ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 13

• 73 905
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
 Момичета ,днес ставам  на 30.Почерпете се за мое здраве.                                                         

П.С.Пепи извинявай че ползвам твоята почерпка но не можах да сложа друга.

# 151
Честит празник и честита  ти кръгла годишнина Никтанче. newsm59 Wine Glass
Пожелавам ти едно утро в което да тръгваш винаги усмихната.Едно рамо до което да стихват тревогите.Една обич да носиш  в сърцето си.Един път който да те води винаги при хората.Една цел да насочва живота ти за да бъдеш винаги щастлива и обичана. newsm51
Честит празник и още много много години по толкова ти  пожелавам. 1dating nbirthday

# 152
Честит рожден ден,niktanche!
С пожелания за упоритост, за да следваш мечтите си; смелост - да ги осъществяваш; търпение, за да ги постигаш; и много любов, за да дава смисъл на всичко това!

# 153
Танчееееееееее!!!!!!!!!!!

# 154
  • Варна
НикТанче Честит рожден ден мила   bouquet  bouquet  bouquet

# 155
Никтанче,Честит Рожден ден и от нас  bouquet
Присъединавам се към пожеланията на всички преди мен,страхотни пожелания

# 156
Благодаря Ви за хубавите пожелания.Празника приключи  и вече леглото ме зове.Беше един прекрасен ден пълен с много положителни емоции.Ако трябва да си направя равносметка на живота си до тук ,бих казала че за моите само 30г. съм преживяла много и хубави и лоши моменти.Оказа се че лошите са по-малко от хубавите.Или просто съм ги забравила и вървя  напред.
Още веднъж ви благодаря   bouquet

# 157
Estel, ето линка към клиниката в Истанбул: http://www.anadolumedicalcenter.hit.bg/

Но ако имаш време порови се в старата тема (би трябвало да е в 12-та). Там можеш да намериш майките, които са ползвали услугите й и да събереш повече информация. Желая ти успех и дано намерите по-добре лечение за сестра ти.

# 158
Извинявам се ,че мога да внеса смут ,но при малките деца има повече надежда за справяне с нашата диагноза ,защото мозъкът съзрява и се оформя до към 18тата година. Докато при по големите ,сполетяла ги нашата съдба ,напълното избавяне е под въпрос. Мозъкът вече е в завършена фаза и за да се стигне до това състояние,нещо е провокирало функцията му и той е реагирал. Важното е да се назначът точните лекарства за дадения случай.
А й колкото един човек е по голям толкова повече се изкушава да посегне към някой неща или да се откаже от тях завинаги. Sad

Естел ,на сестра ти правен ли е ЯМР ,т.е. ,открита ли е причина за епилепсията.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 13:46 от Vanq 66

# 159
Здравейте всички.Детето ми е на 11 месеца,недоносена е 3 месеца.Двигателното и състояние е отлично,не знам дали ние хванахме рано болестта,или си е такава самата болест.След първата и настинка(миналата седмица)и изписаха едни капки,и започна да си вдига ръцете все едно се стряска.Помислихме че е нещо дребно,но решихме веднага да се консултираме с невролог(доц.Иванов-Пловдив),понеже около 1-2 пъти на ден правеше серии по 10-на пъти.Той постави диагноза синдром на Уест.Според доцента 70 процента се овладявал този синдром(къкво значи да се овладее),прочетох много форуми,аз не съм намерил едно дете да е излекувано.Направихме еег,което не било много добре(така се изрази).Чета за този синдром че децата получават припадъци,да ама моето дете дори по време на тези...припадъци(за мен нещо като тикове),ме следи с очи и въобще не бих казал че е някакъв припадък.В момента е на Депакин,но тези симптоми се увеличиха.Сега искат да включат и Ривотрил.Сега прави по 3-4 серий по 30-35 пъти.Има много теми и форуми за синдрома,но никой не казва да се е оправил всеки пише на къкви лекарства е,но никой не казва има ли излекувано дете в крайна сметка.За тези лекарства разбрах че са с много странични ефекти,но за колко време се пият.Дъщеря ми в момента ако спре да вдига ръце,колко време трябва да ги пие,има ли опасност да станат по зле нещата,защото освен тези пристъпи в момента си е апсолютно адекватна,и в добро здраве.Четох за деца на който им се уврежда зрение,слух,това от лекарства ли е или от развитие на болеста.

# 160
  • Ямбол
Здравей !Много хубавки въпроси си задал,но за съжаление това което прави детето ти наистина е Уест,но той от само себе си е в леки и тежки форми.Гърчовете тип синдрома на Уест ,не са припадаци както при другите видове епилепсия може д астане,тези тук са серийни.Моето детет е родено в 6-тия месец(близо 3 мес.в кувиьоз)Нашите гърчове(аз им виках тикове ,но не бяха такива)бяха тежки,в последствие се измениха в друг вид и сега са точно като това перене на ръцете все едно се стряска,само че го прави при заспиване.Минахме курс с синактен,не ни подейства и сега сме 7 месец на сабрил.И от 3 месеца сме без гърч(ДА ЧУКНА НА ДЪРВО).Аз мисля че трябва д асе консултирате с още един детски невролог в София и да направите и ЯМР за да се види от къде идва тази епилепсия.Много странно досега не бях чела някои д алекува този синдром с депакин,но аз какво съм чела не е от значение.Важното е да се помогне на бебка и д аи се овладеят гърчовете.Всички лекарства за съжаление са с много лоши странични ефекти и много увреждат органите на децата ни но нямаме друг избор.За да бъдат добре трябва да ги пият.Не искам да те плаша,е то и при всяко дететнце е различно,но ние от епилепсията дръпнахме много назад.От тези силни гърчове които правехме,на ден ми ги е правил над 150 пъти голяма мъка беше д аго гледаш милото.... Cry .При всеки гърч умира нервна клетка,как мислиш,дали са безопасни.ТИ гледай сега с лекарствата д асе овладее епилепсията ,а за излекуване времето ще покаже.Стискам ви палци,дано бързо се изяснят нещата при вас.!

