разрешителното.Та това е нарушаване на човешките и пациенските права.Много се ядосах ама и с право.ето пример,тои не е мн по темата ,но пак има нещо общо.Една съседка отива при най добрия ни кожен лекар тук в града.И то възрастен доктор дет се вика.И му вика докторе излезнаха ми пъпки ,прегледал ятои и вместо да и изпише нещо я препратил и и рекъл мна вратата,нали знаете "на сърбела майката му е чесането".....и жената замина за Ст.Загора и я приеха в болница и я лекуваха и с еоправи.но защо трябва да е така?ето този доктор и вашия и много други ,си правят каквото сии искат ,защото няма кои д аподаде жалба срещу тях и да ги сложи на мястото.Аз мисля че трябва д ас епозамислите по въпроса?Пратих ви линк на болницата на ЛС!Аз мисля че човек трябва да си търси правата,но ние все мълчим,а ромите....ромите си ги знаят и си ги  остояват и търсят и затова могат д аса мръсни,може д аса всичко  ,но са по добре от нас в това отношение......а ние си продължаваме....да мълчим и преглъщаме...! #Cussing out

# 148
Естел,този доктор Късметски с голям късмет се е родил...Ако всичките му пациенти са като  майка  ти и  сестра ти.,той човекът живот си живее.На лекарите в клиниките  волът им се отелва,кожата им се одира от работа,а той една кръв няма да пусне.А е по здравна каса за Депакина.Може ли човек да плаща по 20 лв.?Хората нямат пари.Ето,за доц.Алексиев,казваш,че са необходими 50 лв.А няма ли да стане с направление от джипито?Няма смисъл да стоите на едно място,да обикаляте в омагьосан кръг и резултат-нулев.От Ламиктала знам със сигурност,че се получават алергични истории,обриви,папули,но чак пък синки...А от Депакина-да не казвам голяма дума,нямаме оплаквания.Детето ми  от много време го пие.Да чукна на дърво!!!Доц.Запрянова работи във ІІ-ра неврологична клиника на 4-ти км.Тя е невролог,но не е епилептолог.Мисля,че това е без значение,защото тя най-добре от всички знае антиконвулсантите,а и ги е изпитала на свой гръб.Във  вашия случай бих се обърнала към нея за съдействие и съвет.Тел. й-9702214.За София-с 02
 М/у другото,прави ми впечатление,че за порасналите деца  с епи проблемът е намирането на добър епилептолог.А това е  нещо много важно.Поне аз зная 2-3 случая,в които  пациентите направо са занемарени...Особено сега,когато и болници се закриват в по-малките градове,и някои от специалистите не работят със здравна каса,а би трябвало !!!Хората нямат пари!Да попитам-след като сестра ти като дете е била пациент на доц.Божинова,защо майка ти не се консултира с  нея.Тя  би могла да ви препоръча невролог,при когото  да се диспансеризирате.Дано проблемът  на сестра ти да се реши в най-скоро време.Жалко,че има непоносимост към Ламиктал,защото това лекарство наистина  запазва интелекта.

# 149
Доц.Алексиев ,няма договор към ЗК.
Докато сестрата на Естел е деспансеризирана при Калпачки ,няма право на направление за същия специалист по същата диагноза! Но Калпачки не е ли неврохирург. newsm78
Естел проверете в РЗОК ,кога ви изтича диспансеризацията при Калпачки. Мисля ,че диспансиризациите са по 3г.

Нивото на валпроевата киселина не е по ЗК ,само чернодробните стойности са.
А щом не са добри резултатите ,може личната да ви издаде направление за хоспитализация и така да постъпите в ,,Свети Наум" за уточняване на лечението.Като предварително си запишите ден за постъпване ,поради влошено здравословно състояние.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 07:07 от Vanq 66

Общи условия

Активация на акаунт