# 161
Искам да те попитам как спряха точно гърчовете.В смисъл от раз ли спират,намаляват движенията като сила,или постепено намалява броя на тези движения.Не е ли това някаква преценка че ако намаляват би трябвало да си на правилните лекарства.Можем ли по някакъв начин да резберем по от рано дали тези лекарства ще помогнат?

# 162
  • Ямбол
когато бяхме на синактен постепенно ни намаляваха сериите,започнахме например от 10 серии по 15 пъти,и към 7мия ден започна да прави по 5 серии и на 9 изчезнаха напълно.Останахме само на конвулекс 2*2*2мл.Но след 5 дни отново започна с узасяващи писъци все едно го колиш милото и пак в серии с перене на ръцете и краката навън.Увеличиха ни конвулекса на 3*2*3мл.Но още веднъж казвам това е станало при нашето дете.Има деца които с слагането на 5=6 инжекции и им изчезват пристъпите,тъй че при всяко детет е различно!След като се появиха новите ,ни каза невролога че единствения ни друг избор е сабрила -да си го купим от турция там го имал.ЗАпочнахме го по схемата и при първите дози всичко изчезна.Бяхме много щастливи и се радвахме че е на ниските дози и е добре.След месец бяхме в София отново на ЕЕГ,което за съжаление не беше добро и му увеличиха лекарството.На другия ден доиде рехабилитаторката от болницата и ми показа какви упражнения д аму правя,вече било можело.И  на другия ден в обедното заспиване ми направи 1 серия от 2 разпервания на ръцете.Казах сутринта на визитация и нищо да съм го наблюдавала.На обяд отново разпери ръцете ,но този път серия от 20пъти.Извиках сестрата и после и доктора и потвърдиха че е УЕСТ.Увеличиха дозата на 1/2сутрин,1/4обед и 1/2вечер.И изчезнаха от раз.И ми казаха че ако отново започне д аги прави да го направя 3*1/2т.Това става някъде края на април.На 15.06.отново в обедното спане ми направи 1 серия от 7 разпервания  и му увеличих дозата(на максимум за неговите кг.) и от тогава да чукна на дърво не е правил нищо.Не мисля че можеш д аразбереш по отрано дали ще и помогнат лекарствата,защото на всеки действат различно.Ето пример с сънактена при много деца ги стопират от раз,но при нас ефекта не беше таък какъвто се очакваше.Така че при всяко дете е различно.Все пак вие го хващате в началото,нас ни мотаха наште в града 3 месеца,не било епилепсия,то било от повишения тонус,докато не почна да гои прави в големи серии та да ни пуснат ЕЕГ и там д ас евиди всичко.Ако бяха се усетили в началото щяхме д аси пием само конвулексчето и така ,а сега ......не това лекарство от което децата ослепяват.Ние не че сме с голямо зрение ама все пак....Моето дете реагира само на ярка слънчева светлина,не може д афокусира,казват че има неразвити очни нерви от ранното раждане.И сега със страничните ефекти на сабрила незнам и дали ще се доразвият,ама така ще е кво д асе прави.Принуден си да се примириш с всичко само и само да не прави пристъпи. Praynigдано бебка скоро се оправи!

# 163
Здравей Стенли добре дошъл в нашата тема!При всяко дете е различно затова тук може да четеш да обменяш опит но не е казано че и при вас ще се случи като при другите деца!Не съм съгласна с Лидка че при всеки пристъп умира мозъчна клетка,много зависи какви са пристъпите и колко време продължават ако са леки мисля че няма поражения!Депакин и Конвулекс са един и същи медикамент с малки различия в съставките и на различни фирми,тук също не съм съгласна че не се дава при уеста,дава се лекарите почват първо с този медикамент лечението при децата той е по-безобиден и ако не се повлиява детето включват втори медикамент може и трети както при нас.Да уеста е тежка форма при епилепсията,но при някои децата се развиват макар и по бавно и имат напредък.Стенли трябва да се въоръжиш с много търпение и воля за съжаление може и да мине известно време докато намерите и пробвате различни лекарства и улучкате дозата,но може и от първото,второто лекарство и да ви помогнат и спрат пристъпите,важното че физически се развивате добре.Може да направиш и друга консултация при детски невролог в София,аз също бях при Иванов 9 месеца но не останах много очарована от него.Използва при всеки едно и също.Кеви-гери също са с уест при тях  от първия курс на синактен им спряха пристъпите и детето от три години няма пристъпи и намалят лекарствата детенце също пиеше конвулекс и радедорм подобно на ривотрила.Дори малкия сладур наскоро проходи.Успех и ако имаш въпроси майките ще ти отговорят,ние не сме с уест а с друг вид пристъпи! Peace

# 164
  • Ямбол
Извинявам се нямах време д аредактирам,Емито е права и аз наистина незнаех че депакин и конвулекс са едно и също.Извинявай Стенли ако съм те подвел! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт